Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Please log in to reply
1248 replies to this topic

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oj Przemo, widzę, że - jak to mawiali starożytni Indianie - kumasz czaczę ;) Służby specjalne być może monitują wszelkie dyskusje na ten temat, ale żeby zamykać strony.... to byłoby już totalne przegięcie. Jestem za Twoim pomysłem, bo w tym temacie niemożliwym będzie unikanie wycieczek osobistych. Za siebie tez nie ręczę, bo już nie raz duet Aquila-Mariush doprowadził mnie do punkt krytycznego, w którym pozwoliłem sobie nawet na wulgaryzmy. A tak, zatwierdzanie jedynie postów z faktami i argumentami ad rem, a nie ad personam, usprawni szalenie dyskusję w tym emocjonującym temacie. Pozdrawiam.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 03.02.2010 - 11:36

• -1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli są chętni, żeby wygrzebać niewygodne fakty i zamieścić wszystkie w odrębnym, tylko do tego przeznaczonym temacie to możemy zrobić temat moderowany, w którym będą zatwierdzane wyłączne posty z faktami, pozbawione emocjonalnych wypowiedzi na temat innych użytkowników.
Temat ten nie będzie przeznaczony do prowadzenia polemiki z tymi faktami, a będzie służył jedynie jako źródło danych, które oczywiście można będzie do woli komentować w odrębnych tematach.

Są chętni do zbudowania takiej bazy danych niewygodnych faktów?

Jak najbardziej...

• 0

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam

W tym temacie polecam zarówno sceptykom jak i zwolennikom teorii z 11 września film "Loose change - Final cut" oraz wcześniejsze wersje (wszystkie zaczynały się od Loose change). Film dostępny jest na youtube w kilku częściach. Traktuje o uderzeniach w WTC, o zawaleniu się budynku WTC 7, porwanych samolotach oraz rzekomych terrorystach, którzy zginęli w samobójczych atakach a jednak mają się dobrze.

Polecam i pozdrawiam.
  • 1

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oprócz powyższego, ja polecam gorąco September Clues i 911 Taboo wszystkie części. Filmy te rozbiły w pył oficjalną teorię.
  • -1

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie sprawa jest jasna. Ktoś wykonał niezły biznes na atakach. Część o zajęciu Iraku już znamy, tylko gdzie jest reszta tego biznesu, czy wogóle istnieje? Wydaje mi się, że nawet ta częśc o której spekulujemy to kropla w morzu łgarstwa. Przecież wszyscy których oskarżamy mogą być tylko kukiełkami w teatrzyku kłamstw. Jaka jest prawda? Obawiam, że się nigdy tego nie dowiemy.
  • 1

#501 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

W tej całej szopce uczestniczy także Rosja. Myślę, że ruscy i amerykanie, możliwe że i brytyjczycy, wspólnie planują i dzielą się zyskami.
  • 1

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mało czasu poświęciłem na rozgryzanie zagadnień związanych z 11.09.2001. Jednak już z daleka widać, że oficjalna wersja jest dziurawa jak ser szwajcarski.

Widok z daleka często bywa mylny. Ci, którzy lubią się tylko przyglądać z dużej odległości, twierdzili do niedawna, że człowiek nigdy nie wylądował na Księżycu, a teraz uważają, że Ziemia wkracza w nową epokę lodową. (Nie piję do ciebie, Przemo, to ogólne stwierdzenie.) Ale chciałem o czym innym.

Moderowany wątek na temat 9/11 już istnieje w dziale dla debat. Nie rozumiem po co tworzyć nowy i jeszcze bardziej rozbijać dyskusję.
  • 1

#503 Gość_xoenx

Gość_xoenx.

Napisano

USA to dzisiaj niebezpieczne imperium rządzone przez pozbawionych skrupułów szaleńców, którzy nie cofnął się przed niczym, nawet kolejnym 11 września.

..z tym się zgodzę..

W tym temacie polecam zarówno sceptykom jak i zwolennikom teorii z 11 września film "Loose change - Final cut"

Ten vid to w większości crap...

Służby specjalne być może monitują wszelkie dyskusje na ten temat, ale żeby zamykać strony.

..wystarczy magiczny pad serva, ale to się nie stanie, bo kontrola teorii spiskowych, przy braku możliwości udowodnienia czegokolwiek, byłoby stratą czasu służb(w mysl: gadali przez lat 9, niech gadają sobie dalej).

Jak już parę razy mówiłem - nieważne, co dokładnie i jak się stało, ważny jest długofalowy efekt(który prowadzi m.in. na przykłąd do tego, że nasz biedny kraj kupuje predatory od naszych "przyjaciół" w sytuacji, gdzie nie ma na leczenie ludzi w szpitalach, instytucja przedszkoli publicznych przestaje istnieć, szkolnictwo zaraz będzie całkowicie płątne, nastąpi kontrola internetu, ktoś lada chwila przejmie nasze bogactwa naturalne za naszymi plecami, itp itd).
Ale Wy zadajecie się w ogóle tego nie rozumieć.
Ciągle będzie: "nie było żadnych terrorystów".

Pozdrawiam, Quintus Maximus, ciekawe, czy w magiczny sposób ktoś zblokuje ci konto niebawem..oby nie, bo to TEŻ CENZURA.

Moderowany wątek na temat 9/11 już istnieje w dziale dla debat.

Który to wątek?

Jeszcze coś: do zwolenników teorii spiskowych:
w jaki sposób chcecie dociec prawdy, siedząc w fotelu raczeni filmikami z yt wpuszczanymi z drugiej strony świata?
to ma być żart?

Użytkownik xoenx edytował ten post 03.02.2010 - 14:00

• 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pozdrawiam, Quintus Maximus, ciekawe, czy w magiczny sposób ktoś zblokuje ci konto niebawem..oby nie, bo to TEŻ CENZURA

Ej no ludzie, wczoraj zdjęli mi bana i znowu mieli by mnie banować? :)

Co do Loose Chnge - w jakiej części jest to crap? Nieprzypadkowo właśnie ten film zyskał największy rozgłos z całej masy jemu podobnych. Pozdro.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O, Quintus Maximus powrócił! Czyli, jeśli dobrze pamiętam, wracamy do opcji "tysiące ludzi to idioci, bo na własne oczy widzieli samolot, którego tam nie było"? ;)

Są tutaj na forum użytkownicy, którzy z niewiadomych (oczywiście można się domyślać) przyczyn usilnie wmawiają wszystkim totalne głupoty. Do upadłego będą bronić oficjalnej wersji wydarzeń z 11 września 2001. Na forum wielokrotnie padło podejrzenie, że ci panowie (Aquila, Mariush) są po prostu wynajęci przez tych, którym bardzo zależy na utrzymaniu tego kłamstwa w tajemnicy. Z pewnością nie przez samą górę, ale kogoś znacznie niżej. Nigdy jednak się tego nie dowiemy, także zostawmy tą kwestię w spokoju. Zostańmy przy tym, że są to mistrzowie stosowania wszelkich technik manipulacji.

Pozwoliłem sobie pogrubić najlepsze kawałki :)

Rozumiem, że gdy napiszę, że 2+2=4 to oznaczać to będzie, że z niewiadomych przyczyn będę usilnie wmawiać totalne bzdury i że zostałem wynajęty przez złych matematyków broniących upadłej i zaślepionej matematyki? ;)

Quintusie Maximusie - wielokrotnie już spotykaliśmy się na tym forum i wielokrotnie mieliśmy okazję się przekonać kim jesteś i jak postępujesz. Dziś możesz sobie opowiadać takie rzeczy, ale jeszcze zanim stąd znikłeś to stałeś się niemalże symbolem opowiadania totalnych bzdur.

A te słowa o "wynajmowaniu nas przez służby USA"... toż to jedna z najśmiejszniejszych rzeczy jakie kiedykolwiek słyszałem. I wiesz co? Naprawdę bardzo bym chciał, żebyś sobie teraz żartował, bo jeżeli mówisz to poważnie, to... cóż, nie jest zbyt dobrze.

Ten pan próbuje wam wmówić, że w przypadku wydania Osamy, USA (które już parę miesięcy przed 11 września wysłały w te rejony wojska) nie zaatakowałyby Afganistanu i Iraku. Ja mogę się z tego pośmiać, niestety przez takich ludzi i takie bzdury, które wmawiają gawiedzi, kłamstwo może trwać. Zastanówcie się, czy w tych wojnach chodziło o jakiegoś pana w pidżamie schowanego w jaskini. Nie trzeba być nawet średnio inteligentnym, żeby zrozumieć, że wojny te to zalążek przejęcia kontroli nad całym Bliskim Wschodem. We współpracy z Izraelem USA dąży do hegemonii i czerpania korzyści z zasobów ropy, gazu i narkotyków. Chodzi też o względy typowo geopolityczne. Jednym słowem Bush Junior zrealizował marzenia swojego papy. Żadne wydanie pana w pidżamie, który notabene z 11 września nie miał nic wspólnego, nic by nie zmieniło.

I mamy rozumieć, że to nie jest totalną bzdurą, ale "Prawdą"? A cóż takiego masz na poparcie tej "Prawdy" Panie Quintusie? Swoje własne zdanie? Jakieś widzimisię? Filmiki z youtube?

Cokolwiek byś sobie nie myślał, to Osama bin Laden był celem polowania, co chyba nikogo (nie wierzącego w teorie spiskowe) nie dziwi. Zaatakował USA i to boleśnie, więc należało się z nim uporać. Można to było zrobić pokojowo, żądając wydania tego człowieka, ale Talibowie nie odpowiedzieli pozytywnie. Bezpodstawne jest wmawianie ludziom, że Amerykanie chcieli tam wejść a Osama był tylko pretekstem. To totalne odwracanie problemu, tak zresztą popularne w teoriach spiskowych.

"Zalążek przejęcia kontroli"? Po co USA "przejęcie kontroli"? Źle im było do tej pory? Kupowali ropę od Arabów, nie było żadnych problemów... A po wojnie ceny skoczyły w górę co raczej nie było dla USA zbyt dobrą nowiną. Jakbytego było mało, to USA od dawna było obecne w regionie i miało tak strategicznych sojuszników. No ale "złe USA chcą przejąć kontrolę" brzmi tak fajnie, więc "uwierzmy w to i nie zastanawiajmy się nad niczym" :D

USA robi porządek usuwając tych, którzy na to zasługują? Matko, normalnie czyściusia propaganda wycelowana w niewyedukowanego człowieka. Dzisiaj, kiedy mamy MNÓSTWO dowodów na bushowskie autorstwo 911, taką propagandę trzeba tępić w jej zalążku. Trzeba wskazać ludzi odpowiedzialnych za utrzymywanie tego kłamstwa przy życiu.

Musisz być pewnie niesłychanie dumny i zadowolony z siebie, że nie jesteś takim "niewyedukowanym człowiekiem", prawda, Quintusie? I śmiem twierdzić, że to właśnie jeden z powodów Twojej wiary w teorie spiskowe. "Ja znam tajną prawdę, a wszyscy inni to idioci, bo nie widzą tak oczywistych faktów! Mosty się przesuwały! samolotów nie było! Spisek!" ;)

I skoro jest takie "MNÓSTWO", to czemu ta teorie spiskowa to dość malutka grupka społeczeństwa która na dodatek bezsilnie krzyczy i nie jestw stanie niczego dokonać? Quintusie, błagam, zgłoś to do jakiegoś sądu, napisz do Strasburga czy gdzieś tam, działaj! Wskaż winnych! Popchnij ten kamyczek, który wywoła lawinę i doprowadzi do skazania Busha! ;) Powodzenia! ;)

O i jeszcze pan Ironmacko, adwokat panów Aquili i Mariusha - myślę, że z nimi powiązany, choć luźno.

No wiesz? Może i jesteśmy źli, ale uczciwi. Wszystkie czeki dzielimy na równe trzy części :D

Przy okazji Quintusie - przypominam, że możesz pisać swoje pytania w komentarzach do debaty o 9/11. Jeżeli utrzymasz wysoki poziom wypowiedzi oraz w miarę sensowną liczbę pytań (aby nie zawalać nas setką filmików z youtube w ciągu jednego dnia) to otrzymasz na nie odpowiedzi w temacie debaty.

Zgadzam się również, że należało by coś z tym zrobić, zebrać w jednym miejscu fakty niewygodne z punktu widzenia oficjalnej propagandy. Ale tylko fakty, bez emocjonalnych wypowiedzi.

Pomysł jest taki.

Jeżeli są chętni, żeby wygrzebać niewygodne fakty i zamieścić wszystkie w odrębnym, tylko do tego przeznaczonym temacie to możemy zrobić temat moderowany, w którym będą zatwierdzane wyłączne posty z faktami, pozbawione emocjonalnych wypowiedzi na temat innych użytkowników.
Temat ten nie będzie przeznaczony do prowadzenia polemiki z tymi faktami, a będzie służył jedynie jako źródło danych, które oczywiście można będzie do woli komentować w odrębnych tematach.

Są chętni do zbudowania takiej bazy danych niewygodnych faktów?

Przemo - przecież już mamy taki temat. Cisz zmieniła zasady debaty o 9/11 właśnie po to. Nie ma zatem sensu dublować taki temat.

Oprócz powyższego, ja polecam gorąco September Clues i 911 Taboo wszystkie części. Filmy te rozbiły w pył oficjalną teorię.

A te filmiki zostały rozbite tutaj, na forum - czyli w takim przypadku - rozbiły też teorię spiskową :D

Przy okazji, bo niezbyt dobrze pamiętam - czy to nie Ty tak straszliwie wykłócałeś się o te "błyski" w WTC? ;)

Co do Loose Chnge - w jakiej części jest to crap? Nieprzypadkowo właśnie ten film zyskał największy rozgłos z całej masy jemu podobnych

OGROMNEJ ;)
  • 2

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

xoenx trzeba mieć możliwości żeby zając się taką tematyką. Nie wyobrażam sobie kiedy idę na Wiejską i przesłuchuje posłów. Dlatego mamy dziennikarzy śledczych, my jako szara masa możemy tylko wspierać tą walke o prawde.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeszcze coś: do zwolenników teorii spiskowych:
w jaki sposób chcecie dociec prawdy, siedząc w fotelu raczeni filmikami z yt wpuszczanymi z drugiej strony świata?
to ma być żart?

Prawda już jest docieczona ;) Problem w tym, aby zebrane dowody w sprawie 11 września poznał cały świat. Niestety bez dostępu do środków masowego przekazu jest to szalenie trudne. Jestem jednak dobrej myśli i czuję w kościach, że moment, w którym ten cały syf wyjdzie oficjalnie na jaw, jest bardzo blisko. Praca Nilsa Harrita, który jako jeden z pierwszych, przedstawił naukowe dowody na inside job, nie pójdzie na marne.
  • 1

#508 Gość_xoenx

Gość_xoenx.

Napisano

xoenx trzeba mieć możliwości żeby zając się taką tematyką. Nie wyobrażam sobie kiedy idę na Wiejską i przesłuchuje posłów. Dlatego mamy dziennikarzy śledczych, my jako szara masa możemy tylko wspierać tą walke o prawde.

no tak tak, właśnie o tym mówię, widzisz, poczatkowo też mnie kręcilo oglądanie po klatce każdej mozliwej relacji z 9/11, filmiki typu loose change aż nagle pojąłem, że to nie zbliża mnie w żaden sposób do prawdy, a tylko odsuwa mnie od zrozumienia WYNIKU tego dnia. Nabijałem tylko komuś liczniki.
a dziś, 9 lat po tym wydarzeniu jasne jest, że tamtego dnia zaczął się pewien proces, którego ludzie zdają się nie widzieć, bo im teorie spiskowe zasłaniają..i proces ten trwa nadal.

dodatkowo powiem, że nie rozumiem, czemu zwolennikom teorii spiskowych łatwiej jest dawać kolejne linki do yt,niż np. takie:
http://pilotsfor911t...
http://pilotsfor911truth.org/forum/

chcecie interesujących nieścisłości, nie sensacji, zmieńcie źródła.

Prawda już jest docieczona

huh?

btw, ktoś napisał, że część zamachowców żyje i ma się dobrze, czemu wobec tego ci bogaci, wypasieni debunkerzy nie uszczkną kaski którą dostali z dotacji, nie pojadą odwiedzić tych panów, i nie nakręcą filmiku do youtube, LOL.
"Dzień dobry, jestem pan taki to a taki, i rząd USA wmawia Wam, że jestem martwy" - i jest momentalny KONIEC 9/11 w wersji oficjalnej.
I wtedy dopiero można zacząć zabawę na poważnym poziomie.

Swoją drogą, zastanawiam się, czy nawet, jeśli "prawda" już będzie ujawniona, docieczona, czy cokolwiek to zmieni.

upd:
"Loose change - Final cut" - to wersja z 2007, widzę, ze jest juz też ta z 2009..jakby co.
http://thepiratebay.org/torrent/5102921/Loose.Change.911.An.American.Coup[2009]DVDRip-[ExtraTorrent]

Użytkownik xoenx edytował ten post 03.02.2010 - 14:39

• 1

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

O, Quintus Maximus powrócił! Czyli, jeśli dobrze pamiętam, wracamy do opcji "tysiące ludzi to idioci, bo na własne oczy widzieli samolot, którego tam nie było"? ;)

Polecam film September Clues oraz 911 Taboo - tam przedstawiono wypowiedzi świadków, którzy w przygniatającej większości widzieli: mały samolot lub rakietę. Żaden z reporterów będących w Gound Zero nie widział, ani nie słyszał żadnego samolotu - ich mikrofony nie zarejestrowały odgłosu silników samolotu, które powinny być bardzo głośne. Samolot widzieli jedynie reporterzy będący w studio oraz osoby oglądające telewizję. W filmie September Clues krok po kroku ukazano, w jaki sposób umieszczono grafikę samolotu. Parę wpisów wcześniej ktoś zadał genialne pytanie: skoro drugie uderzenie filmowało mnóstwo kamer, to jakim cudem nie ma ani jednego nagrania ukazującego moment impaktu z bliska. Jakim cudem żaden kamerzysta nie zauważył samolotu odrobinę wcześniej, tak, aby nagrać choć kilkanaście sekund jego lotu. Wszystkie kamery skierowane były non stop na wieże, tak jakby kamerzyści byli delikatnie rzecz ujmując upośledzeni umysłowo. Takie wydarzenie i żaden nie nagrał lecącego samolotu. Wszystkich od zaraz powinni wywalić z roboty! Są jednak nagrania, na których ewidentnie możemy usłyszeć nie ryk silników samolotu a odgłos rakiety. Zeznania osób, którzy wyraźnie mówili, że byli świadkami ATAKU RAKIETOWEGO zostały wyemitowane tylko raz - na żywo. W wieczornych serwisach nie przytoczono już żadnej demaskującej brudną robotę wypowiedzi. Co do świadków spod Pentagonu i WTC, to polecam wyśmienity, genialny dokument zamieszczony tu na forum przez vkalego w temacie "Świadkowie spod pentagonu i budynków wtc". Myślałem, że wypowiedzi świadków, do których ktoś się pofatygował, zamknie dyskusje i usta Aquili, który na każdym kroku przytacza ich zeznania, jako koronny dowód potwierdzający oficjalną wersję.

Rozumiem, że gdy napiszę, że 2+2=4 to oznaczać to będzie, że z niewiadomych przyczyn będę usilnie wmawiać totalne bzdury i że zostałem wynajęty przez złych matematyków broniących upadłej i zaślepionej matematyki?

Naprawdę żałosne są te Twoje żarciki, ironie i udawanie, że nie rozumiesz o co chodzi Twoim adwersarzom.

Quintusie Maximusie - wielokrotnie już spotykaliśmy się na tym forum i wielokrotnie mieliśmy okazję się przekonać kim jesteś i jak postępujesz. Dziś możesz sobie opowiadać takie rzeczy, ale jeszcze zanim stąd znikłeś to stałeś się niemalże symbolem opowiadania totalnych bzdur.

Tak, piękna technika manipulacji - MY JUŻ CIĘ POZNALIŚMY, MY WIEMY KIM JESTEŚ, JAKIE METODY STOSUJESZ. Jacy MY? Ty, Mariush, Iron i parę innych osób?

A te słowa o "wynajmowaniu nas przez służby USA"... toż to jedna z najśmiejszniejszych rzeczy jakie kiedykolwiek słyszałem. I wiesz co? Naprawdę bardzo bym chciał, żebyś sobie teraz żartował, bo jeżeli mówisz to poważnie, to... cóż, nie jest zbyt dobrze.

Chciałbyś żeby to amerykańskie służby Cię wynajęły - mógłbyś coś odłożyć na domek w lesie. Spoko, aż tak wysoko Cię nie cenię. Jeżeli ktoś cię wynajął, to z pewnością na niższym szczeblu niż amerykańskie, czy izraelskie służby. Jak już jednak wspomniałem, mogę się mylić i robisz to po prostu z własnej woli. Padały też podejrzenia, że po prostu jesteście Icki i los Izraela leży wam szalenie na sercu. Ja tam do Żydów nic nie mam, także nie będę dalej dywagował DLACZEGO tak usilnie walicie głową w mur i zaprzeczacie na wasze nieszczęście UDOWODNIONYM już faktom.

A cóż takiego masz na poparcie tej "Prawdy" Panie Quintusie? Swoje własne zdanie? Jakieś widzimisię? Filmiki z youtube?

Dowody panie Aquila. Jak już wspomniałem jest ich mnóstwo, a ich byt nie zależy broń losie od akceptacji ich istnienia przez manipulatorów. Wy nigdy ich nie uznacie - tak jak cała rzesza NIEWINNYCH ludzi w więzieniu. Dla nich dowody ich winy nigdy nie były prawdziwymi dowodami i też usilnie każdy z tych niewinnych zaprzecza, jakoby takie istniały.

Cokolwiek byś sobie nie myślał, to Osama bin Laden był celem polowania, co chyba nikogo (nie wierzącego w teorie spiskowe) nie dziwi. Zaatakował USA i to boleśnie, więc należało się z nim uporać. Można to było zrobić pokojowo, żądając wydania tego człowieka, ale Talibowie nie odpowiedzieli pozytywnie. Bezpodstawne jest wmawianie ludziom, że Amerykanie chcieli tam wejść a Osama był tylko pretekstem. To totalne odwracanie problemu, tak zresztą popularne w teoriach spiskowych.

Osama nie zaatakował USA, nigdy się do tego nie przyznał - nie jest nawet za to ścigany. Nie wiadomo, czy ten człowiek w ogóle żyje. Spełnił swoją rolę i pozwolili mu się ulotnić z jaskini, albo po prostu kulka w czerep. Talibowie nie odpowiedzieli pozytywnie... dobrze Przemo zauważył, że mogli też zwrócić się do Polski o wydanie Osamy, a jak nie to wojna i mordowanie niewinnych. Skończ wreszcie z szerzeniem amerykańsko-izraelskiej propagandy. To już nie jest nawet nudne, to jest po prostu żałosne.

"Zalążek przejęcia kontroli"? Po co USA "przejęcie kontroli"? Źle im było do tej pory? Kupowali ropę od Arabów, nie było żadnych problemów... A po wojnie ceny skoczyły w górę co raczej nie było dla USA zbyt dobrą nowiną. Jakbytego było mało, to USA od dawna było obecne w regionie i miało tak strategicznych sojuszników. No ale "złe USA chcą przejąć kontrolę" brzmi tak fajnie, więc "uwierzmy w to i nie zastanawiajmy się nad niczym" :D

I to Twoje udawanie naiwniaka. Chcesz uchodzić tu na forum za ynteligenta, myśliciela i takie tam, a zadajesz pytania na poziomie dziecka z przedszkola. Źle im było do tej pory? Zlituj się chłopie nad nami. A Hitlerowi źle było? Państwo się rozwijało, dobrobyt obywateli rósł... Nie tylko USA chce przejąć kontrolę, ale i Izrael, który dzięki 911 pozbył się dwóch śmiertelnych wrogów. Taki sam los czeka Iran. Nie zadawaj więcej tak naiwnych pytań. To ostatni raz, kiedy w ogóle na takie odpowiedziałem. I nie udawaj Aquila, że nie wiesz, o co biega w tych wojnach. Nie wierzę, że ktoś dysponujący w innych tematach rozległą wiedzą i potrafiący logicznie myśleć i wyciągać wnioski, nagle w przedmiotowej dyskusji schodzi pod tymi względami do poziomu podstawówki.

I skoro jest takie "MNÓSTWO", to czemu ta teorie spiskowa to dość malutka grupka społeczeństwa która na dodatek bezsilnie krzyczy i nie jestw stanie niczego dokonać? Quintusie, błagam, zgłoś to do jakiegoś sądu, napisz do Strasburga czy gdzieś tam, działaj! Wskaż winnych! Popchnij ten kamyczek, który wywoła lawinę i doprowadzi do skazania Busha! ;) Powodzenia! ;)

I kolejna technika manipulacji - typu "no dobra stary, masz rację, masz dowody, wiesz, kto to zrobił - wyjdź z tym do ludzi, idź do sądów, trybunałów, telewizji - powodzenia..." i te uśmieszki... nie wiem po co i na co. Wszystko w swoim czasie. Czas i środki, jakimi ja osobiście dysponuję, nie pozwalają mi na więcej niż dyskusja z ludźmi, czy w realu, czy tu na forum. Jednak to, co ja robię z tą wiedzą, to sprawa marginalna i nie jest przedmiotem naszej dyskusji.

Przy okazji Quintusie - przypominam, że możesz pisać swoje pytania w komentarzach do debaty o 9/11. Jeżeli utrzymasz wysoki poziom wypowiedzi oraz w miarę sensowną liczbę pytań (aby nie zawalać nas setką filmików z youtube w ciągu jednego dnia) to otrzymasz na nie odpowiedzi w temacie debaty

Dzięki za przypomnienie, z pewnością skorzystam, w swoim czasie.

A te filmiki zostały rozbite tutaj, na forum - czyli w takim przypadku - rozbiły też teorię spiskową :D
Przy okazji, bo niezbyt dobrze pamiętam - czy to nie Ty tak straszliwie wykłócałeś się o te "błyski" w WTC?

Taaak, według tutejszych manipulatorów, to już wszystko zostało obalone, a oficjalna wersja jest najlepiej udowodnioną z wszelkich wersji wszelkich historycznych wydarzeń. Błyski w WTC to kolejny dowód na stopniowe wysadzenie wież WTC. Możecie sami się przekonać zaglądając do tematu o błyskach na forum.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 03.02.2010 - 15:24

• -1

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja nie wierzę w to co czytam, Quintus, sugerujesz że tysiące ludzi na ulicach NY uległo zbiorowej halucynacji widząc samoloty ? czy Ty w ogóle wychodzisz z domu, czy masz swój własny urojony świat ? wróciłem tu po ponad dwóch latach i widzę co raz to ciekawsze kwiatki na temat 9/11. Quintus, bardzo mi przypominasz pewną osobę z innego forum o nicku foxmail.Bez urazy, ale mi to wygląda na jakąś chorobę psychiczną, nie będę owijał w bawełnę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych