Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1248 odpowiedzi w tym temacie

Keros.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie zaczynają przekonywać m.in. filmy Alexa Jonesa. Szczególnie to, że 11 września i 7 lipca w Londynie odbywały się ćwiczenia antyterrorystyczne dokładnie w tym samym miejscu, czasie i z porwaniem samolotów/autobusów. Jestem skłonny dołożyć swój głos na stosik za teorię spiskową 11/9.
  • 0

Vorbis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście prościej wierzyć w książeczki (i filmiki) robione przez ludzi, którzy z tragedii robią sobie źródło dochodu. A nie przepraszam oni tylko służą prawdzie.

Alex Jones odstawił kawał dobrej roboty. Jego dokumenty można obejżec za darmo, raczej wątpię żebyś oglądał któryś z tych dokumentów. Udowodniono chyba na każdy możliwy sposób, iż 9/11 było wewnętrzną robotą.
  • 0

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Udowodniono chyba na każdy możliwy sposób, iż 9/11 było wewnętrzną robotą.

No chyba żartujesz, każdy (dosłownie każdy!) rzekomy dowód na to można spokojnie wyjaśnić...

Alex Jones odstawił kawał dobrej roboty. Jego dokumenty można obejżec za darmo,

To nie oznacza, że na tym nie zarabia... Ani nie oznacza, że są prawdziwe...

Dla mnie niepokojące jest, że niewielkiej grupie ludzi udało się przekonać 40% społeczeństwa i nastawić je przeciwko rządowi. Sam kowboja nie znoszę i nie znosiłem go przed 9/11, ale nie oznacza to, że uwierzę w każdy absurdalny argument, żeby komuś dokopać...

raczej wątpię żebyś oglądał któryś z tych dokumentów

Masz mnie nie oglądałem... Gdybym chciał obejrzeć każdy film i przeczytać każdą książkę o teorii spiskowej odnośnie 9/11 to nie starczyłoby mi na to życia. Mogę zapytać również czy Ty czytałeś każdą teorię na temat 9/11 i czy czytałeś wszystkie relacje i opinie ludzi uznających oficjalną wersję ? Podejrzewam, że nie.
Wpisałem w Google video... i podejrzewam, że chodzi Ci o filmy EndGame i Terror storm final cut ? cóż jest to 270 minut oglądania zestawienie tego z faktami zajmie pewnie z dwa razy więcej czasu czyli łącznie 810 minut co daje jakieś 13 godzin pracy... Może prościej byłoby, gdybyś przeczytał moje wcześniejsze posty w tym temacie, poczytał jakie zarzuty mają ludzie racjonalnie myślący do tych teorii spiskowych i wyrobił swoją własną.
Skąd to się wzięło, że ktoś coś nakręci i ludzie od razu w to wierzą nawet nie próbując tego zweryfikować...
  • 0

Vorbis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No chyba żartujesz, każdy (dosłownie każdy!) rzekomy dowód na to można spokojnie wyjaśnić...

Na razie nikt tego nie dokonał. Albo pracujesz dla rządu, albo jesteś tak naiwny, by wierzyc w te ich bzdury(mam się bac?).

To nie oznacza, że na tym nie zarabia... Ani nie oznacza, że są prawdziwe...

No z czegoś trzeba życ?

Dla mnie niepokojące jest, że niewielkiej grupie ludzi udało się przekonać 40% społeczeństwa i nastawić je przeciwko rządowi.

Chwała tej "niewielkiej grupie ludzi", mam nadzieje że to będzie więcej niż 40%. ;)

Masz mnie nie oglądałem...

No ba.

i podejrzewam, że chodzi Ci o filmy EndGame i Terror storm final cut ?

Tak, głownie o te.

cóż jest to 270 minut oglądania zestawienie tego z faktami zajmie pewnie z dwa razy więcej czasu czyli łącznie 810 minut co daje jakieś 13 godzin pracy...

Pracy? Toż to czysta przyjemnośc! Nie wiem czy zestawienie tego z faktami zajmie dwa razy więcej czasu, bo wszystko tam jest przedstawione jasno i są przedstawione twarde dowody.

Skąd to się wzięło, że ktoś coś nakręci i ludzie od razu w to wierzą nawet nie próbując tego zweryfikować...

Człowiek czasem się zastanawia, jak te wieże mogły się zawalic w taki magiczny sposób, jak jeszcze żaden budynek prędzej, ani puzniej. Te wysadzenie WTC7 też ciekawe. Ten "samolot" który uderzył w pentagon, który nawet nie mieścił się do dziury którą wybił, nie zostawił żadnych szczątek na zewnątrz, oczywiście jest wyjaśnienie- wyparował...
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Albo pracujesz dla rządu, albo jesteś tak naiwny, by wierzyc w te ich bzdury(mam się bac?).

Oczywiście, że dla nich pracuję jestem częścią spisku. Jak 99% niezależnych ekspertów, 99% gazet i stacji telewizyjnych i radiowych :) .

Chwała tej "niewielkiej grupie ludzi", mam nadzieje że to będzie więcej niż 40%.

A jakby ta niewielka grupa ludzi zmanipulowała podobne ilości ludzi każąc im na przykład tłuc Murzynów albo Polaków?

Pracy? Toż to czysta przyjemnośc!

No jak zwał tak zwał.

No z czegoś trzeba życ?

Najlepiej zarobić na czyjejś naiwności, głupocie i tragedii innych. Fakt. Z czegoś trzeba żyć.

wszystko tam jest przedstawione jasno i są przedstawione twarde dowody.

Słuchaj obejrzałem póki co połowę EndGame i nie było tam ŻADNEGO twardego dowodu. Tylko hipotezy! Bo niby co tam miało być dowodem ? Że bogacze i poliycy się spotykają ? Sorry to żaden dowód... Była tylko grupka świrów wrzeszczących na nich... Słuchaj ja też nie przepadam za tymi bogaczami, nie podoba mi się dwu - trzysetka ludzi ma tyle samo pieniędzy co wszystkie kraje trzeciego świata razem wzięte, ale to nie powód by rzucać bezpodstawne oskarżenia..
Ja to widzę jako filmik propagandowy amerykańskiej prawicy, która boi się silnej Unii Europejskiej ale to szczegół. Unia północnoamerykańska ? Bez imigrantów z Meksyku, nie byłoby USA radzę o tym pamiętać. Jakby dać tym ludziom chociaż podstawową opiekę zdrowotną umożliwić legalny pobyt w USA jak Polakom w Londynie to co w tym złego ?

Ten "samolot" który uderzył w pentagon, który nawet nie mieścił się do dziury którą wybił,

Przepraszam, czy ty wiesz jak pentagon został zbudowany ? Czy samolot musiał od razu wybić swój obrys? A jeśli uderzył bokiem ? Jeśli skrzydło się odłamało ? jeśli się oderwały a dziurę wybił kadłub ?

nie zostawił żadnych szczątek na zewnątrz,

Powiedz mi co to do cholery jest:

http://upload.wikime...at_Pentagon.jpg

Oczywiście szczątki pasażerów jakie znaleziono zostały tam podrzucone. Tą i inne części rozrzuciło CIA, które pomyślało o dosłownie wszystkim tylko zapomniało, że dziura po samolocie powinna być ciut większa ?
Fakt bardzo ciekawe.

Człowiek czasem się zastanawia, jak te wieże mogły się zawalic w taki magiczny sposób, jak jeszcze żaden budynek prędzej, ani puzniej.

A w jaki inny budynek wyrżnął duży samolot pasażerski z pełnymi zbiornikami paliwa ? Patrz argumenty wcześniej.
BTW. Pamiętam doświadczenie z fizyki z podstawówki, gdzie babka wlała spirytus do rynienki nad którą był pręt stalowy. Podpaliła spirytus i ten pręt się rozszerzał..

Te wysadzenie WTC7 też ciekawe.

Pewnie cokolwiek bym tu napisał i tak Cię nie przekona...

Dołączona grafika
  • 0

Vorbis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak 99% niezależnych ekspertów, 99% gazet i stacji telewizyjnych i radiowych smile2.gif.

Niezależne? Chmmmm...

A jakby ta niewielka grupa ludzi zmanipulowała podobne ilości ludzi każąc im na przykład tłuc Murzynów albo Polaków?

Tak chyba działa rząd?

Oczywiście szczątki pasażerów jakie znaleziono zostały tam podrzucone. Tą i inne części rozrzuciło CIA, które pomyślało o dosłownie wszystkim tylko zapomniało, że dziura po samolocie powinna być ciut większa ?

Na pierwszych zdjęciach jakie były wykonane było widac ładną czyściutką trawę, żadnych szczątków, a samolot nawet nie otarł się o nią, dach też był cały, a nie powinien. Ale ty oczywiście będziesz próbował go jakoś wcisnąc do tej dziury?! :rotfl: Dlaczego wszystkie filmy z kamer budynków obok zostały "zarekwirowane"? Przecież wystarczyłoby udostępnic te materiały i po sprawie? Dostaliśmy za to kilka klatek(3?) kamery z stacji benzynowej gdzie nie widac samolotu, tylko wybuch. Czy dla Ciebie sprawa nie jest czysta i klarowna, jak dla mnie? Dodam jeszcze, że gdy miało dojśc do wywiadu ze strażakiem który gasił pentagon, powstrzymali go panowie z CIA. Dla mnie to są dowody?

A w jaki inny budynek wyrżnął duży samolot pasażerski z pełnymi zbiornikami paliwa ? Patrz argumenty wcześniej.

Wypadek w hiszpanii? Budynek palił się bardzo długo, ale się nie zawalił, w empire state building uderzył bombowiec ale budynek stoi do dziś i ma się dobrze.

CYTAT
Te wysadzenie WTC7 też ciekawe.

Pewnie cokolwiek bym tu napisał i tak Cię nie przekona...

Oooo nie, ja bardzo lubię słuchac, wystarczy mi sensowne wyjaśnienie, czekam na nie. Jak rządowy super nowoczesny budynek(w którym znajdowało się wiele ciekawych dokumentów) mógł się zawalic, mimo że budynki obok były nie ruszone? Człowiek który ubezpieczył ten budynek przed tym jakże "niespodziewanym atakiem" zgarnął niezłą kasę, powiedział nawet w TV że postanowili wysadzic budynek, to była robota na tygodnie, a oni wszystko zrobili tak profesjonalnie w mgnieniu oka? Wez sobie wideo z zawalenie się WTC7, zobaczysz kontrolowane wyburzenie. Nie ma żadnej oficjalnej wersji, która by wyjaśniała zawalenie się WTC7.
Pożar w wieżach WTC przed zawaleniem już praktycznie wygasł, strażacy już myśleli że wykonali swoją robotę i wszystko jest opanowane(oczywiście okazało się że radia strażaków akurat nie działały), a tu nagle bum trach i koniec, a temperatura rzeczywiście była ogromna, skoro w otworze po samolocie stali ludzie, czekający na pomoc. Przedstawię jeszcze jeden dowód, w tym samym czasie w którym miały miejsce ataki, odbywał się cwiczenia z samolotami uderzającymi w WTC w roli głównej, dlatego nie zadziałał norad, wiesz jakie jest prawdopodobieństwo na zestawienie się tych dwóch zdarzeń? Potem Condoleezza Rice stwierdziła że nikt nie mógł tego przewidziec, że ktoś może porwac samoloty i uderzyc nimi w wieże WTC.

Oczywiście, że dla nich pracuję jestem częścią spisku.

Można się było tego spodziewac. :)) "avallach" też nie za ciekawie brzmi.
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Próbowałem się interesować tym wszystkim "na własną rękę", nie czytać opracowanych artykułów, nie oglądać filmów o teorii spiskowej. Doszedłem do wniosku, że 9/11 to wielka ściema rządu USA i nie tylko.

Potem postanowiłem sobie czytać, oglądać... i faktycznie. Filmy i teksty potwierdziły moje przekonania.
Taaak WTC7 to fajna historia :D

Lekko niepewnym co do tego, co zdarzyło się 11 września polecam film "Alex Jones - TerrorStorm Final Cut " (Polskie Napisy) ...linkiem rzucać nie będę, bo nie jestem przekonany do końca, czy mogę...

Pięknie zebrane wszystko do "kupy". Nie tylko o 9/11, ale znajdziemy także piekne wyjaśnienie w oparciu o historię, jak działają rządy na świecie, jak ludzie mają namieszane w głowach.

@up:

także w Madrycie i Londynie odbywały się ćwiczenia o identycznym scenariuszu w miejsach, gdzie dokonano "zamachów" ;]

A prawdopodobieństwo tych rzeczy to jeśli się nie mylę 1:1000000000000000000000000000000000000000000000000 :) yhm
Pozdrawiam
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niezależne? Chmmmm...

Ekstra wszystko jest kupione przez rząd ! Wszystkie uniwersytety, dziennikarze... Wszyscy Ci ludzie są w garści rządu tylko ten 1% jest szczery prawdziwy uczciwy i się nie myli.

Tak chyba działa rząd?

No oczywiście rząd sprawił, że ludzie przestali wierzyć w to co widzieli na własne oczy.

w empire state building uderzył bombowiec ale budynek stoi do dziś i ma się dobrze.

Pisałem o tym wcześniej poczytaj. O hiszpanii jakiś link mogę prosić ? Namiar ?

Dlaczego wszystkie filmy z kamer budynków obok zostały "zarekwirowane"?

Nie pochwalam tego. Przede wszystkim zostały zatrzymane by nikt ich nie skasował. A potem.. Potem nawet jakby je udostępnili to szanowni państwo od spiskowych powiedzielby, że to zmontowane jest... Na WTC było widać samoloty i co ? Dały Ci coś te nagrania ? I tak w to nie wierzysz.

Na pierwszych zdjęciach jakie były wykonane było widac ładną czyściutką trawę, żadnych szczątków,

I przyszli niewidzialni panowie i poukładali szczątki. I weszli do Pentagonu i podrzucili szczątki pasażerów.
Naprawdę wierzysz w to co piszesz ?

w otworze po samolocie stali ludzie, czekający na pomoc

No oczywiście pasy bezpieczeństwa i poduszki powietrzne ich uratowały.
A Ci co skakali ? To co dla sportu ?

gdzie nie widac samolotu,

To rzecz względna...

Można się było tego spodziewac. smile2.gif) "avallach" też nie za ciekawie brzmi.

Ale wiesz jak dobrze mi płacą ? Żałuję, że dolar słaby! Fakt nazwa kodeka za nick brzmi dużo ciekawiej.

Człowiek który ubezpieczył ten budynek przed tym jakże "niespodziewanym atakiem" zgarnął niezłą kasę,

Masz na myśli Silversteina ? 3,5 mld, które musi przeznaczyć na droższą odbudowę ? Interes, że ja nie mogę...

budynki obok były nie ruszone

Mało jest zdjęć z uszkodzonym WTC7 ?

powiedział nawet w TV że postanowili wysadzic budynek,

Masz na myśli wyrwane z kontekstu słowo "pull" które padło w rozmowie ze szefem straży pożarnej ?

Wez sobie wideo z zawalenie się WTC7, zobaczysz kontrolowane wyburzenie

Nie nie widzę, choćbym nie wiem jak się starał to nie widzę.

Pożar w wieżach WTC przed zawaleniem już praktycznie wygasł,

Stal uszkodzona stal... Pożar to nie to samo co ładunek wybuchowy.

dlatego nie zadziałał norad,

A Ty myślisz, że przechwytywanie samolotów to rutynowa czynność ?

Dodam jeszcze, że gdy miało dojśc do wywiadu ze strażakiem który gasił pentagon, powstrzymali go panowie z CIA.

Też się nie dziwię. Wiesz jakie dane mogli tam trzymać...
  • 0

#399 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Moje zdanie wyraża dość dobrze poniższy artykulik ze stronythelinked

"
Dziś mija 7 rocznica zamachów WTC, wydarzenia które wprowadziło nas w nową erę arogancji Państwa wobec obywateli. Powróćmy na chwile do tych tragicznych wydarzeń.

W Ameryce mamy zwyczajny poranek w 11 września 2001 roku. “Przypadkiem” w tym dniu odbywają się ćwiczenia wojskowe "Northern Vigilance" przez które w większość myśliwców została wyekspediowana do dalekich zakątków USA, a do obrony wschodniego wybrzeża pozostawiono 2 myśliwce F-15. No cóż… ale to nie koniec, bo w tym dniu odbywało się jeszcze jedno ćwiczenie zwane „Vigilant Guardian", którego celem trenowanie procedur w czasie porwań samolotów, poprzez umieszczanie na radarach kontroli powietrznej „wirtualnych samolotów”(przez co kontrolerzy nie mogli w efekcie odróżnić ich od prawdziwych porwań), jak do tej pory kontrola powietrzna radziła sobie świetnie, w ciągu ostatnich 8 miesięcy na terenie USA miało miejsce 67 interwencji w przypadkach zboczenia samolotów pasażerskich z kursu i za każdym razem myśliwce przechwytywały takie maszyny w ciągu kilku, kilkunastu minut.

O godzinie 8.46 w jedna z wież WTC uderzył samolot Boeing 767. 15 minut później w drugą wieże uderzył kolejny Boeing. Według późniejszych oświadczeń rządu USA samoloty zostały porwane przez terrorystów Al-Kaidy. Jeśli wierzyc tym oświadczeniom terroryści mieli niezwykłe szczęście że trafili na dzień w którym obrona powietrzna USA była mocno ograniczona wymienionymi wyżej ćwiczeniami, a może w magiczny sposób sami je wywołali?

Kolejny Boeing uderza w Pentagon w Waszyngtonie. Domniemanym pilotem-porywaczem był Hanni Hanjour, którego nauczyciel pilotażu stwierdził że ten prawie w ogóle nie umiał latać… niemniej był w stanie Boeingiem wykonać bardzo ciasny nawrót, z jednoczesnym opadaniem, przy prędkości przekraczającej 800 km/h, wyrównać lot kilka metrów nad ziemią nie wywołując efektu przypowierzchniowego i trafić w ścianę Pentagonu. Doświadczeni piloci są podzieleni w kwestii czy taki manewr jest w ogóle możliwy samolotem pasażerskim. Już dajmy spokój temu manewrowi, zresztą potem działy się znacznie ciekawsze rzeczy. Mianowicie Hanni okazał się pilotem-iluzjonistą: otóż samolotem o rozpiętości ponad 35 metrów i wysokości ponad 13 metrów, zrobił w ścianie Pentagonu zaledwie kilkumetrowy otwór i zupełnym „przypadkiem” w tej części budynku która akurat była remontowana. Poczym niczym Harry Potter sprawił że wszystkie części po Boeingu zniknęły, a w zamian na miejscu katastrofy pojawily części małego niezidentyfikowanego statku powietrznego i ciała ofiar. Jak potem oświadczyli przedstawiciele rządu że w wyniku pożaru ważące ponad 400 ton szczątki Boeinga wyparowały(!!!SIC!!!), natomiast ciała ofiar przetrwały pożar i można było je zidentyfikować co do jednego. Następnie Hanni hipnotyczną mocą wpłynął na FBI aby ta skonfiskowała wszystkie nagrania z kamer przemysłowych które mogłyby pokazać lecący w stronę Pentagonu samolot i utajniła te nagrania przed opinią publiczną.

O godzinie 10:03 na terenie nieczynnej kopalni węgla gminy Somerset w Pensylwanii koło Stonycreek Township i Shanksville rozbija się 4. samolot pozostawiając po sobie dołek o średnicy 3 metrów i troche metalowych części, a według słów koronera nie było tam „nawet kropli krwi”.

Wróćmy do wież WTC które niczym domki z kart zawaliły się kolejno o godz: 9:59 i 10:28, mimo iż były zaprojektowane tak aby wytrzymać uderzenie takiego samolotu jak Boening. Mało kiedy wspomina się że przed zawaleniem budynków wystąpiły widziane z zewnątrz dziwne wybuchy w dolnych częściach budynków. To pewnie Hanni-magik zahipnotyzował naocznych świadków którzy zeznawali potem że na długo przed zawaleniem się wież słyszeli potężne eksplozję a w trakcie zawalania budynków całą ich serie. No bo oczywiście według władz coś takiego nie miało miejsca. A tak przy okazji Bushowie mieli niezłego farta - przypadkiem “terroryści” wybrali do ataku dzień w którym wygasła umowa na ochronę WTC przez firme Marvina Busha(brata prezydenta).

Tego dnia miał miejsce jeszcze jeden cud architektoniczny. Po zawaleniu się wież oczywiście sąsiednie budynki także ucierpiały ale żaden z nich się nie zawalił… zaden z wyjątkiem wieżowca nr 7(Salomon Brothers Building), który stał najdalej od wież z całego kompleksu. Był to budynek w którym mieścił się bunkier władz Nowego Jorku na wypadek wojny czy innych kataklizmów - więc można śmiało stwierdzić, że była to solidna konstrukcja. Owy wieżowiec został trafiony po zawaleniu się wież zaledwie paroma odłamkami które wybiły część szyb i wywołały małe pożary w kilku biurach. O dziwo strażacy nie mogli sobie z nim poradzić, kiedy ugasili jeden pożar, gdzie indziej wybuchał następny. Budynek płonął przez 8 godzin, przed godzina 17 BBC podała informacje o zawaleniu się budynku WTC7(był to pierwszy na świecie budynek z konstrukcji stalowej który zawalił się pod wpływem pożaru). Stojąca na tle okna nowojorska korespondentka Jane Stanley dywagowała na temat zniszczeń wywołanych odłamkami wież, które to spowodowały, a za nią widać było nienaruszony budynek, który według podawanej informacji miał już nie istnieć. Widać w BBC mają zatrudnionych jasnowidzów, bo o godzinie 17.20 WTC 7 naprawdę runął, a chwile wcześniej policjanci przeganiający sprzed niego reporterów krzyczeli: "they gonna pull it"(wyburzą go). Larry Silverstein dzierżawca kompleksu WTC(który zresztą przezornie ubezpieczył budynek na rekordową sumę) w jednym z wywiadów niejako wyjaśnił co się stało:
"I remember getting a call from the er, fire department commander, telling me that they were not sure they were gonna be able to contain the fire, and I said, 'We've had such terrible loss of life, maybe the smartest thing to do is pull it.' And they made that decision to pull and we watched the building collapse."

Można jeszcze dodać że resztki metalowej konstrukcji zawalonych konstrukcji budynków zostały w pośpiechu wywiezione do chińskich hut gdzie je przetopiono, bez wcześniejszego zbadania ich przez ekspertów, można dodać że rodzinę Bin-Ladenów natychmiast wywieziono ze Stanów nawet ich wcześniej nie przesłuchując. O zarekwirowanych nagraniach pisałem już wcześniej. Można dodać że wielu spośród domniemanych “terrorystów” którzy mieli zginąć w porwanych przez siebie samolotach nadal żyje.

Przemyślenia należą do Was...
"
pozdrawiam
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przemyślenia należą do Was...

Ok. Mam pierwsze:

O godzinie 10:03 na terenie nieczynnej kopalni węgla gminy Somerset w Pensylwanii koło Stonycreek Township i Shanksville rozbija się 4. samolot pozostawiając po sobie dołek o średnicy 3 metrów i troche metalowych części, a według słów koronera nie było tam „nawet kropli krwi”.

:mrgreen: Spiskujący "rząd" nie przewidział, że na miejscu katastrofy pojawi się "cywilny" koroner, który jak wiadomo nie jedno już widział i... "Rząd" w swoim roztargnieniu planując wielce skomplikowany spisek zapomniał polać "podrzucone" szczątki, które "wrzucił" do trzymetrowego dołu, choćby jednym wiadrem krwi ( nie wspominając nawet o "dodaniu" mocno zwęglonych fragmentów ludzkiego ciała - choćby pozostałości poszpitalne). Zrobił to oczywiście w tym celu, by grono nastolatków mających dostęp do netu w trzy sekundy zorientowało się, że to spisek.
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

NoMeansNo: zapomniał też rozmiarów Boeing'a, zapomniał uderzyć jeszcze jednym samolotem w WTC 7, zapomniał uciszyć na zawsze Alex'a Jones'a i paru innych, zapomniał wielu innych rzeczy

jak do tej pory kontrola powietrzna radziła sobie świetnie, w ciągu ostatnich 8 miesięcy na terenie USA miało miejsce 67 interwencji w przypadkach zboczenia samolotów pasażerskich z kursu i za każdym razem myśliwce przechwytywały takie maszyny w ciągu kilku, kilkunastu minut.

To ciekawe doprawdy. Bo tak się składa, że w ciągu dekady miało miejsce tylko jedno przechwycenie nad USA był to Learjet. Oficer mówiący o 67 miał na myśli starty alarmowe "scramble". Większość z nich nie zakończyła się przechwyceniem i problemy były "offshore". Co to znaczy możesz sobie dośpiewać. O wyłączonych transponderach nie wspominam. Jak namierzyć właściwy samolot wśród tylu kropek na radarze?

za każdym razem myśliwce przechwytywały takie maszyny w ciągu kilku, kilkunastu minut.

Ekhm. Learjet przechwytywano 76 minut...

bo w tym dniu odbywało się jeszcze jedno ćwiczenie zwane „Vigilant Guardian", którego celem trenowanie procedur w czasie porwań samolotów,

i wystarczyło 30 sekund, by rozpoznać prawdziwe zagrożenie... Są nagrania rozmów...

, mimo iż były zaprojektowane tak aby wytrzymać uderzenie takiego samolotu jak Boening

Tak ale 707, lecącego z niską prędkością zagubionego we mgle czyli 3 razy mniejszą... Nie było żadnych badań na temat efektów wywołanych przez pożar.

Dobra dość... strata mojego czasu.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

“Przypadkiem” w tym dniu odbywają się ćwiczenia wojskowe "Northern Vigilance" przez które w większość myśliwców została wyekspediowana do dalekich zakątków USA, a do obrony wschodniego wybrzeża pozostawiono 2 myśliwce F-15.

Pomijając to, że od dawna bo od czasów bodajże Clintona grupy szybkiego reagowania (zdolne do startu w parę minut po wydaniu rozkazu) składały się w USA z... kilku samolotów (po dwa na bazę, a baz tych było w rejonie NEADS bodajże dwie). Ale pan radosław się już tym nie przejmuje. Ćwiczenia zaś nie mająnic do sprawy, przerwano je po zawiadomieniu z FAA i nie miały wpływu na przebieg wydarzeń.

w ciągu ostatnich 8 miesięcy na terenie USA miało miejsce 67 interwencji w przypadkach zboczenia samolotów pasażerskich z kursu i za każdym razem myśliwce przechwytywały takie maszyny w ciągu kilku, kilkunastu minut.

Jakieś potwierdzenie tej informacji?

O godzinie 8.46 w jedna z wież WTC uderzył samolot Boeing 767. 15 minut później w drugą wieże uderzył kolejny Boeing. Według późniejszych oświadczeń rządu USA samoloty zostały porwane przez terrorystów Al-Kaidy. Jeśli wierzyc tym oświadczeniom terroryści mieli niezwykłe szczęście że trafili na dzień w którym obrona powietrzna USA była mocno ograniczona wymienionymi wyżej ćwiczeniami, a może w magiczny sposób sami je wywołali?

A co to ma do rzeczy? Po odebraniu prośby FAA o pomoc od razu przerwano ćwiczenia i przystąpiono do akcji.

otóż samolotem o rozpiętości ponad 35 metrów i wysokości ponad 13 metrów, zrobił w ścianie Pentagonu zaledwie kilkumetrowy otwór i zupełnym „przypadkiem” w tej części budynku która akurat była remontowana

Otóż powtarzasz spiskowe brednie. Otwór w ścianie idealnie pasuje do Boeinga co widać nawet w debacie.

I jaki związek ma to tłumaczenie, że "akurat remontowana"? Tam wciąż pracowali ludzie, którzy zginęli.

Poczym niczym Harry Potter sprawił że wszystkie części po Boeingu zniknęły, a w zamian na miejscu katastrofy pojawily części małego niezidentyfikowanego statku powietrznego i ciała ofiar

Ponownie powtarzsz brednie. Znalezione części pochodziły z samolotu Boeing a ciała pasażerów zidentyfikowano.

Następnie Hanni hipnotyczną mocą wpłynął na FBI aby ta skonfiskowała wszystkie nagrania z kamer przemysłowych które mogłyby pokazać lecący w stronę Pentagonu samolot i utajniła te nagrania przed opinią publiczną.

Ponownie sugerujesz czytelnikom błędne założenie, że dowody w sprawie powinny być jawne. FBI zrobiło dokładnie to samo co by zrobiło, gdyby chodziło o napad na sklep.

Wróćmy do wież WTC które niczym domki z kart zawaliły się kolejno o godz: 9:59 i 10:28, mimo iż były zaprojektowane tak aby wytrzymać uderzenie takiego samolotu jak Boening.

Podchodzcego do lądowania i mającego małą ilość paliwa a nie lecącego pełną prędkością i z ogromną ilością paliwa...

Mało kiedy wspomina się że przed zawaleniem budynków wystąpiły widziane z zewnątrz dziwne wybuchy w dolnych częściach budynków.

Które były wyrzucaniem szczątków, śmieci i pyłu pod wpływem rosnącego ciśnienia...

Owy wieżowiec został trafiony po zawaleniu się wież zaledwie paroma odłamkami które wybiły część szyb i wywołały małe pożary w kilku biurach.

Które w istocie były dużymi uszkodzeniami strukturalnymi i wywołały pożary które były niemożłiwe do opanowania, a sami strażacy stwierdzali że stali i czekali aż runie, bo byli pewni, że z powodu takich uszkodzeń i pożarów to było nieuniknione (ale pewnie byli przekupieni przez rząd...).

był to pierwszy na świecie budynek z konstrukcji stalowej który zawalił się pod wpływem pożaru

Co jest kłamstwem, nawet tak lubiany przez spiskowców budynek Windsor w Madrycie palił się dość długo i zawaleniu uległa jego górna część - właśnie konstrukcja ze stali.

"I remember getting a call from the er, fire department commander, telling me that they were not sure they were gonna be able to contain the fire, and I said, 'We've had such terrible loss of life, maybe the smartest thing to do is pull it.' And they made that decision to pull and we watched the building collapse."

Co rzecz jasna oznaczało wycofanie strażaków z budynku. Cytaty wyraźnie na to wskazują.

Ale po kolei:

"I remember getting a call from the er, fire department commander"

Czyli to nie Silverstein decydował, ale dowódca straży pożarnej. Silverstein jest poza łańcuchem dowodzenia. Wychodzi na to, że strażak jest agentem rządu.

"telling me that they were not sure they were gonna be able to contain the fire"

Wskazanie na duże pożary niemożliwe do opanowania.

"'We've had such terrible loss of life"

Troska o życie ludzkie (strażaków w budynku), więc...

"maybe the smartest thing to do is pull it"

"Wysadźmy mój budynek"? Czy dowódca straży pożarnej martwiąc się o swoich ludzi wewnątrz wydaje rozkaz o demolce, czy raczej o wycofaniu ich z budynku? Rzez jasna chodzi tu o wycofanie ludzi ze środka.

"And they made "

I ONI - czyli kto? Strażacy, nie Silverstein. Poza tym, strażacy nie są od demolki, nie założą ładunków w płonącym budynku i go nie wysadzą.

można dodać że rodzinę Bin-Ladenów natychmiast wywieziono ze Stanów nawet ich wcześniej nie przesłuchując.

Po co? Wyklęli go i zerwali z nim wszelkie kontakty kilkanaście lat wcześniej, więc po co to robić?

Można dodać że wielu spośród domniemanych “terrorystów” którzy mieli zginąć w porwanych przez siebie samolotach nadal żyje.

nieaktualna sensacja. Poza tym wpisz w naszej klasie np Anna Kowalska i zobacz ile ich wyskoczy (ew. inne nazwisko - w przypadku moich koleżanek i kolegów z LO prawie zawsze pojawia sięich kilkoro w wynikach wyszukiwania).

Kłamstwo poganiane manipulacją. Kwintesencja teorii spiskowych :)
  • 1

Vorbis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No oczywiście pasy bezpieczeństwa i poduszki powietrzne ich uratowały.

Masz chyba poranioną psychikę? Jakim cudem pasażerowie samolotu mogli tam stac? Swoją drogą, to taka sama bzdura jak ta z dowodem terrorysty, który to wyleciał z hermetycznie zamkniętego samolotu, poprzez kulę ognia... ach. W każdym razie chodziło o ludzi którzy byli w budynku, skoro mogli tam stac, to przecież budynek miał się dobrze, paliwo lotnicze spaliło się w kuli ognia przy uderzeniu w ścianę budynku, jak sam konstruktor stwierdził, budynek powinien bez problemu stac dalej. Te wasze tłumaczenia jak to on się zawalił są po prostu śmieszne. Jak mógł zawalic się od wysokiej temperatury, skoro w otworze po samolocie stali ludzie? Myślcie!

CYTAT
budynki obok były nie ruszone

Mało jest zdjęć z uszkodzonym WTC7 ?

Boże, z kim ja rozmawiam? Przecież o tym mówię- WTC7 się zawalił, a budynki obok były całkowicie nie ruszone, a WTC7 długo długo nic... i nagle zawala się wszyscy wiemy jak. Nic dziwnego że wierzysz w te tandetne wersje rządu, bo naprawdę trza byc głupim, żeby im wierzyc.

Jeszcze dziwne to:
http://pl.wikipedia....te_noborder.jpg
Bo tam chyba powinien byc jakiś samolot, ale niestety nic nie widac.
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Masz chyba poranioną psychikę?

Boże, z kim ja rozmawiam?

Mmmm ślicznie wal jeszcze...

Otwórz słownik i przeczytaj co pisze przy słowie sarkazm

, jak sam konstruktor stwierdził, budynek powinien bez problemu stac dalej

Czy ty chociaż przeczytałeś co napisałem o konstruktorze ? I jego twierdzeniach ? Co powinien wytrzymać, a co nie? Nie? To szkoda.

Jak mógł zawalic się od wysokiej temperatury, skoro w otworze po samolocie stali ludzie?

Czy wysoka temperatura oznacza, że wszystko wokół miało być ogarnięte ogniem ? Ogień i paliwo rozprowadza się zawsze równomiernie we wszystkich kierunkach ? I uwaga Ci skoczkowie skakali z jakiego powodu ? Widać ćwiczyli skoki do konkursu w Zakopanem...

Przecież o tym mówię- WTC7 się zawalił, a budynki obok były całkowicie nie ruszone,

Widać zapomnieli o jednym samolocie :) I oczywiście celowo tak wyburzyli dwie wieże, żeby celowo uszkodził WTC 7.
Wiesz nie słyszałem o takich sposobach wyburzania.... Wiesz nie zrozumiałem za bardzo o co ci chodzi. Co z tego, że budynki obok były nieruszone? Pewnie jeśli powiem, żebyś spojrzał na szkic opracowany przez FEMA jak wyglądała strefa zniszczeń po upadku wież to powiesz, że to manipulacja...
A tak w ogóle to budynek Verizon'u stojący obok został uszkodzony tylko lżej..

Bo tam chyba powinien byc jakiś samolot, ale niestety nic nie widac.

No oczywiście części popodrzucona po całym terenie i zakopano w kraterku, żeby potem można je było odkopać :) Ten silnik co poleciał kawałeczek też podrzucono, świadków przekupiono.
Powiedz mi po co ja to mam pisać skoro i tak dalej będziesz fanatycznie wyznał swoją religię...

A i powiedz mi po jaką cholerę spiskowcy mieliby podrzucać paszport ? Poza tym znaleziono inne małe przedmioty z samolotu, więc czemu nie paszport ?
  • 0

Vorbis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

avallach ręce opadają.

No oczywiście części popodrzucona po całym terenie i zakopano w kraterku, żeby potem można je było odkopać smile2.gif

Nic tam nie widac, ale skoro tak twierdzisz.

Widać zapomnieli o jednym samolocie smile2.gif I oczywiście celowo tak wyburzyli dwie wieże, żeby celowo uszkodził WTC 7.
Wiesz nie słyszałem o takich sposobach wyburzania.... Wiesz nie zrozumiałem za bardzo o co ci chodzi. Co z tego, że budynki obok były nieruszone?

Nic nie rozumiem.

Pewnie jeśli powiem, żebyś spojrzał na szkic opracowany przez FEMA jak wyglądała strefa zniszczeń po upadku wież to powiesz, że to manipulacja...

http://www.eioba.pl/..._rzadowa_swiata
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych