Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Please log in to reply
1248 replies to this topic

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli jest tak jak piszesz, to, moim zdaniem, mogli się po prostu wystraszyć... Sam bym się raczej nie wychylał. Żyć ze świadomością, że w każdej chwili może cię "przypadkowo" potrącić samochód, albo przytrafić inny "przypadkowy" wypadek.

Aha, no to w końcu wszystko wyjaśnia i jest niesamowicie logiczne. A przede wszystkim - mamy na poparcie tego tak solidne argumenty! ;)

Czyli po raz kolejny - zachowanie strażaków sugeruje, że nie słyszali żadnych bomb, no to z pewnością zostali zastraszeni. Wszystko, aby tylko spisek istniał dalej.

Myślisz, że co by się stało, gdyby po ich wywiadzie w TV nagle wszyscy zginęli? Toż to jedynie potwierdzenie, że mówili prawdę, więc nie wydaje mi się, aby CIA się na takie coś nabrała.

Problem jest taki, że strażacy nie wierzą w żaden spisek i tyle. Co więcej - nierzadko odnoszą się z agresją do tych, którzy próbują żerować na tragicznych atakach w których zginęli ich koledzy.

No ale jak już powiedziałem - więcej o strażakach będzie jak skończę pisać teksty o Egipcie. Wybacz, ale też mam życie poza forum ;)

Jesteś największym manipulatorem, jakiego w życiu widziałem. I Ty dooooooobrze o tym wiesz.

Aha. Więc proste pytanie dlaczego Ci strażacy nie mówią o tych bombach to straaaaaaaaszna manipulacja z mojej strony, co nie? :D Sprawa jest banalna - pokazujemy wyraźnie, że spiskowe "dowody" to jakiś żart. No więc co trzeba zrobić? Wytworzyć wrażenie, że nasze wyjasnienia to "manipulacje" a skoro tak, to należy ich unikać jak ognia. No i sprawa prosta - unikanie naszych odpowiedzi prowadzi do wiary w spisek.

Problem główny polega na tym, że sam wierzysz w manipulacje których dokonali "poszukiwacze Prawdy wycinający i montujący swoje filmiki tak, aby pasowały do ich teorii" a wszelkie wyjaśnienia obalające spisek nazywasz "manipulacjami" tym samym broniąc swojej wiary w spisek. Co zresztą łatwo prześledzić - podam informacje o ludziach, którzy widzieli samolot uderzający w Pentagon? - "Moja manipulacja!" Pokażę Twoje nagranie z "błyskami" które nie jest ucięte (czyli nie jest w Twojej wersji jaką nam pokazałeś) na którym wyraźnie widać, że te "błyski" (czyli Twoje "bomby") latają sobie w powietrzu na długo po zawaleniu się budynku - krzyczysz, że "straszliwie manipuluję!" i że "przejrzałeś moje manipulacje!" ;)

Skompromitowałeś się jednak i od tamtego czasu traktuję Cię z totalnym przymrużeniem oka. Komentuje Twoje wypociny, bo nie chcę, aby nieświadomi użytkownicy forum tracili czas na Twoje kłamstwa i manipulacje.

Kieruję do postu Mariusha:

http://www.paranorma...ndpost&p=370208

Tam każdy może sobie ocenić Twoją postawę. Zostawmy ocenę tego, kogo z nas traktować z przymrużeniem oka i gdzie są manipulacje użytkownikom forum. Myślę, że Mariush doskonale to wszystko przedstawił.

EDIT:

dodam tutaj też odpowiedź na post Muhada z tematu o III Rzeszy. Nie chcę zaśmiecać tak dobrego tematu kolegi Trajana.

Al-Kaida jest bardziej amerykańska niż islamska.

:lol Co za niesamowita teoria! Jakieś argumenty za?

Al-Kaida jest typową organizacją terrorystów islamskich - przeprowadzili wiele ataków przed 11 września i wiele po nim. Przyznali się wielokrotnie do ataków z 11 września i teraz walczą z Amerykanami bez krzyków o swoją niewinność, bo przecież jak mogliby to robić, skoro sami te ataki zorganizowali i przeprowadzili? ;) Oni są z tego dumni.
  • 2

#542 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Aquila ...aż nie chce się Ciebie czytać... ale za jakiś czas najesz się wstydu...oj najesz.
  • -1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedy? Kiedy ruch 9/11 ostatecznie upadnie a ludzie z czasem zapomną o takich rzeczach?
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aquila, czytanie Twoich postów to prawdziwa tortura dla mózgu. Ludzie, którzy musieli wysłuchiwać propagandy, matko, jakie oni musieli katusze przechodzić. Piszesz takie bzdury, że naprawdę nie wiem, co ci odpisać. Jak już wspomniałem, traktuję cię z przymrużeniem oka i trudno znaleźć mi chęci do użerania się z kimś, kto jest manipulatorem. Trudno się mówi, ale nie znajdę czasu dla każdego małego, skompromitowanego manipulatorka, który wiecznie kłamie i udaje naiwniaka. Pisz dalej o swoim Egipcie, pewnie tam też udowadniasz oficjalne teorie :D i najlepiej już tu nie wracaj.

To ostatni post, jaki skierowałem w twoją stronę. Szkoda mi po prostu czasu na ciebie. Sorry.

Obiecuję, że nie napisze więcej postów OT! Ale ten mały ..... ciągle mnie prowokuje, on LICZY na kolejnego bana.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 04.02.2010 - 15:11

• 1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Brawo Quintusie! Pokazujesz klasę! Trzymaj tak dalej, a zaszkodzisz swoim teoriom i sobie bardziej niż ja kiedykolwiek mógłbym ;)
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I darowalibyście sobie przyznawanie reputacji za puste posty, które nie posiadają merytoryki. To jest spamerstwo internetowe.

Ponawiam pytanie.

Iron , co widzisz na tym filmie?

[url="http://www.youtube.com/watch?v=TUhjkdDRPSo&feature=player_embedded"]http://www.youtube.c...player_embedded[/url]

Muhad spokojnie odpowiem, ale chociaz mam neta w telefonie to nie zawsze mam mozliwosc odpowiedzi (jak przez trzy dni nie odpowiem to ponawiaj pytanie, prosze)

Wiec odpowiadajac do Twojego pytania: co widze na tym filmie:
Do kazdego filmu starm sie podejsc tak: staram sie go nielaczyc z widzianymi wczesniej tak wiec:
- Jest to wycinek z jakiegos dluzszego filmu, bo na pewno nikt nie nagrywa sekwencji 10sekundowych
- Bialy obiekt przemieszczajacy sie z lewej ku prawej stronie i w momencie "zetkniecia" z wieza eksplozje

To na poczatk teraz dokladniej (wlacz sobie ten obraz na caly ekran) przyloz kartke do ekranu i po 2-3 odtworzeniach zlapiesz kat przemieszczania sie tego czegos (karka zaslaniaj ekran ponizej lotu "czegos") i:
- wybuch jest o wiele wyzej niz "zetkniecie" tego czegos z wieza
- i co najlepsze to cos da sie zauwazyc jak ciagle sie przemieszcza przed budynkiem w momencie uderzenia. zdziwiony ten obiekt widac ponizej lini wybuchu, przemieszcza sie dalej przed budynkiem !!!!

Wnioski:
- obiekt jest maly
- nie jest to samolot pasazerski ani zadna awionetka (jest duzo za maly)
- raczej nie ma nic wspolnego z wybuchem

Teraz pytanie do Ciebie co Ty widzisz...

EDIT: Czesc postow wyzej
Panowie czy mozecie skonczyc ta bezzensowna paplanine ??? To juz nawet nie jest OT...
Do moderatora czy moze wywalic WSZYSTKIE zbedne posty... naprawde da sie rozmawiac, ale nie na poziomie Ty... nie Ty...

Edit: Dzieki Q za ladne powiadomienie mnie o bledzie ortograficznym

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 04.02.2010 - 15:28

• 1

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja mam jeszcze lepsze pytanie panowie - czy uważacie, że to nagranie to fake? Liczyłem, na mariusha, że to wykaże, ale nie wykazał.

To że eksplozja nastąpiła powyżej miejsca zetknięcia się tego obiektu z wieŻą tłumaczę tym, że po prostu eksplodowały umieszczone tam ładunki wybuchowe.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 04.02.2010 - 15:17

• 1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja mam jeszcze lepsze pytanie panowie - czy uważacie, że to nagranie to fake? Liczyłem, na mariusha, że to wykaże, ale nie wykazał.

To że eksplozja nastąpiła powyżej miejsca zetknięcia się tego obiektu z wieŻą tłumaczę tym, że po prostu eksplodowały umieszczone tam ładunki wybuchowe.

Quintus, Muhad zapytal co widze na tym filmie. Odpowiedzialem co widze.
Twoje stwierdzenie, ze eksplodowaly tam ladunki wynika z ??? Postaw sobie pytania:
- Jesli byly tam ladunki to po co w wieze lecial jakis bialy punkt? Po co? Jak mieli wkleic samolot jak to sugerujesz to po co???
- zakladam, ze jestes wstanie wymyslic odpoweidz na wyzej postawione pytanie. Powiedz mi to czy naprawde tym czyms nie mogli trafic w dobre miejsce tylko im sie ze 3-4 pietra machnely?????

Nawazniejsze pytanie, ktore zadalem wczesniej: nie widzisz tego bialego punktu pod wybuchem???, co swiadczy o tym ze nie uderzyl on w wieze...

Edit: Co do autentycznosci tego nagrania:
Ja nie znalezlem pelnego zapisu tego nagrania, a jestem pewny, ze nikt nie nagrywal 10sekundowych ujec. Dlatego ciezko jest sie wypowiadac w kwesti fake lub nie. Ale nim duzej ogladam ten filmik na calym ekranie, tym bardziej wydaje mi sie on prawdopodobny. Da sie wyodrebnic zmiane wielkosci tego bialego punktu, i na 100% nie trafia w wieze. Kilka razy udalo mi sie zatrzymac film gdy wybuch sie rozpoczyna a bialy obiekt mknie dalej, majac w tle WTC, dopiero wybuch to cos zmiata z kadru.
Tak wiec zaczynam sie przekonywac ze to moze byc ptak...

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 04.02.2010 - 15:44

• 1

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A napisz mi Ironmacko, czy możesz wykluczyć, że ten biały obiekt http://www.youtube.com/watch?v=TUhjkdDRPSo&feature=player_embeddedz pewnością nie jest....
[url="http://www.youtube.com/watch?v=kJi2K8mKTRM"]http://www.youtube.c...h?v=kJi2K8mKTRM[/url]...AGM-158 JASSM Cruise Missile?

The JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile) is an autonomous, long-range, conventional, air-to-ground, precision standoff missile for the U.S. Air Force and Navy. JASSM is designed to destroy high-value, well-defended, fixed and relocatable targets. JASSM's significant standoff range keeps Air Force and Navy aircrews well out of danger from hostile air defense systems. The missile's mission effectiveness approaches single-missile target kill capability. With this superior performance and affordable price, JASSM offers the best value of any weapon in its class.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 04.02.2010 - 18:20

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Quintus zapewne oleje to co napiszę albo zaraz posądzi mnie o jakieś kolejne manipulacje, więc nie kieruję tych słów do niego, ale do reszty forowiczów.

Zaprezentowany filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=TUhjkdDRPSo

Jest wg mnie przerobiony - dodano kropeczkę, usunięto samolot (który wg mnie powinien być widoczny). Nie będę póki co przekonywał, że dokonano w nim jakichś zmian, bo póki co nie mam na to argumentów. Za to chciałbym zwrócić uwagę na coś innego.

Biała kropka zbliża się do wieży południowej i widać wyraźnie, że styka się z nią poniżej miejsca wybuchu. Różnica jest wyraźnie widoczna - może wynosić nawet kilka pięter (swoją drogą - gdyby kropkę dodali "spiskowcy" to zapewne nie popełniliby takiego błędu, wiec wcale nie musi być ona celowo dodana). Tor lotu jest inny niż samolotu - a to oznacza, że nie pasuje do uszkodzeń jakich doznały wieże. Dodatkowo nie jest on zgodny z "trajektorią" z jaką wyleciał na przykład znaleziony później na ulicy silnik samolotu Boeing. Jeżeli przyjmiemy, że to w istocie była rakieta, to musimy też przyjąć, że nie trafiła ona tam, gdzie powinna była trafić (bo na ułamki sekund przed uderzeniem była kilka pięter niżej). To z kolei oznacza, że zniszczeń dokonały bomby zainstalowane w wieżach WTC. Co więcej - bomby te musiały być umieszczone na zewnętrznej ścianie WTC (w końcu to one musiały wyciąć "samolotopodobne" dziury) a co za tym idzie - w doskonale widocznym miejscu. Co więcej - z WTC wypadł z dużą siłą silnik samolotu Boeing, który został później znaleziony na ulicy:

Dołączona grafika

koło samolotu:

Dołączona grafika

na dachu WTC 5 (a więc zgodnie z trajektorią lotu samolotu) znaleziono fragment poszycia:

Dołączona grafika

A na ulicach znajdowano też takie "śmieci" jak kamizelka ratunkowa z samolotu American Airlines (tutaj akurat lotu AA 11 - tego który uderzył w północną wieżę):

Dołączona grafika

Jako że opcja, że nagle agenci CIA rozrzucili te obiekty wysypując je ze swoich furgonetek wykorzystując zamieszanie odpada, pozostaje nam przyjać, że te wszystkie części samolotu zebrano w wieżach WTC po to, aby wybuch bomby wyrzucił je z wież i tym samym porozrzucał po okolicy. Oczywiście ta opcja jest równie naiwna, bo tamtego dnia ludzie poszli do wież do pracy i nikt nie zauważył w swoim biurze złożonych na kupkę i przygotowanych do "katapultowania z wież" części Boeinga.

Teraz idźmy dalej:

Skoro obiekt uderzył kilka pięter poniżej miejsca wybuchu, i co więcej była to rakieta Cruise, to gdzie w takim razie jest miejsce w którym uderzyła w budynek?:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie widzę ani śladu wybuchu ani śladu uderzenia pocisku rakietowego w budynek poniżej miejsca wybuchu.

Dodam, że szerokość podanego przez Quintusa pocisku to (razem ze skrzydłami) 2,4 metra, zaś szerokość okien WTC - 45 cm. Nie mogła zatem wpaść przez okno i nie wyrządzić widocznych szkód.

No i ostatnia sprawa. Pracownik Fuji Banku - niejaki Stainley Prainmath był tamtego dnia w wieży południowej - jego biuro znajdowało się na 81 piętrze. Tamtego dnia usłyszał on odgłos zbliżającego sie samolotu i spojrzał za okno. Zobaczył, jak samolot zbliżał się do wieży. Błyskawicznie rzucił się pod biurko i przeżył uderzenie, choć jego biuro zostało doszczętnie zniszczone. Na szczęście przeżył katastrofę i dziś ma się dobrze.

Pytanie - ten człowiek twierdzi jasno i wyraźnie, że widział samolot. Co więcej - o mało nie zginął ponieważ skrzydło samolotu zniszczyło jego biuro. Co zatem powinniśmy teraz przyjąć - że naprawdę był to samolot, skoro ten człowiek go wyraźnie widział, czy też może że jest to tajny agent CIA, którego na długo przed 9/11 wciśnięto jako wtyczkę (nie wiadomo po co) do Fuji Banku, zorganizowano pracę na odpowiednim piętrze WTC, potem narażono na śmierć z powodu wybuchu bomby a następnie porzucono, aby dopiero cudem ocalał z płonącego budynku? A może mamy przyjąć, że też jest zastraszany?

To na razie tyle, z czasem postaram się dodać coś więcej od siebie.
  • 3

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

O matko ten znowu wkleił CIA owski crap. Czy ktoś powstrzyma w końcu tego człowieka przed zaśmiecaniem tego forum?

Wracając do tematu - przeoczyłem w komentarzu tego pana - autora nagrania - jedną szalenie ciekawą kwestię - Otóż ten pan mówi, ŻE TO BYŁ PIEPRZONY ATAK! TO BYŁA RAKIETA ALBO COŚ! LECIAŁA ZAJEB... SZYBKO! NIE MOGĘ W TO K... UWIERZYĆ.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=bkXH1pkaMRs&feature=player_embedded"]http://www.youtube.c...player_embedded[/url]

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 04.02.2010 - 18:48

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widać, że człowiek to nagrywający znajduje się bardzo daleko od wież. Zapewne nawet nie patrzył bezpośrednio na nie, tylko na malutki ekranik kamery (szybka reakcja na wybuch). Nie musiał wcale widzieć tego samolotu z tej odległości.

Chciałbym też zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz - mianowicie słownictwo.

Przykłady (pierwsze lepsze, żeby tylko zobrazować oco mi chodzi):

"Stanisław Domagała oglądał w nocy boks w telewizji. Mieszka na strychu w trzypiętrowym bloku przy ul. ks. Adamskiego 9. Samo centrum Katowic, była godz. 00.28. Nagle usłyszał grzmot. - Tu się często zdarzają tąpnięcia, ale to był taki huk, jakby bomba spadła. Bo ja jestem wiekowy, pamiętam wojnę."

http://katowice.gaze...19,3196236.html

"- To była bomba. Ludzie słyszeli huk, zanim pojawił się ogień - przekonywała starsza kobieta. - Pewnie to jakieś porachunki - spekulowali gapie. A jeszcze inni przekazywali sobie z ust do ust wiadomość, że denat popełnił samobójstwo.

- Na razie nie wiemy dokładnie, co się stało. Wersja o podłożeniu ładunku wybuchowego nie jest jednak prawdziwa. Potwierdziły to wykonane na miejscu zdarzenia oględziny. Wstępnie ustaliliśmy, że zginął właściciel samochodu, 71-letni mieszkaniec Chrzanowa. Czy to jego zwłoki znaleźli strażacy w pojeździe i jaka była przyczyna śmierci wykaże jednoznacznie dopiero sekcja zwłok, na którą skierowano już ciało - wyjaśnia Zbigniew Uroda, prokurator rejonowy w Chrzanowie."

http://polskalokalna...bojstwo,1344706

- Najpierw usłyszeliśmy ogromny huk, jakby bomba wybuchła, a potem odgłos spadających dachówek - relacjonują mieszkańcy zniszczonego budynku.

http://www.gs24.pl/a...EGION/816101933

wspulczuje za film 5, te szyby jak sie rozwaily to byl huk jak bomba

z komentarzy stąd:

http://www.maxior.pl...lvo_V40_Wypadek

To tylko parę przykładów słów "jak bomba" z czego żaden nie jest związany z jakąkolwiek prawdziwą bombą (przeważnie chodziło o wybuch gazu). Chcę przez to pokazać, że nie zawsze słowa "jak rakieta" albo "jak bomba" naprawdę muszą oznaczać tylko i wyłącznie bombę czy rakietę (wbrew temu, co sugerują niektórzy).
  • 3

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taaaa wg Aquili

strażacy mówiący o eksplozjach w wieżach WTC... mówili o walących się piętrach
facet mówiący, że to była bomba albo rakieta........ nie miał na myśli ani bomby, ani rakiety, tyllko wiekliego Boeinga :D
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cóż, na pewno nie mówię, że tam nie było samolotów, a to już coś ;)

Możesz mi zatem wyjaśnić, panie Quintusie, skąd na ulicach wzięły się owe części pochodzące z samolotu Boeing? Mam uznać, że uważasz opcje:

- podrzucili je agenci CIA

lub też

- zebrano je w jednym z biur WTC i katapultowano je stamtąd w odpowiednim momencie

za prawdziwe? Nie widzę bowiem trzeciej opcji która pasowałaby do teorii "no plane".
  • 1

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jakiej odpowiedzi się spodziewasz? :)
Oczywiście, że podrzucili te części.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych