a widzę Within że nie przyjmiesz naszej racjonalnej wersji zdarzeń. Pomyśl, ze na dobrą sprawę gdybyś przyjął to co się stało z twoją koleżanką z dystansem i na chłodno, czyli zawnioskowałbyś to co większość z nas tutaj (mam na myśli jej autosugestie) to nadal byłbyś wątpiący.
Bingo. Gdybym tego nie przeżył, byłbym tym samym człowiekiem co wczesniej. Teraz czuję się lepszy, ale nie w sensie, że pod nad kims, tylko czuję dopiero po teraz, po tych 17-latach życia obecnosc Boga w nim oraz Jego milosć.
Gdybym tam nie był, podszedł bym do wszystkich nie ze smiechem(bo to nie w mej naturze), ale z powątpieniem. Tyle, że ja już nie chciałbym zmienić mojego myslenia, tego co teraz czuję, bo dopiero teraz czuję sens i pełnię życia.
wybacz że to powiem, ale dla mnie pod wpływem sztuczki magicznej księdza prowadzącego rekolekcje
Proszę ustosunkuj się do tego. Z tego co ja wiem, wszystko było normalnie aż do Adoracji. Tam na początku też nic się nie stało, jak już mówiłem, i powtarzam po raz, którys w tamtym momencie ksiądz dla mnie nie istniał. Myslałem tylko o Bogu, o tym, że On tu jest.
Rozumiem to bardzo dobrze, ale nie wydaje Ci się, że są dużo bardziej potrzebujący niż użytkownicy tego forum?
Tak, wiem są. Na razie jeszcze jestem w lekkim szoku, i to są głównie emocje, ale także własnie czekam na ten moment, który być może niedługo nastąpi, kiedy zapragnę dosłownie pomagać ludziom, w rzeczywistosci. Być może to własnie moje pragnienie, zostać lekarzem, aby pomagać innym? Nie wiem co o tym sądzić.
masz więc plus...
To było szczerze mówiąc nie potrzebne, ale dzięki. Nie chciałem plusa, chciałem zwrócić uwagę na fakt, że o ile miałem jaką taką reputację na forum, teraz już utraciłem autentycznosć w oczach wielu. Dlatego, że zmieniłem się. To jest tylko częsciowa odskocznia od rzeczywistosci, ale na pewno nastąpi w moim życiu chwila, kiedy ludzie odkręcą się ode mnie za głoszenie o Chrystusie. W sumie to będzie według mnie dobre, bo będę miał pewnosć, że przez nich nigdy nie byłem szczerze lubiany.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 20.04.2012 - 22:48