Napisano 13.05.2012 - 09:24
Napisano 13.05.2012 - 12:57
Zapomniałem, jesteśmy zaślepionymi zwierzęćmi myślącymi tylko o seksie...
Ciekawe, kto mnie tak minusuje.
Napisano 13.05.2012 - 13:05
Użytkownik Aidil edytował ten post 13.05.2012 - 13:36
Napisano 13.05.2012 - 13:35
Napisano 13.05.2012 - 14:41
Do dobrego tonu należy przywoływać wypowiedź wraz z nickiem autora w inaczej wypowiedź staje się tylko i wyłącznie czczym gadaniem.
Minusy w Twoim wydaniu stanowią treść wyższego rzędu natomiast przeciwnicy w dyskusji według Ciebie są bachorami ( dziećmi z nie prawego łoża ^^, a co na to kościół? )
Skoro sprzeciwianie się prawdzie chrześcijańskiej to herezja , to wszystko musisz konsultować , dodając do tego , że kościół jest nieomylny , nie ma sensu myśleć samemu.
Być może zle Cie odbieram , ale na podstawie takich słów (to wyżej to cytaty z Ciebie) wnioskuje , że poważnie do tego podchodzisz.
Ale prawda chrześcijańska jest jedna, więc wszystko muszą wierzyć w to co powie kościół.
Według mnie chodzi głownie o to ,żeby nie robić dzieci na prawo i lewo.Słusznie , popieram.
Ale kościół traktuje ludzi jak idiotów .Mówi ,że seks jest zły bo jest zły. Może gdyby potraktowali ludzi poważnie i wpoili im poczucie odpowiedzialności za własne czyny ,zamiast tępego "nie bo nie" byłoby inaczej.
Miałem nadzieje ,że odniesiesz się do mojego posta.
Zapytam wprost: czy uważasz , że nie ma nic dziwnego w tym ,gdy z jednej strony mówisz ,że kościół jest nieomylny w sprawach wiary , a z drugiej
zastanawiasz się nad tym co głosi i nie przyjmujesz wszystkiego bez mrugnięcia okiem.
Jestem przekonany że tak było bo i ja jako ateista też bym chciał doświadczyć (i zapanować) czegoś niespotykanego.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.05.2012 - 14:41
Napisano 13.05.2012 - 15:03
Użytkownik Aidil edytował ten post 13.05.2012 - 15:04
Napisano 13.05.2012 - 15:32
Aidil
Uu, kochanie, dostajesz plusa za obeznanie w języku jidysz, ja tam się kulturą żydowską nie interesuję, więc nie mialem o tym pojęcia.
Użytkownik Aidil edytował ten post 13.05.2012 - 15:44
Napisano 13.05.2012 - 15:39
Zgrabnie się wymigujesz , szacun.Tzn. ja do zarzucenia nic ogólnie nie mam poza czasem (może i często) występującą wsrod księży pazernoscią, która mnie osobiscie nie dotknęla. Nie mam obowiązku wykonywać wszystkiego co każe ksiądz, zwlaszcza, gdy uznam, że to zle, to już w ogóle. Na szczęscie takie cos mnie do tej pory również nie dotknęlo.Skoro sprzeciwianie się prawdzie chrześcijańskiej to herezja , to wszystko musisz konsultować , dodając do tego , że kościół jest nieomylny , nie ma sensu myśleć samemu.
Być może zle Cie odbieram , ale na podstawie takich słów (to wyżej to cytaty z Ciebie) wnioskuje , że poważnie do tego podchodzisz.
Być może , ale super by było gdybyś podał zrodło.. Mam nadzieję, że jestescie w tym zorientowani, że Kosciól nie glosi o tym, że wyznawcy innych odlamów, czy też religii zostaną bez dyskusji potępieni?
Gdzie tu sens , wiesz ,że bóg jest sprawiedliwy , a ale nie wiesz czy jest sprawiedliwy , bo niby skąd.Bóg jest sprawiedliwy, więc i sądzil będzie sprawiedliwie - jak? Nie mam pojęcia, bo niby skąd?
Więc przeczysz temu ,że kościół jest nieomylny?Gdybym się nie zastanawial bylbym ogromnym glupcem. To nie jest dla nas po to, abysmy tylko przyjęli to bez mrugnięcia okiem, ale zrozumieli i przyjęli wedlug siebie za sluszne.Miałem nadzieje ,że odniesiesz się do mojego posta.
Zapytam wprost: czy uważasz , że nie ma nic dziwnego w tym ,gdy z jednej strony mówisz ,że kościół jest nieomylny w sprawach wiary , a z drugiej
zastanawiasz się nad tym co głosi i nie przyjmujesz wszystkiego bez mrugnięcia okiem.
Napisano 13.05.2012 - 15:42
Ale wyznajesz religię wywodząca się z kultury żydowskiej warto może było by poszeżyć zainteresowania o mowę przodków w wierze.
czy o czymś zapomniałam kochanie @@
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.05.2012 - 17:07
Napisano 13.05.2012 - 16:06
Użytkownik Aidil edytował ten post 13.05.2012 - 16:09
Napisano 13.05.2012 - 17:32
Całe nasze życie, doświadczenie, wiedza i w końcu nasze twory techniczne są wynikiem logicznego myslenia. Myślenia które pryncypialnie opiera się na fakcie, że skomplikowane rzeczy są złożone z wielu mniejszych. Tak jak elektronika nie istniałaby bez odkrycia prądu i powstania pierwszych prymitywnych żarówek, tak świat nie powstałby z Boga bo ten jest nieskończenie bardziej skomplikowany niż nasz wszechświat. Jako że nie ma żadnego dowodu na tego Boga to nawet nie fascynuje mnie to że jest coś co tak daleko wykracza poza nasze sfery pojmowania. Jak wcześniej napisałem, jeśli moc Boga jest dla nas niedostepna, ani w postaci biologii, ani w postaci technika, ani w postaci mistycznych energii (Telekineza) to mam tego całego Boga i jego moc głęboko w dupie.
Użytkownik Aequitas edytował ten post 13.05.2012 - 17:36
Napisano 13.05.2012 - 17:39
Napisano 13.05.2012 - 18:22
Napisano 13.05.2012 - 18:27
Czy uważacie wierzących za debili czy o co chodzi?
Użytkownik Avenarius edytował ten post 13.05.2012 - 18:27
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych