Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1248 odpowiedzi w tym temacie

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dzisiaj mija siódma rocznica wydarzeń z 11 września, jak zmieniała się nasza ocena tych niewyjaśnionych zdarzeń?

Edit Pit:
Temat scalony, sonda założona od nowa

• 0

Cher.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oglądałam wiele filmów próbujących udowodnić iż był to spisek.Szczerze?Na początku przyjęłam tę wersje...te dowody.Wszystko idealnie do siebie pasowało.Tyle że jakoś trudno mi było uwierzyć że wszyscy świadkowie filmy-amatorskie telewizja było przekupieni lub FBI kazało im milczeć.Gdyby USA chciało sprowokować do wojny mogłoby odegrać atak na mniej ważne ośrodki.Nie wierze w to że WTC zostało zniszczone przez samych Amerykanów co niektórzy sugerują. Takie gadanie o wielkich tajemnicach o których niewiele wiemy zawsze było modne w USA od czasów Roswell później był spisek związany z zamachem na Kennedyego w końcu WTC. Trzeba zrozumieć mentalność Amerykanów. Oni to lubią.Wierzę w oficjalną wersję która choć wydaje się podejrzana tu i ówdzie jest dla mnie najbardziej logiczna.
  • 0

above.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Daawno temu TS.

Teraz oficjalna wersja.
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zdecydowanie "teoria" spiskowa.
  • 0

maribot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja widzę błąd w ankiecie gdyż: "Uważam, że to spisek rządu Stanów Zjednoczonych lub innej organizacji." I owszem uważam, że to był spisek organizacji terrorystycznej nazywającej się Al-Qaidą.
Także mam do wyboru dwie odpowiedzi pasujące do moich poglądów :)
  • 0

Qliffot.
  • Tematów: 5
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja także jeszcze kilka lat temu opowiedziałbym się za teorią spiskową, jednak zagłosowałem za wersją oficjalną, gdyż na dzień dzisiejszy mimo ogromnej ilości informacji "niepewnych" wydaje się bardziej logiczna.
  • 0

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę, że rozsądek się obudził.

Polecam Bullshit! - spojrzenie na te teorie z innej strony. Bez bezsensownego obalania ich.. Stron obalających wszystkie te teorie spiskowe są setki. Filmiki poruszają raczej genezę tych teorii i wymiar etyczny ich tworzenia.
Część I:
Część II:
Część III:
  • 0

above.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

wlasnie takie filmy sa robione by prawda na jaw nigdy nie wychodzila ..
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wlasnie takie filmy sa robione by prawda na jaw nigdy nie wychodzila ..

A skąd wiesz, czy teorie spiskowe na temat WTC nie są robione po to by zniekształcić prawdę ? Jakieś 40% Amerykanów przestało wierzyć w to co widziało... Dla mnie to jest manipulacja.
  • 0

blindcrow.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co myślę o wydarzeniach 9/11? jak zapytałeś w temacie .
odbieram b.dużo przesłanek które , przechylają szale tego wydarzenia w kierunku _roboty wewnętrznej _
nie jestem w stanie pozbyć się wspomnień z tamtego dnia .Relacje w TV widziałem na żywo , i zamiast pracować stałem oniemiały patrząc w ekran telewizora, tak samo jak ludzie z którymi pracowałem i nasi klienci .
Tamtego dnia przewiercała mnie myśl "świat już nigdy nie będzie taki sam teraz dociera do mnie ze ktoś chciał żeby ta myśl się we mnie urodziła i przetrwała
zrobie wszystko żeby nie dopuścić do powrotu tej myśli , pamiętając jednak o bezsensownej śmierci ogromnej liczby ludzi tak i w WTC jak i w samolotach
data 9/11 nie stanie się dla mnie data związana z WTC , tylko dniem w którym dużo zwykłych/prostych ludzi straciło swoich bliskich , dniem zadumy nad życiem i ludzkim cierpieniem .Dniem solidarność przeciwko tyrani i głupocie , przeciwko najgorszej z chorób psychicznych --megalomanii

9/11 tego roku , w miejscu gdzie mieszkam ,w zupełnie neutralnym miejscu namazałem na chodniku "9/11" i postawiłem znicz , 4 godziny później chodnik był zablokowany w tym miejscu .
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Stal się nie mogła stopić czytaj co napisałem.. Tak mógł się zawalić i to nie był zwykły pożar.

Ja pójdę w zaparte hubiii twój film oglądam
1 Eksplozje słyszane przez ludzi - paliwo dostało się do szybów wind przez co rozprowadziło się po całym budynku, wraz z innymi płonącymi rzeczami. Zamknięte pomieszczenie wzrost ciśnienia i mamy eksplozję. Pewnie puszczały drzwi. A pomyślcie co słyszeli Ci na dole jak samolot uderzył ? Jak nazwali ten huk - eksplozją naturalnie...
2. Swobodny spadek ? Wolne żarty... WTC walił się ponad dwukrotnie dłużej..

Heh.. dalej mi się nie chce oglądać nie mam siły..
--------------------------

ad.1) "od puszczania drzwi nie byloby huku na zewnatrz" - cytat strazaka z ktorym ot tak rozmawialem na ten temat
przy takim wybuchu w jego centrum robi sie wielka dziura, jakies przemieszczanie sie ognia szybami - mozna wlozyc miedzy bajki - nie wyglada to jak lecaca smuga w tunelu a stopniowe pochlanianie przez ogien kolejnych pomieszczen, rzeczy, itd. - o wybuchach wypowiadali sie ludzie stajacy na zewnatrz w okolicach parteru

ad.2) swobodny spadek budynu o takich gabarytach nie byl przeprowadzany - pomijajac symulacje komputerowe

ad.3) czy niektorzy naprawde uwazaja amerykanow za az takich idiotow ? zapewniam was ze porownojac losowo wybrane 40 mln amerykanow z cala populacja polska - wygramy tylko i wylacznie w "mniemamiu o sobie" - zadziwiajace jest ze u nas w kraju kazdy ma sie za intelektualnego boga, gdzie w rzeczywistosci zdaje sie byc miernym filozofem.
a tyczy sie to wypowiedzi o 40% amerykanow ktorzy zmienili swoje poglady na temat 9/11 - powiedz mi skad Tys kolego takie dane wymyslil ? SE, Fakt ? Wp, Onet ? Skad? a moze sam przeprowadziles badanie ?
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pozwolisz, że odpowiem od tyłu

Ad 3) To były ankiety przeprowadzone przez Zogby International na zlecenie 911truth.org cytowane przez wikipedię

czy niektorzy naprawde uwazaja amerykanow za az takich idiotow ?

Ciekawe ja ich nie uważam za idiotów. Jakby odbyło się to w Polsce i byłaby taka nagonka na prawdę jak tam to sytuacja wyglądałaby podobnie. Cóż jak mawiał Lenin kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą. Psychole od teorii spiskowych odnieśli sukces.

Ad 2) Cóż w paru filmikach wielu ludzi twierdzi, że to fakt.

Ad 1)

jakies przemieszczanie sie ognia szybami - mozna wlozyc miedzy bajki - nie wyglada to jak lecaca smuga w tunelu

No to wlej "parę" ton do szybu

o wybuchach wypowiadali sie ludzie stajacy na zewnatrz w okolicach parteru

Eksplodować mogły też transformatory... Ba nawet dwa zwarte kable wysokiego napięcia potrafią dać spory huk to słyszalny na zewnątrz budynku. Słyszałem taki trzask. Dlaczego od razu pierwsze skojarzenia z wybuchem to bomba ? A odnośnie rozmowy ze strażakiem wszystko zależy od ciśnienia.
BTW. Nie wiem o których wybuchach mówisz... Opisywałem to co się działo zanim budynek zaczął się walić. Seria "wybuchów", gdy budynek leciał na dół to po prostu wina powietrza zgromadzonego na piętrach..
A tak w ogóle to nie zauważyłeś, że kontrolowane wyburzenie cechuje się przede wszystkim wyraźnie słyszalnymi eksplozjami, które często można zaobserwować z zewnątrz ? Co najwyżej było widoczne parę pomniejszych błysków.
A co ciekawe to strażacy wypowiadający się na temat "wyburzenia" uważają, że mogło to być dosłownie wszystko...
  • 0

#389 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Jak tak patrzę na zwolenników oficjalnych wyjaśnień odnoszę wrażenie że żyją w trochę innym świecie, gdzie:
- każdy może zostać prezydentem USA
- Al Kaida nie była założona przez CIA
- ludzie nie są truci na każdym kroku (aspartan w produktach "sugar free" zabija szybciej niż kula) żywnością zmodyfikowaną i innymi truciznami
- rządy tego świata działają w naszym (ludzkim) interesie
- politycy i media prześcigają się w podawaniu nam różnych wersji prawdy
Można jeszcze torchę wykliczać, ale może lepiej obejrzeć MATRIXA?
pozdrawiam
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

radoslaw: Nie twierdzę, że świat jest super i zgadzam się z Tobą, że
a) nie każdy może zostać prezydentem USA, trzeba mieć więcej kasy niż kontrkandydat
b) parę innych organizacji i owszem - Al Kaida mam wątpliwości brak mi dowodów ani motywu
c) dlatego słodzę cukrem, żywność zmodyfikowana to konieczność
d) działają najczęściej w swoim, ale podejmują decyzję wpływające na nas
e) to, że nie ma jednej prawdy jest dla mnie oczywiste

Dziękuje za twój atak i argumenty ad personam, dałbym minusa, ale gdzieś mi guziczek do minusowania zniknął. Oczywiście prościej wierzyć w książeczki (i filmiki) robione przez ludzi, którzy z tragedii robią sobie źródło dochodu. A nie przepraszam oni tylko służą prawdzie.

To tyle kończę bo się offtop zrobił..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych