Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Gdańskie UFO" z 1955 roku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
95 odpowiedzi w tym temacie

Muhomorniczy.Cylon.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie będzie żadnych analiz. Ktoś tam poprosił o zdjęcie zdjęcia a owo zdjęcie było słabej jakości i z daleka a i tak widać że to kartka z drukarki udająca zdjęcie papierowe. Oraz już na samym początku ktoś zrobił analizę po której jak byk widać ze ufo doklejone. Niby że scaner tak zawinił.Ciekawe że tylko przy obiekcie. Już teraz można minusować autora i banować z czystym sumieniem.

KazimierzCzmyk. Beznadziejna przykrywka. Nick na miarę trola ktory chce się naiwnie uwiarygodnić.

edycja: overdose

Dołączona grafika

Użytkownik overdose edytował ten post 01.09.2012 - 11:39

• -2

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie ale do drugiej połowy października jeszcze daleko :roll: ,

No.. wiem :D chodziło mi raczej o to, czy dawał jakiekolwiek oznaki życia? Może odezwał się do Ciebie na pw? Bo jak widzisz sceptyków na forum nam nie brakuje...
  • 0

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przy takiej ostrości zdjęcia to że tam jest pokrywka jest równie prawdopodobne jak to że jest tam statek klingonów.
  • 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przy takiej ostrości zdjęcia to że tam jest pokrywka jest równie prawdopodobne jak to że jest tam statek klingonów.

Z pewnych przyczyn (jeżeli potwierdzi sie datowanie na 50 lata) to nie będzie równie prawdopodobne . Więcej napisze po analizie. Ten przypadek jest z pewnych przyczyn nietypowy i ale narazie nie napiszę dlaczego :mrgreen:
  • 0

Lucasso.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem,czemu nikomu nie przyszło to do głowy wcześniej,bo przeczytałem cały temat i niczego takiego nie znalazłem.

Czemu zdjęcie jest wykonane tak "nisko"? Dziadek coś wspominał o tym,dlaczego zostało w ten sposób zrobione? Czemu w celu lepszego ujęcia UFO na zdjęciu nie skierował aparatu nieco wyżej? A może całe zdjęcie jest mistyfikacją,a aparatu nie skierował wyżej dlatego,że było tam coś,czego nie można pokazać,na przykład kijek,do którego była przymocowana żyłka,trzymająca z kolei rzekomy Niezidentyfikowany Obiekt Latający.
  • 0

daxx.
  • Tematów: 116
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Również czekam z niecierpliwością na analizę zdjęcia, gdyż już gdzieś widziałem bardzo podobne ujęcie a może nawet takie samo, identycznego obiektu. Ale nie mogę niestety doszukać się w pamięci mej gdzie to było. Przypomina mi bardzo te obiekty:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak widać z załączonych zdjęć, kształt NOL-a bardzo popularny w latach 50-tych ubiegłego stulecia.
  • 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2799
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Temat tymczasowo zamknięty (planowane otwarcie w październiku). Autora pierwszego postu proszę o PW, jeśli zechce kontynuować dyskusję.

Aktualizacja 09.11.2012:

Dołączona grafika
  • 1

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety brak kontaktu. A tak miałem nadzieję na te badania.No cóż ...trudno.
  • 0

Redux.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może nie miał czasu, a może to fejk i zaawansowany trolling.
Naprawdę czekałem cierpliwie, aż się tu coś pojawi, a tu nic... :(
  • 0

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakby nie miał czasu to dałby znać że nie ma czasu, a skoro wsiąkł jak kamfora to znaczy że sprawa od początku była lipna.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sumie szkoda. Może jednak jeszcze się odezwie. Nie robiłbym z niego tak automatycznie trolla. UFO nie UFO, może faktycznie chciał tą sprawę wyjaśnić.
  • 0

hummin.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie chcę się chwalić, ale od początku wiedziałem, że to lipa. Autor próbował się uwiarygodnić twierdząc, że nie wierzy w UFO, to był dla mnie pierwszy sygnał, że jest to oszustwo, ale nie chciałem robić tutaj na forum afery, bo nie miałem dowodów.
  • 0

Redux.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bo nie miałem dowodów.

Dalej nie masz mamy... ale warto by się zdecydować, czy uznajemy to za fejk i trolling (wygrałem :D) czy czekamy na przełom w sprawie...
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 777
  • Artykułów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyszło, że Pan Kazimierz "Czmyknął"...

Dave1.
  • Tematów: 18
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Trolle mają czasami zwyczaj wstawiania fałszywego iimienia i nazwiska w nick zeby się uwiarygodnić. Od razu wiedziałem że coś tu nie gra.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych