Zupełnie źle mnie zrozumiałeś. Chciałem tylko ukazać że życie w próżni mimo że ledwo to jednak istnieje i możliwe jest że obiekty, które widać na filmie wcale nie są latającymi spodkami. Mam pojęcie jak wygląda to stworzenie i że w takich momentach, czy to w próżni czy w ekstremalnie niskich temperaturach jest prawie martwe.
Pisząc: "Z filmu wynika że są ich w naszej najbliższej tylko okolicy dosłownie tysiące" nie miałem na myśli niesporczaków lecz obiekty z filmu, który wkleiłem. Złożyłem zdanie w taki sposób, że rzeczywiście można było tak to odebrać
Nie miałem zamiaru sugerować, że są to niesporczaki
To przecież śmieszne. Niby jak się tam dostały? Poza tym widoczne są dobrze tylko pod mikroskopem. Uważam jedynie, że to co uchwyciła kamera może być czymś innym niż to o czym zawsze myśli się słysząc termin UFO. Zazwyczaj wyobrażamy sobie wówczas latający spodek. Tymczasem nagrania pokazują coś innego. Z tego co wiem, to na filmie, który wysłałem w poprzednim poście widoczna jest lina, którą oderwano od stacji kosmicznej a następnie filmowano. Miała ona ok. 12 metrów i na podstawie jej długości i odległości od kamery możemy oszacować że to co zostało sfilmowane nie jest wcale gigantycznym statkiem. Jest raczej niewielkich rozmiarów. Do tego widać wyraźnie że obiekty te pulsują i mają nieregularny kształt. Często też dynamicznie zmieniają kierunek lotu i pojawiają się nagle.
Myślę, że warto byłoby "przestawić się" na chwilę i zastanowić dlaczego od lat filmuje się te "stworzonka" wokół naszej planety. Nazwałem je tak ponieważ od samego początku kiedy zbieram informacje i filmy na ich temat nie opuszcza mnie przekonanie że to co widzimy nie jest w 100% maszyną.. Możliwe jest także, że jest to niezbadane dotąd zjawisko zachodzące w kosmosie.
Cokolwiek to jest, nie jest nowością ponieważ niektóre z filmów, gdzie zostały uchwycone pochodzą sprzed kilkudziesięciu lat. Nie bierzcie mnie za jakiegoś fanatyka. Uważam po prostu że mamy do czynienia z faktami i trzeba je jakoś przeanalizować, postawić jakieś tezy. Wykluczyć to, co niemożliwe. Wysnuć jakieś wnioski. Zrobić cokolwiek by przybliżyć się do prawdy o tym co filmuje się w przestrzeni kosmicznej.
Pozdrawiam.
Użytkownik AdamJ edytował ten post 09.05.2012 - 14:55