Boze ludzie, człowiek zakłada wątek o ciekawej historyjce którą usłyszał, a wy się ciskacie i nawet go o trolling oskarżacie? Przecież nigdzie nie twierdzi ze to swięta prawda i ze przeżył na własnej skórze, po prostu opisał coś co usłyszał paranormalnego - nie od tego jest to forum? Za co te minusy, przepraszam, za to że chciał Wam napisać coś o czym nie słyszeliście? Czy Wy się czujecie obrażeni tym że Wam to opowiedział i umożliwił napisanie własnego zdania na ten temat?
Czikita- mnie się obiła historia nt powstania tych szram na oryginale, ale dokladnie nie pamietam, chodziło o najazd na Jasną Górę wroga w dawnych czasach, podobnież jakiś rabuś ciął obraz szablą czy coś w ten deseń, i owe slady cięcia na policzku Madonny nie dają się nijak usunąć. Mozna poczytać o tym tu :
http://www.brewiarz....ieci/08-26.php3 , to o niemozności usunięcia też jest wytłumaczone w tekscie, a to że narosły wokół owych cięc legendy inne, wcale mnie nie dziwi
Wystarczy się przyjrzeć zdjęciu- faktycznie to wygląda jakby Matka Boska miała na twarzy prawdziwe blizny a nie jak cięcie płotna, nic dziwnego że to działa na wyobraźnię ludzi gorliwie wierzących.
Ode mnie masz plus, wkurza mnie już ta tendencja panująca tutaj, do minusowania i nazywania trolami kazdego, kto napisze temat o tym czego dany osobnik nie lubi, a już nie daj Boze! o katolicyzmie ( to akurat nie do wszystkich, niektorzy zareagowali calkiem ok, tylko pani "PO_prostu" chyba coś się pomyliło - "tania prowokacja"? Gdzie?? Chyba ze ja czegoś nie zrozumiałam i nie piszesz o założycielu watku?...)
Edit: literówki
Użytkownik Visenna edytował ten post 26.03.2012 - 10:17