Skocz do zawartości

Zdjęcie

Irytujący laptop

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

skoro mówisz o tym dysku, że się kończy, to czemu jeszcze tego nie zrobił, w końcu mam go już rok

Mój stary komputer chodził z dyskiem "w stanie krytycznym" trzy lata zanim w końcu wysiadł. I też raz chodził bez problemu a innym razem zacinał się co chwilę - odkryłam tu pewną analogię z pogodą, jak było niskie ciśnienie to się ciął xD. Meteopata jeden :roll: .

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurczę, no nie wiem; dzisiaj tylko dwa razy mi się zamroził, tak chodzi idealnie. Simów nie sprawdzę, bo usunąłem - być może kiedyś powrócę, ale mam zamiar cofnąć się jeszcze dalej w przeszłość - do dwójki ;D

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2799
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Potem trzeba go użyć -- jeśli będziesz faktycznie chciał spróbować, zarezerwuj sobie tak ze dwie-trzy godziny, albo i więcej. I daj znać na PW, napiszę Ci co i jak, żeby tutaj nie śmiecić

Nie wiem, czy wrzucenie opisu obsługi programu jest śmieceniem, ale jak uważasz...

MHDD jest dosyć niebezpiecznym programem i mam pewne wątpliwości, czy warto się wgłębiać dokładniej w ten temat. A nuż kogoś podkusi, żeby spróbować i sobie coś naknoci? ;)

Heh, to mnie wystraszyliście. Kurczę no nie wiem, skoro mówisz o tym dysku, że się kończy, to czemu jeszcze tego nie zrobił, w końcu mam go już rok, a od samego początku się to dzieje.

Prawdopodobnie nie padnie Ci nagle z dnia na dzień -- po prostu będzie stopniowo coraz gorzej pracował i coraz częściej sypał błędami. Nie zdarzyło Ci się np. jakieś uszkodzenie archiwum, plik, którego nagle nie da się otworzyć lub coś podobnego?
Jeśli chcesz sprawdzić, jak orientacyjnie się Twój dysk sprawuje, porównaj za kilka dni wyniki atrybutów SMART (tych żółtych) z wczorajszymi.

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurczę i z drugą generacją identycznie, eh. Hmm. próbuję włączyć defragmentację, ale nie chce się uruchomić - klikam na ikonkę i nic się nie dzieje oO

Aequitas.
  • Tematów: 13
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

a ten laptop Ci tak freezuje od początku, w sensie od pierwszego uruchomienia? Czy od jakiegoś momentu?

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak, od pierwszego momentu; do tej pory jakoś z tym żyłem, ale to, że nie da się choć w ogóle pograć w grę, która kiedyś jako jedna z nielicznych nie powodowała freezingu, jest irytujące dla mnie.

Do tego, że zamraża mi się w czasie przeglądania neta czy słuchania muzyki - przyzwyczaiłem się, bo trwa to 1-2 min. Ale to, że teraz robi się to podczas gry, co zmusza mnie do resetu, bo np. w przypadku simów nie odmraża się; bądź podczas oglądania filmów i muszę pokombinować trochę, bo się robi czarny ekran jest strasznie irytujące.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 02.04.2012 - 20:32

Aequitas.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Teraz będę Ci zadawał jakieś dziwne pytania ale sugeruje sie forami zagranicznymi. Jakiej przeglądarki używasz?

Użytkownik Aequitas edytował ten post 02.04.2012 - 20:43

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Chrome.. A czy ma to jakieś znaczenie? Bo na pececie również używam chrome i działa idealnie.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 02.04.2012 - 20:49

Aequitas.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ok mam tera dla Ciebie kilka informacji które udało mi się wyłapać na necie.
Jedna to taka że koleś używał Chroma, przerzucił się na inną przeglądarkę i freezy zniknęły, oczywiście kompletna reinstalacja.

Druga, to trochę trudniej bo koleś oddał na gwarancję: winna płyta główna częsta wada produkcji.

I ostatnie, trzecie ale znalazłem aż 2 razy to samo rozwiązanie, instalacja Windows 7, pewnie takiego masz ale SP 1 z wyłączonymi automatycznymi aktualizacjami.

Jeśli dobrze rozumiesz angielski, tak też mi się wydaje to tutaj zobacz ile ludzi miało podobne problemy, co prawda ja leciałem od pewnego forum więc pierwsze ominąłem znaczy mam dwa wkliknięte więc poczytaj reszte

Link

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ok dzięki. Jeszcze będę musiał pomyśleć nad reinstalacją systemu.

Może ktoś umie czytać logi z Combofix`a? Coś musiało tam wyłapać, bo tym razem strasznie długo się skanował komp.

Przepraszam, że takie długie :P

Spoiler

edit Yawgmoth
Ospoilerowane.

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Napisano 47 minut temu

Ok dzięki. Jeszcze będę musiał pomyśleć nad reinstalacją systemu.

Nigdy żadna martwa natura nie ma na mnie najmniejszego wpływu, a jeśli coś u mnie szwankuję w mechanizmach mnie otaczających, to przyjmuję to jako wyzwanie.

Pomyśl nad mym przesłaniem kolo i się nie irytuj, a bierz to jako próbę twego charakteru.

Wiem, że nie na temat się wymądrzam,
...ale czy aby na pewno?

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Irytujący laptop i możliwa strata kasy na naprawę to nie żadne wyzwanie, a jedynie durny problem.

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Szedł facet chodnikiem a jadącemu ciężarowym zsunęła się wierzchnia warstwa blachy i temu pierwszemu jeb!

To jest problem.

Wersja przyjemniejsza (choć tą pierwszą osobiście uważam za ciekawszą)

Jutro wracasz ze spotkania z ukochaną, a tu ktoś cwany a ubogi buchnoł twój problem.

...nie przesadzaj.

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jej, problem natury informatycznej :P Nie rangi ogromnej, ale jest, w dodatku mnie denerwuje. Poza tym nie wiem po co tutaj filozofia; Napisałem do pomocy technicznej Asusa, ciekaw jestem co mi napiszą, o ile w ogóle napiszą :P

Tia, czyli to wada fabryczna : http://www.benchmark...mami-33047.html

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 03.04.2012 - 17:47

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Sorki, ze podbijam. Kazali skierowac mi do serwisu.

Informujemy, że kopia dowodu zakupu jest niezbędna do uznania zgłoszenia gwarancyjnego

Ej, powiedzcie mi, ze wystarczy podbita karta gwarancyjna, na ktorej jest nazwa sklepu i tak dalej, data zakupu, bo jak paragon to sie wkurze, zgubilem na pewno, chociaz mam dziwna
tendencje do przetrzymywania paragonow wiec moze sie jeszcze znajdzie.

EDIT: Jednak okazalo sie, że są dwie karty gwarancyjne, drugą znalazlem pod pudelkiem od laptopa, jest paragon, uff. Tylko teraz nie wiem kiedy go wyslać kurcze, teraz ida swieta wiec sie nie oplaca. Koszty przesylki ponoszą oni? No bo jakby nie patrzeć to ich wina, wada fabryczna, z tego co zauwazylem każdy z tych laptopów ją posiada.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 03.04.2012 - 18:46

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych