Użytkownik Mortalis edytował ten post 28.05.2011 - 13:04
Napisano 28.05.2011 - 13:03
Użytkownik Mortalis edytował ten post 28.05.2011 - 13:04
Napisano 28.05.2011 - 13:13
Nie wiem, jakim cudem ktoś jeszcze może wierzyć w oficjalną wersję wydarzeń 9/11 - najbardziej bzdurną, nielogiczną, sprzeczną oficjalną wersję wszystkich wydarzeń w historii
Przyjrzyj się dzustin
http://img832.images...99/womanwtc.jpg
Nadal nie rozpoznajesz na zdjęciu kobiety? Kawałek metalu może ci gdzieś utknął w newralgicznym miejscu organizmu
http://img543.images...actareafull.jpg
Nigdy nie zrozumiem, jak można ludziom wciskać takie wierutne kłamstwo, że pożar stopił ogromny, masywny rdzeń wież WTC.
Użytkownik nexus6 edytował ten post 28.05.2011 - 13:14
Napisano 28.05.2011 - 13:42
A co się w takim razie stało z rdzeniem według oficjalnej wersji?
Napisano 28.05.2011 - 13:46
na moment wtrącę się do rozmowy i zapytam o prostą rzecz.
czytam argumenty ' przemawiające ' za teorią no plane i, Quintus, powiedz mi jedną tylko rzecz, a zniknę i nie będę się więcej wtrącał do rozmowy.
dlaczego myślisz, że ludzie, którzy chcą wprowadzić rząd światowy, kontrolować miliardy ludzi na świecie, tłumić wśród tych miliardów opozycję, to idioci? czemu myślisz, że tacy ludzie przy swoich możliwościach technicznych, finansowych oraz zapleczu umysłowym pozwoliliby sobie na proste wpadki, które można wykazać na pierwszych lepszych filmikach z youtube (które de facto też jest pod ich kontrolą i nie jest wolne), nie mając jakiejś specjalnie gigantycznej wiedzy?
zastanów się sam, czy nie byłoby im prościej wziąć te samoloty i rzeczywiście je rozbić o wieże? o wiele bardziej widowiskowo, w ludziach budzi to o wiele większy strach i wściekłość na okrucieństwo terrorystów. przecież nie zależy im absolutnie na życiu (rozpatrując w kategoriach globalnych) kilku osób, bo potencjalne korzyści w perspektywie przyszłych wielu lat są ogromne. po co kombinować i ryzykować zdemaskowanie, po co łożyć pieniądze, po co wmawiać ludziom jakieś głupoty, w które na dobrą sprawę mogą nie uwierzyć? po co, skoro można to zrobić prościej.
my, ludzie z forum internetowego jakich są tysiące, to wiemy, a ludzie którzy rządzą światem z ukrycia i wkrótce zamierzają robić to oficjalnie mają być debilami i tego nie wiedzieć?
Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 28.05.2011 - 13:50
Napisano 28.05.2011 - 18:36
„ Całkiem zbędna złośliwość z Twojej strony. "Autorytatywnie znają wszystkie tajemnice 9/11" Twoim zdaniem jedynie twórcy filmików na youtube? Chwalisz się ilu to architektów i inżynierów nie znasz, ale nie pomyślisz, że na tym forum też udzielać sie mogą inżynierowie i architekci. Z mojej strony powiem, że nie znam tajemnic 9/11. Znam za to tajemnice konstrukckcji m.in stalowych, bo nie raz musiałem ich użyć we własnych projektach.”
„Tylko Północna Wieża miała izolację termiczną zawierającą azbest. Poza tym izolacja termiczna ma to do siebie, że jej głównym zadaniem jest odizolowanie wnętrza budynku od zewnetrzna (zapobieganie stratom ciepła, itp.) i nieraz zapalenie izolacji termicznej było przyczyną pożaru całego budynku.
Oprócz tego azbest ulega definitywnemu zniszczeniu w temperaturze 600-700, więc w tym wypadku nie było szans aby ochroniły one w jakikolwiek sposób konstrukcje stalową WTC.”
Napisano 28.05.2011 - 18:51
Napisano 28.05.2011 - 19:23
„Eryku, czy możesz mi wyjaśnić czemu skojarzenie "Nowego Miasta" z Nowym Jorkiem jest "takie oczywiste"? Tylko dlatego, że oba terminy zawierają słówko "nowy"? Czemu zatem skojarzenia są oczywiste z Nowym Jorkiem, a nie z Nowym Orleanem, New Delhi czy na przykład New London, CT?”
„dlaczego myślisz, że ludzie, którzy chcą wprowadzić rząd światowy, kontrolować miliardy ludzi na świecie, tłumić wśród tych miliardów opozycję, to idioci? czemu myślisz, że tacy ludzie przy swoich możliwościach technicznych, finansowych oraz zapleczu umysłowym pozwoliliby sobie na proste wpadki, które można wykazać na pierwszych lepszych filmikach z youtube (które de facto też jest pod ich kontrolą i nie jest wolne), nie mając jakiejś specjalnie gigantycznej wiedzy?”
„Bo telewizja i gazety są pod nadzorem rządów, a forumowe pieprzoty nic nie zmienią.
Dlatego sobie mogą pozwolić wręcz na bezczelne inicjatywy.”
Napisano 28.05.2011 - 19:23
Eryku, czy możesz mi wyjaśnić czemu skojarzenie "Nowego Miasta" z Nowym Jorkiem jest "takie oczywiste"? Tylko dlatego, że oba terminy zawierają słówko "nowy"? Czemu zatem skojarzenia są oczywiste z Nowym Jorkiem, a nie z Nowym Orleanem, New Delhi czy na przykład New London, CT?
Napisano 28.05.2011 - 20:33
City to tez potoczne okreslenie centrum Londynu wiec .....
Eryku, czy możesz mi wyjaśnić czemu skojarzenie "Nowego Miasta" z Nowym Jorkiem jest "takie oczywiste"? Tylko dlatego, że oba terminy zawierają słówko "nowy"? Czemu zatem skojarzenia są oczywiste z Nowym Jorkiem, a nie z Nowym Orleanem, New Delhi czy na przykład New London, CT?
Mnie się tak kojarzy bo jednym z przydomków NY jest "the City", czyli po prostu "Miasto". Określenie to często występuje w amerykańskich filmach.
Użytkownik Canaris edytował ten post 28.05.2011 - 20:35
Napisano 28.05.2011 - 23:37
http://en.wikipedia..../City_of_London
Napisano 29.05.2011 - 08:20
Kojarzyć ci sie może z czym tylko chcesz .
http://en.wikipedia..../City_of_London
A centrum Krakowa to Stare Miasto! Więc absolutnie masz rację, z nazwą "Miasto" nie może mi się kojarzyć NY! Bo jego centrum to Manhattan, a tylko centrum miasta świadczy o skojarzeniu.
Napisano 29.05.2011 - 20:25
Napisano 30.05.2011 - 09:15
Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 30.05.2011 - 12:37
Napisano 30.05.2011 - 16:41
Napisano 30.05.2011 - 16:58
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych