Co do filmu to jest reklama z hipszani -.-
Czego dotyczyła ta reklama ?
Film się rozszedł po sieci narobił zamieszania wśród głodnej przygód hołoty i wrócił do Hiszpanii gdzie wywołał falę śmiechu. Ze 2 lata temu czytałem o tym.
Chyba nie ma takiego materiału filmowego, którego nie można zakwestionować. Zaczyna się od obserwacji, miliony ludzi już to widziało... Część z nich nie posiadała sprzętu do nagrania tych sytuacji, kolejna część ludzi go posiadała i nakręciła materiał filmowy. Jest makabryczna ilość naocznych świadków, a i tak są wyśmiewani. Wciska się ludziom kit o reklamie (nie wiadomo tylko czego dotyczących) i to tak jak z naukowcami, którzy nie potrafią dopuścić do siebie myśli, że czegoś nie potrafią wytłumaczyć, lub nie znają na coś logicznej odpowiedzi powoduje, że ludziom wciska się rozmaite bzdury pod płaszczykiem ich stopnia naukowego. Samo już tajenie przez rządy takich incydentów (np. rozbicie statku w Roswell) sprawia wrażenie, że jest czego chronić, bo chyba nie byłoby powodu chronić balona meteorologicznego ? Skoro tam rozbił się balon meteorologiczny, to czemu ludzi się nie dopuszcza do tych miejsc gdzie to nastąpiło. Ja kompletnie nie widzę żadnego powodu dla którego należałoby chronić tajemnicą takie incydenty. Co szkodzi USA przyznać, że faktycznie rozbił się statek obcych, i że faktycznie posiedli nawet ciała tych przybyszy ? technologia ? i co z tego, że ten obiekt przyczyniłby się do rozwoju technologii USA ? Ich sprawa.
Jeżeli wyjdzie ktoś z rządu i powie wprost, że obcy nas nie odwiedzają, że to niemożliwe itp, to wiadomo na starcie że po prostu wciska kit. Bo jest możliwym odwiedzanie nas przez przybyszów. Sama osoba która to wypowiada najprawdopodobniej dopuszcza jednocześnie też to, że nie jest możliwe byśmy stanowili ewenement w skali wszechświata. Chyba, że faktycznie sama w to głęboko wierzy. Nie wiem co by musiało się stać by do świadomości ludzi w końcu to trafiło. Chyba tylko inwazja obcych na tą planetę mogłaby to zmienić...
choć też nie do końca, bo twierdzono by że to hologramy.