Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spojrzenie sceptyka na 9/11

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
609 odpowiedzi w tym temacie

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

turrkus napisał/a:
A tak przy okazji to gdzie jest zrobione to zdjecie, bo ten ragment zoltego budyneczku
na pentagon nie wyglada

Robione na miejscu katastrofy.

A dokladniej?

Ale zobacz, kilka okien na jaką ilość... Nawet dla bardzo wytrzymałych okien może nadejść kres, trzeba tylko przylożyć odpowiednią siłę ;) .

No chyba wieksza sila byla przylozona na te okna co wytrzymaly niz na te, ktore nie byly uderzone bezposrednio fragmentami samolotu? Dla mnie nadal chyba najwieksza zagadka. Na zdjeciu ktore dalem jest az 5 rozbitych okien. Jakby poszlo tylko jedno, to by mozna bylo przyjac ze okna faktycznie byly pancerne, tylko to jedno mialo jakas wade fabryczna i nie wytrzymalo. Ale 5 rozbitych okien :surprised:

Co do fali uderzeniowej:
Dołączona grafika
Czy czlowieczek stojacy za czarnym murem ucierpi w takim samym stopniu jak ten, ktorego nic nie oslania?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A dokladniej?

A dokładniej w pobliżu pentagonu, no przecież nie podam Ci dokładnych współrzędych geograficznych miejsca jego spoczynku. Zarzucasz oszustwo?

Ale 5 rozbitych okien

Ale chwila, uważasz że szyba pancerna to już wszystko wytrzyma?

Czy czlowieczek stojacy za czarnym murem ucierpi w takim samym stopniu jak ten, ktorego nic nie oslania?

(bardzo ładna modyfikacja schematu :) )

W takim samym stopniu to pewnie nie, ale minimalnie mniej. Ogólnie mówiąc, nie przeżyłby i jego też by pokiereszowało. Nie wiem, czy zidentyfikowano by ciało na podstawie wyglądu.
  • 0

Emanuel.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sorry za offtop ale

Spojrzenie sceptyka na 9/11

czemu 9/11 a nie 11.09?
  • 0

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czemu 9/11 a nie 11.09?

:wow:
A czemu nie 6+4=10,tylko 4+6=10 ;-)
9/11 --->SEPTEMBER/ELEVEN
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

turrkus napisał/a:  
A dokladniej?  

A dokładniej w pobliżu pentagonu, no przecież nie podam Ci dokładnych współrzędych geograficznych miejsca jego spoczynku. Zarzucasz oszustwo?

Nic nie zarzucam tylko chce ustalic co to za budynek w tle, bo to nie jest pentagon. I nie chce wspolrzednych geograficznych, tylko opis w stylu np.: zdjecie zrobione z trawnika przed pentagonem w kierunku wschodnim :-D

turrkus napisał/a:  
Ale 5 rozbitych okien  

Ale chwila, uważasz że szyba pancerna to już wszystko wytrzyma?

Szyby ktore popekaly byly takie same jak te, ktore wytrzymaly wybuch i uderzenie skrzydla samolotu. I wlasnie widze ze te szyby wszystkiego wytrzymac nie potrafią ;-) , wiec jakim cudem pedzace i wybuchajace skrzydlo nawet ich nie drasnelo (a uderzylo dokladnie na ich wysokosci)?
  • 0

Emanuel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A czemu nie 6+4=10,tylko 4+6=10  
9/11 --->SEPTEMBER/ELEVEN

na codzień dostaję na biurko naprawdę sporo korespondencji z USA. chodzi mi o proste spostrzeżenie. narazie tu jest Polska i polski system zapisu daty. Może kolega sobie w ustawieniach Windowsa nie zmienił?
  • 0

re-ligio.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak Aquila twoja oficjalna wersja się sypie :mrgreen:
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak Aquila twoja oficjalna wersja się sypie

A która wersja spiskowców się nie sypie totalnie? :D
  • 0

#234 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

turrkus, jak szyba antywlamaniowa potrafi peknac od zwyklego podmuchu wiatru gdy drzwi balkonowe sa uchylone to tymbardziej zostanie wybita od skrzydla(chodzi o moment kiedy podmuch wiatru jest na tyle silny by drzwi uderzyly o boczna sciane przy gwaltownym otwarciu.).Tam nie powinno byc zadnej szyby w tym miejscu. Jak ktos mysli inaczej to chyba nie wie co mowi.

P.S ktos chyba chce uniknac odpowiedzi na Twoje pytania :smile:
  • 0

Emanuel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak szyba antywlamaniowa potrafi peknac od zwyklego podmuchu wiatru

ja bym reklamował taką szybę. powaga. takie szkło musi spełniać całą kupę norm.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

No jednak chyba szyby poszły...

ktos chyba chce uniknac odpowiedzi na Twoje pytania

Bo niektórzy wolą się przygotować i poszukać, zamiast tak jak ktoś inny wyśmiewać z góry to, co nie pasuje do mojej teorii albo raz na zawsze pomijać :)
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aquila, ładne zdjecie znalazles, pierwszy raz je widze. Tylko jak zwykle mam zastrzezenia :-D :
Dołączona grafika

1) Zdjecie zostalo zrobione kilka (lub kilkanascie) godzin po uderzeniu, i nie wiadomo jaka jest przyczyna zniszczenia szyb. Byc moze szyby zostaly zniszczone nie w momencie uderzenia, a w wyniku dlugotrwalego oddzialywania wysokiej temperatury (w ich poblizu szalał pożar)
2) Jakim cudem ocalała czesc okna zaznaczona strzalką?. Ja rozumiem ze ten element mogl byc wytrzymaly, ale mimo wszystko biorac pod uwage jego skromny przekroj powinien byc co najmniej mocno pogiety. A wyglada jak nowiutki z fabryki.
  • 0

#238 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Aquila, fajne zdjecie :lol :

szkoda ze nieaktualne
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Byc moze szyby zostaly zniszczone nie w momencie uderzenia, a w wyniku dlugotrwalego oddzialywania wysokiej temperatury (w ich poblizu szalał pożar)

Być może... Ale jak na razie mamy fotkę okien w których szyby są powybijane. :D

Poza tym od temperatury to by się wszystkie chyba wybiły (temperatura w końcu jest rozkładana równomiernie, w przeciwieństwie od np wybuchu).

Jakim cudem ocalała czesc okna zaznaczona strzalką?. Ja rozumiem ze ten element mogl byc wytrzymaly, ale mimo wszystko biorac pod uwage jego skromny przekroj powinien byc co najmniej mocno pogiety. A wyglada jak nowiutki z fabryki.

Aaaa właśnie. Pogięty to on mógłby być, gdyby coś w niego uderzyło centralnie. Sam podmuch wybuchu nie wygiąłby go, bo wybuch paliwa lotniczego nie powoduje fali uderzeniowej.
Ale jeśli w niego nic nie uderzyło, to czemu miałby się wygiąć?
(no i jeżeli szyby pękły od temperatury, to dlaczego ten element sięnie wygiął od tej temperatury?)

Aquila, fajne zdjecie

Wiem, w końcu sam je wybierałem :)

szkoda ze nieaktualne

Po pierwsze - nieaktualne to sięzaczynają robić wszystkie teorie spiskowe :lol :

Po drugie - aktualne aktualne, ale trzeba je zrozumieć jeszcze :D

Po trzecie - sam pokaż jakieś fajne, ja tylko na to czekam :D :D :D Nie masz? Jaka szkoda :P A może pokażesz mi te słynne foto "małej dziurki" w które zapewne swego czasu wierzyłeś? :lol :
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

turrkus napisał/a:  
Jakim cudem ocalała czesc okna zaznaczona strzalką?. Ja rozumiem ze ten element mogl byc wytrzymaly, ale mimo wszystko biorac pod uwage jego skromny przekroj powinien byc co najmniej mocno pogiety. A wyglada jak nowiutki z fabryki.  

Aaaa właśnie. Pogięty to on mógłby być, gdyby coś w niego uderzyło centralnie. Sam podmuch wybuchu nie wygiąłby go, bo wybuch paliwa lotniczego nie powoduje fali uderzeniowej.
Ale jeśli w niego nic nie uderzyło, to czemu miałby się wygiąć?
(no i jeżeli szyby pękły od temperatury, to dlaczego ten element sięnie wygiął od tej temperatury?)

No przeciez uderzyly w niego centralnie kawalki metalu pochadzace ze skrzydla boeinga (lecace bezwladnie z duza predkoscia) :-D

Być może... Ale jak na razie mamy fotkę okien w których szyby są powybijane. :D

Poza tym od temperatury to by się wszystkie chyba wybiły (temperatura w końcu jest rozkładana równomiernie, w przeciwieństwie od np wybuchu).

Chodzi Ci o to, ze na tym zdjeciu 3 szybek nie ma, a jedna (prawa dolna) ocalała. No to jeszcze bardziej jest podejrzane jesli chodzi o wybuch, jak by sie sily musialy rozlozyc zeby gorna szyba poszla, a dolna (znajdujaca sie pare centymetrow ponizej gornej) nie ucierpiala. Nie potrafie sobie tego wyobrazic ;-)
Natomiast w przypadku pozaru istnieje mozliwosc, ze od wewnetrznej strony tej szyby znajdowala sie jakas metalowa szafka, ktora ja zaslaniała, w efekcie czego szyba ta byla bardziej chroniona niz pozostale przed pożarem.

A co do wygiecia pod wplywem temperatury: inny rodzaj materialu niz ten, z ktorego robi sie szyby :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych