Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Please log in to reply
1248 replies to this topic

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To chciałem usłyszeć :) Ciekawe tylko jakim cudem podrzucili na środek ulic te wielkie części zupełnie niezauważenie, no ale rozwiązanie tej zagadki przecież nie powinno należeć do mnie - to nie ja w nią wierzę.

Ciekawi mnie tylko jakim cudem łatwiej jest przyjąć, że samolotów nie było, ludzie którzy widzieli je na własne oczy ich tak naprawdę nie widzieli, bodajże kilkusetkilogramowe częsci podrzucono zupełnie niezauważenie na ulicy a nagrania "na żywo" przechwycili i zmanipulowali agenci CIA w ciągu zaledwie 17 sekund zamiast po prostu przyznać, że te samoloty tam jednak były. No ale to też już nie jest za bardzo przedmiot dyskusji a jedynie moje prywatne zdziwienie.

Aha - no to już jest poważny błąd, bo na nagraniach wyraźnie widać ów silnik jak wylatuje z wieży WTC i leci w kierunku miejsca w którym go później znaleziono. To zatem oznacza, że musiano go podrzucić gdzieś do wieży a potem go z niej "wyrzucić". Nie wydaje mi się, aby ktokolwiek z pracowników WTC po przyjściu do pracy zobaczył w swoim biurze silnik od Boeinga czekający na wystrzelenie.
  • 1

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a nagrania "na żywo" przechwycili i zmanipulowali agenci CIA w ciągu zaledwie 17 sekund

A którz napisał taką bzdurę? Ja? Gdzie napisałem, że agenci CIA w ciągu 17 sekund przechwycili i zmanipulowali nagrania na żywo? Gdybyś choć raz dokładnie, od początku do końca zobaczył wszystkie części dokumentu September Clues, nie pisałbyś takich rzeczy. Tam jest bardzo dobitnie wykazane, że edycji nagrania - umieszczenia grafiki samolotu - dokonano w ciągu 17 sekund już w studio.

Panowie, tak szczerze, to naprawdę chciałbym zakończyć tą dysksję. Wszyscy z pewnością mamy ciekawsze rzeczy do robienia ;) Może to was w końcu przekona..

Bierzemy pierwszy z brzegu film ukazujący moment uderzenia w drugą wieżę
[url="http://www.youtube.com/watch?v=mbCENOWUQMo&feature=related"]http://www.youtube.c...feature=related[/url]
i zadajemy sobie dwa banalne pytania:

1. Jakim cudem samolot wchodzi w wieżę niczym w masło? Przecież przy uderzeniu jednego obiektu w drugi np. samochodu w ścianę, drugi samochód etc. MUSI być jakiś jego ślad w postaci latających części, kawałków poszycia itd. Tutaj tego nie ma! Jakim cudem pytam.
2. Jakim cudem nad i pod prawym skrzydłem możemy zaobserwować dwa wyraźne wybuchy? Skąd one się tam wzięły? To jest po prostu niewiarygodne i niemożliwe, żeby one tam były. A są.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 04.02.2010 - 20:59

• 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczywiście, że podrzucili te części.

Darujcie mi ten wpis, lecz aż się prosi, by - idąc tokiem takiego rozumowania - uwierzyć, że NASA musiała potajemnie :mrgreen: podrzucić na Księżyc 6 lądowników tylko po to, by po 40 latach jej własny satelita zwiadowczy LRO mógł je sfotografować.
  • 2

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przyznam szczerze, ze nie spodziewalem sie, ze cos takiego napisze: Aquila sposob w jaki dzisiaj w wielu watkach prowadzisz dyskusje  znacznie odbiega od Twojego stylu... Wdajesz sie w jakies totalnie nie zwiazane z danym tematem dyskusje. Czemu to ma sluzyc??? Ilosci tekstu, ktorego powim szczerze mnie osobiscie juz nie chce sie czytac. 

To juz nie jest wymiana argumentow tylko narmalna krzykanina i zeby bylo jasne Panowie pisze tu o Aquily, Muchadzie, Quintusie, Tiamacie i jeszcze paru innych osobach. To jest rozmowa na rzeczowe argumenty??? Rownie dobrze mozecie sie umowic na polanie i zamiast napic sie piwa i podyskutowac zaczac sie okladac...

Wiec moze niech kazdy da sobie na wstrzymanie...

Quintus, odpowiem na posta ale jak sie tu troche uspokoi.

• 1

#560 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Wnioski:
- obiekt jest maly
- nie jest to samolot pasazerski ani zadna awionetka (jest duzo za maly)
- raczej nie ma nic wspolnego z wybuchem

I o to chodzi. Nie ma tam samolotu, co sam zauważyłeś a ta biała kropka co tam widać, to według oficjalnej teorii powinien być tam samolot, ale go tam nie ma i nie było.

Teraz pytanie do Ciebie co Ty widzisz...

Nie wiem co to jest, ale na pewno nie jest to samolot.
  • 0

MuciosGracias.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

xoenx napisał niedawno

Pozdrawiam, Quintus Maximus, ciekawe, czy w magiczny sposób ktoś zblokuje ci konto niebawem..oby nie, bo to TEŻ CENZURA.

Myślałem, że to niemożliwe, że magia to tylko w bajkach, ale...
...panowie - UDAŁO WAM SIĘ! Możecie ponownie poklepać się po ramieniu.
Uprzedzam wysiłki Yawgmotha - to ja Quintus Maximus. Zdjęliście mi bana, wiedząc, że założyłem drugie konto - Zigos Amigos - które notabene też zostało zbanowane. Trzeba było je usunąć! Nie kara się przecież dwa razy za to samo! Wróciłem po długiej przerwie, swobodnie sobie rozmawiam o tym fakcie, a tu zawieszenie konta. LUDZIE! Gdzieś tam jeszcze miałem ochotę tu podyskutować, ale teraz mam to głęboko.... Jestem dla was niewygodny i tylko tak możecie mnie uciszyć. Ale to i tak nic wam nie da. Prawdę i tak wszyscy już znamy. W sumie nie mam już nic więcej do dodania... Mój ostatni post, mam nadzieję, że da wszystkim do myślenia.

Co do tematu założonego przez mariusha - żal mi go trochę. Myślał, że poradzi sobie z każdym filmem obnażającym spisek - nie poradził sobie...
Jedyne co napisał to

Twierdzę, ba, jestem pewny, że jest to zwykła prowokacyjna mistyfikacja, stworzona i umieszczona na You Tube przez niejakiego "911wtcplanes", którego najwyraźniej bawi robienie ludzi w balona.

NO BRAWO CHŁOPIE! Normalnie przeszedłeś sam siebie manipulatorze :D Bo Bush i spółka w ogóle nie zrobili nas w balona z 11 września, z bronią masowej zagłady u Saddama itd. Oni są czyści jak łza, a każdy który mówi prawdę o 911 robi wszystkich w balona. Gdzie Twój zmysł analityczny, rozebranie filmu na części pierwsze, wskazanie gdzie był samolot, którego jakiś typek wyciął? Gdzie ten stary, dobry mariush, który zalewał forum wyliczeniami, wykresami, naukową retoryką? Po raz kolejny się zbłaźniłeś.

Dziękuje wszystkim za gorącą dyskusję - Ironmacko - Ciebie z oponentów lubię najbardziej, bo mimo tego, że staliśmy po przeciwnych stronach barykady, to jednak potrafiłeś zachować kulturę i rzeczowość wypowiedzi. Bardzo Cię szanuję. Muhad nie trać wiary - wierzę w Ciebie, dociągnij tą dyskusję do końca. Aquila - nie mogłem w to uwierzyć, ale zauważyłem, że odrobinkę odpuściłeś.

Pozdrawiam wszystkich - możecie mnie banować, zawieszać - i tak już tu nie wrócę, ale zapewniam, że będę śledził dyskusję :)
Żegnam.

Użytkownik MuciosGracias edytował ten post 05.02.2010 - 15:40

• 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dalsza analiza filmu z bialym obiektem, uderzajacym w temacie zalozonym przez Mariusha:Mój odnośnik

• 1

MuciosGracias.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ironmacko - zanim dostanę bana (co niewątpliwie za chwilę nastąpi) - moja ostatnia gorąca prośba:
Opowiedz mi na mój post nr 565 i zawarte tam pytania

1. Jakim cudem samolot wchodzi w wieżę niczym w masło? Przecież przy uderzeniu jednego obiektu w drugi np. samochodu w ścianę, drugi samochód etc. MUSI być jakiś jego ślad w postaci latających części, kawałków poszycia itd. Tutaj tego nie ma! Jakim cudem pytam.
2. Jakim cudem nad i pod prawym skrzydłem możemy zaobserwować dwa wyraźne wybuchy? Skąd one się tam wzięły? To jest po prostu niewiarygodne i niemożliwe, żeby one tam były. A są.

JESTEM BARDZO, BARDZO ciekawy jak na nie odpowiesz! Szczególnie na pytanie o wybuchy nad i pod skrzydłem.

Użytkownik MuciosGracias edytował ten post 05.02.2010 - 11:33

• -1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ironmacko - zanim dostanę bana (co niewątpliwie za chwilę nastąpi) - moja ostatnia gorąca prośba:
Opowiedz mi na mój post nr 565 i zawarte tam pytania

JESTEM BARDZO, BARDZO ciekawy jak na nie odpowiesz! Szczególnie na pytanie o wybuchy nad i pod skrzydłem.

Odpowiem Ci tutaj, chociaz uwazam to za smiecenie, ale jak sam piszesz mozesz dostac Bana (ktory zreszta wg mojej opini Ci sie nie nalezy mowie o punkcie 4.4 regulaminu i kacie Quintusa) Na zadane pytania, postaram Ci sie odpowiedziec ale nie oczekuj jak nie ktorzy tutaj  
odpowiedzi juz. A poki jeszcze jestes. To zadales pytanie na temat filmu z biala plamka. Odpowiedzialem, chcialbym znac Twoje zdanie. Ja napisalem co widze i masz napisane wnioski. Czas na Ciebie i kontrargumentacje. Pozdrawiam.

PS.

Wg mnie z punktem 4.4 regulaminu powinienes pogadac z E. 

• 1

MuciosGracias.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Odpowiedziałem Ci, żegnam teraz już ostatecznie :D
  • -1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bierzemy pierwszy z brzegu film ukazujący moment uderzenia w drugą wieżę
[url="http://www.youtube.com/watch?v=mbCENOWUQMo&feature=related"]http://www.youtube.c...feature=related[/url]
i zadajemy sobie dwa banalne pytania:

Quintus wytnij z tego filmu klatke i pokaz o jakie chodzi Ci wybuchy nad i pod prawym skrzydlem, bo ja nie wiem o co chodzi

• 2

MuciosGracias.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Quintus wytnij z tego filmu klatke i pokaz o jakie chodzi Ci wybuchy nad i pod prawym skrzydlem, bo ja nie wiem o co chodzi

Chyba żartujesz?!?! :o
Naprawdę nie widzisz wybuchów pod i nad prawym skrzydłem Boinga w momencie, kiedy wlatuje w wieżę? Iron :>

Teraz nie mam takich technicznych możliwości, ale obiecuję, że dzisiaj - jak jeszcze będzie działać mi konto - wkleję ci klatkę i pokażę o które wybuchy mi chodzi.

Ale, że ich tam nie widzisz.... Po prostu jestem w ciężkim szoku 8)

P.S. ale na pierwsze pytanie możesz chyba odpowiedzieć... czy też mam ci wkleić klatkę?

Użytkownik MuciosGracias edytował ten post 05.02.2010 - 13:50

• -1

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

0,04 mam screen ale nie moge wkleić

trzeba mieć doprawdy wybujałą wyobraźnię ażby dostrzec tam wybuchy ...
no ale jeśli ma się tok rozumowania w postaci - samolotów napewno nie było, mamy błysk, więc metodą techniczną wklejono je idealnie w miejsce tegoż błysku - to nic dziwnego - jest wybuch (a samolotów tym samym się pozbyliśmy)

przeglądałem ten wątek i nie mogę znaleźć ażeby ktokolwiek interpretował film (niestety mam problem z jego znalezieniem) gdzie ktoś kamerą z perspektywy ulicy nagrał ujęcie wbijającego się "potężnego" samolotu w WTC (był w tv) ujęcie to było kręcone niemal z pod samej wieży.

cała dyskusja zeszła na psy...
z całym szacunkiem jako osoba postronna - Panowie "wywrotowcy" nazywacie Aquile manipulatorem - ale podpieranie teorii "bo tak nie mogło być, więc..." albo "amerykanie potrzebowali ropy, więc..." jest śmieszne. (dziwne, że nikt nie bierze pod rozwagę opcji, gdzie amerykanie faktycznie wykorzystali zamach AlQaidy jako pretekst do ataku na irak, gdzie być może wiedzieli o nim, ale go po prostu nie przerwali, ewentualnie nie zdążyli, tak czy siak był im on na rękę) - rozumowanie w stylu, wojny służą wzbogacaniu się, więc trzeba wymyślić przekręt, ażeby do nich doprowadzić jest szalenie naciągane.

i jeszcze najśmieszniejszy wątek - niech ktoś poda źródło że terroryści z zamachów nadal żyją ? : ] (pomijając te "spiskowe" filmy mówiące o "faktach" gdzie same nie korzystają ze źródeł)
  • 0

MuciosGracias.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To jedziemy

To że na tym filmie i na wszystkich innych
http://www.youtube.com/watch?v=mbCENOWUQMo&feature=player_embedded
widzimy hologram, graficzkę samolotu JEST OCZYWISTE!

Po pierwsze - NIE WIDAĆ W OGÓLE ŚLADÓW UDERZENIA SAMOLOTU W WIEŻE - nie ma latających części, ani poszycia - nic. Samolot wlatuje sobie w wieżę, jakby była zrobiona z waty! Można to zobaczyć na tym i na innych filmach
Dołączona grafika

Po drugie
Dołączona grafika
na przedstawionej powyżej klatce - UWAGA - samolot NIE MA PRAWEGO SKRZYDŁA! Tylko nie piszcie mi, że widzicie skrzydło, błagam was! Dosyć bzdur już się naczytałem i dosyć mam waszego udawania.

Na innym nagraniu samolot NIE MA LEWEGO SKRZYDŁA - kadr
Dołączona grafika

Po trzecie
Dołączona grafika
(Odrobinę zwiększyłem kontrast) Obok literki A i ponad literką B znajdują się DWA WYBUCHY, jeden powyżej, drugi poniżej prawego skrzydła samolotu - ewidentnie świadczące o eksplozji podłożonych wcześniej ładunków wybuchowych!

widać to również na nagraniu z innego ujęcia
Dołączona grafika
http://www.youtube.com/watch?v=q5NNh6WnVZo

Tutaj zaprezentowano, jak łatwo zrobić taki samolocik, dokleić do nagrania To jest banalnie proste!
http://www.youtube.com/watch?v=QNXmgF2yAEc&NR=1

Pozdrawiam. Ja już nic więcej nie mam do dodania. Liczę Ironmacko, że się odniesiesz to moich pytań. Bez uników i udawania, że nie widzisz czegoś, czego nie można nie dostrzec. A ty mariush - daj sobie spokój, już dosyć okłamywania ludzi - swoje już zrobiłeś, walczyłeś do końca. Zasługujesz na swoja wypłatę. Żegnam.

Użytkownik MuciosGracias edytował ten post 05.02.2010 - 18:53

• -1

#570 Gość_xoenx

Gość_xoenx.
  • Tematów: 0

Napisano

Ja już nic więcej nie mam do dodania.

Jak JA się CIESZĘ.

Z mojej strony powiem jeszcze tylko - profesjonalne analizy materiałów z YT to po prostu śmiech na sali.

r3vo, co tu gadać, koleś prezentuje klatki z materiału poddanego wielokrotnej obróbce, rekompresji z 10 razy, w loresie, i WIE wszystko.
Zapewne na oczy nie widział nieprzerabianego, możliwie bliskiego źródłowemu, materiału, ale WIE wszystko.
parodia.

nie ma latających części, ani poszycia - nic. Samolot wlatuje sobie w wieżę, jakby była zrobiona z waty!

weź sobie cofnij może do momentu, gdzie daję link do 120 minutes that changed america, i sobie go obejrzyj(dobry rip z hd, nie jakieś 320x240 + rekompres yt) choćby, zamiast napierdalać tymi wpisami, bo już mnie drażnisz. brakuje ci debrisu, w sytuacji, gdzie obleczony cienkim aluminium i oknami budynek "łyka" kadłub maszyny pędzącej 560 mil/h(na przykład)?
moze miał się ODBIĆ?
czy ty w ogóle czytasz, co ktoś inny, niż twoi ulubieni oponenci piszą?

czy mozesz mi podać siłę ciągu tego samolotu(objętość powietrza zasysaną przez jego silnik w czasie sekundy) widziałeś, co moze zassać taki silnik z odległości 1 m?? Zakładam, że by cię wyssał razem z ramą i oknem.

chcesz analizowac dymki, to analizuj mapę wentylacji budynku najpierw.
debrisu, padre, była cała MASA, nie moja wina, że głównie z budynku.

To, co się tu dzieje z miejsca sprawia, że muszę zrewidować swój pogląd na to forum.
powtórzę, skończcie parodię.

mój poglad na sprawę - pentagon nie istnieje, jest wklejony, WTC też.
Sprawy NIE ma.
mozemy wrócić do atlasu reptilianów, ulga.

a o 3.45 znów zobaczę 7 emerytów grzebiących w śmietniku obok bloku, skanowanych przez nasze nowe Predatory.
NAsz błogi, tuskowy RAJ.

jeszcze coś, czy ktoś moze zrobić i pokazać wymowny obrazek nakładający typowy polski wieżowiec na sylwetkę WTC?
niektórzy zdaje sie nie rozumieją skali.

upd:

Tutaj zaprezentowano, jak łatwo zrobić taki samolocik, dokleić do nagrania To jest banalnie proste!

Gość zapomniał dodać, ile realnie czasu mu to zajęło. Jedynie Turbodymomen zrobi to w 17 sekund.
To tak banalnie proste.
Czy część druga nt. teksturowania też jest dostępna?

update:

małe cuty, w odrobinę innej jakości, niż te, na których się buduje teorie spiskowe:

brak debrisu 1:
http://www.mm.pl/~xoen/cut_xo1.avi

narysowana dziurka 1:
http://www.mm.pl/~xoen/cut_xo2.avi

by nie było, ze jestem stronniczy, cut trzeci, który powiem szczerze, iż mógłby być obrazem wyburzenia.
http://www.mm.pl/~xoen/cut_xo3.avi
gdyby tylko choć JEDEN taki dymek zaistniał ZANIM budynek się zapadł sprawa byłaby jasna.

Użytkownik AlienGrey edytował ten post 06.02.2010 - 23:27

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych