Napisano 20.09.2006 - 21:21
Napisano 20.09.2006 - 21:39
Napisano 20.09.2006 - 21:41
Napisano 20.09.2006 - 21:51
Oczywiście.To se poczytaj o tym co to są filmy dokumentalne
...ja jestem tego zdania, że im mniej wykształcone społeczeństwo tym łatwiej jest nim manipulować... To są podstawy
Napisano 20.09.2006 - 21:59
Napisano 20.09.2006 - 22:08
Widzisz, jest to kwestia spojrzenia 2 osob na jedne i te same fakty. Czasami jest tak ze dwie osoby widzą całkiem coś innego. Ja to samo moge powiedzieć o tym filmie na TVP 2 ze tez sie wciskało kity jak to najdoskonalszy system obronny został zaskoczony i przytrafiła się katastrofa, natomias fakty są takie, że rząd nie został zwykle zaskoczony tylko dokonał się CUD.Dokumentnie wciska się w nim jeden kit za drugim, czego zaledwie namiastkę starałem się ostatnio uwidocznić. W tym miejscu mogę posłuzyć się twoimi slowami:
Napisano 20.09.2006 - 22:29
Ależ zgadzam się z tym. To jest cecha filmów fabularnych, nawet tych opartych na faktach.Sprawa wygląda tak, że: filmy dramatyczne zrególy są koloryzowana, a ich tworcy narzucają swoją wizję
Także sie zgadzam. Ale stwierdzanie w "911 Mysteries - Demolitions", że:natomiast filmy dokumentalne przedstawiają fakty
Napisano 20.09.2006 - 22:40
Napisano 20.09.2006 - 22:57
Napisano 20.09.2006 - 23:00
Właśnie. Szkoda tylko, że to całe "Mysteries -911 Demolition" nie są dokumentem. Wszelkie wyjaśnienia autorów tego filmu są w większości ich własnymi subiektywnymi osądami. I o zgrozo, zwykle błędnymi.Natomiast na fimlach dok masz pzredstawione oryginalne zapiski i mozesz zobaczyc fakty na własne oczy
Tak zwykle jest. Szkoda tylko, że w przypadku przytaczanego przeze mnie wyżej filmu ocenę wystawia [b]PODSTAWOWA I OBIEKTYWNA FIZYKA.Natomiast kwestia wycioągnietych wnioskow z takiego filmu dok pozostaje do twojej oceny
Napisano 20.09.2006 - 23:06
Tak tak.... Przestancie gadac ze wszystkie filmy anty Bushowskie są stekiem bzdur bo sie tylko ośmieszacie... Tworzycie swoj własny swiat iluzji.. Jakby tak było, że są to filmy jednostronne, wybiorcze w zniekształconym kontekscie, przedstawiają zupełnie nieprawdziwy obraz wydarzen to taki film jak Farenheit 9/11 nie zostałby nagrodzony na najwazniejszym festiwalu filmowym w Europie... I zrozum wreszcie że nie ma doskonałych filmow dokumentalnych bo nikt nie jest nieomylny...Problem w tym, że w filmach niby "dokumentalnych" popierających TS te "fakty" są podawane jednostronnie, wybiórczo, w zniekształconym kontekście tak, że przedstawiają zupełnie nieprawdziwy obraz wydarzeń dodatkowo doskonale oddziałujący na wyobraźnię odbiorcy.
Czepił się rzep psiego ogona : Nigdy nie powiedziałem, żebyś bral ten film za przykład...zkoda tylko, że to całe "Mysteries -911 Demolition"
Napisano 20.09.2006 - 23:15
Napisano 20.09.2006 - 23:18
A w czym on jest taki wyjątkowy od pozostałych tego typu filmów, że nie mogę się nim poslugiwać jako przykładem? Czyżby stracił on już rangę DOKUMENTU, bo tak przynajmniej traktowała go większość uczestników tego forum? Dokument pełen mocnych dowodów - tak chyba było jeszcze do wczoraj.Czepił się rzep psiego ogona Nigdy nie powiedziałem, żebyś bral ten film za przykład...
0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych