Napisano 06.05.2008 - 09:31
Napisano 06.05.2008 - 13:19
Te budynki BYŁY ZAPROJEKTOWANE ŻEBY WYTRZYMAĆ TAKIE UDERZENIETo może ja się wypowiem
Co do tego, że wieże nie powinny się zawalić po uderzeniach samolotow.
Nie powinny, nie powinny.. to jeszcze nie znaczy, że się nie zawaliły wskutek uderzenia samolotu. O ile wiem, nikt nie przeprowadzał crash-testów tych budynków pod kątem uderzenia Boeinga ? ( chciałbym je zobaczyć to byłby widok ogromny, pomarańczowy samolot z czarno białymi znacznikami z boku uderzający w model 1:1 budynku WTC.. )
Wszystko jest możliwe, zwłaszcza jak się ma do sypozycji 99% mediów na świecie mówiących ludziom co jest prawdą i co jest możliweCo do samych atakow. Jestem realistą. Nie wierze w te teorie spiskowe. Nic z tego. Zbyt wielkie ryzyko. Nie da się zrobic takiej rzeczy mając NADZIEJĘ, że nikt nie uwierzy. To za mało. Trzeba mieć 100% pewności. Nie 90%, nie 99%, nie 99,999999999%. Sto procent. Inaczej nikt by się na to nie zgodził, bo konsekwencje mogłyby być niewyobrażalne, łącznie ze śmiercią wszystkich zaangażowanych. A nieudolność " operacji " dowodziłaby, że nikt się nie przejmował nawet tym, by było choćby i 10% pewności, że nie będzie wątpliwości. Jest to niemal niemożliwe. A na pewno baaaaaaaaaaaaaaaardzo trudne do uwierzenia.
Uwierz mi że wiarygodność tych rewelacji krążących w necie znacznie by wzrosła po opublikowaniu tego w "publicznych" mediach należących do wąskiej grupy ludzi którzy raczej nie będa sobie strzelać w tyłek rozgłaszając jak to któregoś pięknego wsześniowego poranka urządzili sobie cyrk w NY.Te całe filmy dokumentalne, puszczone po necie, niby odkrywające wszelakie prawdy odnośnie zamachu kojarzą mi się w całości z śledztwami w klimatach "pod napięciem", "uwaga" i innymi bzdetami tego pokroju. Są to dla mnie tanie sensacyjki. Po prostu nie potrafię ubrać tego w słowa, jak wielkim absurdem jest wierzenie w takie rzeczy, moim zdaniem skromnym. Kto to zrobił? Na jakiej podstawie? Jaka jest wiarygodność takich tajnych materiałów? Czemu nikt tego nie weryfikuje skoro jest to ogólnie dostępne? Pytań można stawiać setki.
Nie mówiąc już o tym, pomysł, by rozwalić jedne z najważniejszych i najbardziej symbolicznych budynków w kraju, powodując śmierć tysięcy obywateli, decydując się niemożliwe do oszacowania ryzyko, i w dodatku wiedząc, że nie jest się w stanie tego zrobić tak, by nie było żadnych wątpliwości - robić to wszystko tylko po to, by mieć dobry pretekst do ataku na Irak jest tak absurdalny, że nawet Fakt czegoś takiego by nie przyjął. Mógłbym uwierzyć, gdyby " prowokacją " było zwykłe porwanie. Mógłbym uwierzyć, gdyby za pomocą samolotu zniszczono np. Statuę Wolności. Ba, zapewne wystarczyłaby zwykła informacja, że Irak ma broń masowego rażenia zdolną do zaatakowania Ameryki ( to zresztą był bezpośredni pretekst ). Do ataku na Afganistan nie byłoby potrzebne zapewne nawet to. Najważniejszym powodem, dla którego teoria spiskowa o 11 września najprawdopodobniej nie jest prawdziwa jest właśnie to - to NIE MA SENSU. Koniec tematu.
Napisano 06.05.2008 - 17:32
Te budynki BYŁY ZAPROJEKTOWANE ŻEBY WYTRZYMAĆ TAKIE UDERZENIETo może ja się wypowiem
Co do tego, że wieże nie powinny się zawalić po uderzeniach samolotow.
Nie powinny, nie powinny.. to jeszcze nie znaczy, że się nie zawaliły wskutek uderzenia samolotu. O ile wiem, nikt nie przeprowadzał crash-testów tych budynków pod kątem uderzenia Boeinga ? ( chciałbym je zobaczyć to byłby widok ogromny, pomarańczowy samolot z czarno białymi znacznikami z boku uderzający w model 1:1 budynku WTC.. )
Napisano 06.05.2008 - 19:47
Poprawiłeś mi humor - czy podchodzący do lądowania czy rozpędzony z premedytacją przez złych terrorystów - w przypadku projektowania budynków to rząd podobnej wielkości.Byly zaprojektowane zeby wytrzymac uderzenie samolotu PODCHODZACEGO DO LADOWANIA z mala predkoscia, a nie rozpedzonego praktycznie na vmax z premedytacja. To chyba roznica nie sadzisz ?
To po co mamy bandę projektntów i architektów? Do Wisły z nimi, wolność rządzi!!!Poza tym fakt, ze cos jest projektowane by zapobiec czemus, nie znaczy ze to sie sprawdzi w praktyce.
Ile razy mozna to jeszcze razy powtarzac, wszystko jest opisane na tym forum. I na tym wlasnie sie opiera teoria spiskowa, na przekrecaniu istotnych faktow. Podobnie jest z tym, ze teorie spiskowe twierdza, ze niby wersja oficjalna twierdzi, iz jedna z przyczyn zawalenia sie wiez bylo stopienie sie stali (no i od tych plotek zrodzila sie cala reakcja lancuchowa nt. termitu, jak to mozliwe itd.). Tymczasem jest to bzdura ! wersja oficjalna nigdy nie twierdzila ze stal sie stopila, tylko ze rozgrzana stracila swoje wlasciwosci nosne i zaczela sie wyginac i pekac. Z pozoru banalne przekrecenie faktu, a jaki ma wplyw na caly dalszy tor interpretacji i powstajacych nowych mitow.
Napisano 06.05.2008 - 21:53
Ty mi także.Poprawiłeś mi humor - czy podchodzący do lądowania czy rozpędzony z premedytacją przez złych terrorystów - w przypadku projektowania budynków to rząd podobnej wielkości.
Nie zawsze zapewnienia projektantów, czy inżynierów pokrywają się ze stanem faktycznym. Czasem jest to spowodowane niezamierzonymi, nieświadomymi błędami. Czasem jest to jednak wynik celowego działania. Gorszy beton, słabsze nity itp. – do takich, mających głównie podłoże ekonomiczne, uchybień podczas konstrukcji budynków dochodzi zapewne częściej, niż to się nam wydaje. Niestety, zwykle dopiero katastrofa budowlana pozwala to odkryć.To po co mamy bandę projektntów i architektów? Do Wisły z nimi, wolność rządzi!!!
A co ma być?A co ze złotem?
Napisano 13.05.2008 - 01:34
Napisano 20.05.2008 - 13:30
Napisano 20.05.2008 - 15:29
Napisano 20.05.2008 - 15:46
Radoslawie, jaki Ty jesteś, nawiedzony!! Byty astralne powiedziały Ci o tych artefaktach ?Otóż drodzy Panowie napewno nie po ropę, chodzi o znacznie poważniejsze sprawy - o artefakty zakopane pod piaskiem, oraz te zrabowane już przez USA z muzeów. I to bynajmniej nie chodzi o ich wartość na auckjach i pieniądze - chodzi o ich WARTOŚĆ UŹYTKOWĄ. Gdybyście w stopniu podstawowym znali prawdziwą historię może zrozumielibyście że to powrót do korzeni po zabawki swoich pra-pra-pra dziadków. Dodam że bardzo niebezpieczne zabawki, mogące także Wam w niedalekiej przyszłości zrobić krzywdę...
Napisano 20.05.2008 - 15:51
Napisano 20.05.2008 - 16:07
A jakie to artefakty posiadal Irak w swoich muzeach, mumie, a moze gliniane dzbanki? Albo bron, wlocznie, szable, strzaly- mozna tym komus zrobic krzywde. Nie, nie... to chyba nie to, bo to cos powaznego. Czy to nie przypadkiem portal do innych wymiarow zbudowany przez kosmitow i zakopany w tamtejszych piaskach tysiace lat temu?Otóż drodzy Panowie napewno nie po ropę, chodzi o znacznie poważniejsze sprawy - o artefakty zakopane pod piaskiem, oraz te zrabowane już przez USA z muzeów.
Napisano 20.05.2008 - 16:17
Napisano 20.05.2008 - 16:43
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych