Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spojrzenie sceptyka na 9/11

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
609 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiesz co, twierdzenie że atak na pentagon po tym, jak zaatakowano WTC, w wyniku którego szok był ogromny i to był największy atak terrorystyczny wszechczasów, był potrzeby do wszczęcia wojny jest po prostu śmieszny.

Zamordowano tysiące ludzi, zniszczono doszczętnie dwa wielkie symbole NY zadając cios w samo serce Ameryki i to Twoim zdaniem nie wystarczało do wszczęcia wojny?

Nie, trzeba było dopiero ataku na pentagon żeby ludzie jej zapragnęli....

To jest śmieszne moim zdaniem.
  • 0

#197 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

a znasz takie prawo ze kraj moze zrobic odwet wowczas gdy dojdzie do zamachu na cele wosjkowe?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a znasz takie prawo ze kraj moze zrobic odwet wowczas gdy dojdzie do zamachu na cele wosjkowe?

A Ty znasz? :D
Bo ja znam takie prawo, że kraj może zrobić odwet nawet wówczas, gdy nie dojdzie do zamachu na cele wojskowe :D

To fajnie, że możemy bombardować powiedzmy bloki mieszkalne w Mińsku albo Berlinie nie narażając się na wypowiedzenie wojny z ich strony :P
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Aquila, polityka współczesna to nie jest jak gra komputerowa w której możesz robić sobie co chcesz... To że miał miejsce atak na WTC nie oznaczało, że mogą sobie wszczynać wojny, już nie pamiętasz jakie były protesty czołowych państw?? Natomiast Pentagon był dodatkowym bodźcem dzięki któremu łatwiej było im dyskutować....Zresztą główną przyczyną były fikcyjne pociski atomowe (czy chemiczne) w Iraku i zniszczenie Al kaidy w Afganie... Nie wiem jak ty ale ja codziennie oglądałem wiadomosci i przyglądałem sie rozwojowi wydarzeń i wiem jak silną rolę odegrał atak na Pentagon...
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

po co rzad usa mialby sie pieprzyc z tym wszystkim zamiast wyslac 4 boeinga ?

Akurat zgadzam sie z tym ze duzo prosciej bylo wykorzystac boeinga niz szykowac tak misterny plan. Tylko ze cos duzo tych watpliwosci naroslo wokol tego boeinga. I wszystkie nadal nie zostaly rozwiazane. A jedyny koronny dowod (nagranie z innych kamer) jest ukrywane w tajemnicy przez rzad usa z niewiadomych powodow.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila, polityka współczesna to nie jest jak gra komputerowa w której możesz robić sobie co chcesz... To że miał miejsce atak na WTC nie oznaczało, że mogą sobie wszczynać wojny, już nie pamiętasz jakie były protesty czołowych państw??

To, że zaatakowano i zamordowano kilka tysięcy obytateli USA w sercu ich kraju było właśnie niczym innym jak wypowiedzeniem wojny

A co mnie ochodzą protesty czołowych państw? I poza tym, jakie protesty?

Zresztą główną przyczyną były fikcyjne pociski atomowe (czy chemiczne) w Iraku i zniszczenie Al kaidy w Afganie...

Tak, ale zauważ, że Afganistan był główną bazą talibów a Saddam również wspomagał finansowo terroryzm bliskowschodni.

Tylko ze cos duzo tych watpliwosci naroslo wokol tego boeinga.

Bo komuś to idzie na rękę. Wiesz ile np taki von Kleist zarobił kasy na swoim filmie "9/11 in plane site"? :)

I wszystkie nadal nie zostaly rozwiazane.

Bo wielu pod wpływem takich filmów nie chce słuchać żadnych wyjaśnień...

A jedyny koronny dowod (nagranie z innych kamer) jest ukrywane w tajemnicy przez rzad usa z niewiadomych powodow.

I powiedz, czy to jest dowodem na cokolwiek?

Czy policja musi Ci udostępniać nagranie z kamer napadu na bank, żeby udowodnić Ci że byli tam przestępcy? A moze ma Ci je udostępnić tylko dlatego, bo Ty tak chcesz?

A dowody na uderzenie boeinga są na tyle mocne, że dla ogromnej większości ludzi (wszak forum i twórcy filmików o 9/11 to na szczęście margines) nie jest potrzebne ujawnianie nagrań.
  • 0

#202 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

turrkus, no wlasnie. Caly pic na tym polega ze cos ukrywaja te nagrania. Przeciez to rozwialoby wszelkie watpliwosci czyz nie?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

muhad,zauważ, że większość ludzi takich wątpliwości nie ma. USA nie bedzie pokazuywał filmu, żeby przekonać te kilka % które wierzy w teorie spiskowe, bo im to wisi. Przygniatająca większość uznaje prawdziwość oficjalnej wersji i tyle.

turrkus, skorygowałeś swoją wersję o ładunkach wybuchowych, czy ją porzucasz?
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Zacznijmy od tego ze nawet nie wiadomo czy takowe nagrania istnieja, wiec skad pewnosc ze cokolwiek ukrywaja, przeciez tego nikrt nie wie, to sa niczym nie poparte spekulacje nic wiecej.
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

turrkus, skorygowałeś swoją wersję o ładunkach wybuchowych, czy ją porzucasz?

A co mam skorygowac? No chyba ze moje slowa o stuningowanym global hawku odebrales jako informacje o doczepionym spoilerze na tylnym stateczniku :-D

I jej nie porzucam, istnieje sobie tuz obok oficjalnej teorii o boeingu (ktorej rowniez kategorycznie nie odrzucam)

Zacznijmy od tego ze nawet nie wiadomo czy takowe nagrania istnieja, wiec skad pewnosc ze cokolwiek ukrywaja, przeciez tego nikrt nie wie, to sa niczym nie poparte spekulacje nic wiecej.

Wzniosle slowa, ale niestety to nie sa to niczym poparte spekulacje jak sugerujesz. Zobacz sobie ten filmik (nie oceniaj jego wartosci merytorycznej), dotrwaj :P do momentu az bedziesz mial ujecie z kamery zamieszczonej na dachu departamentu transportu, widac ze ta kamera obejmuje pentagon, a takze droge po ktorej mial sie poruszac samolot. Tylko nie mow ze akurat wtedy byla wylaczona ;-) . To samo dotyczy sie tasmy ze stacji benzynowej, ktora zostala skonfiskowana, oraz kamery na dachu hotelu sheraton.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co mam skorygowac?

No np to, że jak wyobrażasz sobie wybuch wywalający taką dziuręw pentagonie, rozsadzający ją od środka i nie wyrzucający masy gruzu dookoła?

Ja Twoją teorię widzę tak (tym razem nie chce mi się rysować schematu :D ;) ):

Pod ścianą wewnątrz budynku zostają umieszczone ładunki. Ale musząone być dość silne, aby wywalić taką dziurę.
W momencie, gdy GH uderza w ścianę, one eksplodują.
Ale jest pewno ale...

Wybuchając, siła uderzeniowa sprawia, że odłamki ściany i kawałki betonu i stali ze zbrojenia powinny zostać wyrzucone z ogromną prędkością na zewnątrz budynku (wybuch był od środka, więc wszystk leci na zewnątrz).
Wniosek - cała okolica powinna być zarzucona gruzem, pyłem i kawałkami zbrojenia.

A tego nie widać na zdjeciach.

[ Dodano: 2006-08-31, 19:47 ]
aha, no i nie zapominajmy że jednak taki wybuch powinien chyba pozostawić krater po sobie...
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

To, że zaatakowano i zamordowano kilka tysięcy obytateli USA w sercu ich kraju było właśnie niczym innym jak wypowiedzeniem wojny

A co mnie ochodzą protesty czołowych państw? I poza tym, jakie protesty?

Hehe ty myślisz, że polityka zagraniczna to bułka z masłem i wystarczy kilka zburzonych budynkow do wszczecia wojny?? NIe żyjemy już w średniowieczu i musisz sobie uświadomić że rząd USA ciężko "zapracował" sobie na tę wojne... Pooglądaj wiadomości od czasu do czasu poczytaj gazety polityczne to będziesz wiedział o co mi chodzi...
I nie chodziło mi o protesty w postaci ludzi sterczących na ulicach z tabliczkami...

Tak, ale zauważ, że Afganistan był główną bazą talibów a Saddam również wspomagał finansowo terroryzm bliskowschodni.

Zrozum wreszcie, że nie terorryzm był przyczyna wojny lecz finanse :)

I myślisz że Twoja gadka o "wielkim wpływie ataku na pentagon w związku z wypowiedzeniem wojny" mnie przekona, to od razu radzę przestać.

NIe powiedziałem o wielkim ale znaczącym a twój brat będąc na misji pokojowej(chwała mu za to) ma się nijak do rzeczywistych wydarzeń ponieważ w świetle realiow politycznych w jakich przyszło nam żyć szary człowieczek jest niewiele znaczącym elementem.... Aczkolwiek poparcie społeczeństwa też jest ważne szczególnie w USA a takowy zamach musiał wzbudzić stanowczo wiele paniki i strachu przed "super zdolnymi Talibami" którzy potrafią porwać samolot z nożem do kartonu i zterroryzować zawsze bohaterskich i walecznych pasażerów.... Na filmie z pewnością będzie to wzruszające :)

Bo komuś to idzie na rękę. Wiesz ile np taki von Kleist zarobił kasy na swoim filmie "9/11 in plane site"?

Niewątpie niektórzy nawet stali się sławni np. twórca dokumentu Farenheit 9/11 otrzymał prestiżową nagrodę na festiwalu w Cannes... Ale cóż wychodzi na to, że tylko oszusci się dorabiają na nieskazitelnym rządzie USA :lol :

I powiedz, czy to jest dowodem na cokolwiek?

Czy policja musi Ci udostępniać nagranie z kamer napadu na bank, żeby udowodnić Ci że byli tam przestępcy? A moze ma Ci je udostępnić tylko dlatego, bo Ty tak chcesz?

Stary w jakim ty świecie żyjesz?? Czy ty nie rozumiesz, że Rząd USA bezprawnie wszczął już dwie wojny bez zaprezentowania jakichkolwiek dowodów?? Oszukał całe społeczeństwo, oszukał cały świat nie dotrzymując obietnicy... Zdajesz sobie sprawe z tego, że są aktualnie prowadzone prace nad wszczęciem śledztwa w tej sprawie?? Teraz Bush hula sobie z szabelką a za 10 lat może mieć prokurature na karku jeśli uda im się spisek wykryć...

Nikt nie wie?? Czy ty nie wiesz?? Pentagon jest najbardziej strzeżonym obiektem w USA i jest naszpikowany kamerami... Pokazali po kilku latach milczenia tylko króciutkie nagranie ze stacji benzynowej na którym na dodatek jest rakieta...

muhad,zauważ, że większość ludzi takich wątpliwości nie ma. USA nie bedzie pokazuywał filmu, żeby przekonać te kilka % które wierzy w teorie spiskowe, bo im to wisi. Przygniatająca większość uznaje prawdziwość oficjalnej wersji i tyle.

Zgadzxa się nikt nie zamierza przekonywac poprzez film natomiast jest to tzw. utrwalanie stałych obrazów... A to się wiąże z psychologią....
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No np to, że jak wyobrażasz sobie wybuch wywalający taką dziuręw pentagonie, rozsadzający ją od środka i nie wyrzucający masy gruzu dookoła?

Jezu, Ty naprawde nie rozumiesz co mialem na mysli piszac o stuningowanym global hawku.
Wiec napisze najprosciej jak potrafie:
-tuning optyczny- malowanie maskujace w barwy AA :-D
-tuning mechaniczny- podczepienie do tej maszynki bombek majacych powodowac to duze booom widoczne na filmie

I zeby rozwiac wszelkie watpliwosci, ladunki byly rozmieszczone wewnatrz pentagonu, ale nie pod sciana w ktora bylo pierwsze uderzenie, bo tam dziure mial wyrabac global hawk z doczepiona bombka.

Proba obalenia jednej z teorii o zamachu na pentagon zupelnie nieudana :-D
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hehe ty myślisz, że polityka zagraniczna to bułka z masłem i wystarczy kilka zburzonych budynkow do wszczecia wojny?? NIe żyjemy już w średniowieczu i musisz sobie uświadomić że rząd USA ciężko "zapracował" sobie na tę wojne... Pooglądaj wiadomości od czasu do czasu poczytaj gazety polityczne to będziesz wiedział o co mi chodzi...

Wiesz co? to zbombardujmy sobie parę dzielnic mieszkalnych w Moskiwe, odbijemy sobie zabory i na dodatek Putin nas będzie mógł pocałować, bo wojny przecież nie wypowie :lol :
I jeszcze zasłaniasz się polityką :D

NIe powiedziałem o wielkim ale znaczącym a twój brat będąc na misji pokojowej(chwała mu za to) ma się nijak do rzeczywistych wydarzeń ponieważ w świetle realiow politycznych w jakich przyszło nam żyć szary człowieczek jest niewiele znaczącym elementem....

Chya nie zrozumiałeś. Zołnierzy Jankeskich mało obchodzi pentagon, a natomiast mówią tylko o WTC. Więc nie wiem jaki to miałby być element psychologiczny związany z tym pentagonem.

To, że był to pretekst wymagany do wszczęcia wojny to bujda.
To, że miał zadziałać na ludzi to teżbujda, bo ci ludzie o dziwo mówią o WTC, a nie o pentagonie.

"super zdolnymi Talibami" którzy potrafią porwać samolot z nożem do kartonu

Szkoda że nie mieszkamy blisko siebie, mógłbym Ci wtedy pokazać do czego zdolny jest ten wysmiewany nóż do kartonu.

Niewątpie niektórzy nawet stali się sławni np. twórca dokumentu Farenheit 9/11 otrzymał prestiżową nagrodę na festiwalu w Cannes...

Hehe, na tym francuskim Cannes, w kraju którego USA jest odwiecznym wrogiem? :lol : Wielki mi dowód czegokolwiek :D

Czy ty nie rozumiesz, że Rząd USA bezprawnie wszczął już dwie wojny bez zaprezentowania jakichkolwiek dowodów??

Oj stary, a na jakim świecie Ty żyjesz. Po pierwsze, czy można rozpocząć wojnę legalnie? A po drugie do tego nie trzeba dowodów.

Teraz Bush hula sobie z szabelką a za 10 lat może mieć prokurature na karku jeśli uda im się spisek wykryć...

Dziwne że jeszcze tego nie zrobili, skoro "dowody" są takie mocne :D

Zgadzxa się nikt nie zamierza przekonywac poprzez film natomiast jest to tzw. utrwalanie stałych obrazów... A to się wiąże z psychologią....

A pokazywanie głupawych niby dokumentów nad którymi się zachwycają młodzi a które są pełne zakłamania i naciągania faktów, kłamanie o spisku rządu i na dodatek pomijanie wszelkich faktów świadczących lub mogących świadczyć o tym, że to boeing uderzył w pentagon to nie jest zabieg psychologiczny? Manipulacja jakich mało :D

malowanie maskujace w barwy AA

Na GH nie zmieszczą się takie duże literki jakich szczątki widać na szczątkach :D

I zeby rozwiac wszelkie watpliwosci, ladunki byly rozmieszczone wewnatrz pentagonu, ale nie pod sciana w ktora bylo pierwsze uderzenie, bo tam dziure mial wyrabac global hawk z doczepiona bombka.

A wiiidzisz, czyli podrasowujesz teorię. ok :)

No to teraz proszęo wyjaśnienie, co sprawiło, że na lewo od dziury na parterze mamy widoczne zbrojenie ściany (GH się nie wymiguj, bo sama dziura jest już i tak zbyt duża na niego, więc jego skrzydła nie ogły sięgnąć w tomiejsce :) )

Proba obalenia jednej z teorii o zamachu na pentagon zupelnie nieudana

Nie mów hop, bo obalanie wciąż trwa i będzie jeszcze trwało :)
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Wzniosle slowa, ale niestety to nie sa to niczym poparte spekulacje jak sugerujesz. Zobacz sobie ten filmik (nie oceniaj jego wartosci merytorycznej), dotrwaj :P do momentu az bedziesz mial ujecie z kamery zamieszczonej na dachu departamentu transportu, widac ze ta kamera obejmuje pentagon, a takze droge po ktorej mial sie poruszac samolot. Tylko nie mow ze akurat wtedy byla wylaczona ;-) . To samo dotyczy sie tasmy ze stacji benzynowej, ktora zostala skonfiskowana, oraz kamery na dachu hotelu sheraton.

Z tego co wiem, to bardzo duzo kamer (o czym juz pisalem wczesniej) tylko pokazuje obraz, ktory obsewruje w danym momencie agent ochrony itd. Nie jest ten obraz rejestrowany na tasmach, a juz tym bardziej kto by rejestrowal obraz na stacjach beznzynowych, nigdy sie nie spotkalem z czyms takim.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych