Bo nie pytałem się Ciebie, a adwokatem nie jesteś. 
Naprawdę zabawny z Ciebie człowiek

Najpierw sugerujesz nonsens nie wiadomo czemu przyrównując prawdziwość do fanatyzmu. Gdy tłumaczę czym ona jest stwierdzasz, że jest to truizm

Poczytaj czasem swoje posty.
Nie, nie uważam, toteż nigdzie tego nie napisałem.
A możesz łaskawie wyrazić swoje zdanie na ten temat? Zadałem pytanie, a Ty odpowiedziałeś swoim zwyczajowym wyminięciem.
Boki zrywać

Zadałeś pytanie:
Uważasz posiadanie kręgosłupa za ważniejsze od tego w jakim kierunku jest skierowany i jak bardzo jest skrajny? 
na co ja odpowiedziałem:
Nie, nie uważam, toteż nigdzie tego nie napisałem.
odpowiedziałem na wprost na zadane przez Ciebie pytanie a Ty widzisz w tym wyminięcie:) Nie no przepraszam modów za to stwierdzenie, ale ręce opadają..
Mają podobny poziom wolności, tylko mają nieco różne jej spektrum. Czerwoni dają swobodę w zakresie obyczajowości, trzymają ciasno w kwestii gospodarczej. Narodowcy mają bardzo ograniczone spektrum wolności obyczajów, do tego gospodarczo też nie są zbyt wolnościowi - taki chrześcijański korporacjonizm.
Mają absolutnie różny poziom wolności i spektrum niewiele ma tu do rzeczy. Po pierwsze komunizm wywodzi się z socjalizmu, po drugie komuniści postulują państwo egalitarne, gdzie państwowość z czasem zanika wraz z podziałami klasowymi. Celem komunizmu jest budowa społeczeństwa bezklasowego i bezpaństwowego. W przypadku narodowców najważniejszym dobrem jest dobro narodu jako wspólnoty etnicznej. W komunizmie człowiek jest na tyle wolny na ile silna jest jego pozycja w komunie. Nie należąc do określonej grupy nie wybije się nigdzie, nigdzie nie wyjedzie, będzie gnębiony i poniżany.
Argument że narodowcy pierwsi by się rzucali do obrony, a inni nie jest bez sensu. W ZSRR komuniści nie rzucali się do obrony kraju przez nazistami?
Narodowcy, komuniści, faszyści, demokraci - wszyscy broniliby swojego miejsca gdyby przyszła pora.
Demokraci?

Demokraci zanim by to przegłosowali byłoby już po zawodach. Gdyby miał nastąpić w przyszłości rozbiór Polski komuniści mieliby to w pompie, bo dla nich podmiotowość państwowa jest bez znaczenia, faszyści kosiliby równo inne grupy etniczne i wyznaniowe.
Narodowcy niestety czasem robią to zanim ktoś nas zaatakuje. : )
niestety naooglądałeś się za dużo TVN-u, chodzi Ci o chuliganów a nie narodowców. Prawdziwi narodowcy szli w marszu z flagami wraz z rodzinami. Chuligani znajdują się w każdych grupach tak lewicowych jak i prawicowych, co absolutnie nie uprawnia do tego, aby ten wycinek świadczył o prawdziwym obliczu danej frakcji.
P.s. Zamiast pisać na mnie raporty jak oszalały dorzuć nieco merytoryki do swoich postów.