Napisano 12.08.2011 - 10:36
Napisano 16.08.2011 - 22:31
Napisano 17.08.2011 - 18:37
Użytkownik AnkylDankan edytował ten post 17.08.2011 - 18:40
Napisano 21.08.2011 - 21:19
Napisano 26.08.2011 - 03:20
Użytkownik GuardAngel edytował ten post 26.08.2011 - 11:50
Napisano 26.08.2011 - 11:11
Już znaleźli sobie cel - Libię. W tym przypadku nie musieli posługiwać się prowokacją jak w 1988 r., kiedy to została zastrzelona policjantka podczas demonstracji przed ambasadą libijską w Londynie, co stało się pretekstem do zbombardowania siedziby "dyktatora" Kadafiego przez lotnictwo brytyjskie. Późniejsze badania wykazały, że strzał padł z zupełnie innego kierunku niż ambasada. Tym razem wywołali "powstanie".... Ameryko czas okupować inny kraj w imię demokracji .
Napisano 07.09.2011 - 15:46
Napisano 07.09.2011 - 18:00
Ostatnio leciał na National Geographic Channel wywiad z najsłynniejszym ludobójca obecnych czasów.
Oglądałem 5/10.
Na tym polega rola prezydenta - nie poddawać sie panice nawet jak wszystko sie wali i zachowac zimną krew .Kierowca jechał bardzo szybko. George W. B. uspokajał go iż tu Alkaida ich nie złapie.
Po kilkudziesięciu minutach już mieli winnego(wcześniej naszykowanego).
Napisano 07.09.2011 - 20:04
Ostatnio leciał na National Geographic Channel wywiad z najsłynniejszym ludobójca obecnych czasów.
Można Busha nie lubić ale takie określenie w stosunku do niego to objaw mocnego upośledzenia umysłowego
Ludobójca...
Jak inaczej nazwać osobę która zleca mordowanie tysięcy niewinnych ludzi lub nie robi nic aby zapobiec śmierci swych rodaków-bo kasa i władza jest ważniejsza.
Oglądanie całego tego bełkotu zabija mózg. Zrobię Ci przyjemność i obejrzę cały film. Rozłożę sobie go na raty. Jak bym obejrzał go jednym ciągiem to musiałbym kupić nowego kompa-wypadnięcie przez okno trochę go uszkodziOglądałem 5/10.
No i własnie na tym polega problem z wszystkimi spiskowcami - oglądają trzy po trzy a potem tworza jakies debilne argumenty typu stopiona stal czy plastkiowe noże .
Trza też mieć czas na głupoty-czyli oglądanie oficjalnych wersji. Osobiście wolę używać logiki niż słuchać papki politycznej do karmienia mas. Najbardziej logiczne są prawa fizyki-w tym dniu wzięły sobie wolne/lub nagromadziły całe mnóstwo wyjątków.Na tym polega rola prezydenta - nie poddawać sie panice nawet jak wszystko sie wali i zachowac zimną krew .Kierowca jechał bardzo szybko. George W. B. uspokajał go iż tu Alkaida ich nie złapie.
Zimna krew, opanowanie-godne podziwu u osoby która zachowywała się jak na wiecznych wakacjachPo kilkudziesięciu minutach już mieli winnego(wcześniej naszykowanego).
Biorąc pod uwage wcześniejszą historie Al-Kaidy i USA i charakter zamachu ani troche to nie dziwi.
Wypada pgratulowac szybko działającego wywiadu a nie takich łamag upolitycznionych jak w polsce .
Napisano 07.09.2011 - 20:45
Idąc tym tokiem myslenia powinno sie wywalic z roboty kazdego policjanta ( no bo źle wykonuja prace skoro cały czas jakiś tam poziom przestępczości istnieje ) , strażaka ( no bo przeciez od czasu do czasu ktoś tam w pożarze zginie ) i lekarzy ( czasem nie dadzą rade uratowac pacjenta ). Że już o bramkarzach piłkarskich nie wspomne ( stoja w tej bramce , kupe kasy biorą za to a gole jak padały tak padają ) .Pogratulować, pogratulować... Musztarda po obiedzie. Jak by byli sprawni to by zapobiegli.
Podaj mi jeden przykład zamachu na własnośc USA dokonanego przez komunistów z Kuby albo Koreańczyków Płn.Pamiętajmy o dawnym bloku wschodnim. Dochodzi jeszcze IRA, kilka krajów z Ameryki Południowej-wyzwalanych/wyzwolonych a rzeczywiście grabionych ze swych złóż naturalnych. No i pozostaje Azja-co do Chińczyków to raczej by ich nie podejrzewali-wykupili większość długów USA, ale pozostaje kochana Korea Pn. Mimo zmian na stołkach nie powinno wykluczać się Kuby. Oni wszyscy byli poza oficjalnymi podejrzeniami mimo że mieli większe możliwości i czasami motywację. Zrobili sobie szybką selekcje i mają winnego
Napisano 07.09.2011 - 21:48
No i własnie na tym polega problem z wszystkimi spiskowcami - oglądają trzy po trzy a potem tworza jakies debilne argumenty typu stopiona stal czy plastkiowe noże .
Zapominasz że Al-Kaida ma przedtem na koncie zamachy na USS Cole , ambasady w Kenii i Tanzanii i pierwszy zamach na WTC ( !!! ).
Poza tym miedzy Al-Kaida a oficjalnym krajem jest jedna zasadnicza róznica - kraj nie ma nic do zyskania na takim ataku a ma wszystko do stracenia ( no jak sie wyda kto to zrobił to kaplica ).
Także nie jesteś orłem w tym zagadnieniu jak widać.Robak po prostu dokształć sie w zagadnieniu pracy wywiadowczej i terroryzmu bo to co piszesz jest niepoważne totalnie.
Napisano 07.09.2011 - 22:05
Napisano 07.09.2011 - 23:20
Napisano 07.09.2011 - 23:53
Tak jak już pisałem w podobnym temacie, teoria spiskowa na temat 11 września nie jest nawet kontrowersyjna. Najgorsza jest świadomość, ile ludzi zginęło i ile jeszcze zginie, w imię tak zwanej walki z "terroryzmem".
Napisano 08.09.2011 - 10:50
A kto pisze że nikt nic nie przeczuwał ??Tym bardziej była na celowniku amerykańskiego wywiadu, łącznie z szefem. Twierdzenie, że wywiad nic nie wiedział, niczego nie przeczuwał, niczego się nie spodziewał - to jest dopiero teoria spiskowa.
Rozgłos, sukces propagandowy, sianie strachu - dla nich to sie liczy bo przekłada sie to na ich władze i napędza im kandydatów na męczenników .Więc napisz nam proszę co na tym zyskała Al-Kaida, ew. kraje islamskie?
Typowe spiskowe Ad personam które nie ma nic wspolnego z tematem . Pomine je milczeniem bo nie kopie sie leżącego.Także nie jesteś orłem w tym zagadnieniu jak widać.
Wiesz ilu atakom zapobiegło CIA ?? Ilu kolesi załapali zanim tamci zdołali sie gdzieś wysadzić czy kogos zabić ?? RAZ im sie nie udało i stał sie 9/11 i teraz kazdy laik tworzy jakies teorie o spiskach . Nawet najlepszemu bramkarzowi zdarza sie wpuścić szmate w ważnym meczu .Nie porównuj policjantów, strażaków czy bramkarzy do wywiadu. Wywiad-nazwa sama sugeruje co ma robić i z czego jest rozliczany. W różnych krajach różnie to wygląda ale schemat jest podobny. Służby są głównie rozliczane na zasadzie zapobiegania i minimalizacji skutków. No a biedny bramkarz ma kilka % szans na sukces przeciw napastnikowi. Nie porównuj rzeczy nieporównywalnych.
Z których najbogatszą i najbardziej wpływowa jest Al-Kaida wiec to logiczne że pierwsza podejrzana jest .Samobójcze ataki są/były typowe dla krajów bliskiego wschodu,różnych organizacji i państw.
Od ataków werbalnych do wpieprzenia sie samolotem w budynek pełen ludzi troche długa droga nie sądzisz ??W USA jest sporo organizacji atakujących rząd-głównie werbalnie.
Charakter zamachu zupełnie nie pasuje do sekty ( ok jest BARDZO nieprawdopodobny )Są jeszcze sekty-ich zdolności są zainteresowaniem władz.
CHYBA - wazne słowo .Przypomina mi się zamach na siedzibę FBI-w WTC7 były chyba akta dotyczące w/w zamachu.
Nie bo nie wpierdzielił sie w niego samolot, bo miał inną konstrukcje bo bla bla bla sa tysiace powodów dlaczego budynek w Oklahomie ( bo chyba o nim mowa ) sie nie zawalił tak jak WTC.Pytanko:czy ten budynek mimo takiego wybuchu i pożaru nie powinien się zawalić jak WTC???
A czemu nie ?? Wiedzieli że Al-Kaida coś szykuje , wiedzieli że coś kombinują i masz zamach który pasuje idealnie charakterystyką do działań Al-Kaidy . To o kim mieli pomyślec ?? O IRA ?To że pomyśleli o Alkaidzie to ok ale nie powinni wykluczać innych.
Ale przecież Bin-Laden przyznał sie do winy wiec w czym problem ?? Nie moja wina że jesteś karmiony spiskowymi halunami, które na podstawie jednej klatki filmu kręconego lodówką próbują podważyć wiarygodnośc filmu z Bin-Ladenem .Sam oskarżony nie przyznawał się do winy-przypomnij mi aby jakikolwiek terrorysta wcześniej wyparł się zamachu na kogokolwiek.
Nikt nie twierdził że Saddam ma MASE broni masowego rażenia tylko że najprawdopodobniej ma. Pojmujesz różnice miedzy tymi dwoma stwierdzeniami ?? Poza tym Saddam miał bron biologiczną ( która używał na cywilach czyli robił rzecz której nawet "szatańskie i zue" USA nie odważy sie nigdy zrobić ) a od atamowej dzieliło go według ostrożnych szacunków jakies 10 lat .Całkiem wywiad dał d...y przy twierdzeniach(byli pewni, mieli dowody) iż u Saddama jest całe mnóstwo broni masowego rażenia.
Kasety to sami terroryści podrzucali do Al-Jazeery wiec nie wiem co to za zarzut ma być .Śladów po broni typu ABC nie potrafili znaleźć a kasety to im z nieba spadały.
Znowu ten sam szit wałkowany tysiace razy ?Podobne było ze znalezieniem paszportu-a czarne skrzynki się ulotniły
Mów za siebie.Co do wywiadu zapewne obaj mamy nikłą wiedzę co do szczegółów działania.
Pokaz mi jakiś kraj islamski którego STAĆ na wojne przeciwko USA . Pół roku po takim wywołaniu wojny z kraju zostałyby tylko zgliszcza bo kraj łatwiej jest wykończyc niż partyzantów.Taki zamach mógł wywołać jakiś kraj aby wreszcie zacząć "świętą wojnę"
Żadnej nadinterpretacji koranu nie ma w tym .Wiem że jest to lekką nadinterpretacją Koranu ale to u nich normalne.
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych