Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spojrzenie sceptyka na 9/11

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
609 odpowiedzi w tym temacie

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

foxsys, no faktycznie ale rzecza naturalna jest ze jesli jest cos utrudnione to trza ulatwic a temu komu sie uda bedzie trzepal kase :)

[ Dodano: 2006-09-15, 22:37 ]
Tiamat, ja przedstawiłem ciekawą analize wiec się zagłebij w nią a nie wiem czy bedziesz tego taki pewien :)
  • 0

foxsys.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

>>legalize

tak tez sie tutaj z toba zgadzam ale pamietaj ze do tej pory to linie lotnicze w sposob bezposredni zarabialy na rozmowach poprzez telefony pokladowe, a teraz beda zarabiali operatorzy sieci komorkowych a dla lini lotniczych bedzie to tylko/az dodatkowy element zachecajacy do korzystania wlasnie z ich a nie innych lini lotniczych.

jak juz wszycy beda mieli pico-cell to bedzie to taka sama norma jak kibel w samolocie i wymysla cos nowego:) i tak to sie kreci... a operatorzy kase beda "trzepac" :D
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

foxsys, no zgadza sie ale to jest normalne... Bo kazdy by sie chciał przesiasc ze skarpety do Porshe ;)
  • 0

Borte Czino.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podczas ataku na WTC zginęło od 400-500 Żydów. To, że nie przyszli wtedy do pracy to bajka. Proponuję zapoznać się z listą ofiar i zobaczyć, że wielu ma żydowskie nazwiska.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Tez jestem takiego zdania...
  • 0

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Achh nie chce mi się we wszystko zagłębiać dodam tylko (o ile juz ktoś nie dodał) że latanie takimi boeingami to nie bajka - są mało zwrotne i wiele wcześniej trzeba je ustawić na odpowiedni kurs i trudno było by w trafić w cel dopiero go widząc, już nie mówiąc o tym że wpierw trzeba było odnaleźć te miejsca bo samoloty były daleko od "celów". tym czasem lądowanie jest najtrudniejsze zdażały się błedy nawet profesjonalistom a tu taki amator obniża się do kilkunastu metrów nad ziemią (nie waląc w nią) i uderza w Pentagon przy samej ziemii..

na tych fotkach próbujących pokazać jak pasuje boeing do dziury, może i by pasował, ALE musiałby KOŁOWAĆ do Pentagonu!! mam uwierzyć że jakiś amator leciał tak nisko nad ziemią i uderzył idealnie przy ziemii??
http://www.oilempire...ics/delmont.jpg
http://img78.imagesh...aphic757fd0.jpg

a części samolotu można podrzucić.. gorzej z bagażami i ludzkimi szczątkami które w każdej katastrofie są..
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

a części samolotu można podrzucić..

bombero prosze Cie tylko bez takich, bo jak slysze ze czesci podrzucono, a latarnie poscinano pilka do metalu, to mi rece opadaja do kostek :shock:

[ Dodano: 2006-09-17, 13:45 ]
a to czy terrorysci potrafiliby tym manewrowac to juz nie nam oceniac, trzeba by bylo jakiegos pilota zawolac na forum.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

...a latarnie poscinano pilka do metalu...

Kto jest autorem takich teorii (bo nie pamiętam... może mi umknelo...) ?
  • 0

foxsys.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

>>bombero i inni

a ja sam siebie :) i prosze o ustosunkowanie sie do tego

A ja sie tak zastanawiam...

gdyby to faktycznie zniszczenie pentagonu mialo byc zorganizowane przez rzad USA to nasuwa sie pytanie, po co? odpowiedz niby jest oczywista, zeby "zwalic" wine na Al Kaid-e, ale tylko pozornie jest to logiczne.

Gdyby chcieli faktycznie obarczyc wina Osame i wyrobic w obywatelach chec zemsty aby dostac poparcie dla dzialan zbrojnych, to jestem absolutnie przekonany ze sam atak na WTC w zupelnosci by wystarczyl, po co dodatkowe ofiary i zniszczenia to juz tylko "sztuka dla sztuki" a juz calkowitym absurdem jest czwarty samolot...

to nie jest sensowne !! jezeli przyjmiemy ze rzad USA jest tak przebiegly i perfidny to jest rowniez inteligentny a co za tym idzie takie dzialnie jest bilansem in minus...

to jest moje zdanie w tej calej "aferze" :) przemyslcie sobie to z punktu widzenia stratega

• 0

b0mber0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

najatwiej jest prosto zaprzeczyć "niemożliwe bo to mi się nie mieści w głowie" a swojego bronić - trzeba by ekspertów żeby to ocenić.. ja mam racje a ty nie.. :P
taka przepychanka słowna nie ma sensu.. ty wierzysz w niesamowitę umiejętności porywaczy i uczciwość ludzi, a dla mnie to sie nie trzyma kupy.. no i ten kołujący samolot..

foxsys chodzi o skalę ataku, aby pokazac JAK bardzo są niebezpieczni i że nie ma czasu tylko pozwólcie działać.. bilans na minus? pentagon nie ucierpiał - WTC znikły a tam tylko kawałek do remontu (który i tak był remontowany) no i co ciekawe (związku z tym remontem) nie ucierpieli wykwalifikowani pracownicy Pentagonu.. bilans na minus? nikt tak naprawde nie wie ile zyskało USA (i inne kraje) na tym ataku absolutne przyzwolenie na wszystko wystarczy powiedzieć "to terroryści" i cały świat daje zielone światło nie mówiąc już o pomocy z NATO i ONZ np. no i dodatkowe fundusze na walke z terrorystami..
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

bomber mi chodzi o zwykla logike tego wszystkiego, poprostu takie argumenty sa dla mnie nielogiczne i bezsensowne, bo zamiast naprawde puscic na pentagon czwarty samolot, to walneliby rakiete albo cos innego, a potem wmawiali ludziom ze to samolot, scinajac latarnie i podkladajac czesci, no powiedz gdzie tu logika ? pozatym pod wzgledem technicznym wszystko idealnie pasuje do wersji ze byl to boeing. Takie doszukiwanie sie na sile spisku to dla mnie jest jakas spiskomania.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Heh a zadziwiające jest to że już pare dni po ataku ludziki Busha snuli przypuszczenia, że to Al-Kaida dokonała ataku, kilkanascie dni pozniej znalezli w szczesliwych okolicznosciach dowody na zbrodnicze czyny Al-Kaidy, a tak naprawde sądzony został tylko jeden terrorysta który rzekomo przyznał się( i jednoczesnie skazal na dozywocie albo smierc) ze pomagał w organizowaniu zamachu. Rozpetali wojne w Afganistanie opierając się na dowodach ktore nigdy nie zostały potwierdzone, wmowili historyjke o islamskich terrorystach ktorzy opanowali 4 samoloty z nozami do kartonow a jak się okazuje conajmniej polowa wymienionych na liscie terrorystow żyła po ataku. Kiedy już dobrali się do Afganistanu zapragneli irakijskiej ropy i rozpetali kolejna wojne powołujac sie na dowody o istnieniu broni nuklearnej, ktorej z resztą jak juz wszyscy wiemy nie było. Gdy juz sprawa z Irakiem została załatwiona teraz dobiorą się do iranskiej ropy pod pretekstem grozb rezimu Irańskiego...
  • 0

b0mber0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:crazy: tak jest :crazy:
ale najlepsze w tym jest że zamiast ropy można z powodzeniem jeździć na oleju rzepakowym, pomijając artykul w jakiejś gazecie dawno o tym wiedziałem bo znam kogoś kto jeździ tylko na rzepaku od więcej jak 4 lat jednym autem (busem z 92roku) bez szkody dla silnika - tylko trochę frytkami zajeżdza jak za nim jedziesz..

[ Dodano: 2006-09-17, 22:06 ]
I-wszy silnik był na olej migdałowy bo nie znali wtedy jeszcze ropy
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

b0mber0, ale nie bierzesz pod uwage tego ze ropa nie jest wykorzystywana tylko do paliwa lecz do wielu wielu innych dzidzin... Praktycznie rzecz mowiac, nasze zycie tak sie skonstruowało ze jakby zabrakło ropy to by trza było istną rewolucję gospodarczą wprowadzić... A jak wszyscy wiemy ropa się kończy i to bardzo szybko... Eksperci przewidują ze juz za 50 lat będzie katastroficzny kryzys...
  • 0

Gieniek1980.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiele osób mówi, że 911 to robota Busha , a inni mówią że to nie prawda, bo to Al-Kaida to zorganizowała. A ja oświęce zarówno jednych jak i drugich. Osam Bin Laden to agent CIA, a Al-Kaida jest finansowana przez USA. Czyli zamach był przeprowadzony prze Al-Kaidę z pomocą USA. Zastanawialiście sie dlaczego amatorzy tak celnie trafiali w WTC i Pentagon? Jest taka technologia(opracowana przez USA), która umożliwia bezzałogowe sterowanie samolotem. Mogło nawet wcale nie być terrorystów na pokładzie?

Wyobrażcie sobie:

Jesteście pilotami Boeinga i nagle coś przejmuje kontrole nad samolotem! Dalej reszta jest znana. Usuniete zapisy rozmów z wieżą kontrolną etc.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych