Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kontakt z obcą cywilizacją.

• Please log in to reply
315 replies to this topic

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to z wtc to znany fake..

zresztą te filmiki poniżej tak samo.
  • 0

aquamen.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

to z wtc to znany fake..

Jeśli chodzi o ten z WTC, to co przemawia za tym, że fake ?
  • 0

Slimok.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

to ze jest jedno nagranie w tak duzym miescie? i do tego ile ludzi tam pracowalo i co nikt nic nie widzial ?

W Rosji spada meteoryt, który jest widoczny przez kilka sekund i mamy nagrania z kilku kamer. Tutaj wisi ogromne UFO w centrum miasta przez długi czas i mamy nagranie z jednej ;)

bo tam ponad 1000 ludzi rannych zostalo .. nie znaleziona zadnego jego kawałka a jak juz ktos oglasza ze chce sprzedac to nie kupujcie bo dostaniecie zwykly kamien. Do tego dziwne ze tego dnia az 2 meteoryty nas mijaly z czego jeden spadl. Ostatnio na spacewather.com była notka ze w ksiezyc uderzyl meteoryt zobacz se na filmiku jak go sciagla grawitacja i z jakiej odleglosci a tamten wiekszy minal nas w polowie miedzy nami a satelitami wiec raczej moim zadaniuem musieli w niego wystrzelic z cz3ego jedna czesc spadla a druga odleciala w nieznane

Użytkownik Slimok edytował ten post 29.05.2013 - 19:32

• -2

Abal.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No dobra dobra nie uwazaj mnie za "scepyyka" :lol
To mnie najbardziej przekonuje :D http://www.wykop.pl/...arych-obrazach/
oczywiście te obrazki na dole :lol

Mnie akurat nie, bo to namalował człowiek. Zaistniałe sytuacje na tych obrazach absolutnie nie musiały posiadać w rzeczywistości wszystkich elementów które prezentuje malowidło. Ja jestem sceptykiem do określania mianem UFO jakiś kropek, punktów, słabej jakości obrazu itp.

Mnie przekonują tylko te treściwsze nagrania, jak choćby to zamieszczone powyżej, a także ten film

http://www.youtube.com/watch?v=Pbh7atqASbo

Przy okazji natrafiłem na filmik co do którego mam mieszane uczucia.

http://www.youtube.com/watch?v=kbyTXejJqbk

Pamiętam tą akcje, toć to nawet śmieszne nie jest. Chodź ślady były, znam drugą wersje kto to zrobił.
  • 0

Vaqowsky.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to z wtc to znany fake..

chociażby "smuga dymu" ciągnąca się za "pojazdem". Już to widzę jak zaawansowana cywilizacja przemierzająca setki lat świetlnych używa paliwa ciekłego.. no litości ..

od razu zaznaczam, że wierzę w UFO etc co widac po moich postach aloe głupi nie jestem

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 16.06.2013 - 00:53

• 2

aquamen.
Reputacja

Napisano

chociażby "smuga dymu" ciągnąca się za "pojazdem". Już to widzę jak zaawansowana cywilizacja przemierzająca setki lat świetlnych używa paliwa ciekłego.. no litości ..

Myślisz, że ta smuga to efekt spalania paliwa ciekłego ? Nie za duże przyspieszenie jak na paliwo ciekłe ?
  • 2

Vaqowsky.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myślisz, że ta smuga to efekt spalania paliwa ciekłego ? Nie za duże przyspieszenie jak na paliwo ciekłe ?

Myślę, że ta smuga to efekt photoshopa lub innego programu do obróbki graficznej.

Zresztą, widziałem w zyciu juz ze 4 razy UFy z prawdziwego zdarzenia i żadnej smugi nie wikdziałem zresztą jka miliony świadków na całym świecie. UFO to fakt ale ten filmik to 'fake' i tyle.
  • 1

trejn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wy tak na serio?
Macie downa czy cos?
Przeciez kazdy ten film to ewidenty fake, widac na pierwszy rzut oka XDD
A wy dyskutujecie czy to fake?
Spoko ufo lata metr od wiezowca nikt nigdy nie widzial, nikt nie nagral; pozdro chlopaki znajdzcie sobie hobby czy cos bo ryje wam sie beret

tak baj de wej te oba filmy to reklamy

Użytkownik trejn edytował ten post 27.06.2013 - 01:19

• 1

aquamen.
Reputacja

Napisano

Myślę, że ta smuga to efekt photoshopa lub innego programu do obróbki graficznej.

Zresztą, widziałem w zyciu juz ze 4 razy UFy z prawdziwego zdarzenia i żadnej smugi nie wikdziałem zresztą jka miliony świadków na całym świecie. UFO to fakt ale ten filmik to 'fake' i tyle.

Ja się wprawdzie nadto na smugach nie znam - musiałbym uderzyć po szczegóły do pdjakow... :P

Ale tak już poważniej, to może samo osiągnięcie takiej prędkości w ułamku sekundy, przyczyniło się do powstania tej smugi.

Użytkownik michal28 edytował ten post 27.06.2013 - 01:50

• 0

Vaqowsky.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale tak już poważniej, to może samo osiągnięcie takiej prędkości w ułamku sekundy, przyczyniło się do powstania tej smugi.

Bzdura - niestety. Jak już mówiłem wcześniej. Widziałem już prawdziwe UFO kilka razy przyspioeszające NIESAMOWICIE i żadnej smugi nie było. Poza tym, kula wystrzelona z karabinu nie ciągnie za sobą smugi mimo ogromnego przyspieszenia. Chyba to tyle na temat tego filmiku, fake i tyle.
  • 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może i tak...podobnie jak w tym poniższym przykładzie...
https://www.youtube.com/watch?v=oFWi5lpWbR8

Poza tym, kula wystrzelona z karabinu nie ciągnie za sobą smugi mimo ogromnego przyspieszenia. Chyba to tyle na temat tego filmiku, fake i tyle.

Kula karabinowa osiąga znacznie mniejsze przyśpieszenie ( kałasz 715m/s ) i jego przyśpieszenie kończy się w lufie, po jej opuszczeniu pocisk traci prędkość więc nie da się za bardzo tego porównać. Zresztą co tu porównywać-fotoszopa z pociskiem, też nie widzę sensu...

Może zakończymy tą analizę UFO-reklamową?
  • 0

Mistrz Relonikiv.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Vaqowsky

To pokaż to prawdziwe UFO i ocenimy je :) Bo z twoich słów nie zobaczymy czy masz rację czy jej nie masz.
  • 0

Steven.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

To się zastanów wreszcie czy oba meteoryty...

Tak dla informacjii setki dziennie mijają Ziemię lub wpadają w atmosferę... Dwa to bardzo mało... Aż dziwne ;p może podaj ich rozmiar dokładny porównamy sobie.

Na Księżyc dziennie spada wiele "kamieni" aż dziw że tylko jeden spadł tego dnia :D to też podejzane. Masz rację :-)

to z wtc to znany fake..

od razu zaznaczam, że wierzę w UFO etc co widac po moich postach aloe głupi nie jestem

czemu by miała nie używać paliwa ciekłego, stałego lub gazowego? Mozliwe że Ziemianie są na tyle glupi by sądzić że jest innaczej :-)

Bzdura - niestety. Jak już mówiłem wcześniej. Widziałem już prawdziwe UFO kilka razy przyspioeszające NIESAMOWICIE i żadnej smugi nie było. Poza tym, kula wystrzelona z karabinu nie ciągnie za sobą smugi mimo ogromnego przyspieszenia. Chyba to tyle na temat tego filmiku, fake i tyle.

niektórzy widzieli diabła, ducha. Podaj mi dowód że obiekt który widziałeś jest materialny lub nie jest projekcja demoniczna :>

Btw ostatnia sprawa :-)

wy wiecie niektórzy że w New York żyją ludzie i tysiące oczow skierowane jest często na niebo nawet gdy nic ciekawego na nim się nie dzieje. To troche dziwne że nie widzieli Ufo ;)

słyszałem teorie że zamach na Pentagon był sfingowany :-) Szkoda że setki mieszkańców filmowało nad Waszyngtonem samolot na pułapie kilkudziesięciu metrów. Są tysiące filmów... Dodajmy fakt że w Usa żyją ludzie... Np tacy strażacy którzy gasili Pentagon są również realni. Widać że w Polsce ludziom niektórym coś się stało w głowę ;)
  • 1

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

słyszałem teorie że zamach na Pentagon był sfingowany :-) Szkoda że setki mieszkańców filmowało nad Waszyngtonem samolot na pułapie kilkudziesięciu metrów. Są tysiące filmów... Dodajmy fakt że w Usa żyją ludzie... Np tacy strażacy którzy gasili Pentagon są również realni. Widać że w Polsce ludziom niektórym coś się stało w głowę Dołączona grafika

Z uwagi że jesteś nowym użytkownikiem to zamieszczę Ci link do miejsca gdzie oficjalna rządowa teoria jest rozwalona w pył...Możesz przejąć rolę sceptyka i podzielić się swą wiedzą. Jak zamieścisz tam JEDEN film pokazujący samolot uderzający w Pentagon lub lecący bardzo nisko to będzie sukces na niewyobrażalną skalę-nie mówię tu o tych magicznych czterech klatkach z budki ciecia. Zastanawia mnie wybiorczość doboru strażaków, ci z Pentagonu są cacy a z WTC są be...
http://www.paranorma...wydarzenia-911/
Miłego oglądania, czytania i sorry za OT ale musiałem...

Dołączona grafika

Ostatnio coraz częściej zdarza Ci się offtopować, w tej chwili tylko upomnienie.

edycja:
ultimate

• 0

piotrGTX.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio oglądając jakiś film dokumentalny o tym jak Europejczycy dotarli do Ameryk północnej, przejąłem się tym jak "Indianie" byli zaskoczeni widokem potężnych okrętów na morzu oraz białych ludzi. Zadałem sobie wtedy pytanie jak zachowali by się ludzie, gdyby okazało się, że w Stronę Ziemi zmierza potężny "okręt" (obcych oczywiście). Takiego faktu nie dało by się ukryć, prawie każdy kto ma teleskop mógłby ich zauważyć. W końcu taki "okręt' zaparkował by w pobliżu Ziemi. I teraz moje pytanie: Jak zostałby nawiązany kontakt ?

Nie wydaje mi się, że po prostu jakiś mniejszy statek poleciałby i wylądował na Ziemi. Większość państw na ziemi zapewne przygotowywało by siły zbrojne. Niektóre kraje mogłyby uznać to za "atak" i zestrzelić ich statki, a to mogło by się obcym nie spodobać... Po drugie zarówno nasze mikro organizmy mogłyby zaszkodzić im jak i ich nam. Odwrotny scenariusz w którym my lecimy do nich na "statek" działby na tej samej zasadzie. Oni mogli by się przestraszyć nas.

Zapewne pierwszy kontakt był by "na odległość". Możliwe, że udało by im się połączyć z jedną z naszych satelit (chodź to też mogło by doprowadzić do nieporozumienia) lub z siecią Internet. Z kim powinni się skontaktować ? Z USA, Chinami, Rosją, NATO, ONZ czy jakąś inną organizacją / państwem ? To też mogło by doprowadzić do bardzo wielu nieporozumień. Dalej czy obcym, którzy nie znają naszej technologii ani języków, udało by się jakoś porozumieć ? Może porozumiewali by się na początku przy pomocy obrazków / filmów ? Czego mógłby dotyczyć pierwsze rozmowy ? Lokalizacji miejsca lądowanie ich delegacji ? Ogólnej wymiany informacji ?

Jak wy sądzicie ?
  • 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych