Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoje Zdanie Na Temat Wydarzeń Z Dnia 11 Września 2001 R.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1248 odpowiedzi w tym temacie

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja jestem zdania że samoloty naprawdę uderzyły w WTC ALE:
- Były to samoloty zdalnie sterowane bądź z ludźmi wynajętymi przez rząd USA
- Sam budynek został wyburzony przy pomocy bomby
- Dookoła zostali podstawieni ludzie wynajęci przez rząd i dziennikarze dokładnie wiedzieli kogo pytać

Jest to kolejna mistyfikacja mająca na celu uzyskanie pieniędzy z ubezpieczenia, a także pretekst do walki z "terrorystami" na ziemiach o bogatych zasobach naturalnych. Jednak co z tego, jak ja to zawsze mówię "ludzie mogą wiedzieć, ale i tak z tym g*wno zrobią, bo są niczym". Co można zrobić z tymi informacjami oprócz pochwalenia się nimi w internecie lub jakiemuś koledze? Przecież rząd do niczego się nie przyzna bo jacyś fanatycy wymyślili nową teorię... Dzisiejszy świat jest jak organizm pożerany przez pasożyty, i nie mogący się przed nimi obronić. Wszechobecna cenzura, głupie prawa, zmienianie ustaw dla własnego widzimisie... A to dopiero początek.
  • 3

Howk.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja napiszę tak jeśli w tym samym kraju w 20wieku robi się akcje typu wciągąmy kraj w IIwojnę światową potem zabijamy własnego prezydenta bo to zdrajca "JFK" i tuszujemy sprawę watergate to w 21wieku robimy spektakularna akcję pod tytułem źli islamscy terroryści nas atakują i wyburzamy strategiczne budynki w samym środku wielkiego miasta. A przez kolejne 10 lat ludzie się zastanawiają o co chodzi !!! Woda z mózgu teorie spiskowe potem jeszczę zabijamy jakiegoś brodatego dziadka na pustyni niby przywódce wielkiej organizacji terrorystycznej islamskiej. Odczekujemy jakiś kolejny czas i robimy nowa aferę na której kręcimy siano :) To w wielkim skrócie "Zabili go i uciekł"
  • 2

AnkylDankan.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I właśnie o to chodzi. Po co wyburzać skoro z nieogranicznoymi praktycznie zasobami finansowymi i ludzkimi można przeprowadzić prawdziwy zamach?

Użytkownik AnkylDankan edytował ten post 17.08.2011 - 18:40

• 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Większość speców których znam-tytułujących się jako inżynierowie muszą trzepać kasę, aby podtrzymać obecną piramidę finansową. Czasu im nie starczy aby mi pomóc z wyliczeniami. Pozostałym się nie chce lub wolą inne zajęcia. Potwierdzili mi jednak iż cała oficjalna wersja jest dość śmierdząca. Więc sam pokusiłem się o logiczną analizę. Częściowo polegałem na tzw.ekspertach ale głównie na logice i prostych zasadach fizyki-skomplikowane jest jedynie tłumaczenie rządu USA.
Proszę wykazać iż jestem w błędzie,analiza jest za słaba,ma uchybienia. Przy chwili wolnego czasu zrobię korektę.

Czas obecnie pozwolił mi na wstępną analizę WTC nr 1 i 2. Tak więc samoloty które wleciały w wieżę miały ze sobą po 31000litrow paliwa. Wybuch widoczny na zdjęciach/filmach pochłoną większość paliwa ze zbiorników. Prędkość samolotu i puste przestrzenie pozwoliły na dobre/równomierne wymieszanie się paliwa z powietrzem(idealna mieszanka wybuchu). Obłok ognia po wybuchu wynosił ok 50x50x25m2. Ilość paliwa potrzebna do wytworzenia i utrzymania takiego obłoku jest bardzo duża. Ale szacuję iż spaliło się około 9500litrow. Pozostała ilość paliwa która nie zdążyła się dostatecznie zmieszać z powietrzem aby tworzyć mieszankę wybuchową, paliła się. Szacuję że było to 11000litrów. W WTC2 samolot spenetrował ok 2500m2. Rozmiar skrzydeł x penetracja samolotu w budynek= obszar palenia się pozostałego paliwa. Mogę przyjąć iż palące się paliwo rozlało się na w/w obszarze. Daje mam to ok 4,4l/m2. Czy taka ilość paliwa mogła osłabić konstrukcję? To parę mm paliwa!!! Wiem że paliwo nie "leżało" sobie równiutko tylko skupiało się tam gdzie jest niżej. Jednak przy skupieniu się na małym obszarze może osłabić za małą ilość konstrukcji nośnej. Na pewno osłabienie jednej, dwóch czy nawet pięciu kolumn rdzenia(trochę więcej niż 10%) nie mogło być przyczyną kolapsu. Nawet to osłabienie kolumn musiałoby sięgać kilkudziesięciu metrów w dół.

Na tym forum poruszono dwie hipotezy
1.Paliwo paląc się podgrzało temperaturę wystarczająco aby wywołać efekt naleśnika(oficjalna wersja-niemożliwa do wystąpienia w tamtych warunkach). Temperatura stalowych belek powinna wynosić ponad 600 stopni aby konstrukcja była osłabiona. Wadą tej hipotezy jest to że pionowe kolumny powinny wystawać ze zgliszczów na kilkadziesiąt metrów. Oczywiście temperatura palącego się paliwa jest za mala aby wywołać taki efekt. Nawet biurka i papiery nie podniosą temperatury ognia powyżej 900. Czyli w/w elementy w znacznej mierze wytwarzały kłęby dymu niż podgrzewały konstrukcje nośną. Nawet gdyby ogień podgrzał belki powyżej 600 to na jakim odcinku? Dwa metry, pięć?(liczę w dół bo o niższe kondygnacje chodzi)

2.paliwo rozlało się do wind i wybuch spowodował podcięcie się fundamentów. "Oczywiście" świadkowie pomylili wybuch paliwa z bombą. Wadą jest to iż paliwa było za mało aby "podciąć" fundamenty. Paliwo musiałoby trafić w windy idące bezpośrednio do piwnicy (chyba paliwo nie robiło sobie przesiadek )paliwo wlewające się do szybów wind musiałoby być natychmiast odcięte od palącego się ognia aby mogło wybuchnąć osłabiając fundamenty. Gdyby się zapaliło to ewentualny wybuch byłby niemożliwy. Wybuch paliwa musiałby zachować się irracjonalnie z prawami fizyki i zamiast szukać drogi o najmniejszym oporze(okna drzwi) "skupił" się na fundamentach. Aby budynek się zawalił należy osłabić fundamenty. Żeby wersja oficjalna została spełniona fundamenty musiałyby być osłabione i pionowe kolumny konstrukcyjne musiałyby nagrzać się do krytycznej temperatury. Na spełnienie obu warunków bankowo nie wystarczy wachy. Dodatkowo należy nadmienić iż świadkowie (strażacy) docierając na 78 piętro stwierdzili iż ten pożar da się opanować(udostępniono nagrania rozmów). Widoczna kobieta w dziurze po samolocie jakoś żyje-a powinna praktycznie wyparować. Budynki były trafione pod różnymi kontami-a położyły się praktycznie identycznie, tworząc dodatkowy wyjątkowy przypadek w dniu cudów i dziwów w historii i fizyce. Kolejnym zastanawiającym elementem jest sam kolaps wyrzucający duże elementy na olbrzymie odległości. Czy efekt naleśnika może sproszkować beton , azbest itp? Według mnie może pozgniatać i pokruszyć. Sceptycy przypominali iż w WTC jest więcej stali niż betonu-dzięki czemu stal mogła się mocniej podgrzać. Tylko że ta stal powinna uniemożliwić sproszkowanie się betonu.Weźcie pod uwagę rozpadające się stalowe nośniki konstrukcji wystrzeliwane przy zawaleniu wieży na wszystkie strony. Miał by ogień siłę aby wyrzucić tak mocno te potężne kawały stali? Może to jakoś sceptycy wyjaśnią.

Poniższych temperatur osobiście nie zweryfikowałem-jeżeli są przekłamania to sorki,poprawię się :roll: . Korzystałem z gotowego opracowania.
Ogień przy otwartym paleniu jakiegokolwiek węglowego materiału osiąga maksymalną temperaturę 650 stopni C. Są charakterystyczne czerwono-pomarańczowe płomienie. Czerwono-pomarańczowe płomienie widzieli 11 września. Nawet i ognista kula przy uderzeniu była czerwono-pomarańczowa. Regularne palenie jest mniej więcej pośrodku otwartego palenia jakim jest np. ognisko. Kontrolowany obszar - wysokie piece. Takie palenie używa regulowanego ciągu powietrza i paliwa. Przykładem jest kuchenka gazowa albo silnik samochodu. Kuchenkę gazową możecie miec spokojnie zapaloną cały dzień,gotować na niej zupę, piec kaczkę albo coś dusić. Jakkolwiek jest ze stali, żar jej nie roztop/nie osłabi konstrukcji. Nawet chińskie garnki z blaszki jak papier wytrzymują taki ogień. Ogrzewacz na naftę-można go użyć w każdym mieszkaniu. Ogrzewacz działa na zasadzie wysokiej jakości nafty w pojemniku. Jakkolwiek ogrzewacz jest ze stali, możecie go użyć całą noc i cały dzień. Nafta się zapala i pali się wewnątrz (temperatura 980*C)z tego powodu nigdy nie spowoduje osłabienie albo roztopienie najmniejszej części ogrzewacza. A my mamy uwierzyć, że te potężne monumentalne budowle ze stalowych konstrukcji i aluminiową powierzchnią kompletnie upadły z powodu małych rozproszonych pożarów i 90 minutami dymu

Uwzględniając czas nagrzania, powstała temperaturę. Ile metrów pionowych filarów nagrzało się tak aby stracić swe właściwości konstrukcyjne. Dodać należy jeszcze dwie zmienne:
- nieuszkodzone filary miały izolacje z azbestu(znacznie redukujące temperaturę)
-jak każdy wie cieplej jest zawsze wyżej.
Tak więc prawa fizyki musiałyby zrobić kolejny wyjątek i bardziej ogrzewać piętra pod sobą niż nad sobą. Lecąc dalej dodajmy kolejną sprzeczność z rachunkiem prawdopodobieństwa. Mianowicie-co ma większe szanse przetrwania:paszport czy cztery czarne skrzynki?
Ciekawostką jest to iż w WTC :
-była podłożona bomba 26 lutego 1993 roku pod Północną Wieżą World Trade Center eksplodowała ciężarówka, wypełniona 682 kg materiałów wybuchowych (azotan amonu), zaparkowana w podziemnym garażu. W wyniku zamachu zginęło 6 osób, a ponad tysiąc zostało rannych. Budynek był dalej użytkowany bez zastrzeżeń.
- roku 1975 wybuchł pożar w północnej wieży WTC palił się 3 godziny i szerzył się pionowo z piętra na piętro. Trwał 2 razy dłużej niż pożary z 11 września, bez najmniejszej oznaki zawalenia budynku. Oba w/w przypadki były rządzone innymi prawami fizyki?

Dodatkowo powiedzcie mi czy strażacy uczestniczący w akcji na WTC mieli zapędy samobójcze? Pchali się tam aby pośmiertnie przyczepili im orderek? Ściągnięto tam różne jednostki, niekoniecznie wyszkolone do walki z ogniem na dużych wysokościach. Jednak na pewno osoby w sztabie, dowódcy mieli pojęcie o ewentualnych zagrożeniach dla swych ludzi i budowli. Osoby koordynujące działania, dowodzące zasobami ludzkimi, sami uczestnicy akcji ratunkowych uczestniczą w szkoleniach na których analizuje się zagrożenia i sposoby ich eliminacji/ograniczenia. Zwykły strażak musi wiedzieć co czym gasić, czego nie ruszać, gdzie konstrukcja jest naruszona, których budynków/obszarów się nie da uratować-wtedy chroni się sąsiednie budynki/obszary itd. Jednak ci co wysyłają ich na działania powinni mieć rozleglejszą wiedzę o zagrożeniach. Zwykłych szeregowych strażaków także się uczy "na wyrost" z uwagi na konieczność zastąpienia dowódcy pododdziału podczas akcji.

Jak znajdę czas to wrzucę swe wątpliwości odnośnie pozostałych aspektów spiskowej oficjalnej wersji. Oficjalna wersja to jeden wielki spisek-może nie rządu ale osób które rządem kierują/manipulują.
  • 1

GuardAngel.
  • Tematów: 37
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Krótko.... WTC to jedna wielka mistyfikacja .
Właściciel dostał b wysokie odszkodowanie i nie musial juz usuwać azbestu z budynków WTC.
Skalkulował jak każdy przedsiębiorca ... zlikwidowac azbest w budynkach , czy zniszczyć budynki dostać odszkodowanie i zarobic na nich zamiast tracic . A rząd amerykański przy okazji załatwił troche irackiej ropy i wywołał wojnę , po prawdzie to nikt nic nie wie a ręka rękę myje .
Ekonomia i matematyka nie pozostawiły tu żadnych wątpliwości . Aha no i "Alkaida" :) dołożyła swoje 2 złote jak brzmi oficjalna wersja . Wszyscy są zadowoleni wyjaśnieniami, Ameryko czas okupować inny kraj w imię demokracji .

Użytkownik GuardAngel edytował ten post 26.08.2011 - 11:50

• 1

Easy_Rider.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

... Ameryko czas okupować inny kraj w imię demokracji .

Już znaleźli sobie cel - Libię. W tym przypadku nie musieli posługiwać się prowokacją jak w 1988 r., kiedy to została zastrzelona policjantka podczas demonstracji przed ambasadą libijską w Londynie, co stało się pretekstem do zbombardowania siedziby "dyktatora" Kadafiego przez lotnictwo brytyjskie. Późniejsze badania wykazały, że strzał padł z zupełnie innego kierunku niż ambasada. Tym razem wywołali "powstanie".
  • 1

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ostatnio leciał na National Geographic Channel wywiad z najsłynniejszym ludobójca obecnych czasów. Bodajże w poniedziałek wieczorem. Opisywał on jakie decyzje musiał wydawać, co myślał itd. Słuchać tych bzdur nie mogłem. Oglądałem 5/10. Wyłapałem jak opowiadał że po uderzeniu drugiego samolotu jechali do schronu czy bunkra. Kierowca jechał bardzo szybko. George W. B. uspokajał go iż tu Alkaida ich nie złapie. Po kilkudziesięciu minutach już mieli winnego(wcześniej naszykowanego). Oficjalne "przyznanie" się nastąpiło sporo później.
To kolejna wpadka rządowa. Pamiętam iż George strzelił gafę odnośnie oglądania jak pierwszy samolot wbił się w wieżę. Widział to w tv jakoś trochę po drugim uderzeniu. Szybko taśmy udostępnili. Prawie z prędkością światła :rotfl:
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ostatnio leciał na National Geographic Channel wywiad z najsłynniejszym ludobójca obecnych czasów.

Można Busha nie lubić ale takie określenie w stosunku do niego to objaw mocnego upośledzenia umysłowego :/

Oglądałem 5/10.

No i własnie na tym polega problem z wszystkimi spiskowcami - oglądają trzy po trzy a potem tworza jakies debilne argumenty typu stopiona stal czy plastkiowe noże .

Kierowca jechał bardzo szybko. George W. B. uspokajał go iż tu Alkaida ich nie złapie.

Na tym polega rola prezydenta - nie poddawać sie panice nawet jak wszystko sie wali i zachowac zimną krew .

Po kilkudziesięciu minutach już mieli winnego(wcześniej naszykowanego).

Biorąc pod uwage wcześniejszą historie Al-Kaidy i USA i charakter zamachu ani troche to nie dziwi.
Wypada pgratulowac szybko działającego wywiadu a nie takich łamag upolitycznionych jak w polsce .
  • 1

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ostatnio leciał na National Geographic Channel wywiad z najsłynniejszym ludobójca obecnych czasów.

Można Busha nie lubić ale takie określenie w stosunku do niego to objaw mocnego upośledzenia umysłowego :/
Ludobójca...
Jak inaczej nazwać osobę która zleca mordowanie tysięcy niewinnych ludzi lub nie robi nic aby zapobiec śmierci swych rodaków-bo kasa i władza jest ważniejsza.
Oglądanie całego tego bełkotu zabija mózg. Zrobię Ci przyjemność i obejrzę cały film. Rozłożę sobie go na raty. Jak bym obejrzał go jednym ciągiem to musiałbym kupić nowego kompa-wypadnięcie przez okno trochę go uszkodzi :roll:

Oglądałem 5/10.

No i własnie na tym polega problem z wszystkimi spiskowcami - oglądają trzy po trzy a potem tworza jakies debilne argumenty typu stopiona stal czy plastkiowe noże .

Trza też mieć czas na głupoty-czyli oglądanie oficjalnych wersji. Osobiście wolę używać logiki niż słuchać papki politycznej do karmienia mas. Najbardziej logiczne są prawa fizyki-w tym dniu wzięły sobie wolne/lub nagromadziły całe mnóstwo wyjątków.

Kierowca jechał bardzo szybko. George W. B. uspokajał go iż tu Alkaida ich nie złapie.

Na tym polega rola prezydenta - nie poddawać sie panice nawet jak wszystko sie wali i zachowac zimną krew .

Zimna krew, opanowanie-godne podziwu u osoby która zachowywała się jak na wiecznych wakacjach

Po kilkudziesięciu minutach już mieli winnego(wcześniej naszykowanego).

Biorąc pod uwage wcześniejszą historie Al-Kaidy i USA i charakter zamachu ani troche to nie dziwi.
Wypada pgratulowac szybko działającego wywiadu a nie takich łamag upolitycznionych jak w polsce .

Pogratulować, pogratulować... Musztarda po obiedzie. Jak by byli sprawni to by zapobiegli.
Upolitycznienie jest globalne, nie tylko w naszej dziurze.
Zapominasz iż USA to najukochańszy kraj świata. W rejonie samego bliskiego wschodu jest kilka państw które nazywają USA pieszczotliwie Wielkim Szatanem itp. Pamiętajmy o dawnym bloku wschodnim. Dochodzi jeszcze IRA, kilka krajów z Ameryki Południowej-wyzwalanych/wyzwolonych a rzeczywiście grabionych ze swych złóż naturalnych. No i pozostaje Azja-co do Chińczyków to raczej by ich nie podejrzewali-wykupili większość długów USA, ale pozostaje kochana Korea Pn. Mimo zmian na stołkach nie powinno wykluczać się Kuby. Oni wszyscy byli poza oficjalnymi podejrzeniami mimo że mieli większe możliwości i czasami motywację. Zrobili sobie szybką selekcje i mają winnego :rotfl:
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pogratulować, pogratulować... Musztarda po obiedzie. Jak by byli sprawni to by zapobiegli.

Idąc tym tokiem myslenia powinno sie wywalic z roboty kazdego policjanta ( no bo źle wykonuja prace skoro cały czas jakiś tam poziom przestępczości istnieje ) , strażaka ( no bo przeciez od czasu do czasu ktoś tam w pożarze zginie ) i lekarzy ( czasem nie dadzą rade uratowac pacjenta ). Że już o bramkarzach piłkarskich nie wspomne ( stoja w tej bramce , kupe kasy biorą za to a gole jak padały tak padają ) .

Pamiętajmy o dawnym bloku wschodnim. Dochodzi jeszcze IRA, kilka krajów z Ameryki Południowej-wyzwalanych/wyzwolonych a rzeczywiście grabionych ze swych złóż naturalnych. No i pozostaje Azja-co do Chińczyków to raczej by ich nie podejrzewali-wykupili większość długów USA, ale pozostaje kochana Korea Pn. Mimo zmian na stołkach nie powinno wykluczać się Kuby. Oni wszyscy byli poza oficjalnymi podejrzeniami mimo że mieli większe możliwości i czasami motywację. Zrobili sobie szybką selekcje i mają winnego

Podaj mi jeden przykład zamachu na własnośc USA dokonanego przez komunistów z Kuby albo Koreańczyków Płn.
Zapominasz że Al-Kaida ma przedtem na koncie zamachy na USS Cole , ambasady w Kenii i Tanzanii i pierwszy zamach na WTC ( !!! ).
Do tego można dodac rodzaj zamachu ( typowy zamach samobójczy obliczony na jak najwiekszy strach i szok ) i masz gotową odpowiedź na to czemu od razu pomyśleli o Bin-Ladenie a nie Castro czy Kimie .
Poza tym miedzy Al-Kaida a oficjalnym krajem jest jedna zasadnicza róznica - kraj nie ma nic do zyskania na takim ataku a ma wszystko do stracenia ( no jak sie wyda kto to zrobił to kaplica ).

Robak po prostu dokształć sie w zagadnieniu pracy wywiadowczej i terroryzmu bo to co piszesz jest niepoważne totalnie.
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mógłbym napisać: "Na tym polega problem z wszystkimi sceptykami - czytają to co im oficjalne media podsuną i każdą wyrażoną wątpliwość co do objawionej im przez media wersji przekuwają w spisek"

Sęk w tym, że ludzie po obu stronach dyskusji się od siebie różnią i mierzenie ich jedną miarą jest bez sensu i świadczy o braku merytorycznych argumentów.

Zapominasz że Al-Kaida ma przedtem na koncie zamachy na USS Cole , ambasady w Kenii i Tanzanii i pierwszy zamach na WTC ( !!! ).

Tym bardziej była na celowniku amerykańskiego wywiadu, łącznie z szefem. Twierdzenie, że wywiad nic nie wiedział, niczego nie przeczuwał, niczego się nie spodziewał - to jest dopiero teoria spiskowa.

Poza tym miedzy Al-Kaida a oficjalnym krajem jest jedna zasadnicza róznica - kraj nie ma nic do zyskania na takim ataku a ma wszystko do stracenia ( no jak sie wyda kto to zrobił to kaplica ).

Więc napisz nam proszę co na tym zyskała Al-Kaida, ew. kraje islamskie?

Robak po prostu dokształć sie w zagadnieniu pracy wywiadowczej i terroryzmu bo to co piszesz jest niepoważne totalnie.

Także nie jesteś orłem w tym zagadnieniu jak widać.
  • 0

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie porównuj policjantów, strażaków czy bramkarzy do wywiadu. Wywiad-nazwa sama sugeruje co ma robić i z czego jest rozliczany. W różnych krajach różnie to wygląda ale schemat jest podobny. Służby są głównie rozliczane na zasadzie zapobiegania i minimalizacji skutków. No a biedny bramkarz ma kilka % szans na sukces przeciw napastnikowi. Nie porównuj rzeczy nieporównywalnych.

Co do zamachów na mienie USA to po przypominają mi się głównie ataki na ambasady. Nie chcę strzelić gafy, jak znajdę czas to poszperam dokładniej i podam przykłady. Samobójcze ataki są/były typowe dla krajów bliskiego wschodu,różnych organizacji i państw. W USA jest sporo organizacji atakujących rząd-głównie werbalnie. Przypomina mi się zamach na siedzibę FBI-w WTC7 były chyba akta dotyczące w/w zamachu. Pytanko:czy ten budynek mimo takiego wybuchu i pożaru nie powinien się zawalić jak WTC???
Są jeszcze sekty-ich zdolności są zainteresowaniem władz.

To że pomyśleli o Alkaidzie to ok ale nie powinni wykluczać innych. Sam oskarżony nie przyznawał się do winy-przypomnij mi aby jakikolwiek terrorysta wcześniej wyparł się zamachu na kogokolwiek. Trochę ta przepychanka trwała; USA-jesteś winny! a Bin Laden-To nie ja! Oczywiście wywiad znalazł kiepską taśmę z jakimś typem(ja tam nie widzę podobieństwa). O ile dobrze pamiętam trochę było tych taśm-wiele z nich uznano za spreparowane. Przepraszali za to że wywiad dał się wywieść w pole. Całkiem wywiad dał d...y przy twierdzeniach(byli pewni, mieli dowody) iż u Saddama jest całe mnóstwo broni masowego rażenia. Po wkroczeniu do Saddama małe rozczarowanie...Śladów po broni typu ABC nie potrafili znaleźć a kasety to im z nieba spadały. Podobne było ze znalezieniem paszportu-a czarne skrzynki się ulotniły :mrgreen:

Co do wywiadu zapewne obaj mamy nikłą wiedzę co do szczegółów działania. Możemy jedynie spekulować. Pamiętaj jeszcze o zagrywkach mających obarczyć kogoś innego za działania wywołane przez zupełnie inne osoby. Przykładów chyba nie muszę Ci przytaczać?

Jest jeszcze specyfika Islamu. Taki zamach mógł wywołać jakiś kraj aby wreszcie zacząć "świętą wojnę"
Wiem że jest to lekką nadinterpretacją Koranu ale to u nich normalne.
  • 0

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak jak już pisałem w podobnym temacie, teoria spiskowa na temat 11 września nie jest nawet kontrowersyjna. Najgorsza jest świadomość, ile ludzi zginęło i ile jeszcze zginie, w imię tak zwanej walki z "terroryzmem".
  • 2

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak jak już pisałem w podobnym temacie, teoria spiskowa na temat 11 września nie jest nawet kontrowersyjna. Najgorsza jest świadomość, ile ludzi zginęło i ile jeszcze zginie, w imię tak zwanej walki z "terroryzmem".

Spiskowcy ze sceptykami prześcigają się na analizy, dowody itp. Jako osoba nieufająca rządowi-naszemu czy innym, czasem zapominam że my tu się przepychamy a ci co planowali 911 dalej wdrażają swe plany w życie. Do totalnej kontroli i władzy niewiele im brakuje. Tylko co my z tym możemy zrobić? A jak coś zrobimy to nas uciszą. Ostatnio analizowałem nową metodą uciszania. Na razie ogólnie ale jak czsu starczy to nadrobię. Przymiarki do niej już były-pandemie wirusów itp. Chyba nawet sceptycy potwierdzą że świńska grypa to szwindel. Jak kogoś zamkną za polityczne poglądy-to zawsze się ktoś oburzy, protesty, wyjaśnienia itp. Gdy go "odizolują" bo złapał nową nazwę grypy to będzie ok. Jak się stawia to znaczy że takie są objawy i dawaj go do pieca na dziesięć zdrowasiek :/
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tym bardziej była na celowniku amerykańskiego wywiadu, łącznie z szefem. Twierdzenie, że wywiad nic nie wiedział, niczego nie przeczuwał, niczego się nie spodziewał - to jest dopiero teoria spiskowa.

A kto pisze że nikt nic nie przeczuwał ??
CIA doskonale wiedziało że coś sie kroi ale po prostu nie mieli pojęcia CO i JAKIM sposobem ma sie zdarzyć.
To jest prawdziwe życie a nie film akcji gdzie CIA to ekipa nadludzi którzy mogą wszystko.

Więc napisz nam proszę co na tym zyskała Al-Kaida, ew. kraje islamskie?

Rozgłos, sukces propagandowy, sianie strachu - dla nich to sie liczy bo przekłada sie to na ich władze i napędza im kandydatów na męczenników .

Także nie jesteś orłem w tym zagadnieniu jak widać.

Typowe spiskowe Ad personam które nie ma nic wspolnego z tematem . Pomine je milczeniem bo nie kopie sie leżącego.

Nie porównuj policjantów, strażaków czy bramkarzy do wywiadu. Wywiad-nazwa sama sugeruje co ma robić i z czego jest rozliczany. W różnych krajach różnie to wygląda ale schemat jest podobny. Służby są głównie rozliczane na zasadzie zapobiegania i minimalizacji skutków. No a biedny bramkarz ma kilka % szans na sukces przeciw napastnikowi. Nie porównuj rzeczy nieporównywalnych.

Wiesz ilu atakom zapobiegło CIA ?? Ilu kolesi załapali zanim tamci zdołali sie gdzieś wysadzić czy kogos zabić ?? RAZ im sie nie udało i stał sie 9/11 i teraz kazdy laik tworzy jakies teorie o spiskach . Nawet najlepszemu bramkarzowi zdarza sie wpuścić szmate w ważnym meczu .

Samobójcze ataki są/były typowe dla krajów bliskiego wschodu,różnych organizacji i państw.

Z których najbogatszą i najbardziej wpływowa jest Al-Kaida wiec to logiczne że pierwsza podejrzana jest .

W USA jest sporo organizacji atakujących rząd-głównie werbalnie.

Od ataków werbalnych do wpieprzenia sie samolotem w budynek pełen ludzi troche długa droga nie sądzisz ??

Są jeszcze sekty-ich zdolności są zainteresowaniem władz.

Charakter zamachu zupełnie nie pasuje do sekty ( ok jest BARDZO nieprawdopodobny )

Przypomina mi się zamach na siedzibę FBI-w WTC7 były chyba akta dotyczące w/w zamachu.

CHYBA - wazne słowo .

Pytanko:czy ten budynek mimo takiego wybuchu i pożaru nie powinien się zawalić jak WTC???

Nie bo nie wpierdzielił sie w niego samolot, bo miał inną konstrukcje bo bla bla bla sa tysiace powodów dlaczego budynek w Oklahomie ( bo chyba o nim mowa ) sie nie zawalił tak jak WTC.

To że pomyśleli o Alkaidzie to ok ale nie powinni wykluczać innych.

A czemu nie ?? Wiedzieli że Al-Kaida coś szykuje , wiedzieli że coś kombinują i masz zamach który pasuje idealnie charakterystyką do działań Al-Kaidy . To o kim mieli pomyślec ?? O IRA ?
Już abstrachuje od tego że nie wiemy jakie pomysły pojawiały sie podczas burzy mózgów pare minut po zamachu.

Sam oskarżony nie przyznawał się do winy-przypomnij mi aby jakikolwiek terrorysta wcześniej wyparł się zamachu na kogokolwiek.

Ale przecież Bin-Laden przyznał sie do winy wiec w czym problem ?? Nie moja wina że jesteś karmiony spiskowymi halunami, które na podstawie jednej klatki filmu kręconego lodówką próbują podważyć wiarygodnośc filmu z Bin-Ladenem .

Całkiem wywiad dał d...y przy twierdzeniach(byli pewni, mieli dowody) iż u Saddama jest całe mnóstwo broni masowego rażenia.

Nikt nie twierdził że Saddam ma MASE broni masowego rażenia tylko że najprawdopodobniej ma. Pojmujesz różnice miedzy tymi dwoma stwierdzeniami ?? Poza tym Saddam miał bron biologiczną ( która używał na cywilach czyli robił rzecz której nawet "szatańskie i zue" USA nie odważy sie nigdy zrobić ) a od atamowej dzieliło go według ostrożnych szacunków jakies 10 lat .

Śladów po broni typu ABC nie potrafili znaleźć a kasety to im z nieba spadały.

Kasety to sami terroryści podrzucali do Al-Jazeery wiec nie wiem co to za zarzut ma być .

Podobne było ze znalezieniem paszportu-a czarne skrzynki się ulotniły

Znowu ten sam szit wałkowany tysiace razy ?

Co do wywiadu zapewne obaj mamy nikłą wiedzę co do szczegółów działania.

Mów za siebie.

Taki zamach mógł wywołać jakiś kraj aby wreszcie zacząć "świętą wojnę"

Pokaz mi jakiś kraj islamski którego STAĆ na wojne przeciwko USA . Pół roku po takim wywołaniu wojny z kraju zostałyby tylko zgliszcza bo kraj łatwiej jest wykończyc niż partyzantów.

Wiem że jest to lekką nadinterpretacją Koranu ale to u nich normalne.

Żadnej nadinterpretacji koranu nie ma w tym .
  • -3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych