Napisano 11.08.2012 - 22:08
Napisano 12.08.2012 - 10:10
Napisano 12.08.2012 - 10:24
Napisano 12.08.2012 - 10:36
Napisano 12.08.2012 - 11:38
Dyskryminowana jest metoda leczeniem Letrilem czyli witaminą B17, MMSem. Duże sukcesy w leczeniu raka ma Polski ksiądz w Peru lecząc ziołami w tym Wilka Korą z tradycji leczniczej Indian, są też tradycyjne Polskie zioła.
Użytkownik Wszystko edytował ten post 12.08.2012 - 11:40
Napisano 12.08.2012 - 11:45
"Nas nikt nie przekona że białe jest białe, a czarne jest czarne" Miliony osób zostały uratowane przez chemioterapie ale i tak znajdą się osoby, które na podstawie słów jakiegoś naukowca będą mówić że to tylko wzmacnia komórki rakowe...
Napisano 12.08.2012 - 12:23
Napisano 12.08.2012 - 13:05
Użytkownik piotrdln edytował ten post 12.08.2012 - 13:09
Napisano 12.08.2012 - 13:22
inne nowotwory w ktorych nie wykonuje sie tak masowo biopsji nie zanotowały tak drastycznego wzrostu zachorowań jak te w których zaczęto masowo wykonywać biopsje
Napisano 12.08.2012 - 14:28
Aidil i inni zwolennicy alternatywnych metod leczenia raka: dobrze jest głosić jedyne prawdziwe prawdy wtedy, kiedy nie miało się z problemem do czynienia. Znam osobę wyleczoną dzięki chemii i radioterapii. Nikt kto kogoś kocha albo boi się o swoje życie nie ryzykowałby leczenia ziołami, tylko dlatego, że istnieją legendy, o tym że jest to lepsza droga leczenia. Istnieją tylko legendy i są one w swej prawdziwości porównywalne z poglądem, że leki homeopatyczne są skuteczne: niektórzy twierdzą, że to pomaga, ale tylko twierdzą, bo z powszechniejszym odzewem nikt się nie spotkał. Za dowody skuteczności tych teorii są podawane natomiast fałszywe życiorysy osób o zmyślonym nazwisku i zdjęciami twarzy wyciętymi z płatków śniadaniowych.
Napisano 12.08.2012 - 16:09
inne nowotwory w ktorych nie wykonuje sie tak masowo biopsji nie zanotowały tak drastycznego wzrostu zachorowań jak te w których zaczęto masowo wykonywać biopsje
chcesz mi pokazać, że znasz się lepiej na temacie ode mnie.
"nowotwory nie wykazały wzrostu zachorowań" wyjaśnij mi jak nowotwór może zachorować na nowotwór
Użytkownik piotrdln edytował ten post 12.08.2012 - 16:10
Napisano 12.08.2012 - 18:21
Jeśli tak uważasz to serdecznie zapraszam do debaty na ten tematHomeopatia ma swoje teoretyczne uzasadnienie w "pamięci wody". To nie jest magia ani zabobon za to odkrycie są tytuły naukowe i nagrody. Twórcą tego odkrycia jest Japończyk i można o tym poczytać. Nie przytoczę jego nazwiska ale nie jest tak trudno je odszukać.
Mylisz się, penicylina to naturalny antybiotyk produkowany przez grzyby z rodzaju Penicilium, czyli po naszemu pędzlaki, a nie sam grzyb. Aspiryna to popularna nazwa kwasu acetylosalicylowego, który jest syntetyczną pochodną kwasu salicylowego (wiem bo sam miałem okazję własnoręcznie zrobić aspirynę na ćwiczeniach z chemii organicznej). Kwas salicylowy występuje naturalnie w korze wierzby (z łaciny Salix - stąd nazwa kwas salicylowy). Dlaczego jednak sprzedaje się jego syntetyczną pochodną pod postacią aspiryny jako środek przeciwbólowy? Ponieważ sztuczna aspiryna jest mniej toksyczna od naturalnie występującego kwasu salicylowego oraz ma mniej działań ubocznych, innymi słowy jest zdrowsza dla człowieka. Jednynie zgodzę się z Tobą co do zastosowania kory Chinowca lekarskiego, sama chinina to związek chemiczny występujący w korze tego drzewaPenicylina to grzyb. Aspiryna została wyizolowana z kwiatostanu wiązówki, pierwszym lekiem na malarie była kora chininy itd.
Owszem, syntetyki bazujące na naturalnych substancjach są często stabilniejsze chemicznie i mniej toksyczne, gdyż są udoskonalone przez człowieka, dlatego stosuje się syntetyki.Farmacja opiera się na tych preparatach ale produkowanych jako syntetyki.
Napisano 12.08.2012 - 18:34
Homeopatia ma swoje teoretyczne uzasadnienie w "pamięci wody".
To nie jest magia ani zabobon za to odkrycie są tytuły naukowe i nagrody. Twórcą tego odkrycia jest Japończyk i można o tym poczytać. Nie przytoczę jego nazwiska ale nie jest tak trudno je odszukać.
Użytkownik pdjakow edytował ten post 12.08.2012 - 18:35
Napisano 12.08.2012 - 19:45
Aidil, uwierzę w to dopiero wtedy, kiedy okaże się, że sama przeprowadzałaś nad nimi badania i przedstawisz mi sama argumenty poparte dodatkowo autentyczną dokumentacją swoich badań. Wybacz, ale nie wierzę w spam rozsyłany droga mailową o cudownych ziołach i miodach, których wątpliwe działanie żeby poznać należy zaciągnąć pożyczki, nie wierzę też w artykuły z portali rodem Wolne Media, których autorzy wypisują z uporem maniaka niestworzone teorie, cytując kogoś innego, ale po krótkiej rozmowie okazuje się, że nie mają podstawowej licealnej wiedzy na temat czegokolwiek.Czasami trzeba trochę pokory i poczytać o innych terapiach i zmusić się do zrozumienia tez i zapoznać z argumentami.
nie wiem kogo tu cytujesz bo ja takiego zdania jak przytoczyłaś nie napisałem"nowotwory nie wykazały wzrostu zachorowań" wyjaśnij mi jak nowotwór może zachorować na nowotwór
jak nie wiesz co to cytat to poszukaj sobie definicji i nie przekręcaj czyjejś wypowiedzi dla własnej wygody
Użytkownik coś_innego edytował ten post 12.08.2012 - 19:59
Napisano 12.08.2012 - 19:59
Użytkownik Wszystko edytował ten post 12.08.2012 - 20:00
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych