Napisano 16.12.2006 - 19:32
Napisano 01.01.2007 - 23:53
No co ty, nie wiedziałeś? Adidasy wymyślili kosmici!Śmiać, ale czasem i płakać jak sie widzi takie rzeczy
Ciekaw jestem wytłumaczenia (pewnie piasek się sam tak ułożył : ) ... NASA - prawie na księżyc
Napisano 22.06.2007 - 13:44
Ale zdiecia poza tym sa dobre.. zaskakuje mnie troche jakosc zdiec z miejsca gdzie nie ma atmosfery itp.
Napisano 24.06.2007 - 21:37
Napisano 24.06.2007 - 21:56
Napisano 29.06.2007 - 22:09
Napisano 30.06.2007 - 00:41
Czepniesz się jeszcze czegoś tak bardzo "istotnego"?Wiadomości poprzedzające ten cytat są ogólnie znane,więc ich nie powtarzam,jednak jeśli chodzi o węgiel.to nie zaznaczyłeś że sproszkowany,bo odłupana-szklista powierzchniea węgla kamiennego odbija światło niemal jak zwierciadło.
Powiedz mi pierwsze skąd wyczarowałeś tą magiczną 6-procentową różnicę??? Natężenie światła "księżycowego" odbitego ponownie od powierzchni Księżyca jest co najmniej 4-krotnie mniejsze od natężenia światła "księżycowego" odbitego od skafandra. Więc jak już jest 400 % różnicy, a nie 6. A w pole Ciebie nie wyprowadzam:Chyba nie chcesz mi wmówić,że sześcioprocentowa różnica jasności między odbiciem światła od gruntu i skafandrów wymagała jakichś specjalnych zabiegów podczas fotografowania - nawet przy 50% albedo skafandrów,bo tym większym "4-krotnie" światłem odbijanym od nich nie wyprowadzisz mnie w pole,tak jak i tą "pewną wysokością" która wogóle nie znaczenia,bo "przedmiotem" od którego odbija się światło padające na zacienioną stronę astronautów jest tylko... księżycowa powierzchnia kolego szacher-macher.
Tyle rozmów na ten temat (kwestie wielkości natężenia światła emitowanego przez gwiazdy) w wątku "Czy człowiek może..." i wszystko na nic. Jakbyś chciał uchwycić na księżycowych zdjęciach wyraźne obrazy gwiazd, musiałbyś prześwietlić totalnie obraz księżycowego gruntu i chodzących po nim astronautów. Jasność gwiazd w porównaniu z blaskiem czegokolwiek na powierzchni Księżyca jest niewspółmiernie mała.Gdyby jednak faktycznie było tak,jak to przedstawiłeś,to zastanawiającym był by fakt,że czas "ekspozycji" wydłużono tylko tyle,żeby nie zdążyć uchwycić gwiazd.(?)
Jeszcze raz i powoli, bo niewiele z tego rozumiem.- Zastanawia tylko to(pierwsza fotka),że gdy w miarę "poprawnie"(dlatego -w miarę- bo jeśli widać stronę skafandra oświetloną bezpośrednio przez Słońce,to drugiej strony nie powinno być wogóle widać i to nawet wówczas,gdyby albedo Księżyca było 10x większe od ziemskiego) wykonane są stosunki jasności przodu i tyłu skafandra -nie dotyczy to tego czegoś dużego w głębi- ,to całkiem niedopracowane są cienie - dłuższy cień ma element dużo mniejszy od astronauty,no ale może słońca nie zachodziły jednocześnie i... gdzieś kraterki wymiotło.
Akurat nie chodzi mi o ten czarny "element" w okolicach kolana prawej nogi. Przyjrzyj się raczej wewnętrznej części prawej nogi powyżej kolana i poniżej niego.Niestety -mimo że nad tym nieraz ubolewam- sugestie na mnie nie działają i pewnie dlatego widzę nieco inaczej.Pył księżycowy jakoś bardzo równomiernie -linia prosta- przylgnął do wewnętrznej części jednej nogi powyżej kolana z "rozporkiem" w kształcie "V" na samym kloanie,a tak na dobrą sprawę to pewnie jego prawa strona skafandra zrobiona jest z materiału o albedo 0.01 a tylko lewa odbija te ~50% światła.
Napisano 30.06.2007 - 17:14
Napisano 03.07.2007 - 00:15
Kupiłem sobie komputer, ok jest fajnie. Włączam go. Gram oraz słucham muzyki, rozmawiam. Cieszę się że mam ten nowy komputer. Po czasie chce mu się bardziej przyjrzeć. Zaglądam do środka. Patrzę co i jak w środku.
Napisano 03.07.2007 - 10:20
Napisano 03.07.2007 - 10:56
No i sam odpowiedziałeś sobie na własne wątpliwości. Czemu największy konkurent ideologiczny itp. itd. w tych czasach milczał jak zaklęty. Przy okazji na zdjęciach nie ma żadnych tzw. błędów.. Amerykańce poprostu potrzebowali pieniędzy oraz sławy na całym świecie.
(...)
Jeżeli Rosjanie tak konkurowali z Amerykanami to dlaczego Rosjanie nie dopatrzeli się tych błędów na zdjęciach amerykanów.
Napisano 03.07.2007 - 16:08
Odpowiedz jest niewykle prosta, bo nie ma zadnych bledow, dopatruja sie ich tylko ci, ktorzy fascynuja sie spikami. Rosjanie rosjanami, ale czemu wszyscy niezalezni EKSPERCI tez milcza na ten temat ?I teraz zadam pytanie... Dlaczego Rosjanie nie zachowali się tak samo? Dlaczego nie dopatrzeli się tych błędów?
Napisano 03.07.2007 - 18:41
Ten ich "LOT" na Księżyc to jedno wielkie kłamstwo. Amerykańce poprostu potrzebowali pieniędzy oraz sławy na całym świecie.
No przecież do wygranej II Wojny Światowej też się przyczynili to jak mogli nie polecieć na Księżyc.
A może to był wielki spisek Rosyjsko-Amerykański?
PS. Taka moja mała teoria..
Napisano 03.07.2007 - 21:05
Napisano 03.07.2007 - 23:02
Wystarczy poczytac kilka tematow na temat moonhoaxu, tam jest wszystko pieknie wyjasnione. No chyba ze wolisz zyc w niewiedzy- wtedy nie czytaj!jeśli niczym konkretnym nie możesz potwierdzić swojego zdania,to... swoje komentaże lepiej zoataw dla siebie.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych