Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1248 odpowiedzi w tym temacie

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No proszę, Qłamliwus Maximus znowu nas okłamał. Jak wierzyć człowiekowi, który nawet juz nie może ufać samemu sobie, mówiąc że ochodzi z forum, a wraca jak bumerang, a tak naprawdę wcale nie odchodzi. Nawet uwieczniłem rzekomy ostatni wpis na swojej sygnaturce. A co do teorii "no plane" nawet nie potrafię sobie wyobrazić co trzeba mieć w głowie i jakim kompletnym brakiem wyobraźni dysponować, żeby w to wierzyć. Najbardziej mnie bawi argument, że grube tysiące ludzi nie widzieli uderzeń samolotów, a twierdzą że widzieli samoloty, bo tak im kazali panowie w czarnych garniturach i okularach :D a tylko nieliczna grupka odważnych bojowników o prawdę (a w rzeczywistości oszołomów) nie boi się mówić, że WTC samo wybuchło :D to jest jakieś przedszkole i to dla dzieci specjalnej troski.

Nie wiem gdzie są moderatorzy, ale charakter tej wypowiedzi i jej poziom merytoryczny raczej nie pasuje do grupy "zasłużeni" a jeśli pasuje proszę admina o wypisanie mnie z niej

pozdrawiam

Poziom merytoryczny ? a co Ci się nie podoba ? że piszę dosadną prawdę ? chyba chodzi Ci o poprawność polityczną i słodkie pierdzenie. Moim zdaniem dość już grzecznych rozmów z głupotą, głupotę trzeba tępić, a nie obchodzić się z nią jak pies z jeżem. Są granice wytrzymałości. Największą obrazą jest pojenie ludzi głupotami takimi jak poi Quintus Maximus. Za jakich idiotów trzeba mieć forumowiczów, żeby liczyć, że ktoś uwierzy w takie rzeczy.
  • 4

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sorry ale za tolerownie takich postów jak powyżej ŻEGNAM SIĘ Z TYM FORUM!

Nie będę dłużej tolerował chamstwa, jakie ten kmiot tu bezkarnie szerzy.
  • -3

balas.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Sorry ale za tolerownie takich postów jak powyżej ŻEGNAM SIĘ Z TYM FORUM!

Nie będę dłużej tolerował chamstwa, jakie ten kmiot tu bezkarnie szerzy.

Uff nareszcie tylko proszę nie rozmyśl się jutro ...

Tiamat
- bardzo dobrze powiedziane. Masz moje pełne poparcie.
  • 3

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

O Quintus. Ty żyjesz ? Widzę, że Przemo udowodnił, że jest wzorowym, bezstronnym moderatorem. Takiego nieskrywanego kolesiostwa jeszcze w administracji nie widziałem.

Wiem, że offtop, ale ciężko nie zareagować na oskarżenia, które padają na innych, przez użytkownika, który sam ich obraża.

Radziłbym Ci dać sobie spokój z naświetlaniem ataków personalnych u spiskowców. Ja próbowałem, ale usunięto moje posty i pogrożono banem. Spiskowcom oczywiście nic nie zrobiono, mimo tekstów typu "wypier*alaj stąd !" i mimo obietnicy "1 atak = ban" (tutaj pozdrawiam pewnego zbanowanego sceptyka). Mam nadzieję, że w świetle ostatnich postów Quintusa, administracja jest dumna ze swojego podejścia :D

No proszę, Qłamliwus Maximus znowu nas okłamał. Jak wierzyć człowiekowi, który nawet juz nie może ufać samemu sobie, mówiąc że ochodzi z forum, a wraca jak bumerang, a tak naprawdę wcale nie odchodzi. Nawet uwieczniłem rzekomy ostatni wpis na swojej sygnaturce. A co do teorii "no plane" nawet nie potrafię sobie wyobrazić co trzeba mieć w głowie i jakim kompletnym brakiem wyobraźni dysponować, żeby w to wierzyć. Najbardziej mnie bawi argument, że grube tysiące ludzi nie widzieli uderzeń samolotów, a twierdzą że widzieli samoloty, bo tak im kazali panowie w czarnych garniturach i okularach :D a tylko nieliczna grupka odważnych bojowników o prawdę (a w rzeczywistości oszołomów) nie boi się mówić, że WTC samo wybuchło :D to jest jakieś przedszkole i to dla dzieci specjalnej troski.

Skoro inni kopiują w kółko te same filmiki, to i ja skopiuję swój post:

Znam kogoś, kto jest za spiskiem (w skrócie - samoloty były, ale rząd USA o nich wiedział / sam zorganizował całą akcję), ale twierdzi, że filmiki z youtube (w dużej części te, którymi szermował Muhad i Quintus), wymyślają agenci CIA, przebijając się pomysłami przy automacie do kawy, podczas przerwy w pracy, aby ośmieszyć teorie spiskowe :D

Wielce więc prawdopodobne, że gdyby był na tym forum, uznałby za agenta CIA... Muhada.

No, to taka anegdotka.

Kto ma choć trochę otwarty umysł, ten nie musi rozwodzić się długo nad teoriami no plane - nawet spiskowiec to przyzna, ale w miarę rozgarnięty.

PS: widzę, że zmieniono cel minusowania, z Aquilli na Mariusha. Jak to mówią - prawda w oczy kole.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 17.02.2010 - 21:14

• 1

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie dlatego ŻADNA KAMERA TV nie nagrała z bliska momentu uderzenia "samolotu" w wieże! Zrobili tak, aby dostępne były jedynie marnej jakości nagrania amatorskie - i w razie przypału, o którym właśnie rozmawiamy - zasłonić się stwierdzeniem "TO KIEPSKI FILM, MARNA JAKOŚĆ, NIC NIE WIDAĆ, JAK MASZ JAKIŚ LEPSZEJ JAKOŚCI TO GO PRZEANALIZUJ - NA PEWNO ZOBACZYSZ TAM LATAJĄCE POSZYCIE, ODPADAJĄCE CZĘŚCI, LATAJĄCE KAWAŁKI SAMOLOTU, A TAK....."

To chyba rząd Burkina Faso stał za tymi zamachami, bo gdyby do gry zabrał się Wujek Sam, to widziałbyś efekty co najmniej na miarę Matrixa z bullet-timem i wszystkimi innymi bajerami.
  • 1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bierzemy pierwszy z brzegu film ukazujący moment uderzenia w drugą wieżę
[url="http://www.youtube.com/watch?v=mbCENOWUQMo&feature=related"]http://www.youtube.c...feature=related[/url]
i zadajemy sobie dwa banalne pytania:

1. Jakim cudem samolot wchodzi w wieżę niczym w masło? Przecież przy uderzeniu jednego obiektu w drugi np. samochodu w ścianę, drugi samochód etc. MUSI być jakiś jego ślad w postaci latających części, kawałków poszycia itd. Tutaj tego nie ma! Jakim cudem pytam.
2. Jakim cudem nad i pod prawym skrzydłem możemy zaobserwować dwa wyraźne wybuchy? Skąd one się tam wzięły? To jest po prostu niewiarygodne i niemożliwe, żeby one tam były. A są.

Quintus musze Ci wreszcie na ten film odpowiedziec, bo sam sie do tego zobowiazalem.

Wiec tak najpierw czesc banalna, czyli punkt numer:  1. Jakim cudem samolot wchodzi w wieżę niczym w masło? Przecież przy uderzeniu jednego obiektu w drugi np. samochodu w ścianę, drugi samochód etc. MUSI być jakiś jego ślad w postaci latających części, kawałków poszycia itd. Tutaj tego nie ma! Jakim cudem pytam.

Dam Ci takiego linka:

http://www.joemonster.org/filmy/4583/Smart_kontra_20_ton_betonu

I opisze Ci co ja widze, (poza tym, ze smart mnie mocno zaskoczyl :) ). W momencie zderzenia od smarta odrywaja sie czesci i leca zgodnie z wektorem sily przed siebie, a nie w tyl. Dobra do tej sytuacji dolozmy jeszcze nad nad betonowym ogrodzeniem tekturę (co wg mnie odpowiada szybie przy tej predkosci samolotu) i zadajmy sobie pytanie czy tektura zatrzymalaby te czesci?  Oczywiscie, ze nie. Tak wiec czesci w momencie zderzenia po prostu przelecialy przez wieze (choc nie musialy wszystkie bo w chwili eksplozji paliwa lotniczego, wektory sil dzialajacych na czesci musialy/mogly ulec zmianie) co widac w filmie jak co wieksze z niej wylatuja...

Pytanie numer: 2. Jakim cudem nad i pod prawym skrzydłem możemy zaobserwować dwa wyraźne wybuchy? Skąd one się tam wzięły? To jest po prostu niewiarygodne i niemożliwe, żeby one tam były. A są.

Zawsze staram sie pisac tak aby byc zgodnym ze swoim sumieniem i swoja wiedza na dany czas. Tak wiec te chmurki, ktore Ty uwazasz za wybuchy, a ja nie mam mozliwosci udowodnienia Ci ze nimi nie sa, pozostawie opatrzone moim wlasnym zdaniem:

Wg mnie sa to wylatujace gazy(powietrze) pod wplywem powstania w wierzy nadcisnienia. Podejrzewam ze dysponujac odpowiednim programem i poteznym kompem, moglbym to udowodnic obliczeniami ale takowych narzedzi nie posiadam wiec na tym zakoncze. 

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przeczytałem ten cały temat i musze obiema rekoma podpisać sie pod oficjalną wersją wydarzeń .
A ludziom szukającym mega spisków radze troche pomysleć - to jest prawdziwe życie a nie ksiażka o Dirku Picie czy film o Bondzie, w którym mamy do czynienia z Super Tajną Wszechmocną i Zła Organizacją która robi co chce , ma wszędzie wtyki , nieograniczone fundusze i super agentów gotowych na wszystko .
Tym geniuszom którzy dopatrują sie związków CIA i bin Ladena, radze zapoznanie sie z historią najnowszą począwszy od interwencji ZSRR w Afganistanie po zamachy AL-Kaidy na amerykańskie ambasady , USS Cole i pierwszy zamach na WTC i z ogólnymi realiami geopolitycznymi , militarnymi i religijnymi .
Bo jak narazie po przeczytaniu co poniektórych postów mam dołek w czole od facepalmów .

P.s. Aquila - świetne posty , bardzo fajnie sie to czyta , piszesz przejrzyście i zrozumiale nawet dla takiego matoła fizycznego jak ja .
  • 1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przeczytałem ten cały temat i musze obiema rekoma podpisać sie pod oficjalną wersją wydarzeń .
A ludziom szukającym mega spisków radze troche pomysleć - to jest prawdziwe życie a nie ksiażka o Dirku Picie czy film o Bondzie, w którym mamy do czynienia z Super Tajną Wszechmocną i Zła Organizacją która robi co chce , ma wszędzie wtyki , nieograniczone fundusze i super agentów gotowych na wszystko .
Tym geniuszom którzy dopatrują sie związków CIA i bin Ladena, radze zapoznanie sie z historią najnowszą począwszy od interwencji ZSRR w Afganistanie po zamachy AL-Kaidy na amerykańskie ambasady , USS Cole i pierwszy zamach na WTC i z ogólnymi realiami geopolitycznymi , militarnymi i religijnymi .
Bo jak narazie po przeczytaniu co poniektórych postów mam dołek w czole od facepalmów .

P.s. Aquila - świetne posty , bardzo fajnie sie to czyta , piszesz przejrzyście i zrozumiale nawet dla takiego matoła fizycznego jak ja .

+ dla Ciebie, za przeczytanie calosci... Tak swoja droga szkoda, ze ciekawy temat rozmyty jest przez mase spamu (z obu stron).

• 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Szacun. Mam takie samo zdanie. Alkaida zaatakowała, przyznała się do tego i tyle. Prosta piłka, a ludzie doszukują się we wszystkim jakiś dziwnych nierealnych cudów.
  • 0

maver.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Nie wiem, czy już ktoś zwrócił na to uwagę - lewe skrzydło samolotu, które jest ZA brązowym budynkiem. Kiedy tylko styka się z dachem budynku, wygląda jak ścięte, ale jak przeleci kawałek i znajdzie się na ścianie budynku ewidentnie widać, że skrzydło znajduje się za budynkiem (biała linia miedzy brązowym frontem, a skrzydłem wygląda na drugą ścianę w perspektywie).
a tak poza tym - im dłużej człowiek przygląda się temu samolotowi, tym większe ma wrażenie, że coś nie gra z jego skrótem/perspektywą.

Dołączona grafika

i mniej-więcej w 3D

Dołączona grafika
warstwa1 - budynki z logo CNN
warstwa2 - samolot (cień pokazuje, w którym miejscu znajduje się aktualnie)
warstwa3 - WTC
warstwa4 - niebo

video:
1.
2.

Użytkownik maver edytował ten post 05.06.2010 - 00:55

• 1

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=op8AddFJGdY&feature=player_embedded#!

• 2

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Raport dotyczący wydarzeń to jedna wielka farsa.Pominięto dziesiątki arcyważnych dowodów,które obciążają bezpośrednio ówczesną administrację polityczną.Tych dowodów jest zbyt wiele,aby o nich pisać,dlatego naprawdę polecam ten film:

http://www.youtube.com/watch?v=AaNkSvNiCIc&feature=related

Jeśli po jego obejrzeniu ktoś nadal będzie popierał oficjalną wersję,to proszę mi wybaczyć ale wezmę go za ćwierćinteligenta który nie potrafi posługiwać się logiką.

EDIT(18:26): O już pierwszy minusik się pojawił.Ktoś jest szybki,bo w 13 minut obejrzał film trwający tychże minut 140.Ponadto w te 13 minut znalazł czas,żeby stwierdzić iż wypowiedzi ludzi którzy bezpośrednio brali udział w tamtych wydarzeniach i dość mocny materiał dowodowy mu nie wystarczą...Sami oceńcie takie zachowanie...

EDIT2 (18:42): Po prostu staracie się minusować niewygodnych użytkowników i tyle...Na szczęście ilość plusów na moim koncie jest mi absolutnie obojętna,bo to nie reputacja na forum jest ważna lecz dążenie do prawdy.Prawdy którą przedstawiają Wam w tym filmie ludzie którzy pracowali w organizacjach rządowych i służbach ratowniczych,a która i tak jest dla Was kłamstwem.Z osobami takiego kalibru nie da się prowadzić normalnej dyskusji i tyle w tym temacie...

Użytkownik Raven89 edytował ten post 17.08.2010 - 17:41

• -1

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I znowu to samo .
Dyskusja zamarła, to pojawia sie prospiskowiec , wkleja ten sam filmik który został już totalnie zdemaskowany jako kawałek zmanipulowanego prospiskowego badziewia, orzeka że kto sie z nim nie zgodzi ten debil ( albo agent CIA tudzież żyd ) i liczy na to że sie paru nowych naiwniaków złapie i powieli plote dalej . I teoria spiskowa ma sie dobrze i żyje cały czas.
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Chyba nawet ja byłem pierwszym, który dał minusa. Dlaczego? Bo oglądałem ten film 2 razy, a 2nd edition około 10, był on również wielokrotnie przytaczany w tej dyskusji, a jego tezy obalone, więc nie wiem na jakiej podstawie go tu wklejasz jeszcze raz i żądasz dyskusji. Dodam jeszcze żebyś sam sprawdził swoje zdolności poznawcze, bo ten film jest wyjątkowo dobrze zmontowany i zmanipulowany (świetna muzyki i taki ironiczny komentarz jest bardzo perswazyjny, a przynajmniej taki był dla mnie gdy pierwszy raz go oglądałem, byłem wtedy w gimnazjum).

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 28.08.2010 - 11:50

• 0

Mazowiecki.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Prędzej, czy później w USA dojdzie do powołania niezależnej komisji badającej tą sprawę. Obawiam się tylko rewolucji, strzelania do ludzi. To jest chyba nieuniknione, bo ci co to zrobili nie dadzą się powiesić przecież.

Wiadomość Charliego Sheena do prezydenta Obamy

http://www.youtube.com/watch?v=0AhPLfQvGr8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=g5-HCyrc1sI&feature=related

82% Amerykanów twierdzi, że rząd zataił prawdę odnośnie ataków. Jak jankesi wezmą w łapki pukawki z ostrą amunicją... naprawdę szykuje się tam mała domowa wojna.

Mnie osobiście najbardziej przekonał sam prezydent G. W. Bush, który powiedział, że widział pierwszy samolot wlatujący w wieżę i pomyślał, że to błąd pilota, skoro dowiedział się dopiero o drugim samolocie, gdy siedział z dziećmi w klasie.

http://www.youtube.com/watch?v=Sm73wOuPL60&feature=related

Użytkownik Mazowiecki edytował ten post 28.08.2010 - 15:45

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych