A to co za stwór? Jak to niby działa?
Użytkownik Ill edytował ten post 04.05.2012 - 22:36
Napisano 04.05.2012 - 22:36
Użytkownik Ill edytował ten post 04.05.2012 - 22:36
Napisano 04.05.2012 - 23:27
Napisano 04.05.2012 - 23:31
Napisano 04.05.2012 - 23:41
Napisano 05.05.2012 - 00:02
Napisano 05.05.2012 - 00:10
Napisano 05.05.2012 - 01:22
Grzechem nie błądzić, grzechem brnąćRzeczywiście tak napisałem, przepraszam. Czasami zdarzą się takie pomyłki. Jesteśmy tylko ludźmi. Dziękuje za poprawieni błędu.
Z tego co pamiętam, anarchiści dążą do obalenia władzy (jakiej kolwiek) po co więc mam się słuchać jakiegoś tam doktora?Anarchistyczna wolność dla każdego - wolność czynu, myśli, rozwoju.
szczególnieSocjalistyczna opieka nad każdym - pewność pracy, zaspokojenie potrzeb ciała i ducha oraz bezpieczeństwo.
mnie dziwi. Może jestem spaczony do "czerwonych" ale oni tam religijności napewno nie zapewniali.i ducha
Nasz jest Świt!
- Na pewno należy zmienić trochę przepisów w kodeksie karnym, dorzuciłbym więcej kar finansowych za różne przestępstwa (np. za napad poza wyrokiem więzienia dorzucić kilka tys. złotych kary - zawsze jakiś tam grosz dla budżetu) z miejsca zwiększył bym karę za pedofilię bo to co dzisiaj te śmiecie odsiadują to kpina.
- Dosyć radykalne ograniczenie liczby urzędników. Ponad 400 000 zatrudnionych osób to stanowczo za dużo.
- Zwiększenie wydatków na armię - większości się to nie spodoba ale prawda jest taka że dzisiaj praktycznie nie jesteśmy bronieni (tylko błagam nie piszcie mi tu o jakichś tam paktach pokojowych) "Ze słabym nie liczy się nikt"
Minimalizując kwestię umów międzypaństwowych też się zgadzam. Choć, jeżeli nasi żołnierze faktycznie przyczyniali by się do poprawy w danym regionie to czemyu ich wycofywać?- Wycofanie wojsk z misji zagranicznych
Użytkownik trele12 edytował ten post 05.05.2012 - 01:30
Napisano 05.05.2012 - 01:22
Popularny
Napisano 05.05.2012 - 01:59
Anarchistyczna wolność dla każdego - wolność czynu, myśli, rozwoju.
Socjalistyczna opieka nad każdym - pewność pracy, zaspokojenie potrzeb ciała i ducha oraz bezpieczeństwo.
Użytkownik Shay edytował ten post 05.05.2012 - 01:59
Napisano 05.05.2012 - 09:15
Użytkownik liberta.dv edytował ten post 05.05.2012 - 09:16
Napisano 05.05.2012 - 09:42
Anarchistyczna wolność dla każdego - wolność czynu, myśli, rozwoju.
Socjalistyczna opieka nad każdym - pewność pracy, zaspokojenie potrzeb ciała i ducha oraz bezpieczeństwo.
Napisano 05.05.2012 - 10:17
A gdybym chciał być kupcem i marzyłbym o tym, by otworzyć i rozwinąć sieć sklepów?
Skoro wolność czynu to nie będę płacił podatków, skoro nie będę płacił podatków to państwo nie bedzie miało na nic pieniędzy a skoro nie będzie miało pieniędzy to jakim cudem zapewni mi bezpieczeństwo?
Może jestem spaczony do "czerwonych" ale oni tam religijności napewno nie zapewniali.
Użytkownik Arctur V. edytował ten post 05.05.2012 - 10:21
Napisano 05.05.2012 - 10:31
Co to znaczy sprawiedliwy sposób? Konkretnie.Sklepy będą przecież istnieć, są warunkiem rozdysponowywania dóbr w sposób sprawiedliwy. Do tego właśnie potrzeba nam uczciwych kupców zdolnych budować skuteczną infrastrukturę. Nie będzie w tym krzty kapitalizmu - bo ta ekonomia w sposób naturalny upadnie, gdy rewolucja rozpocznie działanie.
"ASpekt" jako jeden z główny celów stawia sobie zwolnienie jednostki od jakichkolwiek odpowiedzialności. Nie będzie więc podatków, rachunków, zobowiązań.
Oho, widzę Zeitgeist mózg wyprał.Po odrzuceniu kapitalizmu, ekonomia nie będzie oparta na pieniądzu tylko zasobach, które pozyskiwane będą bezpośrednio na potrzeby wszystkich gałęzi rozwoju państwa przez zakłady wspólne.
Użytkownik Ill edytował ten post 05.05.2012 - 10:33
Napisano 05.05.2012 - 10:52
Załóżmy, że jestem sprzedawcą, nabywam rzecz X od hurtowni, za Y pieniędzy. Załóżmy, żebym miał zysk ten przedmiot muszę sprzedać za Y+10% pieniędzy. Przychodzi do mnie klient nr 1 i kupuje za Y+10%. Wszystko ładnie, pięknie, ale przychodzi klient nr 2, który też chce kupić ten przedmiot, ale nie ma wystarczającej ilości pieniędzy. W takiej sytuacji pytam się co jest sprawiedliwością? Mam mu dać za darmo, żeby sprawiedliwie miał to samo co klient nr 1, co naraziłoby mój interes na straty? Mam mu sprawiedliwie odmówić, twierdząc, że musi zarobić więcej, jednocześnie nie narażając samego siebie na straty? Dla mnie sprawiedliwa jest opcja druga, dla klienta nr 2 sprawiedliwa jest opcja pierwsza. No i gdzie tu sprawiedliwość?Sklepy będą przecież istnieć, są warunkiem rozdysponowywania dóbr w sposób sprawiedliwy. Do tego właśnie potrzeba nam uczciwych kupców zdolnych budować skuteczną infrastrukturę. Nie będzie w tym krzty kapitalizmu - bo ta ekonomia w sposób naturalny upadnie, gdy rewolucja rozpocznie działanie.
Zero odpowiedzialności? Czyli mogę sobie wyjąć kałacha i zacząć rzeź na ulicy a i tak nie czekają mnie konsekwencje prawne? Skoro nie będzie podatków, to z czego ma się utrzymać "państwo"?"ASpekt" jako jeden z główny celów stawia sobie zwolnienie jednostki od jakichkolwiek odpowiedzialności. Nie będzie więc podatków, rachunków, zobowiązań.
Po odrzuceniu kapitalizmu, ekonomia nie będzie oparta na pieniądzu tylko zasobach, które pozyskiwane będą bezpośrednio na potrzeby wszystkich gałęzi rozwoju państwa przez zakłady wspólne.
Wszystko, co obywatel dostanie od państwa, będzie jego własnością i nikt nie będzie mógł rościć do tego praw.
Napisano 05.05.2012 - 12:17
Załóżmy, że jestem sprzedawcą,...
Nie przyjmuję pouczeń od krypto-nazistowskich pogrobowców papy Hitlera.
Użytkownik Imb edytował ten post 05.05.2012 - 12:18
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych