Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
617 odpowiedzi w tym temacie

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

kościół to banda złodziei i sekta. mafia nastawiona na zysk ten [...] w Watykanie, który zasiada na złotym tronie jest dla mnie zerem. mianuje się go na króla, sadza na tronach i czci... to jest chore i nie do przyjęcia dla mnie. przypomnijcie sobie pewną przypowieść Biblijną i znajdźcie analogię to złotego tronu i tego co się dzieje w kościele 

Edycja: Dziki Kurak.

Dołączona grafika

• -1

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak, drodzy państwo, nie przewidzieliście się, post powyżej napisał użytkownik z 4/5 gwiazdek... Wstyd...

dlaczego w dzisiejszym swiecie zewszystkich stron atakowany jest kosciół katolicki? w tv, gazetach, internecie.

Następstwem rozwoju mediów, a mam tutaj na myśli burzliwy rozwój internetu, jest pojawienie się masy informacji. Wśród nich, chcąc nie chcąc, o Kościele Katolickim (internet nie oszczędza). Ludzie, dowiadując się o kolejnych skandalach (a to Rydzyk ma imperium, a to ksiądz z parafii ma kochankę, a tutaj ten molestował ministrantów), korygują swoje zdanie o Kościele Katolickim.
Z mojej perspektywy ludzie są przeciwko Kościół Katolicki ze względu na:
- młody wiek i związany z tym okresem bunt - Dużo młodych ludzi jest anty, bo to jest w modzie.
- internet -> więcej wiedzy -> ludzie przestają wierzyć w Boga -> nie chodzą do Kościoła.
- ksiądz już nie jest tak ważną osobistością, jak był na przeciętnej wsi ze 100 lat temu.
- najważniejsze - podejście Kościoła i jego duchownych. Kościół nie zmienia swej polityki. Jak doił swoje owieczki, tak doi.

na głównych portalach w komentarzach próbowałem dzis bronic religi, ale wiele moich komentarzy było usuwanych. takze na tym forum widziałem wiele, antyreligijnych komentarzy.

Twoje posty nie są estetyczne, co zwrócił już WT, przez co nie wyglądają poważnie i nie różnią się od postów zwykłych trolli, których posty często widnieją na portalach informacyjnych. To mogło być tylko jednym z powodów, dlaczego usunięto Twoje komentarze.

Druga sprawa. Nie zabronisz ludziom do wygłaszania swojego zdania. Skoro są komentarze religijne, dla przeciwwagi będą i antyreligijne. Równowaga jakaś musi być.
  • -1

żaba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak, drodzy państwo, nie przewidzieliście się, post powyżej napisał użytkownik z 4/5 gwiazdek... Wstyd...

ten użytkownik po prostu mówi co myśli, a nie zgrywa wielce ą ę i super wychowanego w internecie jak 90 % tego forum. pisać możecie pięknie, pięknie się możecie do siebie zwracać - ale słoma jak była tak będzie wystawać. więc daruj sobie tego typu uwagi.

wszędzie wielce salonowi ludzie, którzy opanowali savoir vivre lepiej niż jego twórca, ale tak na prawdę jedyny salon jaki widzieli to u starych w domu. rzygać mi się chce jak na to patrze

Użytkownik Ronaldo edytował ten post 11.03.2012 - 10:27

• 2

#94 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Ronaldo, ciekawe czy zachowujesz się tak samo w rzeczywistości jak na forum :) Nie zachowujesz się, bo jeszcze żaden dresik cię nie poturbował na tyle, że nie byłbyś w stanie siedzieć przed komputerem. Nie zgrywaj więc cwaniaka tylko dlatego, że internet daje ci komfort bycia anonimowym
  • -2

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

" Z mojej perspektywy ludzie są przeciwko Kościół Katolicki ze względu na:
- młody wiek i związany z tym okresem bunt - Dużo młodych ludzi jest anty, bo to jest w modzie.
- internet -> więcej wiedzy -> ludzie przestają wierzyć w Boga -> nie chodzą do Kościoła.
- ksiądz już nie jest tak ważną osobistością, jak był na przeciętnej wsi ze 100 lat temu.
- najważniejsze - podejście Kościoła i jego duchownych. Kościół nie zmienia swej polityki. Jak doił swoje owieczki, tak doi. "

Dobrze ujęte. Zgadzam się w 100 %. Ale wyrzuciłbym stąd okres buntu. Moda nie rodzi się bez powodu. Źle to ująles. To właściwa indukcja umysłu, bo kościół pozwala sobie na zbyt wiele. Pozatym - jak już wspomniałem - dla logicznie myślących ludzi, o szerokiej wiedzy, kościół po prostu nie ma żadnych argumentów aby klasyfikować świat na dobry i zły. Jest to bez sensu przy obecnym stanie wiedzy o rzeczywistości.
  • 0

#96 Gość_Kniaź

Gość_Kniaź.
  • Tematów: 0

Napisano

ten skurwiel w Watykanie

I właśnie ten "skurwiel" jest problemem, powiększając siłą grono swoich owieczek za wszelką cenę. Do znalezienia Boga nie potrzeba pośrednika; szczególnie takiego, co grabi majątki prywatne i państwowe.

Użytkownik Kniaź edytował ten post 11.03.2012 - 11:03

• 0

żaba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ronaldo, ciekawe czy zachowujesz się tak samo w rzeczywistości jak na forum :) Nie zachowujesz się, bo jeszcze żaden dresik cię nie poturbował na tyle, że nie byłbyś w stanie siedzieć przed komputerem. Nie zgrywaj więc cwaniaka tylko dlatego, że internet daje ci komfort bycia anonimowym

nie ma to jak pisać takie bzdury nie mając o człowieku pojęcia :D no ale zmartwię Cię chyba.. trenując 7 lat boks i pół roku mma zdarzyło mi się być poturbowanym, a tych Twoich przysłowiowych "dresików" (kurde sam też lubię pośmigać w dresie.. :/ ) bym zjadł na kolacje, a rano bym ich spuścił w kiblu, tak samo jak tego typu zabawne posty jak Twój.

ten skurwiel w Watykanie

I właśnie ten "skurwiel" jest problemem, powiększając siłą grono swoich owieczek za wszelką cenę. Do znalezienia Boga nie potrzeba pośrednika; szczególnie takiego, co grabi majątki prywatne i państwowe.

dokładnie. człowiek jeżeli chce znaleźć Boga to sam go znajdzie, a w kościele wcale nie chodzi o Boga tylko o hajs i władze. Jeżeli w ogóle oni tam wierzą w niego, to pewnie już teraz w samotności proszą o wybaczenie za to, że posługują się jego wizerunkiem właśnie do takich celów..
  • 0

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Religia jest jak ognisko, bogowie są jak płomienie a wiara, jak dorzucane do ognia drwa. Kapłani zaś to organizatorzy sposobu dorzucania drwa do ognia. Gdy religia wybucha, wiara jest mocna a bogowie silni. Z czasem gdy drewna zaczyna brakować gaśnie również płomień a ludzie całą winę zwalają na organizatorów. Dlatego rozpalają własne ogniska. Z opuszczonych palenisk pozostaje kupka tlącego się popiołu która daje jeszcze ciepło, ale która nie daje już ognia który poruszył by serca, wokół niej czuwają nieliczni, którzy jeszcze pamiętają ogień, aż w końcu dogaśnie wraz z ich życiem. Ale sam płomień nigdy nie umiera. Zmienia jedynie palenisko, gdyż jest potrzebny człowiekowi, by mógł karmić go drewnem. Bogowie nie umierają, ale udają się tam, gdzie wiara jeszcze jest silna a ludzie są ufni. Nie należy się temu dziwić ani sprzeciwiać. To naturalna kolej rzeczy, że nawet najpotężniejsze palenisko kiedyś dogasa. Ogień jednak pozostaje wieczny, gdyż nawet na pustyni znajdzie się osoba, która potrafi go na nowo rozpalić.
  • 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ten użytkownik po prostu mówi co myśli, a nie zgrywa wielce ą ę i super wychowanego w internecie jak 90 % tego forum. pisać możecie pięknie, pięknie się możecie do siebie zwracać - ale słoma jak była tak będzie wystawać. więc daruj sobie tego typu uwagi.

wszędzie wielce salonowi ludzie, którzy opanowali savoir vivre lepiej niż jego twórca, ale tak na prawdę jedyny salon jaki widzieli to u starych w domu. rzygać mi się chce jak na to patrze

Nikt nie musi nikogo udawać/zgrywać. To po pierwsze.

Nie wiem, jaki cel ma druga część posta, ale nie uważam, żeby ktoś, kto nigdy nie obracał się w kręgu arystokracji, nie mógł się kulturalnie zachowywać. To po drugie.

@Hologram,
Czy ja wiem czy wyrzucić? Dużo ludzi młodych, których spotkałem i którzy uważają, że są niewierzący, większość swoich argumentów na niewiarę argumentowała swoją niechęcią do Kościoła. Dlatego podciągnąłem to jako taki "bunt". Moda czasami powstaje w sposób bardzo spontaniczny. Ktoś nie lubi naszej katolickiej organizacji, grupka innych to podejrzy i tak to się dzieje.

Czy tak trudno napisać "papież"?

nie ma to jak pisać takie bzdury nie mając o człowieku pojęcia no ale zmartwię Cię chyba.. trenując 7 lat boks i pół roku mma zdarzyło mi się być poturbowanym, a tych Twoich przysłowiowych "dresików" (kurde sam też lubię pośmigać w dresie.. ) bym zjadł na kolacje, a rano bym ich spuścił w kiblu, tak samo jak tego typu zabawne posty jak Twój.

Grube 10 lat temu, kiedy słowo "dres" znaczyło na dzielni wiele więcej niż dziś, pewnie nie byłbyś taki cwany. Przy okazji, mam gdzieś czy chodzisz w dresie czy w garniturze, etykieta w internecie nadal obowiązuje.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę że sporo postów przybyło. To co pisze ten levitan to wieje straszną ignorancją. Nie wiem ile ten człowiek ma lat ale pisze takie rzeczy że głowa mała. Nie będę tutaj robił za czyjegoś nauczyciela od biologii, ewolucji, fizyki bo dostęp do materiałów jest spory, wystarczy choćby włączyć sobie national geographic albo jak ktoś nie ma to youtube, jest tam wiele wykładów profesorów na te tematy. Albo lepiej zacząć od książek z gimnazjum bo pisanie że nie ma żadnych dowodów na ewolucję czy wielki wybuch pachnie podstawówką.

A co do tego czy może powstać coś z niczego. To jednak może. Bo są cząstki zwane wirtualnymi http://pl.wikipedia.... Chociaż ich istnienie nie jest pewne ale te cząstki według kwantowej teorii pola powstają znikąd i następuje ich anihilacja.
  • 2

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bo kościół katolicki to azyl dla pedofilii i prania pieniędzy.

1. Nie.
2. Z głupotą.
3. Tak, tak. To sataniści kuszeni przez demona do robienia zła....

Ty frajerze zastanów się co piszesz. Pewne "ścierwa" pracują nad tym że by odciągnąć jak najwięcej ludzi od kościoła.
Zło zawsze poznasz po czynach jego.

ps. [...] wszystkich pedofili

Uuuu widzę, że cie boli prawda.

P.S poćwicz pisanie -> "że by", a frajerem to możesz nazywać (...)
Wycięte. To jest forum, miejsce jakby nie patrzeć publiczne i wymagamy pewnych zachowań. Przyznano ostrzeżenie. Captain Jack.

[...]
  • 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pozwolę sobie na zboczenie z tematu:

nie ma to jak pisać takie bzdury nie mając o człowieku pojęcia :D no ale zmartwię Cię chyba.. trenując 7 lat boks i pół roku mma zdarzyło mi się być poturbowanym, a tych Twoich przysłowiowych "dresików" (kurde sam też lubię pośmigać w dresie.. :/ ) bym zjadł na kolacje, a rano bym ich spuścił w kiblu, tak samo jak tego typu zabawne posty jak Twój.

No to najwdocznej nigdy w życiu nie dostałeś porządnego kopa. Inaczej byś gadał, gdybyś trochę przeżył. Po za tym, ile ty masz lat? Nadmierna pewność siebie, nerwy, chwalenie się(zapewnie przy tym i kłamanie) i chęć pokazania innym swojej wartości wskazuje, że jednak nie masz dużo.
Zapamiętaj sobie coś. Mało kogo obchodzi kim ty jesteś, co robisz bądź robiłeś. Nie zbaczaj z tematu następnym razem

Przepraszam za offtop.
  • 1

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

By uzyskać odpowiedź na to pytanie wystarczy się zastanowić kto stoi za główną grupą prześladującą i niszczącą reputacje kościoła? Nikt inny jak Janusz Palikot członek masońskiej komisji trójstronnej. Wystarczy poszperać w internecie i spostrzec jakie poglądy ma większość posłów z jego masońskiej partii między innymi:

- Zakaz pokazywania się z symbolami religijnymi po za miejscem kultu
- Zakaz modlenia się publicznie
- Zakaz noszenia stroji religijnych np. sutanny.

Wystarczy się również zastanowić co najbardziej przeszkadza ustanowić globalne prawo? Religie! Każda jest inna i każda ma inną moralność. Normalym jest że globaliści chcą zniszczyć religie.
  • 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Niecodzienny.

poczytaj wypowiedzi ludzi w tym temacie, a potem zabieraj głos. Brzmisz przy nich jak koza przy lwie..

Użytkownik Hologram edytował ten post 11.03.2012 - 20:51

• 0

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Niecodzienny.

poczytaj wypowiedzi ludzi w tym temacie, a potem zabieraj głos. Brzmisz przy nich jak koza przy lwie..

Zapewne miałeś na myśli wpisy, bo przynajmniej ja temat tak odbieram.Jeszcze nie znalazłem dowodu na to, że wpisy popierające swe przekonania nie pochodzą od jednostki manipulującej danym forum.
Mam dowody na takową manipulację i nie widzę najmniejszego sensu udowadniania tego ludziom dorosłym.
...zresztą treści podobne do twych hologram na jednostkach poukładanych nie robią żadnego wrażenia.Rozumiem "praca" jak inne,
więc się produkuj skoro cię rozliczają :lol
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych