myślę, że jest to zakłócenie, bo obiekt jest zbyt wyostrzony w stosunku do tła.
poza tym... wierzycie, że udostępniliby zdjęcie z faktycznym statkiem kosmitów na stronie internetowej?
ja myślę, że oni wiele wiedzą, bardzo wiele, może i zdjęcia też mają, ale na pewno nie dla wglądu szarej społeczności. czy tam zjadaczy hamburgerów. pewnie nigdy się prawdy nie dowiemy, a jeśli już, to okrojonej i bardzo przerobionej na taką, jaka im odpowiada.
a moze wlasnie z tego przekonania nie przejmuja sie tym co przegapia, bo nawet zeby niewiem co tam bylo na zdjeciu to i tak ludzie powiedza ze niemozliwe aby nam to pokazali itd..
lub tez ktos z pracownikow nie zgadza sie z polityka NASA i celowo przepuszcza takie drobiazgi, aby pokazac to innym..
mnie osobiscie chce sie smiac z tego, ze jak takie zdjecie dotyczy Ziemi, to jest zalewane kometarzami ze to owad, ptak, samolot (co w 99% przypadkow jest oczywiste), a tutaj poniewaz powyzsze odpada z automatu, to wymyslane sa na predko nowe przyczyny - wazne aby sceptyczne i to przekonanie wlasnie smieszy..
"siedze przed kompem, badam kosmos palcem po monitorze i wszystko wiem.."Jesli bylby to blad w przesyle danych to czy nie powinno byc takich wiecej i czesciej, jak np z tymi z SOHO gdzie w tygodni jest kilka na YT filmow z inwazja UFO?
Dziwne ze wydarzylo to sie chyba pierwszy raz z setek tysiecy zdjec przeslanych podobnie, chocby np takie:
Użytkownik manitoris edytował ten post 18.07.2012 - 15:30