Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1248 odpowiedzi w tym temacie

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

avallach ręce opadają.

No cóż. Jesteś tak inteligentny, że ja się mogę schować.

Nic tam nie widac, ale skoro tak twierdzisz.

To obniż lot i poszukaj drobniejszych szczątków. Oddal się i znajdź silnik. Zapadnięcia się w miałkim gruncie też nie kupisz bo wiesz lepiej...

Nic nie rozumiem.

Mam się chamsko odciąć ?
Sugerujesz, że co ? Że podłożono ładunki ? A uszkodzenia jakich doznał podczas upadku wieży to co nie miało być ? Nie płonął? Ja też Cię nie rozumiem... Dla mnie to oczywistość, że miał prawo się zawalić.

Co do FEMA mapka z zaznaczonymi obszarami uszkodzeń, które rozchodziły się sferycznie od wież świetnie to wyjaśnia jak dla mnie... ale cóż manipulacja..
  • 0

Vorbis.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zapadnięcia się w miałkim gruncie też nie kupisz bo wiesz lepiej...

No przecież to wyjaśnia wszystko! Zapadł się pod ziemię! Ale ja głupi jestem.

Sugerujesz, że co ? Że podłożono ładunki ?

Wszyscy we wsi wiedzo! Nawet babka wie...

A uszkodzenia jakich doznał podczas upadku wieży to co nie miało być ? Nie płonął? Ja też Cię nie rozumiem... Dla mnie to oczywistość, że miał prawo się zawalić.

To coś z Tobą nie tak. WTC7 razem z budynkami obok sobie stał jak gdyby nigdy nic, jak skała(to był super wytrzymały extra giga mega tera nowoczesny budynek), jakiś pożar na kilku piętrach(w sumie nie wiadomo skąd) i nagle idzie w dół, tak super równiutko, naprawdę profesjonalna robota, ciężko uzyskac tak idealny efekt, oglądałem kontrolowane wyburzenia i WTC7 jest wzorem dla firm wyburzających, budynki obok sobie stały nie wzruszone. Za to jeden z budynków WTC(nie pamiętam liczby, był mniejszy) który był tuż obok wieży, na który spadło mnóstwo szczątek... stał dalej. Był bardzo zniszczony, wielka dziura w dachu itd. ale stał! A WTC7... ech.

Obejrzyj to:
http://pl.youtube.co...h?v=GEPjOi2dQSM
... i pomyśl, chociaż się postaraj!

Co do FEMA mapka z zaznaczonymi obszarami uszkodzeń, które rozchodziły się sferycznie od wież świetnie to wyjaśnia jak dla mnie... ale cóż manipulacja..

Jak dla ciebie. Jesteś jaki jesteś, ja tego nie rozumiem. Ale wiedz że FEMA zajmuje się budową obozów koncentracyjnych i tym podobnych.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obejrzyj to:
http://pl.youtube.co...h?v=GEPjOi2dQSM

Zerknij tutaj.
  • 1

Hild.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Być może ktoś już o tym napisał, ale oglądałem pewien film o wydarzeniach z 11 września... Na zbliżeniach było widać iskry w kilku miejscach budynku. Prawdopodobnie na filarach nośnych. Po analizie filmu okazało się, że mogą to być bomby termitowe... Czytałem na ten temat dużo i przeglądałem w internecie plany WTC. Okazuje się, że uderzenie samolotów nie byłoby w stanie uszkodzić budynków na tyle żeby się zawaliły. Jedyną metodą osłabienia konstrukcji byłoby poddanie materiału na działanie ogromnie wysokich temperatur. Pożar nie jest w stanie wytworzyć takiej ilości ciepła nawet podsycany paliwem samolotu nie przepaliłby filarów. To potwierdza teorię termitów, ale jak jest na prawdę?? Amerykański rząd z pewnością wie wszystko.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hild, proszę...
Zmiłuj się i oszczędź nam już takich "sensacji". Ta poniżej bije chyba wszystkie rekordy absurdu:

Pożar nie jest w stanie wytworzyć takiej ilości ciepła nawet podsycany paliwem samolotu nie przepaliłby filarów.

• 1

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Na zbliżeniach było widać iskry w kilku miejscach budynku. Prawdopodobnie na filarach nośnych. Po analizie filmu okazało się, że mogą to być bomby termitowe...

Mówimy o tych "filarach" wewnątrz WTC? I widać nawet iskry?!
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jesteś jaki jesteś, ja tego nie rozumiem.
To coś z Tobą nie tak.

Znowu wycieczki osobiste minus dla Ciebie...

Wszyscy we wsi wiedzo! Nawet babka wie...

No wiesz nie bardzo.

to był super wytrzymały extra giga mega tera nowoczesny budynek

Tak wytrzymały, że symulacje wykazały, że uszkodzenie jednej kolumny spowodowałoby upadek... Co z tego, że analiza klatka po klatce wykazała, że upadał dokładnie tak jakby zawiodła ta jedna kolumna. Przecież zrobili wszystko, żeby to wyglądało naturalnie...

Za to jeden z budynków WTC(nie pamiętam liczby, był mniejszy) który był tuż obok wieży, na który spadło mnóstwo szczątek... stał dalej.

Masz na myśli jeden z tych budynków, do których obawiano się wysłać ludzi od podkładania ładunków, żeby je wysadzić ?

Wiesz może za bardzo ufam panu Ockhamowi :/

mariush: ten filmik (zapadnięcie penthouse) został zmanipulowany przez CIA, nie wiesz o tym
  • 0

Vorbis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam rację, a ty nie.
  • 0

Czarny_Pan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak tak czytam ten temat to nie mogę się nadziwić ile ludzi jest ślepo zapatrzonych w oficjalną wersje zdarzeń przez święty rząd usa. Nie od dziś wiadomo, że wojny i kłamstwo to nieodłączny element wielkich mocarstw. Trochę logicznego myślenia i można łatwo wszystko złożyć do kupy. Ale nie, przecież obrońcy oficjalnej wersji, mają swoje cyferki i liczby i słowo jakże wielkiego Busha, który walczy z terroryzmem!

Boże błogosław Amerykę!
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czarny_Pan: i właśnie doszliśmy do sedna :)

obrońcy oficjalnej wersji, mają swoje cyferki i liczby i słowo jakże wielkiego Busha

A obrońcy teorii spiskowej mają słowo Alexa Jones'a i jemu podobnych i ich interpretację filmików...
  • 0

jih4d.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze"
...stare, ale nic nie tracace na znaczeniu powiedzenie.

co z 911? na pewno wiecej pytan niz odpowiedzi, a czesc odpowiedzi jesli nie wiekszosc jest wysoce dyskusyjna.
Al-Quaida, dziecko CIA, tak naprawde nic nie zyskala tym atakiem.
gdyby czlonkowie tzw. Al-Quaidy, tzw. 'terrorysci' wysadzali sie pojedynczo i sukcesywnie powiedzmy raz w miesiacu w roznych czesciach i m-cach US (banki, metra, autobusy...hej!, szkoly, szpitale, koscioly!!! mozliwosci jest wiele) na pewno odniesliby jeszcze wiekszy sukces.
tak, zgadza sie, 911, w szczegolnosci dramatyczne relacje agencji TV z wydarzen z przyszlej 'ground zero'
to bylo cos (w rozumowaniu terroru). wydarzenie bez precedensu w historii wspolczesnej czlowieka.
i nawet JESLI faktycznie zrobila to Al-Quaida, jesli faktycznie zrobili to tzw. 'terrorysci'
to zaloze sie, ze za ich plecami staly sily znacznie wieksze od nich, umysly tezsze i potezniejsze pieniadze niz
caly swiat terroru moze zgromadzic. US po tym 'zamachu' wyszlo mocniejsze niz kiedykolwiek przedtem (teraz, pod haslem walki z 'terrorem' moga zapukac do kazdych drzwi na ziemi, do kazdego kraju szukajac oslawionych WMDs). przeglosowali USA PATRIOT act, ludzie juz sie chetnie zglaszaja po zachipowane prawa jazdy/paszporty, Ba! niektorzy na ochotnika zglaszaja sie po same chipy, aby im wszczepili.
...sami zakladaja sobie petle na szyji. sami wzmacniaja peta i wiezy w tym kieracie zwanym 'wolnym rynkiem'.

911 - robota 'terrorystow' islamskich? watpie.
sprawa wysoce dyskusyjna ? tak
911 korzystne dla US? fak yeah!

911 to wspolczesny Pearl Harbour dla ameryki. nie miejmy co do tego zadnych watpliwosci.

... nie bronie tutaj szalencow co faktycznie lubia sobie wejsc w tlum 'niewiernych', pokrzyczec 'Allah akbar!' i nacisnac czerwony guziczek, myslac, ze obudza sie w gronie dziewic w niebie... na pewno sie tacy psychopaci znajda (wszakze wiara, to jedno z 3 najsilniejszych zrodel ludzkich motywacji [wiara, nadzieja, milosc])
ale czy sa odpowiedzialni za 911? baaaardzo w to watpie.
  • 0

jih4d.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.brasschec...m/page/424.html

samolot uderzyl w budynek na 2/3 wysokosci (?) a winda w piwnicy (jak i zapewne jakies pietro tejze piwnicy) wyleciala w powietrze? jestem spokojny o to, ze zwolennicy oficjalnej bajeczki jakos to wytlumacza.
poza tym to nie jedyna osoba ktora byla swiadkiem eksplozji i teraz nie zyje (samobojstwo, lub smierc w podejzanych okolicznosciach)

http://www.infowars.com/?p=4602
Barry Jennings

pewnie jeszcze pare osob by sie znalazlo.

to nie sa bezsprzeczne dowody w sprawie. zgadza sie.
niemniej rodza te informacje kolejne pytania, ktore pozostaja bez odpowiedzi... a to, niestety dziala
na niekorzysc administracji G.W.Bush'a jun.

spokojnej nocy, zycze.
  • 0

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

samolot uderzyl w budynek na 2/3 wysokosci (?) a winda w piwnicy (jak i zapewne jakies pietro tejze piwnicy) wyleciala w powietrze? jestem spokojny o to, ze zwolennicy oficjalnej bajeczki jakos to wytlumacza.
poza tym to nie jedyna osoba ktora byla swiadkiem eksplozji i teraz nie zyje (samobojstwo, lub smierc w podejzanych okolicznosciach)

Barry Jennings

niemniej rodza te informacje kolejne pytania, ktore pozostaja bez odpowiedzi... a to, niestety dziala

spokojnej nocy, zycze.

Ano, na jakis milion "swiadkow naocznych" z czego dobrych 50-100 tysiecy z bardzo bliska jedno samobosjtwo to rewelacyjny dowod na to ze ktos chce kogos uciszyc!

Aha, wybuch w piwnicy spowodowalby totalnie inny sposob zawalenia sie budynku. Pierwsze poszloby przyziemie i reszta lecialaby "od dolu do gory" zaczynajac od rdzenia. Bylo dokladnie odwrotnie.
  • 0

jih4d.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Barry Jennings

spokojnej nocy, zycze.

Ano, na jakis milion "swiadkow naocznych" z czego dobrych 50-100 tysiecy z bardzo bliska jedno samobosjtwo to rewelacyjny dowod na to ze ktos chce kogos uciszyc!

- mozliwe, mozliwe, ze nie.

Aha, wybuch w piwnicy spowodowalby totalnie inny sposob zawalenia sie budynku. Pierwsze poszloby przyziemie i reszta lecialaby "od dolu do gory" zaczynajac od rdzenia. Bylo dokladnie odwrotnie.

- a moze wybuch w piwnicy tylko 'zmiekczyl' podstawe budynkow, aby przygotowac m-ce do zlozenia sie ich?
usunac/uszkodzic 1-2 pietra piwnicy, aby reszta miala gdzie sie zlozyc?
mozliwe...

• 0

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przypuszczam ze najlepszy ekspert na swiecie od kontrolowanych wyburzen nie jest w stanie zrobic czegos takiego jak "zburzenie dwoch dolnych pieter nie naruszajac pozostalych i nie powodujac zawalenia sie budynku". To jest zwyczajnie niewykonalne.
Ale jak sie chce to na upartego mozna wiele rzeczy wymyslac, co widac zreszta w poscie powyzej. A nie zastanawilaes sie po co bylaby wtedy cala zabawa z samolotami skoro moznaby po prostu wysadzic budynki w powietrze i "zwalic" na terrorystow? Pewnie po to zeby bylo w hollywoodzkim stylu :lol
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych