Skocz do zawartości

Zdjęcie

Naprawa Rzeczpospolitej Polskiej

• Please log in to reply
208 replies to this topic

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wielu ma z Tobą problem, ciekawe w kim on tkwi. Do Somalii zaś zapraszam wszystkich zwolenników państwowego przymusu, nie rozumiem dlaczego to ja miałbym się wyprowadzać, a nie ten co miz abiera pieniądze bez pytania o zgodę.

Nie wiem w kim bo niekórzy potrafili rozmawiać bez zbytniego problemu. ;)

Somalia to oaza bezpaństwowości, powinieneś czuć się niebowzięty jeśli podatki traktujesz jako złodziejstwo.

żebrak musi zdawać sobie sprawę z tego, że nie zawsze jazda bez biletu na koszt tych wszystkich frajerów, którzy płacą z przejazd ujdzie mu na sucho - to taka metafora, żeby nie było.

W zasadzie już teraz nie powinno uchodzić na sucho. Ale karanie kogoś takiego jest o wiele bardziej upierdliwe niż korzyści z tego płynące. Większość już woli dać sobie spokój i nie marnować czasu na spisywanie żula, którego majątek wynosi kilka pustych butelek i stara kurtka. : ))
  • 0

trele12.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W zasadzie już teraz nie powinno uchodzić na sucho. Ale karanie kogoś takiego jest o wiele bardziej upierdliwe niż korzyści z tego płynące. Większość już woli dać sobie spokój i nie marnować czasu na spisywanie żula, którego majątek wynosi kilka pustych butelek i stara kurtka. : ))

To niech to odpracuje
  • 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja swoją drogą też nie rozumiem, dlaczego niektórzy traktują @mylo jak trędowatego. Wytłumaczcie mi, może jestem w błędzie. Moderator nie może brać czynnego udziału w życiu forum czy mieć swojego zdania?

@mylo,
To bardzo nudne odpowiadać na jedno i to samo. Przyznaję, mój pierwszy post wygląda totalitarnie - filtrowanie ulic z żebraków. Chodzi mi o to, że przy zmianie systemu kar więziennych - z siedzenia w celi na pracę na rzecz państwa, można ludzi, którzy natarczywie (chyba wiesz, co znaczy "natarczywie", bo nie znaczy to jeden czy dwa razy) zaczepiają ludzi, a są zdolni do normalnej pracy, również "zatrudnić" do pracy na rzecz państwa. Będzie dostawał wyżywienie, nocleg, odzież i potrzebne dobra, a przyczyni się do naprawy kraju. Jeżeli mu się nie chce ciężko pracować w odbudowie Polski, to przecież może się zatrudnić w normalny sposób, prawda?
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli mu się nie chce ciężko pracować w odbudowie Polski, to przecież może się zatrudnić w normalny sposób, prawda?

To fakt. Często jeśli raz się wypadnie z normalnego życia, to już trudno znów wbić się w reżym. Mogą pomóc w takich wypadkach różne wioski pracy, albo komuny w których tacy ludzie pracują i uczą się jakiś zawodów. Wiele takich miejsc działa. Niestety większość żuli i bezdomnych traci nadzieję, zapada w alkoholizm i już nie ma ratunku. Od mety do mety.

Ale nie poprę przymusowej pracy bo ktoś jest bezdomny. Można mu tą pracę zaproponować na warunkach abstynencji i zmiany życia - ale praca przymusowa? To narusza dzisiejsze podstawy społeczne. Stwarza precedens do karania ludzi którzy nie spełniają naszych wymagań. Na tej podstawie można potem karać za brak potomstwa i inne sprzeczne z obywatelskim ideałem postawy.

Nie podoba mi się ten obraz. Problem żebractwa i bezdomności jest stary jak świat i nie wydaję mi się żeby dało się go rozwiązać bez naruszania praw człowieka.
  • 0

trele12.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale nie poprę przymusowej pracy bo ktoś jest bezdomny. Można mu tą pracę zaproponować na warunkach abstynencji i zmiany życia - ale praca przymusowa? To narusza dzisiejsze podstawy społeczne. Stwarza precedens do karania ludzi którzy nie spełniają naszych wymagań. Na tej podstawie można potem karać za brak potomstwa i inne sprzeczne z obywatelskim ideałem postawy.

A ty odrazu tak totalitarnie :P I kto tu jest skrajny :D?

BTW:

Na tej podstawie można potem karać za brak potomstwa

Za to nie trzeba karać, tylko zrobić tak żebyś dostawał emerytury tyle, ile twoje dzieci na ciebie zapracują :P

Można mu tą pracę zaproponować na warunkach abstynencji i zmiany życia - ale praca przymusowa

Skoro dostajesz kasę to po co masz pracować?
  • 0

liberta.dv.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

zacznijcie naprawiać coś, co możecie, co jest wasze. Jak chcecie naprawiać RP (?) uczcie się języków. I przygotujcie się na porażkę.
  • 1

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Za to nie trzeba karać, tylko zrobić tak żebyś dostawał emerytury tyle, ile twoje dzieci na ciebie zapracują

Można też przeznaczyć środki które byłyby przeznaczone na dzieci na przyszłą emeryturę.

Bezdomni nie dostają zbyt wiele pieniędzy. Rodziny żyjące z emerytur i rent to inna kwestia.
  • 0

Cannabinol.
  • Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tutaj też liczy się ambicja człowieka, jeśli komuś odpowiada bycie śmierdzącym żulem, który zbiera pojary i udaje że żyje to proszę bardzo, dajcie mu te 300 zł i na jedzenie, a jak przepije to niech umrze i tyle. Nie ma co na siłę utrzywać przy życiu osobników których nie stać na przetrwanie. Tak od wieków działa natura.
Ale przecież nie każdy taki jest. Czasem ludzi spotykają różne tragednie a my jako ich rodacy, a przede wszystkim jako ludzie mamy obowiązek do każdej z tych jednostek wyciągnąć rękę i dać jej szansę na lepszy byt. To czy ją wykorzysta zależy już tylko od chęci.

Użytkownik Cannabinol edytował ten post 15.05.2012 - 01:26

• 0

Lime.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

zacznijcie naprawiać coś, co możecie, co jest wasze. Jak chcecie naprawiać RP (?) uczcie się języków. I przygotujcie się na porażkę.

Rozumie, ze gdyby teraz wybuchla wojna, ty bys jako pierwszy zalozyl Zwiazek Kolaborantow?
  • 0

liberta.dv.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Rozumie, ze gdyby teraz wybuchla wojna, ty bys jako pierwszy zalozyl Zwiazek Kolaborantow?

Jaka wojna? A widzisz tu coś jeszcze do podbicia?
  • 0

Lime.
Reputacja

Napisano

Jaka wojna? A widzisz tu coś jeszcze do podbicia?

Tak, chociazby paliwa/surowce naturalne czy spora przestrzen zyciowa.

Ostatnie 23lata propagany - pranie mozgow Polakom poprzez media i antyreformy systemu edukacji wypieraja resztki wartosci t.j. patriotyzm. Zniechecaja Polakow do wlasnej ojczyzny. Wrecz eksterminuja [np. reforma lekow, reforma emerytalna, umowy "smieciowe" i wiele innych]. Ale to sa zamierzone dzialania - mamy rzad marionetek, dzialajacy dla dobra innych panstw. To jest kolejny [stopniowy] rozbior Polski. To co nie udalo sie sila, wezma "prawem" - wynarodowia nas. A dzieciaki wciaz beda skandowac "mam wyjebane".
Jak dla mnie jestes zindoktrynowanym trollem, zachecajacy innych swoja postawa do biernosci, ktory nie ma zycia poza komputerem/wlasnymi przyjemnosciami lub tym, ktory ewakuowal sie z Ojczyzny i teraz sra we wlasne gniazdo. Ewentualnie jedno i drugie.

Użytkownik Lime edytował ten post 15.05.2012 - 13:28

• 1

trele12.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak, chociazby paliwa/surowce naturalne

Dołączona grafika

spora przestrzen zyciowa.

Lebensraum? Pan Adolf już dawno nie żyje

Ostatnie 23lata propagany - pranie mozgow Polakom poprzez media i antyreformy systemu edukacji wypieraja resztki wartosci t.j. patriotyzm

Mnie nikt w wartościach patriotycznych nie wychowywał. No chyba że liczą się kawały o żydach i murzynach + rodzinny antysemityzm, natyrosjanizm i antyniemczyzm :D Sam się tak "wyedukowałem". Najłatwiej zrzucić na media.

"Naród wspaniały, tylko ludzie kur**" Jak to mawiał Marszałek :P
  • -1

liberta.dv.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Lime:

Nie trafiłeś. Ani nie jestem emigrantem robiącym we własne gniazdo, ani jak to ująłeś "zindoktrynowanym trollem".
Nie kolaboruję też z okupantem. Co więcej - zgadzam się z Twoja diagnozą stanu RP (stopniowy rozbiór itp). Jedno nas różni.
Wierzysz w coś, czego już nie ma. Ja wierzę tylko w to co jest.
Ta Twoja "Ojczyzna" (jeśli masz na myśli skrawek ziemi pomiędzy Rosją a Niemcami) nie jest wolna i nigdy nie będzie, m.in. też przez zakorzenione w Polakach nieszanowanie siebie nawzajem, paranoiczne oskarżanie o zdradę, kolaborację, bierność.
Czyżbyś był typowym Polaczkiem, kłótliwym i niedouczonym, któremu marzy sie wojenka o mityczną ojcowiznę, której nawet językiem nie umie się poprawnie posługiwać?
  • -2

Lime.
Reputacja

Napisano

@trele12

Tak, chociazby paliwa/surowce naturalne

Dołączona grafika

m.in.:
- wegiel kamienny i brunatny [kompalnie sprywatyzowane przez odnogi Gazpromu]
- gaz lupkowy [UE zabronila wydobycia; koncesje sa sprzedawane Rosji]
- rudy miedzi

Najłatwiej zrzucić na media.

Nauczylem sie nieufac media mainstreamowym, gdyz przedstawiaja rzeczywistosc w krzywym zwierciadle, ktorych przyklady podalem juz we wczesniejszych postach tego tematu.

@liberta.dv

Ta Twoja "Ojczyzna" (jeśli masz na myśli skrawek ziemi pomiędzy Rosją a Niemcami) nie jest wolna i nigdy nie będzie, m.in. też przez zakorzenione w Polakach nieszanowanie siebie nawzajem, paranoiczne oskarżanie o zdradę, kolaborację, bierność.

Wiec po co piszesz w temacie "Naprawa Rzeczpospolitej Polskiej"?

Czyżbyś był typowym Polaczkiem, kłótliwym i niedouczonym, któremu marzy sie wojenka o mityczną ojcowiznę, której nawet językiem nie umie się poprawnie posługiwać?

Zgadzam sie tylko z czescia "której nawet językiem nie umie się poprawnie posługiwać", gdyz posiadam jakies dysfunkcje dysleksjopodobne ale czy to dyskredytuje czesc merytoryczna?

p.s.
wg mnie ludzie sa z natury dobrzy ale to system nastawia ich przeciw sobie dla wlasnych celow, wedle zasady "dziel i rzadz".

Użytkownik Lime edytował ten post 15.05.2012 - 14:50

• 0

trele12.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak się dzieje bo brak nam zagrożenia :P

Czyżbyś był typowym Polaczkiem, kłótliwym i niedouczonym, któremu marzy sie wojenka o mityczną ojcowiznę,

Tak, choć szkoda że według ciebie jestem ;(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych