Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spojrzenie sceptyka na 9/11

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
609 odpowiedzi w tym temacie

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie widziałes zadnych racionalnych dowodów bo za mało czytasz, za mało wnioskujesz i za mało oglądnąłeś ;-)

ogladalem wszystkie in plane site'y i temu podobne, znam wszystkie wersje TS

A zamiast sie głowic jak GH albo rakieta uderzyla w Pentagon zadaj sobie pytanie jak sie zmiescił Boeing w zamałej dziurze i gdzie są slady skrzydeł samolotu a zwlaszcza jego lewe skrzydło ktore rzekomo odłamało się o trzawnik i wleciało w tą zamałą dziurę - takie są najnowsze wyniki ekspertyzy :rotfl:

eee ? za malej dziurze ? a to ciekawe, z tego co wiem to wlasnie idealnie pasuje ona do boeinga 757, a slady skrzydel sa po obu stronach dziury, odkryte zbrojenie i osmolony budynek od wybuchu silnikow, dawalem zdjecie jakis czas temu.

Nie wiem gdzie czytałes o tym, ze w WTC nie uderzyły samoloty ale generalnie to wspolczuje pomyslodawcy takiego pomyslu ;)

Hmm, lepiej zeby Eurycide tego nie widzial ;-) :P
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Cool...!!!" jest u wypowiedziane na zasadzie ironii...

Przesłuchując wszelkie udostępnione materiały NORADU jest tam więcej tego typu gadek - jeśli chodzi o mnie to nie odebrałem tego jako ironię. Zamiast działać... to oni tam grali na zwłokę... czekali ... na co ? Jeden samolot uderza... drugi ... trzeci jest 45 min. w powietrzu (wiedzą że uprowadzony) zmienia kurs, dwa samolotu mijały się na jakimś obszarze... a NORAD nic. W temacie "9/11 to ogromne złudzenie" jest pokazany przykłąd gwiazdy golfa - co się stało jak wystąpiły problemy w jego samolocie ? Po jakim czasie wysłano eskortę ? O tym samym wspomina m.in. Alex Jones...
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

eee ? za malej dziurze ? a to ciekawe, z tego co wiem to wlasnie idealnie pasuje ona do boeinga 757, a slady skrzydel sa po obu stronach dziury, odkryte zbrojenie i osmolony budynek od wybuchu silnikow, dawalem zdjecie jakis czas temu.

No i właśnie juz twoje słowa przeczą prawdziwym faktom... Tyle czasu wciskali ci kity ze są slady skrzydeł po obu stronach dziury... A popierwsze nie powinno byc sladow tylko dziura po skrzydłach jezeli już bysmy brali taka teorie pod uwage a po drugie nie moze byc sladu po lewej stronie gdyz najnowszy raport ktory zaostał przeprowadzany przez ekspertow swiadczy o tym ze lewe skrzydlo sie ułamało o trawnik ..... :D

Nie wiem czy to taki problem trafić w półkilometrowy budynek. Wieże WTC miały mniejszą szerokość i samoloty jakos w nie trafiły.

Ja wiem że na filmach amerykadźańskich nawet stewardesy potrafią wylądować ale chyba nie sądzisz że ma to cokolwiek wspolnego z realiami?? :) A bierzesz pod uwagę to że rzekomi terrorysci nigdy nie kierowali Boeingiem?? Posiadasz umysł ścisły, tak się nim szczycisz a kiedy trzeba to logika zawodzi :)
Pozdrawiam
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Tyle czasu wciskali ci kity ze są slady skrzydeł po obu stronach dziury...

Nikt mi nie wciskal kitow tylko wyraznie to widac na zdjeciach.

... A popierwsze nie powinno byc sladow tylko dziura po skrzydłach jezeli już bysmy brali taka teorie pod uwage

Jaka dziura ? o czym Ty mowisz ? pentagon to nie WTC ze samolot sie wbija w calosci do srodka.

a po drugie nie moze byc sladu po lewej stronie gdyz najnowszy raport ktory zaostał przeprowadzany przez ekspertow swiadczy o tym ze lewe skrzydlo sie ułamało o trawnik ..... :D

No i co ? utknelo w tym trawniku ? to ze sie ulamalo to nie znaczy ze nie uderzylo w budynek, no i jesli sie ulamalo to tym bardziej obala to twoja teorie ze skrzydlo powinno zrobic dziure w budynku, bo jesli sie odlamalo to uderzylo z mniejsza sila, wyhamowane przez trawnik :P

[ Dodano: 2006-09-11, 22:43 ]
To ja sie w takim razie zapytam, skoro byl to GH to czemu jest taka dziura w ktora zmiesci sie z 5 GH i jakim cudem ten GH uszkodzil zbrojenia dokladnie na takiej rozpietosci jak Boeing ma skrzydla i co w kocu poscinalo te slynne latarnie ??
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mały przerywnik:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

:lol :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

=[dj_cinex]=, powiem tak, nigdy nie wykluczałem opcji, że Amerykanie maczali trochę w tym palce na zasadzie przymykania oczy na niektóre sprawy. Przecież oficjalne śledztwa wykazały np. opieszałość CIA, jeśli chodzi o reakcję na wszelkie przesłanki dotyczące groźby zamachów. Mozna powiedzieć, że niektórym te zamachy były nawet na rękę.

Ale to nie znaczy, że zaraz w Pentagon uderzyła amerykańska rakieta, że WTC wyburzono w kontrolowany sposób itd. To juz doszywanie "faktów", które po głębszej, nie powierzchownej analizie stają się bezsensowne.

Spróbój na chłodno przeanalizować wszystkie źródła oficjalne i spiskowe. Zrób listę ZA i PRZECIW dla każdej opcji. Ja tak zwykle w takiej sytuacji działam. Wiem, że filmik z "You Tube" bardziej przemiawia niż 100-stronicowy raport, ale mozę warto się z nim zapoznać, zanim cokolwiek się powie.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Ale pomysl wreszcie... Nie mozesz widziec tego na zdjęciu bo oficjalnie skrzyło ułamało się o trawnik i wleciało w tą dziure po kokpicie - zostało wciągniete przez Boeing :D

Jaka dziura ? o czym Ty mowisz ? pentagon to nie WTC ze samolot sie wbija w calosci do srodka.

Aha... Samolot nie jest w stanie wbic sie w całosci w Pentagon a podmuch wybuchu jest w stanie przebic kilka pierscieni i wyrzezbic dziure wylotową ?? :D

No i co ? utknelo w tym trawniku ? to ze sie ulamalo to nie znaczy ze nie uderzylo w budynek, no i jesli sie ulamalo to tym bardziej obala to twoja teorie ze skrzydlo powinno zrobic dziure w budynku, bo jesli sie odlamalo to uderzylo z mniejsza sila, wyhamowane przez trawnik

A nie sadzisz ze za duoz jest w tym wszystkim zbiegow okolicznosci?? I nie dziwi cie dlaczego dopiero teraz taka fantastyczna ekspertyza powstała-po tym jak ciezko bylo wytlumaczyc poprzednie wyjasnienie?? Wierzysz w to ze na mili sekundy przed uderzeniem skrzydło zaryło o ziemie na ktorej mozna było w golfa grac i wsysło go wraz samolotem do srodka?? Jakby tak bylo to by przynajmniej to skrzydlo nie rozprysło sie w powietrzu (jak sadzi Aquila) i szczątki mozna by ujrzec a takowych nie ma .... A tego wyhamowania przez trawniik to juz nie mam ambicji komentowac...
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Wlasnie o to chodzi, ja tez nigdy nei negowalem ze rzad USA mogl maczac w tym palce, mi chodzi glownie o techniczne teorie TS, o zwykla logike faktow.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

36 procent Amerykanów nie wierzy w oficjalną wersję wydarzeń.

http://serwisy.gazet...10,3604790.html
  • 0

muHa.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Morał" z przytoczonej przez Aquile historyjki, też mnie zastanawia.
Przeraża mnie ogrom całego przedsięwzięcia i liczby ludzi w to zamieszanych/zaangażowanych.

Nie zmienia to jednak faktu, że cała oficjalna wersja nie trzyma sie kupy.

Ale to nie znaczy, że zaraz w Pentagon uderzyła amerykańska rakieta, że WTC wyburzono w kontrolowany sposób itd. To juz doszywanie "faktów", które po głębszej, nie powierzchownej analizie stają się bezsensowne.

No to chyba jeden z najbardziej oczywistych faktów.
Powiedz mi jak i dlaczego w takim razie zawaliły się twin-towers i budynek nr 7
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Aha... Samolot nie jest w stanie wbic sie w całosci w Pentagon a podmuch wybuchu jest w stanie przebic kilka pierscieni i wyrzezbic dziure wylotową ??

Kadlub samolotu jest chyba troche bardziej masywny i ma bardziej sprzyjajaca budowe do tego zeby wbic sie w budynek niz skrzydla, nie sadzisz ? no wez to tak na logike ! pozatym leciutki GH jakim cudem przebil sie przez tyle pierscieni ? :P prawda jest taka ze taki samolocik to rozbilby sie o bydynek i zrobil mala dziurke a nie przebil kilka scian pentagonu.

A nie sadzisz ze za duoz jest w tym wszystkim zbiegow okolicznosci?? I nie dziwi cie dlaczego dopiero teraz taka fantastyczna ekspertyza powstała-po tym jak ciezko bylo wytlumaczyc poprzednie wyjasnienie?? Wierzysz w to ze na mili sekundy przed uderzeniem skrzydło zaryło o ziemie na ktorej mozna było w golfa grac i wsysło go wraz samolotem do srodka?? Jakby tak bylo to by przynajmniej to skrzydlo nie rozprysło sie w powietrzu (jak sadzi Aquila) i szczątki mozna by ujrzec a takowych nie ma .... A tego wyhamowania przez trawniik to juz nie mam ambicji komentowac...

Szczerze mowiac to nie zgadzam sie z ta wersja, ale i tak jest to mniej fantazyjne niz maly samolocik co poscinal latarnie na wielkiej szerokosci i wbil sie gleboko w budynek. prosilbym w koncu kogos o dokladna analize jakim cudem GH dokonal takich zniszczen i krok po kroku jak to sie odbywalo ze szczegolami, tak jak jest to omowione z Boeingiem.

[ Dodano: 2006-09-11, 23:09 ]
No ludzie sami powiedzcie, rakieta - przebija kilka pierscieni, nie powoduje eksplozji budynku, przebija kilka pierscieni, to co to bylo, niewypal ?? GH - scina latarnie, robi dziure ze by sie zmiescila formacja GH, niszczy sciany na zewnatrz budynku na duzej szerokosci, przebija sie gleboko do srodka ? no wytlumaczcie mi to.

[ Dodano: 2006-09-11, 23:10 ]
Nie wspomne juz o smiesznej teorii podrzucania czesci, no ludzie ! kto by sobie tak zycie utrudnial i wpadal na takie kuriozalne pomysly.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

No to chyba jeden z najbardziej oczywistych faktów.
Powiedz mi jak i dlaczego w takim razie zawaliły się twin-towers i budynek nr 7.

Trza podkerslic fakt w ktorym WTC 7 WTC 1 i WTC 2 są jedynymi drapaczami chmur w historii ktore runeły pod wplywem pozaru...

Kadlub samolotu jest chyba troche bardziej masywny i ma bardziej sprzyjajaca budowe do tego zeby wbic sie w budynek niz skrzydla, nie sadzisz ? no wez to tak na logike ! pozatym leciutki GH jakim cudem przebil sie przez tyle pierscieni ? :P prawda jest taka ze taki samolocik to rozbilby sie o bydynek i zrobil mala dziurke a nie przebil kilka scian pentagonu.

Ło matko... Im wiecej piszesz tym mam lepszy humor dzisiejszego wieczoru :D
W takim razie jesli sadzisz ze kadłub jest mastwniejszy od skrzydel i tylko dlatego sie wbil w Pentagon to jak wytłumaczysz przewiercenie kilku pierscieni i zrobienie dziury wylotowej tylko przez podmuch wybuchu?? Jesli taki podmuch byl w stanie zniszczyc pierscienie to masa Boeinga zrobila by nalesnik z Pentagonu a jezeli juz by nie zrobila nalesnika to skrzydła by przeciely sciane pentagonu jak noż torcik urodzinowy....
Druga sprawa jest taka że US army posiadaja takie rakiety ktore by zaminiły w pył 20 takich pentagonow takze mi nie mow ze nie ma rakiety ktora by byla w stanie zrobic dziure.... A własnie cały charakter tej dziury przemawia za rakietą... A w szczegolnosci efekt powstania dziury wylotowej....

Szczerze mowiac to nie zgadzam sie z ta wersja, ale i tak jest to mniej fantazyjne niz maly samolocik co poscinal latarnie na wielkiej szerokosci i wbil sie gleboko w budynek. prosilbym w koncu kogos o dokladna analize jakim cudem GH dokonal takich zniszczen i krok po kroku jak to sie odbywalo ze szczegolami, tak jak jest to omowione z Boeingiem.

Nie ma się czemu dziwic.... Chyba kazdy zdrowomyslacy by wysmial taka wersje a niestety ową nam serwuja...
Nie zakładaj z gory ze to byl akurat GH bo jest bardzo wiele opcji...
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A zamiast sie głowic jak GH albo rakieta uderzyla w Pentagon zadaj sobie pytanie jak sie zmiescił Boeing w zamałej dziurze i gdzie są slady skrzydeł samolotu a zwlaszcza jego lewe skrzydło ktore rzekomo odłamało się o trzawnik i wleciało w tą zamałą dziurę - takie są najnowsze wyniki ekspertyzy

Cytat:  
Ale pomysl wreszcie... Nie mozesz widziec tego na zdjęciu bo oficjalnie skrzyło ułamało się o trawnik i wleciało w tą dziure po kokpicie - zostało wciągniete przez Boeing :D

!Legalize!, co to jest za raport co sie na niego powolujesz. Mozesz jakiegos linka podac? Bo jesli faktycznie tam jest takie stwierdzenie (cos mi sie nie chce w to wierzyc) to nie wiem jaki idiota sporzadzal ten raport. Jezeli dobrze z Twojego opisu zrozumialem, to skrzydlo uderzajac o trawnik zlamalo sie, i wpadlo za kadlubem boeinga poprzez dziure wejsciowa do wnetrza pentagonu. Wiec co w takim razie spowodowalo uszkodzenie sciany na lewo od dziury wejsciowej, bo skoro skrzydlo wpadlo do wnetrza przez dziure bedaca kilka metrow na prawo od tej zniszczonej sciany, to co w takim razie zerwalo z niej beto i odslonilo zbrojenia??? Przeciez to jest absurd.
Skorzystam ze zdjecia oznaczonego przez Aquile:
Dołączona grafika
Skoro skrzydlo w wyniku ulamania wpadlo przez obszar zaznaczony czerwonym lub tez zielonym okregiem, to nie moglo jednoczesnie spowodowac zniszczen zaznaczonych na niebiesko. :-D

mariush, dobra analiza odleglosci i wysokosci podejscia boeinga na pentagon. Mam tam jedno zastrzezenie, ale o tym jutro. Ale i tak spodziewalem sie ze wyjdzie znacznie ostrzejszy kat opadania :hmm:
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie zakładaj z gory ze to byl akurat GH bo jest bardzo wiele opcji...

rakieta - odpada

GH - odpada

mały samolocik - odpada (części boeinga w pentagonie i ścięte latarnie)

yyy coś jeszcze?

No chyba że UFO też się liczy - odpada

meteoryt - odpada :mrgreen:

No jakie są jeszcze typy tych od TS? Pomóżcie mi :D
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Trza podkerslic fakt w ktorym WTC 7 WTC 1 i WTC 2 są jedynymi drapaczami chmur w historii ktore runeły pod wplywem pozaru...

A takze jedynymi w ktore przywalily samoloty pasazerskie, a pozar od spiecia w gniazdku to chyba nie to samo co pozar od uderzenia wielkiego samolotu.

W takim razie jesli sadzisz ze kadłub jest mastwniejszy od skrzydel i tylko dlatego sie wbil w Pentagon to jak wytłumaczysz przewiercenie kilku pierscieni i zrobienie dziury wylotowej tylko przez podmuch wybuchu??

Rownie dobrze moge sie zapytac jakim cudem rakieta albo GH zrobilo cos takiego i chyba Boeing najpredzej moglby to zrobic, zrozum ze skrzydla eksplodowaly na zewnatrz, a kadlub wbil sie w calosci do srodka, czy to tak trudno sobie wyobrazic ?

Druga sprawa jest taka że US army posiadaja takie rakiety ktore by zaminiły w pył 20 takich pentagonow takze mi nie mow ze nie ma rakiety ktora by byla w stanie zrobic dziure.... A własnie cały charakter tej dziury przemawia za rakietą... A w szczegolnosci efekt powstania dziury wylotowej....

No nie zalamuj mnie. Od kiedy rakieta przebija sie przez kilka pierscieni ? to niewypal moze byl co ? :D ja zawsze myslalem ze rakieta wybucha zaraz przy kontakcie z celem i rozrywa budynek rozrzucajac gruz po okolicy a nie tloczy go do srodka i wbija sie tam przebijajac kilka scian, oraz jak sam mowisz zamienilaby ona w pyl caly pentagon, obejrzyj sobie filmik z kamery przy pentagonie, ja tam nie widze zadnego wybuchu materialow wybuchowych, tylko wybuch paliwa, typowy zreszta dla paliw, powodujacy kleby dymu. Widziales kiedys wybuch rakiety ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych