Jeżeli jest tak jak piszesz, to, moim zdaniem, mogli się po prostu wystraszyć... Sam bym się raczej nie wychylał. Żyć ze świadomością, że w każdej chwili może cię "przypadkowo" potrącić samochód, albo przytrafić inny "przypadkowy" wypadek.
Aha, no to w końcu wszystko wyjaśnia i jest niesamowicie logiczne. A przede wszystkim - mamy na poparcie tego tak solidne argumenty!
Czyli po raz kolejny - zachowanie strażaków sugeruje, że nie słyszali żadnych bomb, no to z pewnością zostali zastraszeni. Wszystko, aby tylko spisek istniał dalej.
Myślisz, że co by się stało, gdyby po ich wywiadzie w TV nagle wszyscy zginęli? Toż to jedynie potwierdzenie, że mówili prawdę, więc nie wydaje mi się, aby CIA się na takie coś nabrała.
Problem jest taki, że strażacy nie wierzą w żaden spisek i tyle. Co więcej - nierzadko odnoszą się z agresją do tych, którzy próbują żerować na tragicznych atakach w których zginęli ich koledzy.
No ale jak już powiedziałem - więcej o strażakach będzie jak skończę pisać teksty o Egipcie. Wybacz, ale też mam życie poza forum
Jesteś największym manipulatorem, jakiego w życiu widziałem. I Ty dooooooobrze o tym wiesz.
Aha. Więc proste pytanie dlaczego Ci strażacy nie mówią o tych bombach to straaaaaaaaszna manipulacja z mojej strony, co nie? Sprawa jest banalna - pokazujemy wyraźnie, że spiskowe "dowody" to jakiś żart. No więc co trzeba zrobić? Wytworzyć wrażenie, że nasze wyjasnienia to "manipulacje" a skoro tak, to należy ich unikać jak ognia. No i sprawa prosta - unikanie naszych odpowiedzi prowadzi do wiary w spisek.
Problem główny polega na tym, że sam wierzysz w manipulacje których dokonali "poszukiwacze Prawdy wycinający i montujący swoje filmiki tak, aby pasowały do ich teorii" a wszelkie wyjaśnienia obalające spisek nazywasz "manipulacjami" tym samym broniąc swojej wiary w spisek. Co zresztą łatwo prześledzić - podam informacje o ludziach, którzy widzieli samolot uderzający w Pentagon? - "Moja manipulacja!" Pokażę Twoje nagranie z "błyskami" które nie jest ucięte (czyli nie jest w Twojej wersji jaką nam pokazałeś) na którym wyraźnie widać, że te "błyski" (czyli Twoje "bomby") latają sobie w powietrzu na długo po zawaleniu się budynku - krzyczysz, że "straszliwie manipuluję!" i że "przejrzałeś moje manipulacje!"
Skompromitowałeś się jednak i od tamtego czasu traktuję Cię z totalnym przymrużeniem oka. Komentuje Twoje wypociny, bo nie chcę, aby nieświadomi użytkownicy forum tracili czas na Twoje kłamstwa i manipulacje.
Kieruję do postu Mariusha:
http://www.paranorma...ndpost&p=370208
Tam każdy może sobie ocenić Twoją postawę. Zostawmy ocenę tego, kogo z nas traktować z przymrużeniem oka i gdzie są manipulacje użytkownikom forum. Myślę, że Mariush doskonale to wszystko przedstawił.
EDIT:
dodam tutaj też odpowiedź na post Muhada z tematu o III Rzeszy. Nie chcę zaśmiecać tak dobrego tematu kolegi Trajana.
Al-Kaida jest bardziej amerykańska niż islamska.
Co za niesamowita teoria! Jakieś argumenty za?
Al-Kaida jest typową organizacją terrorystów islamskich - przeprowadzili wiele ataków przed 11 września i wiele po nim. Przyznali się wielokrotnie do ataków z 11 września i teraz walczą z Amerykanami bez krzyków o swoją niewinność, bo przecież jak mogliby to robić, skoro sami te ataki zorganizowali i przeprowadzili? Oni są z tego dumni.