Ok. Cecha typowa dla roślin.Nie rozumiem dlaczego są to bzdury? Fotosynteza zachodzi dzięki zielonemu barwnikowi, dzięki chlorofilowi, a liście drzew, oraz inne rośliny w lasach są zielone, ów barwnik posiadają, przez co są w stanie przeprowadzać proces fotosyntezy.
Zgadzam się. To są płuca ziemi. Cały ten system więcej tlenu zużywa niż produkuje.Zatem dlaczego twierdzisz, ze te lasy(co potocznie oznacza również całą zieleń jaka im towarzyszy, a jaka jest niszczona przy wycince tych drzew) nie są płucami Ziemi?
Chyba chodziło Ci o "zielone płuca"
Wiesz jakie jest tempo wzrostu roślin tropikalnych? Wiesz dlaczego Vietcong używał pędów bambusa jako jednej z metod torturowania jeńców? Dlaczego do poruszania się po dżungli potrzebna jest maczeta? Po wycięciu ścieżki-np po tygodniu zabieg trzeba ponawiać.
Mam rozumieć że filmik z Panem WC nie został wcale obejrzany, przynajmniej zrozumiany.
Może jaśniej zapytam się. Fotosynteza zastępuje oddychanie rośliną, czy jest może oddzielnym procesem?
Podpowiedź:
Rośliny produkują tlen podczas fotosyntezy-podczas dnia, natomiast oddychają całą dobę.
...poproszę jakieś dane i wyniki badań
które dla Ciebie w innym temacie były tak istotne, a kiedy w końcu podałam je, przestałeś się udzielać, wypadało by chociaż przyznać się w ów wątku do błędu...
Podanie linku+kilkadziesiąt stron po angielsku (chyba równie słaby Masz angielski jak ja) z przekazem:
tam są wszystkie dane! Znajdź se w celu potwierdzenia Mej teorii!
We wspomnianym wątku czasem się udzielam-co Ciebie powstrzymuje przed aktywnością i potwierdzeniem swych poglądów?
Faktycznie. Lepszym ekspertem jest taki geniusz (biznesu) Al Gore i jego mądrości:Proszę tylko by wyniki badań i źródła były wiarygodne, a nie pochodziły ze spiskowych teorii Cejrowskiego czy jakichś innych fantazji mało mądrych ludzi.
Dowiedzieliśmy się, na przykład, że w niektórych miejscach w Polsce dzieci regularnie zabiera się pod ziemię do głębokich kopalni, by mogły odpocząć od gazów i zanieczyszczeń unoszących się w powietrzu. Można sobie niemal wyobrazić ich nauczycieli, wyprowadzających dzieci tymczasowo z kopalni, trzymających kanarki by ostrzegały o tym, że dalsze przebywanie na powierzchni jest niebezpieczne.
Największe wpadki WC są niczym w porównaniu z najmniejszymi bredniami AG.
Tak z ciekawości ile razy Twój idol był w dżungli? Ile tam czasu spędził? Pan WC przynajmniej zapoznał się i zrozumiał proces fotosyntezy.
Może zamiast badań przeprowadź praktyczne doświadczenie...
Podczas pobytu nad morzem lub oceanem, ustaw się pod wiatr od w/w zbiornika wodnego, najlepiej nocą. Zaczerpnij pełną piersią powietrza...
Tak przyjemnie nasycone tlenem...
Aż miło oddychać ...
W żadnym lesie tak dobrze się nie oddycha...
Wiem że ciężko jest uwierzyć że własne idealistyczne przekonania są błędne u podstaw. Jednak organizacje -takie jak Twoja ulubiona czeka na jeleni aby nabijały im kasę. To są maszynki do robienia pieniędzy!