Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1248 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się nawet, że przyznali się do zamachu...

I to nie jeden raz. Mamy nawet nagrania zamachowców z 11 września, jakie zazwyczaj robią sobie ci, którzy mają dokonać takich aktów terroru. Na dodatek cała historia Al-Kaidy wyraźnie wskazuje na to, że jej celem już od paru lat były Stany Zjednoczone. Zaczęło się w Jemenie, potem miały miejsce ataki na cele związane z USA w Kenii, Tanzanii, Jordanii, Arabii Saudyjskiej a nawet pierwszy atak na WTC w 1993 roku, aż w końcu długo planowany (pomysł użycia samolotów pasażerskich jako rakiet atakujących cele podsunął Osamie Khaled Sheikh Mohammed, obecnie sądzony w USA za udziałw tej zbrodni) atak z 11 września.

Co ciekawe - w Nowym Jorku właśnie trwa proces tego pomysłodawcy ataków. Co na to zwolennicy teorii spiskowej? Czy chcą go wypuścić jako niewinnego, skoro przecież Bush to wszystko zorganizował? Czy ktoś wie, czy protestują przeciwko temu procesowi? Bo z tego co mi się wydaje, to siedzą cicho w tej kwestii. Nie słyszałem o protestach przed sądem w NY mających na celu "zakończenie tego pokazowego procesu". Nie słyszałem też okrzyków "uwolnić KSM! On jest niewinny! Nie zrobił nic złego, to Bush zaatakował Nowy Jork i Waszyngton!"

Jeżeli zaś siedzą cicho mimo że mają tak przecież jasne dowody na spisek władz USA, to coś się musi za tym kryć. Mi się wydaje, że tak jak zbieranie się i tworzenie kółek wzajemnej adoracji gdzie można podnosić swoje ego hasłami "9/11 was inside job!" i "my to wiemy, a idioci tego nie wiedzą" jest jeszcze wmiarę niewinne, tak wydaje mi się, że nawet twórcyi liderzy ruchu 9/11 truth wiedzą, że jakiekolwiek próby krzyczenia haseł "uwolnić KSM! On jest niewinny" mogłoby się skończyć niemalże linczem a co za tym idzie końcem słodkiego handlu i zysku na tragedii 9/11. Koniec udzielania wywiadów, koniec sprzedawania filmów, czapeczek i koszulek oraz koniec bycia guru.
  • 2

rolpiek.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ok. przekonałeś mnie, nie jest tak źle , jest kilka tych nagrań , chociaż szkoda że wszystkie niewyraźne ;)
  • 0

#468 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Te nagrania z "przyznawaniem się" były tak samo wiarygodne, jak fałszywe zdjęcia Bin Ladena w TV.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po raz kolejny wyrażasz jedynie swoje subiektywne zdanie, które wcale nie musi być prawdziwe. Nie moja już wina, że odrzucasz wszystko, co obala spisek, nawet przyznanie się Al-Kaidy do winy. Biedaki, ciągle ich tam w tym Afganistanie i Pakistanie bombardują, a oni nic, cichutko siedzą, mimo, że cierpią przecież za nic (gdyby 9/11 to była faktycznie sprawka Busha). Cóż, widać lubią ukrywanie się w jaskiniach i nie mają wcale pretensji do nikogo, że Amerykanie wygnali ich z ich baz. Po co bowiem krzyczeć na cały świat, że oni wcale nie zaatakowali tamtego dnia Ameryki i po co wracać do swoich domów w Afganistanie, prawda? No ale przecież wszyscy Talibowie to agenci CIA, więc to wszystko tłumaczy. Spread the TRUTH!
  • 1

#470 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Aquilka , mam Ci pokazać słynne fotki Bin Ladena pokazywane w tv tuż po zamachu??
Wybacz, ale 80 lat nie mam i wzrok mam dobry. Radosław pokazywał porównania. Ja również.
Zresztą, nieważne :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli przyznasz, że nie masz pojęcia jak powiązać obecne zachowanie Talibów i Al-Kaidy ze spiskiem, prawda? Jankesi zajęli ich kraj, odebrali im władzę, bombardują ich i strzelają do nich ze wszystkiego co mają, Talibowie giną setkami i... siedzą cicho, mimo, że są totalnie niewinni. No bo wybacz, ale taki musi się nasunąć wniosek jeżeli przyjmie się spiskową wersję. A to właśnie, że Talibowie nie krzyczą na cały świat jaka to im się krzywda nie dzieje, bo są niewinni a złe USA na nich napadło i ich bombarduje jest tylko potwierdzeniem tego, że doskonale wiedzą oni że to Al-Kaida stała za zamachami. Ba, w końcu sami ją w swoim kraju ugościli.

Wyobraźmy sobie taką sytuację - Obama wysadził w powietrze Biały Dom. Ale zrobił to tak sprytnie, że wszystkie ślady prowadzą do Polski - a za inspiratora ataku zostaje uznany prezydent Kaczyński. I co wówczas? Ano nic - Kaczyński nic nie mówi. Ba, zamiast zaprzeczać, publikuje oświadczenia, że to faktycznie on zaatakował USA. A nawet jeżeli to CIA fabrykuje owe oświadczenia, to Kaczyński i tak nic nie robi i nie prostuje tych kłamstw. Po jakimś czasie Jankesi nadchodzą - bombardują Polskę, zajmują cały nasz kraj a Kaczyński musi zejść do podziemia. Ale nic to - nasz prezydent wciąż siedzi cicho i nie słychać ani słowa protestu, ani słowa obrony.

No po prostu zauroczyła mnie ta historia.
  • 1

#472 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Dam Ci dobrą radę. Nie dopowiadaj sobie za dużo i nie twórz dziwnych teorii i nie dodawaj ich do moich słów. Ok? :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No cóż, tylko mówię, co wynika z teorii w którą wierzysz i staram się pokazać, że totalnie odbiega ona od rzeczywistości. Cokolwiek byś nie myślał o przyznawaniu się Al-Kaidy do winy, to nie zmieni to faktu, że sami Talibowie i Al-Kaida znoszą swój ciężki los w milczeniu, bo doskonale wiedzą że to oni zaatakowali tamtego dnia Nowy Jork i Waszyngton.

Nie zapominajmy też o tym, że nieustannie uważasz za niewinnego człowieka, który przyznawał się wielokrotnie do winy (albo nie protestował, gdy Amerykanie, wg teorii spiskowej, fałszowali jego "przyznawanie się do winy"). I tak właściwie to nie mówimy tu tylko o samym bin Ladenie, ale o Zawahirim, reszcie członków Al-Kaidy oraz wszystkich Talibach.

Czy nie jest to bardzo wymowne, że ani członkowie Al-Kaidy ani Talibowie nie wierzą w żadną idiotyczną teorię spiskową?
  • 2

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bo nasz prezydent mógł dostać np. udziały z kraju, którym rządził. Tak, tak, pensja prezydencka nie jest zbyt wysoka, a życie na poziomie kosztuje. No to US i A dogaduje się z naszym prezydentem, oferując mu sumkę całkiem całkiem interesującą. Prezydent sobie kalkuluje, i dochodzi do takiego wniosku "A ch*j, za taką forsę to się mogę do wszystkiego przyznać. A przynajmniej mogę siedzieć cicho jak mnie g*wnem obrzucają". Nie oszukujmy się, każdy ma swoją cenę. A nawet jak ktoś myśli ze nie ma, to jak mu się przed nosem położy parę ładnych milionów baksów/ojro to inaczej śpiewać zaczyna. Za parę kk $ to i ja bym się do tych zamachów przyznać. Nawe mógłbym powiedzieć że sam wleciałem tymi samolotami, wszystkimi na raz.

Z resztą, w sumie to nie oceniam ich (tzn rządu US i A) ani pozytywnie ani negatywnie. Polityka to polityka, w każdym państwie są mniejsze lub większe przekręty. 9/11, jeśli jest przekrętem, to faktycznie dużym, ale nie większym niż np. testowanie na własnych ludziach broni chemicznej przez Hussaina.

Jak by nie było, to wydarzenia z września 2001 roku jeszcze przez długi czas pozostaną powodem sporów, bo jest mnóstwo argumentów za spiskiem, i mnóstwo przeciwko niemu.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co Ci po ogromnej ilości pieniędzy, gdy musisz się ukrywać przez bombardowaniami w jaskini gdzieś w odludnych górach? Po prostu teoria spiskowa ponosi całkowitą klęskę jeżeli pomyślimy o tym, co robią prawdziwi ludzie odpowiedzialni za te ataki. Bawić się w szukanie spisku to można w USA, w Europie itp gdzie jest wygodnie i możemy sobie krzyczeć "9/11 was an inside job!". Talibowie jednak uważają inaczej i nie w głowach im jakieś naiwne spiski.

A tymczasem znikam na jakiś czas, ponoć ciekawy film o Jaruzelskim będzie za kilkanaście minut na jedynce.
  • 1

#476 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Aquila dla mnie skutki wojenne na bliskich wschodzie są odpowiedzią na pytanie kto jest winny a kto nie.
Tak samo jak III Rzesza i ZSRR były finansowane przez USA i GB a także samych Żydów. Wystarczy myśleć przy doborze informacji a nie wierzyć brukowcom. Ty lepiej odpowiedz dlaczego Bush i jego rząd zablokował powstanie komisji śledczej w sprawie 9/11. Umiesz odpowiedzieć na to pytanie, czy brakuje Ci koncepcji do Twojej teorii? :)

Bawić się w szukanie spisku to można w USA, w Europie itp gdzie jest wygodnie i możemy sobie krzyczeć "9/11 was an inside job!". Talibowie jednak uważają inaczej i nie w głowach im jakieś naiwne spiski.

Spiskiem była prowokacja do Wojny z Wietnamem.
Spiskiem było zabicie J.F.K.
Spiskiem był zamach na Papieża naszego.
Spiskiem było finansowanie Hitlera i Stalina.
Spiskiem był rozbiór Polski

W kartach historii sporo ich było, ale one w ogóle nie istnieją...Nic a nic hehe:)]
My chyba w dwóch różnych światach żyjemy. Ty chyba boisz się tego, że świat nie jest taki pikny jakbyś chciał.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A to jeszcze na moment :D

Muhad, najpierw opowiedz nam co sądzisz o postawie Talibów i Al-Kaidy (czyli o ich milczeniu, bo nie wierzę, że milczeliby gdyby byli niewinni) a wtedy opowiem Ci, co sądzę o Twoich rewelacjach, ok? ;) Tylko nie narzekaj, że uciekam od tematu (albo że "wypunktowałeś mnie") bo po prostu nie mam zamiaru produkować się na wszystkie tematy a w zamian nie dostawać żadnej odpowiedzi na moje pytania :)

Spiskiem była prowokacja do Wojny z Wietnamem.
Spiskiem było zabicie J.F.K.
Spiskiem był zamach na Papieża naszego.
Spiskiem było finansowanie Hitlera i Stalina.
Spiskiem był rozbiór Polski

Nawet jeśli (w co raczej wątpię) to nie znaczy, że wszystko jest spiskiem. Wybory 2007 - spisek. Wybory 2010 - spisek. Katastrofa promu Columbia - spisek. Zima stulecia - spisek. Takie myślenie to "wszystko, co ma skrzydła to ptak, więc Boeing to ptak".

Lecę obejrzeć film.
  • 2

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Od razu mówię- piszę tylko hipotetycznie.

Przecież Osama wcale nie musi kryć się w jaskiniach. Widział go tam kto?

Przecież równie dobrze amerykanie mogą ściemniać że on tam gdzieś siedzi, a jest np.... hm.... gdzie on może być... no, dajmy na to że trzymają go w schronie pod Białym Domem, żeby żaden dziennikarz czy inny paparazzi mu zdjęcia nie zrobił. No i siedzi sobie tam, ma full service, gra z ziomkami w turbanach w minigolfa i śmieje się z tych całych poszukiwań. Od czasu do czasu Busz czy Barak wpadają na kielonka i ogólnie sielankę mają.

Wiem że to kompletne sci-fi (a w zasadzie tylko fi :P ) ale to by było całkiem logiczne posunięcie ze strony US i A.

Dla tych, co nie obczają (bo czasem tak bywa...) napiszę jeszcze raz- nie wierzę w to, dla mnie to czysty wymysł, aczkolwiek logiczny na tyle, że może być brany pod uwagę :P
  • 0

#479 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

A to jeszcze na moment :D

Muhad, najpierw opowiedz nam co sądzisz o postawie Talibów i Al-Kaidy (czyli o ich milczeniu, bo nie wierzę, że milczeliby gdyby byli niewinni) a wtedy opowiem Ci, co sądzę o Twoich rewelacjach, ok? ;) Tylko nie narzekaj, że uciekam od tematu (albo że "wypunktowałeś mnie") bo po prostu nie mam zamiaru produkować się na wszystkie tematy a w zamian nie dostawać żadnej odpowiedzi na moje pytania :)
i

Odpowiedź jest prosta.
Skoro zostali obsmarowani i pojęcie słów terroryzm i terroryści był propagowany od lat i wpajany w system świadomości społecznej,
to nienawiść do tych ludzi ze strony świata białych ludzi decyduje teraz o tym, że oni doskonale wiedzą, że jakikolwiek ich odzew we własnej obronie nic już w tej chwili nie zmieni. Może jedynie zaszkodzić. Zrobili z nich terrorystów, to tak ich świat postrzega.
Skutek działania mechanizmów władzy piramidalnej. Chcemy coś zrobić, to dajmy ludziom coś, byśmy mogli to zrobić.

To Ci teraz udowodnię, że idziesz w zaparte.

Po Twoim poście powyżej wnioskuję, że Ty nie rozumiesz słownikowego pojęcia spisku :)

Spisek:
(1.1) tajne i zazwyczaj nielegalne porozumienie pomiędzy grupą osób (spiskowców), mających wspólny cel
(1.2) spisek na czyjeś życie spisek (1.1), gdzie celem uczestników jest zamordowanie kogoś

synonimy: (1) zmowa, intryga, konspiracja

1. Spiskiem była prowokacja do Wojny z Wietnamem

Faktem jest, że prowokacja się wydarzyła. Prowokacja do wojny - oszustwo - ma charakter spiskowy.
Czyli tzw. zmowa przeciwko Wietnamczykom, bo raczej wątpię że ówczesny prezydent USA poszedł na flachę do Skośnookiego i powiedział mu:
Stary, jutro masz wjazd na chatę i zrobię to w taki sposób a nie inny.

2. Spiskiem było zabicie J.F.K.

Potwierdzeniem tego jest słownikowe pojęcie. Dla przypomnienia - spisek na czyjeś życie spisek (1.1), gdzie celem uczestników jest zamordowanie kogoś

A co się stało?? Zamordowali J.F.K. i jest to jeden z największych spisków w historii.

3. Spiskiem był zamach na Papieża naszego.

Dokładnie ten sam charakter. Powstała intryga (spisek), której celem było zabicie Jana Pawła II.

4.Spiskiem było finansowanie Hitlera i Stalina.

Spiskowe było po cichcu finansowanie tych dwóch stron, która miała ugodę. Robiono to tak, że fałszowano historię, ale niestety nie wszystko da się ukryć. Był to rodzaj intrygi. Wiem Aquila. Ty bardzo boisz się tego słowa - SPISEK. Jest strasznie odstręczające. Wiem, wiem :)

5. Spiskiem był rozbiór Polski

Rozbiór naszego państwa był wynikiem intrygi kilku państw, które zażyczyły sobie naszych ziem i naszych kobiet.

Intryga - spisek...synonimy.

A Ty co drogi Aquilo napisałeś odnośnie tychże wymienionych przykładów??

Nawet jeśli (w co raczej wątpię) to nie znaczy, że wszystko jest spiskiem. Wybory 2007 - spisek. Wybory 2010 - spisek. Katastrofa promu Columbia - spisek. Zima stulecia - spisek. Takie myślenie to "wszystko, co ma skrzydła to ptak, więc Boeing to ptak".

I teraz nie wiem co jest bardziej na miejscu. Śmiać się, czy może płakać?

Jedno jest pewne... i tak Cię wypunktowałem.

Użytkownik Muhad edytował ten post 01.02.2010 - 20:28

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

harap, ta opcja jest naprawdę zbyt fantastyczna ;)

Muhad:

Skoro zostali obsmarowani i pojęcie słów terroryzm i terroryści był propagowany od lat i wpajany w system świadomości społecznej,
to nienawiść do tych ludzi ze strony świata białych ludzi decyduje teraz o tym, że oni doskonale wiedzą, że jakikolwiek ich odzew we własnej obronie nic już w tej chwili nie zmieni. Może jedynie zaszkodzić. Zrobili z nich terrorystów, to tak ich świat postrzega.

To jest "prosta" odpowiedź? Nie widzisz, że jest kompletnie nielogiczna? Zastanów się - wg Ciebie nawet nastolatki za pomocą youtube są w stanie obalić "wersję oficjalną" bo została tak spartaczona przez nieudolnych agentów CIA, a tutaj Talibowie nie organizują konferencji, nie urządzają pokazów "Loose Change" i nie paradują w koszulkach "9/11 was an inside job!".

To nie jest wyjaśnienie (ani ty bardziej "proste wyjaśnienie") - to kolejne miejsce, gdzie bronisz się z całych sił aby tylko nie podważyć swojej wiary w spisek. Zapewne gdyby Osama osobiście stanął przed Tobą i przyznał Ci się do tego wszystkiego, to posądziłbyś go o bycie agentem CIA.

Teraz następna sprawa - wszędzie widzisz spiski. To tak, jak napisał bodajże Trajan - to takie myślenie spiskowe. Jeżeli już chcesz definicji słownikowej, to 9/11 był spiskiem - jak najbardziej. Tyle że spiskowcami byli ludzie Osamy bin Ladena. W dyskusjach na forum przez "spisek" zaś mam na myśli działanie rządu USA. I między innymi to myślenie spiskowe nie pozwala Ci zrozumieć, że USA były ofiarą, nie sprawcami czegokolwiek w tamtym dniu. Stało się coś, co było zupełnie niezwiązane z rządem USA. Zaplanowali to ludzie siedzący w Afganistanie. Przeprowadzili to bojownicy Al-Kaidy. Stało się - trzy z czterech samolotów trafiły w cel. A myślenie spiskowe od razu chce tam widzieć... spisek władz USA. Bo ponoć jest "zbyt wiele nieścisłości", które przy bliższym przyjrzeniu się okazują się wymysłami ludzi zarabiających na teoriach spiskowych (sława i $$$ płynące ze sprzedaży koszulek, filmów, czapeczek i innych gadżecików).

Nie będę tutaj opowiadał o Wietnamie, JFK i reszcie, bo to temat o 9/11. Trajan wyjaśnił nam wszystkim, że w kwestii finansowania Hitlera nie masz racji i tam jest odpowiedni temat do rozmawiania o tym.

Dlatego też to:

A Ty co drogi Aquilo napisałeś odnośnie tychże wymienionych przykładów??

I teraz nie wiem co jest bardziej na miejscu. Śmiać się, czy może płakać?

Odnosiło się nie do tego, o czym myślisz. Mianowicie miało na celu pokazanie, że chcesz widzieć spisek nawet tam, gdzie ludzie nie mieli na te dane wydarzenie wpływu. Tak jak USA nie miało nic wspólnego z zamachem na papieża czy rozbiorami Polski, tak samo nie miało nic wspólnego z atakami z 11 września - poza tym, że byli celem tego ataku.

Ale skoro już chcesz abym potraktował te przykłady tak, jak chcesz abym potraktował, to musielibyśmy dojść do następujących wniosków:

JFK zaplanował swoje morderstwo a potem rozkazał się zastrzelić.

Polska spiskowała razem z Rosją, Austrią i Prusami. W wyniku tego spisku Polacy z radością oddali swoje ziemie zaborcom.

Tak wyglądałaby Twoja wizja historii, gdybyśmy zastosowali model 9/11 do tych podanych przez Ciebie przykładów. Tak jak Polska nie miała nic wspólnego z przygotowywaniem rozbiorów (czyli nie było tam spisku z udziałem Polski) i tak samo jak JFK nie kazał zastrzelić samego siebie (więc również nie było tu spisku władz najwyższych, co mam na tym forum na myśli mówiąc "spisek") tak samo Stany Zjednoczone nie przygotowały sobie zamachów na samych siebie (czyli również nie było tu "spisku" w znaczeniu jakie mam na myśli pisząc te słowo). Po prostu inaczej używamy słowo "spisek". Mówię, że w kwestii 9/11 spisku żadnego nie było i znaczy to, że nie było działania władz USA w celu zaatakowania swojego kraju. Ale spisek (słownikowy) był, tyle że terrorystów z Al-Kaidy. Więc wszelkie nieporozumienia wynikają po prostu z moich skrótów myślowych.

Jedno jest pewne... i tak Cię wypunktowałem.

Tak niby ciągle tylko mnie punktujesz i punktujesz, a mimo to od tak wielu pytań uciekasz już od taaaaaak dawna ;)
  • 5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych