Napisano 24.12.2013 - 23:03
Jurigag, z całym szacunkiem. Powiedz mi, czy istnienie pisma, a raczej treść w nim zawarta ma oznaczać nieistnienie Boga ? Czy istnieje tylko jedna koncepcja Boga ? Czy Bóg musi zawierać się w jakiejkolwiek koncepcji, czy on nie może być tym Bogiem, który jeszcze nie został przez człowieka wspomniany ?
Hahahahha, cudowny ten twój "jedyny dowód"
Jestem ateistą ale taki bullshit który wypisałeś w 1 poście to masakra......... Dla mnie jedynym dowodem na to że Boga nie ma to Biblia, cała reszta przestawiona przez ciebie argumentów to głupota i tyle.. Może w takim razie opowiesz nam więcej o tym jedynym dowodzie, wytłumacz się ...
przecież każdy nieco bardziej zorientowany wie o co chodzi, masa niedorzeczności(tj powstanie świata), błędów, zupełnie inny nie wiem jak to nazwać motyw, klimat starego i nowego testamentu, nie chce mi się pisać czegoś co już masa ludzie w internecie czy innych badaczy tego pisma napisało, sory ale google ma każdy.
jest to nomralna książka fantasy jak każda inna - równie dobrze można sobie władce pierścieni czy harry'ego pottera czytać i na to samo wyjdzie
Napisano 25.12.2013 - 00:36
Czytanie Biblii jest dobrym sposobem na utratę wiary w Boga w kształcie z dogmatów i przesądów katolickich.
Użytkownik Zbeeanger edytował ten post 25.12.2013 - 07:00
Napisano 27.12.2013 - 13:16
Użytkownik BrainCollector edytował ten post 27.12.2013 - 13:19
Napisano 28.12.2013 - 22:43
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych