Napisano 12.03.2012 - 08:05
Popularny
Napisano 12.03.2012 - 09:01
Napisano 12.03.2012 - 09:23
Popularny
Użytkownik HidesHisFace edytował ten post 12.03.2012 - 09:41
Napisano 12.03.2012 - 21:35
Napisano 12.03.2012 - 21:51
Moim zdaniem, ludzie odchodzą od KK, z powodu bogactwa KK. Widzą tą różnicę, między sobą a kościołem. A oglądanie starszego pana w TV na złotym tronie...potęguje efekt
Użytkownik HidesHisFace edytował ten post 12.03.2012 - 21:52
Napisano 12.03.2012 - 22:01
Napisano 12.03.2012 - 22:30
Faktem jest, że to pieniądze niszczą kościół. Mnie samego jako katolika bardzo denerwuje fakt, że jak musisz pochować bliską osobę, to księżulek rzuca hasłem "1000, albo nie pochowam". Cieszy jednak fakt, że młodzi księża starają się wyłamać z tego procederu. Znam naprawdę kilku, którzy pieniądze traktują tylko w kategorii "mam je, bo inaczej umrę z głodu". Mam nadzieję, że zmieni się wizerunek kościoła razem z odejściem "starej gwardii".
Napisano 12.03.2012 - 22:40
jak ci komus nie pasuje, to nikt z ksiezy nie zmusza do chowania na cmentarzu, mozesz sobie kogos zakopac w ogródku.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 12.03.2012 - 22:56
Napisano 12.03.2012 - 23:00
jeszcze raz powtórze ksieza nie wyrywaja kasy ludzie sami im daja.
Użytkownik HidesHisFace edytował ten post 12.03.2012 - 23:02
Napisano 12.03.2012 - 23:07
Wg prawa nie można kogoś tak pochować, więc nie pisz głupot.jak ci komus nie pasuje, to nikt z ksiezy nie zmusza do chowania na cmentarzu, mozesz sobie kogos zakopac w ogródku.
I tak i nie. Fakt, ze polacy rzeczywście tacy są. Jednak popatrz jakim sposobem ksiądz się dorabia pieniędzy.was nie razi bogactwo ze ksiadz powinien byc biedny, tylko zwykła zawisc ze ktos ma,
Pierwszego nie rozumiem.tak jak wyzywa sie ronaldo od krystynek bo ludzie mu zazdroszczą. jeszcze raz powtórze ksieza nie wyrywaja kasy ludzie sami im daja.
Nie na temat, aleco do tego co napisał HidesHisFace ze spoleczenstwo nie jest ciemne, jak patrze kto rzadzi w polsce i ine tylko tu i jak ludzie wierza ekologa w to ze ludze powoduja globalne ocieplenie, albo ze produkty light sa zdrowsze dla organizmu to zastanowiłbym sie czy ciemnota nie jest jeszcze wieksza niz w czasach sredniowiecza.
Każdy poniesie kary za swoje czyny, to niepodważalne. Jednakże często się to odbija na osobach bliskich owej osoby.każdy kiedys podniesie karę za swoje czyny..
Użytkownik Torek edytował ten post 13.03.2012 - 00:18
Napisano 13.03.2012 - 00:15
Palikot moim zdaniem to zwykły hipokryta. Kwiczy że rząd zmusza ateistów do płacenia na kościól a sam chce wprowadzić darmowe aborcje, darmowa zmiane płci, invitro. Darmowe oczywiscie z pieniedzy podatnikow i to beda kwoty 10x większe niż dziś na kościół. Już pomijająć że ten człowiek to zwykły sługa i mason członek komisji trójstronnej.A to się uśmiałem, a komu jak nie mnie, ateiście, KK wyrywa pod przyzwoleniem państwa kasę z moich podatków? Czy tego chce, czy nie kasa z moich podatków leci też na fundusz kościelny czy finansowanie katechetów na moce absurdalnej umowy zwanej konkordatem.
Opodatkuj jeszcze powietrze i zajmowanie przestrzeni we wszechświecie.usługom nie obarczonym dodatkowym opodatkowaniem
Przy socjalistach to naprawdę pikuś Socjaliści w takim razie wyrywają nie ochłapy ale całe mięsiwo zostawiając tylko skóre i kości, nawet krew spuszczą.Więc nie, księża nie wyrywają kasy, oj wcale, bo to po prostu byłoby zbyt delikatne określenie - oni po prostu wyrywają całe ochłapy najlepszego mięcha, i to w taki sposób, że ofiara nawet nie wie, co ją trafiło.
Upominam Cie że cała ta akcja niszczenia kościoła to sprawka NWO i masonerii, no chyba że należysz do nich.Jak widać czas 'upadku autorytetów' ma też swoje dobre strony, bo i fałszywe autorytety, które do tej pory trzymały się na ciemnocie ludu i bezpodstawnej tradycji upadają razem z faktycznymi wielkimi.
Napisano 13.03.2012 - 00:51
Dalej wiesz leviatan, że oprócz daniny dla księdza,"płacisz" podatek dla kościoła? Tak jest zapisane w konkordacie. Ale czy to wszystko? Nie. KK ma jeszcze ogromne nieruchomości.
Napisano 13.03.2012 - 08:47
Napisano 13.03.2012 - 10:35
Tak, przeszkadza mi, że posiadają nieruchomości ukra... sfinansowane z nieopodatkowanej działalności, oszukiwania obywateli na ogromne sumy, wykorzystywania luk w prawie i innych takich. Normalny przedsiębiorca za Chiny Ludowe nie mógłby sobie pozwolić na zakup analogicznych włości właśnie ze względu na podatki i kruczki prawne, które w wypadku KK nie obowiązują, co już na wstępie łamie konstytucyjną równość wobec prawa.i co przeszkadza Ci ze posiadaja nieruchomosci?? zabrali Ci je?
Kocham to, jak ja to po prostu kocham!Upominam Cie że cała ta akcja niszczenia kościoła to sprawka NWO i masonerii, no chyba że należysz do nich.
Ale czemu mam księdza nie opodatkować? Toż to człowiek jak każdy inny, więc prawa powinien mieć te same, i te same podatki na karku. KAŻDY może powiedzieć, że reprezentuje jakiegoś tam boga i nie udowodnisz mu, że tak nie jest, więc posługa kapłańska to bardzo, bardzo kiepska wymówka.Opodatkuj jeszcze powietrze i zajmowanie przestrzeni we wszechświecie.
Porównywanie finansowania zabiegów potencjalnie ratujących życie i zdrowie psychiczne pacjenta, które MOŻESZ, ale NIE musisz przeprowadzać do płacenia na kościół, bez względu na to, czy jesteś wiernym czy nie... Tia.... Trafne porównanie...Palikot moim zdaniem to zwykły hipokryta. Kwiczy że rząd zmusza ateistów do płacenia na kościól a sam chce wprowadzić darmowe aborcje, darmowa zmiane płci, invitro.
Napisano 13.03.2012 - 12:36
@dryndryn
Rozumiem, że jeśli jestem ateistą to automatycznie przekłada się to na moje poparcie dla Palikota?
Nawet jeśli Kościołowi zawdzięczamy szkoły i szpitale to pamiętaj, że to było wieki temu i zajmowały się tym głównie zakony gdzie priorytetem była modlitwa i sam Bóg, a nie kasa i popularność. Niestety, ale niedługo taki Natanek czy Rydzyk będzie zaliczany do grona celebrytów.
Tak, przeszkadza mi, że posiadają nieruchomości ukra... sfinansowane z nieopodatkowanej działalności, oszukiwania obywateli na ogromne sumy, wykorzystywania luk w prawie i innych takich.
Użytkownik dryndryn edytował ten post 13.03.2012 - 12:41
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych