Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spojrzenie sceptyka na 9/11

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
609 odpowiedzi w tym temacie

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Właśnie z tym się nie zgadzam. Żywot wielkich spisków jest odwrotnie proporcjonalny do ich kalibru. Manipulować można jednostkami, ewentualnie niewielkimi grupami, ale nigdy nie całym społeczeństwem i w długim przedziale czasowym.

Hehe dobry jesteś... Dam ci jeden tylko przykład - komunizm - Białoruś, Rosja... Co się tam dzieje?? Każdy wie - manipulacja... To jest tylko przykład a sposobów manipulacji jest tyle co instytucji hehe... Wszystko zależy od okoliczności i jak długo trza manipulować...
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sadhu, wybacz, ale nie obejrzę tych produkcji. Przy modemowym łączu mogę tylko pomarzyć o takich atrakcjach jak oglądanie filmów przez sieć. Jednak jeśli chodzi o "In plane site", to sądzę, że Aquila napisał całkiem niezłą recenzję. Jeżeli pozostałe polecane przez Ciebie filmy zawierają podobną argumentację i "dowody", to niestety również mnie nie przekonają.

O czyszczeniu gruzowiska WTC niewiele wiem. Być może zrobiono to pośpiesznie, ale trzeba mieć na względzie, że setki ton azbestu leżące luzem w centrum wielkiego miasta stanowiły zagrożenie dla mieszkańców.

Dam ci jeden tylko przykład - komunizm - Białoruś, Rosja... Co się tam dzieje??

To, że wiesz, co się tam dzieje stanowi dowód na to, że manipulacje mają bardzo ograniczony zasięg :-)
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

To, że wiesz, co się tam dzieje stanowi dowód na to, że manipulacje mają bardzo ograniczony zasięg :-)

Na tym polega komunizm, żeby manipulować tylko swoimi podwładnymi, a Polska już do takich się nie zalicza... :) Nie wrzucaj wszystkich manipulacji do jednego worka bo istnieją takie których ty nawet nie widzisz i nie zdajesz sobie sprawy :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wrzucaj wszystkich manipulacji do jednego worka bo istnieją takie których ty nawet nie widzisz i nie zdajesz sobie sprawy

Ale Ty zdajesz sobie z nich sprawę, nie?
  • 0

#125 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Aquila, w jakim Ty swiecie zyjesz? A w jaki sposob zdobywa sie wladze, uznanie spoleczenstwa itp? juz nie wspomne o innych kwestiach. Myslisz ze wszystko jest uslane rozowa drozka z bialymi platkami kwiatow?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila, w jakim Ty swiecie zyjesz?

Planeta Ziemia.
Ciekawi mnie jednak czy niektórzy stąd od czasu do czasu wracają na nią, żeby przypomnieć sobie jej realia ;)

Chodziło mi o to, że sugeruje się że jesteśmy tak manipulowani że nawet o tym nie wiemy. No ale skoro

istnieją takie (manipulacje) których ty nawet nie widzisz i nie zdajesz sobie sprawy

to znaczy się że ktoś jednak je widzi i zdaje sobie sprawę z tego, że istnieją.

Łapiesz?

Każdą manipulację da się wykryć. I dlatego każda w końcu upada.

Aha, zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa (miałem to pytanie zadać w recenzji "Painful Deceptions" ale skoro moje pisanie jej sie przedłuża zadam teraz).

Teraz rządzą republikanie i za czasów 9/11 też rządzili.
Na nasze warunki załóżmy że to jest odpowiednik PiS.
Czemu, skoro te rzekome dowody na morderstwo i manipulację władz są tak niby oczywiste, demokraci (czyli powiedzmy że PO) nie robią nic?

Przekładając na nasze: PiS zdobywa władzę ale w celu jej wzmocnienia wysadza PKiN w powietrze. Morduje tysiące ludzi. Ale robi to tak debilnie, że paru gości z internetu potrafi wykryć całą masę niedociągnięc (oczywiście zakładam teraz dla przykładu, że teorie spiskowe mają rację).
I co robi PO? Siedzi cicho?? Nie wywołuje burzy? Przecież skoro dowody są tak niezbite, demokraci ( PO ) mają zapewnione wygrane we wszystkich wyborach przez kilkanaście najbliższych lat, bo nie sądzę zeby republikanie (PiS) nie stracili zaufania społeczeństwa. Po takim czymś republikanie byliby zniszczeni politycznie.

Ale jakimś dziwnym trafem demokraci siedzą cicho i nie robią niczego... Bo może oni wiedzą i nie mają wątpliwości że to boeing uderzył w pentagon, że był to zamach terrorystyczny i nie chcą się ośmieszać twierdząc że wierzą w teorie spiskowe???

A może zaraz mi powiecie, że republikanie zastraszają albo przekupują demokratów?

Tia, a czy PiS zdołałby zastraszyć albo przekupić całe PO?

NIE.

Coś niepokojąca jest ta cisza demokratów, dlaczego nie atakują skoro przecież są takie niezbite "dowody"?
Kurcze, jak widać ta amerykańska polityka jest do niczego. Sami partacze są w tej Ameryce.
Najpierw republikanie nie są w stanie przeprowadzić porządnie zamachu na własny kraj, a potem demokraci przegapiają taką łatwą szansę na pognębienie odwieczych rywali i zdobycie władzy dla siebie...

No normalnie niepojęte :lol :
  • 0

Sadhu.
  • Tematów: 2
Reputacja

Napisano

Aquillo, czy jako słynny pogromca "afer ptaszkowych" z grobowców mógłbyś zamieścić kolejne sekwencje filmu pokazującego crash test samolotu, na podstawie którego wydumałeś sliczną teorie klina i rozlatujących się skrzydeł? Myślę, że forumowicze będa zadowoleni z DOKŁADNIEJSZEJ obserwacji. Odwołuje się tu do Twej deklarowanej niezaleznosci poglądów i poszukiwania prawdy
...jeśli będziesz miał "trudności" ze znalezieniem to sam to zrobię na Twą cześć.
I pewnie, że jestem teraz złośliwy i cyniczny-bo myślałem, że szlag mnie trafi jak zobaczyłem CAŁY crashtest samolotu i przypomniałem sobie Twoje dywagacje na temat klinów z kadłuba. Teraz staw czoła sam sobie i Twoim "dowodom" na kruchość skrzydeł i klinowatość kadłuba...
Przy okazji postaram się też zamieścić zdjęcia(dokładniejsze) osłony dyfuzora silnika boeninga i porównanie jej z tą rzekomo znalezioną.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę panie Sadhu każdemu wolno zamieszczać co też zechce.

Oczekuję z niecierpliwością.

Aha, mógłbyś też odpowiedzieć na pytanie dotyczące zagadnienia demokraci vs. republikanie a sprawa WTC :D

[ Dodano: 2006-08-27, 01:46 ]
http://crashtest.samolotu.patrz.pl/

o proszę bardzo, crash test F 4 :)

Sama autorka mówi że samolot zamienia sięw pył :D

Tylko fragmenty skrzydeł, które wystawały poza ścianę, uniknęły totalnej destrukcji.
  • 0

#129 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Aquila, ja odniose sie tylko do manipulacji bo uwazam ze temat 9/11 jest dla mnie wzglednie jasny.

Podac Ci prosta globalna manipulacje ktorej nie mozna obalic?

Zmuszenie ludzi do tyrania za marne grosze ...powod? odwrocenie ich uwagi by mogli sprawnie rzadzic swiatem wedlug wlasnego widzimisie i zeby miec pelna kontrole nad spoleczenstwem.

Kolejny sposob manipulacji?

Oglupiajaca telewizja.....

Kolejna manipulacja na skale swiatowa? Powstanie religii chrzescijanskiej za pomoca wywolania strachu wsrod populacji ludzi wobec boga..wynik ? ------> nawrocenie - zbawienie.......... nieprzynaleznosc - potepienie....

malo tego bylo? malo tego jest?
Ja wiem ze uwazasz sie za super racjonalnie myslacego czlowieka ale wiedz ze nie jestes jedyny ktory widzi to i owo. Skoro nie pojmujesz tak oczywistych faktow to rozumiem ze sam przynalezysz do ludzi ktorzy poddaja sie nieustannie manipulacji.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Muhad, na marginesie, jeśli chrześcijaństwo to religia oparta na wielkim strachu w celu manipulacji, to taki islam to chyba już przekracza wszelkie możliwe granice. Ah, zapomniałem, muzułmanie są cacy, bo nie są chrześcijanami, a my ich tylko nie rozumiemy..
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

muhad, a jak wyjaśnisz mi postawę odwiecznych wrogów obecnego obozu rządzącego USA - demokratów?

[ Dodano: 2006-08-27, 18:12 ]
http://ia300117.us.a...f4crashtest.mov

http://www.sandia.go...05/F4-crash.asx

Czy ktoś się zatem teraz jeszcze zapyta, czemu nie widać powiedzmy ogona samolotuani większych szczątków w pentagonie?
  • 0

Sadhu.
  • Tematów: 2
Reputacja

Napisano

Ekhm...ten temat sobie odpuszczam bo mam wrazenie, że pochodzimy z różnych planet...zapytam tylko grzecznie-nie wydaje Ci sie ambiwalentnym upieranie sie przy dwóch kompletnie sprzecznych tezach? To zdecyduj sie może-albo sie roztrzaskuje albo sie przebija przez 3 pierścienie Pentagonu..
Bijemy piane i puszczamy pare w gwizdek-myśle, że czas sobie dać spokój.
Czas jest najprostszą rzeczą i to on przyniesie kolejne rozwiązania
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaraz, Sadhu, bo już zaczynasz niepotrzebnie mącić. Chciałeś nagrań - to je masz. Co więc jeszcze nie pasuje???

Crash test pokazuje uderzenie małego samolotu w ścianę umocnioną, do testów. Nie wybija dziury, bo ta testowana ściana (bo nie wiem czy zauważyłeś, ale to ściana była testowana, a nie myśliwiec :D ) to była próba nowej ściany reaktorów atomowych.

Sciany pentagonu były z pewnością mniej trwałe i one nie wytrzymały uderzenia samolotu.
Samolot się rozpadł tak jak myśliwiec (w końcu z tytanu nie jest zbudowany tylko ze stali i aluminium) ale i ściana została przebita...

Czy to naprawdę takie trudne do zrozumienia?

[ Dodano: 2006-08-27, 21:26 ]
aha, ze wzoru z fizyki oblicz sobie jaką siłą uderzył boeing w ścianę, a z jaką myśliwiec o dużo mniejszej masie przy tej samej prędkości :D
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Co tu dużo mówić, crash test nie umywa się do uderzenia Boeinga w Pentagon.. Nie ma żadnych podstaw aby porównywać oba zdarzenia...
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ależ oczywiście, że można pewne porównania zrobić. Głównie chodzi o to, że widać jak mało zostaje po samolocie uderzającym w litą ścianę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych