Napisano 31.08.2006 - 11:24
Napisano 31.08.2006 - 14:06
Napisano 31.08.2006 - 15:00
A Ty znasz?a znasz takie prawo ze kraj moze zrobic odwet wowczas gdy dojdzie do zamachu na cele wosjkowe?
Napisano 31.08.2006 - 15:15
Napisano 31.08.2006 - 15:17
Akurat zgadzam sie z tym ze duzo prosciej bylo wykorzystac boeinga niz szykowac tak misterny plan. Tylko ze cos duzo tych watpliwosci naroslo wokol tego boeinga. I wszystkie nadal nie zostaly rozwiazane. A jedyny koronny dowod (nagranie z innych kamer) jest ukrywane w tajemnicy przez rzad usa z niewiadomych powodow.po co rzad usa mialby sie pieprzyc z tym wszystkim zamiast wyslac 4 boeinga ?
Napisano 31.08.2006 - 16:23
Aquila, polityka współczesna to nie jest jak gra komputerowa w której możesz robić sobie co chcesz... To że miał miejsce atak na WTC nie oznaczało, że mogą sobie wszczynać wojny, już nie pamiętasz jakie były protesty czołowych państw??
Tak, ale zauważ, że Afganistan był główną bazą talibów a Saddam również wspomagał finansowo terroryzm bliskowschodni.Zresztą główną przyczyną były fikcyjne pociski atomowe (czy chemiczne) w Iraku i zniszczenie Al kaidy w Afganie...
Bo komuś to idzie na rękę. Wiesz ile np taki von Kleist zarobił kasy na swoim filmie "9/11 in plane site"?Tylko ze cos duzo tych watpliwosci naroslo wokol tego boeinga.
Bo wielu pod wpływem takich filmów nie chce słuchać żadnych wyjaśnień...I wszystkie nadal nie zostaly rozwiazane.
A jedyny koronny dowod (nagranie z innych kamer) jest ukrywane w tajemnicy przez rzad usa z niewiadomych powodow.
Napisano 31.08.2006 - 16:23
Napisano 31.08.2006 - 16:26
Napisano 31.08.2006 - 17:59
Napisano 31.08.2006 - 18:18
A co mam skorygowac? No chyba ze moje slowa o stuningowanym global hawku odebrales jako informacje o doczepionym spoilerze na tylnym stateczniku :-Dturrkus, skorygowałeś swoją wersję o ładunkach wybuchowych, czy ją porzucasz?
Wzniosle slowa, ale niestety to nie sa to niczym poparte spekulacje jak sugerujesz. Zobacz sobie ten filmik (nie oceniaj jego wartosci merytorycznej), dotrwaj do momentu az bedziesz mial ujecie z kamery zamieszczonej na dachu departamentu transportu, widac ze ta kamera obejmuje pentagon, a takze droge po ktorej mial sie poruszac samolot. Tylko nie mow ze akurat wtedy byla wylaczona ;-) . To samo dotyczy sie tasmy ze stacji benzynowej, ktora zostala skonfiskowana, oraz kamery na dachu hotelu sheraton.Zacznijmy od tego ze nawet nie wiadomo czy takowe nagrania istnieja, wiec skad pewnosc ze cokolwiek ukrywaja, przeciez tego nikrt nie wie, to sa niczym nie poparte spekulacje nic wiecej.
Napisano 31.08.2006 - 18:45
No np to, że jak wyobrażasz sobie wybuch wywalający taką dziuręw pentagonie, rozsadzający ją od środka i nie wyrzucający masy gruzu dookoła?A co mam skorygowac?
Napisano 31.08.2006 - 18:49
Hehe ty myślisz, że polityka zagraniczna to bułka z masłem i wystarczy kilka zburzonych budynkow do wszczecia wojny?? NIe żyjemy już w średniowieczu i musisz sobie uświadomić że rząd USA ciężko "zapracował" sobie na tę wojne... Pooglądaj wiadomości od czasu do czasu poczytaj gazety polityczne to będziesz wiedział o co mi chodzi...To, że zaatakowano i zamordowano kilka tysięcy obytateli USA w sercu ich kraju było właśnie niczym innym jak wypowiedzeniem wojny
A co mnie ochodzą protesty czołowych państw? I poza tym, jakie protesty?
Zrozum wreszcie, że nie terorryzm był przyczyna wojny lecz finanseTak, ale zauważ, że Afganistan był główną bazą talibów a Saddam również wspomagał finansowo terroryzm bliskowschodni.
NIe powiedziałem o wielkim ale znaczącym a twój brat będąc na misji pokojowej(chwała mu za to) ma się nijak do rzeczywistych wydarzeń ponieważ w świetle realiow politycznych w jakich przyszło nam żyć szary człowieczek jest niewiele znaczącym elementem.... Aczkolwiek poparcie społeczeństwa też jest ważne szczególnie w USA a takowy zamach musiał wzbudzić stanowczo wiele paniki i strachu przed "super zdolnymi Talibami" którzy potrafią porwać samolot z nożem do kartonu i zterroryzować zawsze bohaterskich i walecznych pasażerów.... Na filmie z pewnością będzie to wzruszająceI myślisz że Twoja gadka o "wielkim wpływie ataku na pentagon w związku z wypowiedzeniem wojny" mnie przekona, to od razu radzę przestać.
Niewątpie niektórzy nawet stali się sławni np. twórca dokumentu Farenheit 9/11 otrzymał prestiżową nagrodę na festiwalu w Cannes... Ale cóż wychodzi na to, że tylko oszusci się dorabiają na nieskazitelnym rządzie USA :Bo komuś to idzie na rękę. Wiesz ile np taki von Kleist zarobił kasy na swoim filmie "9/11 in plane site"?
Stary w jakim ty świecie żyjesz?? Czy ty nie rozumiesz, że Rząd USA bezprawnie wszczął już dwie wojny bez zaprezentowania jakichkolwiek dowodów?? Oszukał całe społeczeństwo, oszukał cały świat nie dotrzymując obietnicy... Zdajesz sobie sprawe z tego, że są aktualnie prowadzone prace nad wszczęciem śledztwa w tej sprawie?? Teraz Bush hula sobie z szabelką a za 10 lat może mieć prokurature na karku jeśli uda im się spisek wykryć...I powiedz, czy to jest dowodem na cokolwiek?
Czy policja musi Ci udostępniać nagranie z kamer napadu na bank, żeby udowodnić Ci że byli tam przestępcy? A moze ma Ci je udostępnić tylko dlatego, bo Ty tak chcesz?
Nikt nie wie?? Czy ty nie wiesz?? Pentagon jest najbardziej strzeżonym obiektem w USA i jest naszpikowany kamerami... Pokazali po kilku latach milczenia tylko króciutkie nagranie ze stacji benzynowej na którym na dodatek jest rakieta...Zacznijmy od tego ze nawet nie wiadomo czy takowe nagrania istnieja, wiec skad pewnosc ze cokolwiek ukrywaja, przeciez tego nikrt nie wie, to sa niczym nie poparte spekulacje nic wiecej.
Zgadzxa się nikt nie zamierza przekonywac poprzez film natomiast jest to tzw. utrwalanie stałych obrazów... A to się wiąże z psychologią....muhad,zauważ, że większość ludzi takich wątpliwości nie ma. USA nie bedzie pokazuywał filmu, żeby przekonać te kilka % które wierzy w teorie spiskowe, bo im to wisi. Przygniatająca większość uznaje prawdziwość oficjalnej wersji i tyle.
Napisano 31.08.2006 - 19:03
Jezu, Ty naprawde nie rozumiesz co mialem na mysli piszac o stuningowanym global hawku.No np to, że jak wyobrażasz sobie wybuch wywalający taką dziuręw pentagonie, rozsadzający ją od środka i nie wyrzucający masy gruzu dookoła?
Napisano 31.08.2006 - 21:03
Wiesz co? to zbombardujmy sobie parę dzielnic mieszkalnych w Moskiwe, odbijemy sobie zabory i na dodatek Putin nas będzie mógł pocałować, bo wojny przecież nie wypowie :Hehe ty myślisz, że polityka zagraniczna to bułka z masłem i wystarczy kilka zburzonych budynkow do wszczecia wojny?? NIe żyjemy już w średniowieczu i musisz sobie uświadomić że rząd USA ciężko "zapracował" sobie na tę wojne... Pooglądaj wiadomości od czasu do czasu poczytaj gazety polityczne to będziesz wiedział o co mi chodzi...
Chya nie zrozumiałeś. Zołnierzy Jankeskich mało obchodzi pentagon, a natomiast mówią tylko o WTC. Więc nie wiem jaki to miałby być element psychologiczny związany z tym pentagonem.NIe powiedziałem o wielkim ale znaczącym a twój brat będąc na misji pokojowej(chwała mu za to) ma się nijak do rzeczywistych wydarzeń ponieważ w świetle realiow politycznych w jakich przyszło nam żyć szary człowieczek jest niewiele znaczącym elementem....
Szkoda że nie mieszkamy blisko siebie, mógłbym Ci wtedy pokazać do czego zdolny jest ten wysmiewany nóż do kartonu."super zdolnymi Talibami" którzy potrafią porwać samolot z nożem do kartonu
Hehe, na tym francuskim Cannes, w kraju którego USA jest odwiecznym wrogiem? : Wielki mi dowód czegokolwiekNiewątpie niektórzy nawet stali się sławni np. twórca dokumentu Farenheit 9/11 otrzymał prestiżową nagrodę na festiwalu w Cannes...
Oj stary, a na jakim świecie Ty żyjesz. Po pierwsze, czy można rozpocząć wojnę legalnie? A po drugie do tego nie trzeba dowodów.Czy ty nie rozumiesz, że Rząd USA bezprawnie wszczął już dwie wojny bez zaprezentowania jakichkolwiek dowodów??
Dziwne że jeszcze tego nie zrobili, skoro "dowody" są takie mocneTeraz Bush hula sobie z szabelką a za 10 lat może mieć prokurature na karku jeśli uda im się spisek wykryć...
A pokazywanie głupawych niby dokumentów nad którymi się zachwycają młodzi a które są pełne zakłamania i naciągania faktów, kłamanie o spisku rządu i na dodatek pomijanie wszelkich faktów świadczących lub mogących świadczyć o tym, że to boeing uderzył w pentagon to nie jest zabieg psychologiczny? Manipulacja jakich małoZgadzxa się nikt nie zamierza przekonywac poprzez film natomiast jest to tzw. utrwalanie stałych obrazów... A to się wiąże z psychologią....
Na GH nie zmieszczą się takie duże literki jakich szczątki widać na szczątkachmalowanie maskujace w barwy AA
A wiiidzisz, czyli podrasowujesz teorię. okI zeby rozwiac wszelkie watpliwosci, ladunki byly rozmieszczone wewnatrz pentagonu, ale nie pod sciana w ktora bylo pierwsze uderzenie, bo tam dziure mial wyrabac global hawk z doczepiona bombka.
Nie mów hop, bo obalanie wciąż trwa i będzie jeszcze trwałoProba obalenia jednej z teorii o zamachu na pentagon zupelnie nieudana
Napisano 31.08.2006 - 21:48
Wzniosle slowa, ale niestety to nie sa to niczym poparte spekulacje jak sugerujesz. Zobacz sobie ten filmik (nie oceniaj jego wartosci merytorycznej), dotrwaj do momentu az bedziesz mial ujecie z kamery zamieszczonej na dachu departamentu transportu, widac ze ta kamera obejmuje pentagon, a takze droge po ktorej mial sie poruszac samolot. Tylko nie mow ze akurat wtedy byla wylaczona ;-) . To samo dotyczy sie tasmy ze stacji benzynowej, ktora zostala skonfiskowana, oraz kamery na dachu hotelu sheraton.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych