Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spojrzenie sceptyka na 9/11

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
609 odpowiedzi w tym temacie

muHa.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bedę wdzięczny za każdy schemacik :)

Niestety mimo najszczerszych chęci, nie mogę zrobić screenshota. Nie mogę przechwycić strumienia video. Jak robie screena, to widać tylko progam [odtwarzacz] a w nim pusty czarny obraz.

Jutro z tym powalcze.
Na dziś finito.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie mogę przechwycić strumienia video. Jak robie screena, to widać tylko progam [odtwarzacz] a w nim pusty czarny obraz

Normalka, ale gdzies czytalem na necie jak to ominac, nie pamietam juz.
  • 0

muHa.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sorry, że tak powiem, ale jesli mam wybierać między Twoimi rysunkami w paincie, a zaawansowanym modelowaniem fizycznym na wieloprocesorowych komputerach to wybieram to drugie. :-/ Mam nadzieję, że rozumiesz.

Nie pokazałeś tego modelowania dla wież WTC!
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety mimo najszczerszych chęci, nie mogę zrobić screenshota.

Nie trzeba już znalazłem :)

Dołączona grafika

To coś takiego.

Wytłumaczyłbym sprawę tak (oczywiście to domysły, bo któż zgłębi umysł fanatyka ;) ):

Jak widzimy, terroryści nadlecieli samolotem z północy.

Pentagon nie jest zbyt wysoki, ani też nie wyróżnia się czymś szczególnym.

Z góry, wyglądałby mnie więcej tak:

Dołączona grafika

Terroryści pewnie widzieli fotki Pentagonu, ale możliwe jest że po prostu (jako że nigdy nie byli w Waszyngtonie) nie zdążyli w porę zareagować.

Aby nie narażać misji na porażkę, postanowili nie manwerować już gwałtownie, tylko zawrócić i spróbować ponownie.

Zaczęli zawracać, ale okazało się że dotychczasowy skręt jest zbyt szeroki, więc pod koniec zacieśnili koło i byli już idealnie na wprost Pentagonu.

A że tam akurat był remont... tak się złożyło.

Na dodatek, podejście od tamtej strony wydaje się najłatwiejsze, brak z tamtej strony wysokich budynków, tylko lasek.

Dołączona grafika

Osobiście uważam że mogli:

- przeoczyć miejsce zamachu i spróbowali podejść ponownie.

- bali się uderzać w pierwszy lepszy pentagonopodobny budynek tylko woleli zrobić pętlę żeby się upewnić co do potwierdzenia celu.
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aquila, tez poszukalem na necie tych schematow, i oto jakie jeszcze perełki znalazlem :lol :

Dołączona grafika
i jeszcze taki
Dołączona grafika

Nie pokazałeś tego modelowania dla wież WTC!

Tez chetnie bym zobaczyl :smile:
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila, zwróć uwagę dokladnie na tor lotu. Samolot zanim zaczął robić petlę, kierował się prostym torem na lotnisko Reagana. A przecież każdy wie, jakie było wtedy zamieszanie, kiedy wydano rozkaz posadzenia wszystkich samolotów znajdujących sie w powietrzy na ziemi. Kontrola nie nadążała ze sledzeniem lądowań. Po prostu terroryści "wmieszali sie w tłum" lądujących maszyn. W ostatniej chwili jednak "zmienili zdanie" i po pętli skierowali sie na Pentagon. Tem manewr trwał ok. minuty.

Niezła teoria :surprised:
  • 1

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Po prostu teroryści "wmieszali sie w tłum" lądujących maszyn. W ostatniej chwili jednak "zmienili zdanie" i po pętli skierowali sie na Pentagon. Tem manewr trwał ok. minuty. Czytałem to kiedys na jakiejs wiarygodnej stronie. Postaram się jej poszukać.

Nom, bardzo ciekawa i prawdopodobna teoria, to by wyjasnialo te wszystkie podejtrzenia dlaczego sily powietrzne nie zareagowaly, bo poprostu w ostatniej chwili samolot zostal przechwycony, a do tej pory lecial sobie normalnie swoim korytarzem.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po prostu teroryści "wmieszali sie w tłum" lądujących maszyn. W ostatniej chwili jednak "zmienili zdanie" i po pętli skierowali sie na Pentagon.

To również brzmi wiarygodnie. Chociaż w sumie nie musieli tego robić.

W każdym razie to nie jest dziwna lub niewiadomo jak niewiarygodna trasa, żeby zarzucać tutaj jakikolwiek spisek.
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że będzie to dobry materiał, do dalszych dyskusji. Ciekaw jestem szczególnie zdania "spiskowców", bo jest tu trochę niewygodnych dla nich rezultatów. :-D

mariush, musze przyznac, te gify zwalaja z nog :-D
A chyba najlepsze w nich jest to, ze nie zgadzaja sie z wersja rzadowa i zdjeciami pentagonu po uderzeniu :rotfl:
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A chyba najlepsze w nich jest to, ze nie zgadzaja sie z wersja rzadowa i zdjeciami pentagonu po uderzeniu  

Ciekawe, ale powierzchniowe spostrzeżenie.

DODANO:

Zmiana poprzedniego posta to przypadkowe wykasowanie. :smile:
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe, ale powierzchniowe spostrzeżenie.

To opisze dokladniej :P :
- na gifach widac, ze superkomputery usa przyjely w swoich obliczeniach, ze cale skrzydla wbily sie do wnetrza budynku, a przeciez chociazby ze zdjec pentagonu, czy tez z polemiki z Aquila wiemy, ze one wyparowaly w momencie wybuchu. Wiec nie mialy zadnej mozliwosci dostac sie do wnetrza budynku
- nie widze na tych animacjach, aby uwzglednione byly silniki boeinga, a one z racji swojej masy i duzej wytrzymalosci poczynily przeciez duze zniszczenia wewnatrz budynku

Poniżej link do unikalnych animacji (GIF) przedstawiajacych symulację "podróży" Boeinga wewnątrz Pentagonu. Wszystko to fizyczne symulacje generowane w wielogodzinnych procesach na wieloprocesorowych superkomputerach.

Az sie smiac chce, tyle godzin pracy, takie potezne komputery, a takie banalne bledy.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Az sie smiac chce, tyle godzin pracy, takie potezne komputery, a takie banalne bledy.

być może był to uproszczony schemat pokazujący jedynie zasadę wbijania się samolotu pasażerskiego w budynek z takim układem kolumn.

Faktem jednak jest, że teoria spiskowa dostaje coraz cięższe baty i powoli coraz więcej jej dotychczasowych "niezbitych dowodów" zwyczajnie upada.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem, o co Ci chodzi.
Co rozumiesz pod stwierdzeniem "błędy"?

- brak silników, uproszczony schemat filarów Jesli tak patrz wypowiedż Aquili, albo czytaj także tekst na stronie animacji i w jej okolicach.

- słabe "podrasowanie" wyników, co powoduje, że działają na "niekorzyść" oficjalnej wersji teorii :-D
  • 1

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro te animacje nie uwzgledniaja istnienia silnikow czy tez sciany czolowej, przez ktora boeing musial sie najpierw przebic aby dobrac sie do filarow, to niestety, ale nie odzwierciedlaja one sytuacji, jaka miala miejsce w pentagonie. Chociazby boeing przy przebijaniu sie przez sciane czolowa musial juz mocno ucierpiec. A te schematy to pokazuja sytuacje, jakby boeinga wbijal sie nie w budynek, tylko w pusty obszar z poustawianymi gdzieniegdzie metalowymi filarami.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja wcale nie mówiłem, że skrzydła się zdezintegrowały na ścianie budynku. Wręcz przeciwnie animacja dobrze odzwierciedla zniszczenia Pentagonu.

Poniżej klatka ze znanego "Case Study":
Dołączona grafika
Na czerwono całkowite zniszczenia, na brązowo częściowe.

Widok z innej pozycji wraz ze zdjęciem:
Dołączona grafika
Jak widać w miejscu gdzie uderzyły skrzydła Boeinga fasada budynku jest całokowicie zniszczona. Jest po prostu dziura, co odpowiada dokładnie wynikom błędnych wg Ciebie symulacji.

Zastanawiam się przy okazji jak ta cała "spiskowa rakieta" tłumaczy te zniszczenia, a może to też robota agentów. :-D

A co do bardziej realistycznych symulacji, są też takie z silnikami. Postaram się o nie już wkrótce. Tak a propos mialeś podobno jakąś uwagę do mojej analizy ostatnich sekund lotu samolotu.

Zachęcam do zapoznania się (ten wątek) z moimi oszacowaniami dotyczącymi zawalenia się wież WTC. Wyniki są dość ciekawe. :smile:

Pora spać...
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych