Skocz do zawartości

Korwin Mikke poniża niepełnosprawnych sportowców

• Please log in to reply
98 replies to this topic

reformator.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Niestety racja. Ten człowiek pod żadnym pozorem nie powinien uczestniczyć w dyskusjach o sprawach społecznych. Dał się wrolować w dyskusje na tak marginalny temat. Bardzo złe zagranie. Mimo iż popieram wartości jakie reprezentuje i zgadzam się z nim to widze że brakuje mu wyczucia politycznego. Poczciwy z niego człowiek ale polityk marny. Trzeba go zastąpić. Pora żeby prawicowcy wzięli się w garść i trzeba poszukać nowego lidera i stworzyć nową formacje. KNP przez lansowanie jedynie JKM jest skazana na porażke. Ktoś chciałby pomóc niech piszę do mnie, poszukiwałbym ludzi o takich poglądach żeby razem coś poplanować.

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oglądałem Janusza Korwin-Mikkego w "Tomasz Lis na żywo" i jasno pokazał, że zmienił się ze znakomitego znawcy liberalizmu gospodarczego w błazna. To jest jego koniec i tyle w temacie.

Lepszy jest błazen niż złodziej, oszust i kłamca.
Tego błazna kojarzysz?

Dołączona grafika

Należy brać poprawkę na media które manipulują widzami i gośćmi w celu uzyskania określonego efektu.

#63 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Należy brać poprawkę na media które manipulują widzami i gośćmi w celu uzyskania określonego efektu.

Ale on zwyczajnie myli się w tej kwestii. Paraolimpiada to znakomita promocja samodzielności wśród niepełnosprawnych. Pokazuje, że mogą nie tylko siedzieć na tyłku, narzekać i czekać na rentę ale decydować o sobie i ambitnie stawiać sobie cele. Paraolimpiada to element wychowawczy dla całego społeczeństwa. Ci pierwsi uczą się, że z defektem można, a nie TRZEBA żyć, a ci drudzy mogą zobaczyć, że to nie są niedorajdy życiowe, a nawet mogą się zawstydzić, że są zdrowi, a nie przejawiają żadnych ambicji.

Dobra, nie lubię się rozpływać nad innymi więc wystarczy tego dobrego :P

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Występ JKMa w programie "Lis na żywo"

Nie widzę nic bulwersującego w tym co powiedział Korwin-Mikke. Wyraził po prostu swoje zdanie na temat paraolimpiady i sportu. Jak dla mnie jego punkt widzenia jest całkiem sensowny i logiczny, chociaż każdy może mieć naturalnie inną definicję sportu. Ciekawą sprawą jest to, że nawet na zwykłej olimpiadzie istnieje podział na kobiety i mężczyzn. To jest niedopuszczalne z punktu widzenia feminizmu indywidualistycznego (nie mylić z lewicowym feminizmem).

Tromasz.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sami niepełnosprawni popierają i zgadzają się z tym co powiedział JKM na temat paraolimpiady. To użalanie nad niepełnosprawnymi którzy tego nie cierpią jest tragiczne. Tutaj kilka wypowiedzi :

"Jako inwalida drugiej grupy powiem - niepełnosprawny dla srawnego to i tak ktoś Z boku i całe to czcigodne humanistyczne gadanie moze Pan Wasiukiewicz sobie w dupę włożyć..(...) Ja nie mam pretensji, ze inni ludzie uciekaja od widoku cierpienia czy samego cierpienia. Sam od niego uciekam... Nie oglądam zadnych olimpiad czy innych konkursow dla niepelnosprawnych... Wolę JKM który mowi to, co mysli - niz taka Pania Rajewską ds. osób niepełnosprawnych i rownouprawnienia. Korwin jest brutalny, ale normalny - a ta Pani jest tylko urzędasem (...): udaje, ze pomaga a zyje tylko z pensji i jak reszta swiata nie zbawi... Poprawnosc polityczna nic nie daje..mi od tego cierpiec nie jest lzej. Denerwuje mnie to udawanie. Ucieczka od choroby i cierpienia to atawizm."

lub

"Eh, nie zesrajcie się. Czy Korwin Zabrania? Nie, Korwin nie jest od zabraniania . Tekst wymaga myslenia a wielu z was ma z tym problemy.. A - I by bylo jasne: popieram Korwina w tej kwestii mimo, że jestem osobą z niepełnosprawnością, ale oczywiscie wielu zdrowych go atakuje, bo wydaje im sie tak sluszne, by brac <slabszych> pod obronę"

I było jeszcze kilka wypowiedzi osób niepełnosprawnych zgadzających się z JKM.

Są to fragmenty z nowego wydania Angory nr 37.

Arcyciekawe zjawisko..

ale oczywiscie wielu zdrowych go atakuje, bo wydaje im sie tak sluszne, by brac <slabszych> pod obronę"[/i]

myślę, że o to głównie chodzi.

#66 Gość_RekaThora

Gość_RekaThora.

Napisano

Cóż, chcialam przeprosic ze na start, wstawiłam tekst z głupiego pudelka, gdzie przeciez niemal zawsze wyrywają z kontekstu, by z każdego zrobić idiotę i tego złego. Wprawdzie nie lubie Krowina i nie popieram wielu jego poglądów, ale po wczytaniu sie w całą wypowiedź stwierdzam, że ma on w niemałym stopniu rację.

ViV.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ma co-lepszy jest Tusk który prawdę powie...(oraz 95% innych polityków)

Skąd przeświadczenie, że wolę Tuska? Lol. JKM dla mnie jest obecnie najlepszym wyborem (jeżeli pominiemy wątpliwości w rodzaju, czy on tak naprawdę chce wejść do sejmu, czy tylko trolluje i uniemożliwia przez to rozpropagowanie idei wolnościowych, bo czasami zachowuje się, jakby taki właśnie miał cel), co nie znaczy, że jest idealny. We wczorajszym programie tylko to potwierdził. Miał momenty dobre, ale nie brakowało też głupot.

ten starszy pan dla mnie jest przedłużeniem marzeń hitlera o jednej rasie,jedym kolorze oczu i włosów,i oczywiście o jednym kształcie czaszki-po prostu faszyzuje

Korwin dobrze powiedział wczoraj, że Lis i reszta jest bliżej faszyzmu niż on. Z tymi "zdrowymi i silnymi" rzeczywiście przesadził, ale jak im wtedy wygarnął, jak obecna polityka przypomina rządy Hitlera, od razu zmienili temat. :) Jeden z highlightów JKM-a we wczorajszym programie.

Użytkownik ViV edytował ten post 11.09.2012 - 13:47

tom89.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak-podziwiajcie i bijcie mu brawo-wczoraj dał popis swojej "inteligencji",a Lis bardzo dobrze to ujął,ja bym jeszcze dodał,że ten starszy pan dla mnie jest przedłużeniem marzeń hitlera o jednej rasie,jedym kolorze oczu i włosów,i oczywiście o jednym kształcie czaszki-po prostu faszyzuje- i pewnie zaraz się zlecą zwolennicy swojego wodza-tak jak w studiu zebrała się hołota popierająca jego,i jak coś złego było powiedziane to zaraz wybuczeli-na szczęście tacy ludzie jak on to jest margines społeczny-kanapowy"polityk"

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bo jesteś krótkowzroczny i mainstreamowy.

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wchodząc w samą dyskusje na temat JKM, mam jedno pytanie:

Dlaczego w tych programach, dyskusjach nie mogą znaleźć nikogo kto potrafi używać argumentów? Przecież ta kobieta u Lisa wczoraj to nie potrafiła nic sensownego powiedzieć. "Weź się już człowieku nie odzywaj" to ma być argument? Phi... nie wspominając nawet o publiczności której reakcje są bardziej sztuczne niż aktorzy z "Dlaczego ja".

Sam jestem umiarkowanym zwolennikiem Korwina i zdaje sobie sprawę że zdarza mu się mówić od rzeczy jednak te teksty o faszyzmie to tylko uśmiech politowania wywołują :)

Jeśli chodzi o polską telewizję jedynym programem dyskusyjnym który według mnie opłaca się oglądać jest "Młodzież kontra..." są argumenty, opinie, ciekawi goście a i prowadzący zachowuje się normalnie.

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faszyzm to socjalistyczna ideologia. Większość osób oskarżających Korwin-Mikkego o faszyzm sama jest faszystami.

reformator.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

http://pl.wikipedia....i/Prawo_Godwina

Tutaj bardzo ciekawe prawo często wykorzystywane w dyskusjach przeciw Korwinowi właśnie.

Robakatorianin

Tego błazna kojarzysz?

Tak tylko że niestety wybory pokazują co innego. Błazna nikt nie traktuje poważnie chyba że jest do bólu demagogiczny jak Palikot i znalazł nisze.

Aton

Ale on zwyczajnie myli się w tej kwestii. Paraolimpiada to znakomita promocja samodzielności wśród niepełnosprawnych. Pokazuje, że mogą nie tylko siedzieć na tyłku, narzekać i czekać na rentę ale decydować o sobie i ambitnie stawiać sobie cele. Paraolimpiada to element wychowawczy dla całego społeczeństwa. Ci pierwsi uczą się, że z defektem można, a nie TRZEBA żyć, a ci drudzy mogą zobaczyć, że to nie są niedorajdy życiowe, a nawet mogą się zawstydzić, że są zdrowi, a nie przejawiają żadnych ambicji.

Dobra, nie lubię się rozpływać nad innymi więc wystarczy tego dobrego :P

Ale ty też nie rozumiesz. Korwin jasno powiedział on nie jest przeciwny zawodom jakie sobie robią niepełnosprawni tylko że to jest finansowane z jego kieszeni. Zresztą ja uważam że nie powinno się w mediach promować niepełnosprawności bo właściwie czemu to służy? A te głupoty że między niepełnosprawnymi a pełnosprawnymi nie ma różnicy to już wgl co to ma być. Oczywiście że jest róznica i to jest cierpienie i normalne że ludzie tego nie chcą oglądać. Ktoś lubi łazić do hospicjów i oglądać jak ludzie się męczą i umierają?? Albo ktoś lubi patrzeć na ofiary wypadków? Normalne że woli się oglądać zdrowych i wysportowanych którzy łamią granice zdrowego ciała. To ludzkie i instynktowne.

Bobek.
  • Tematów: 30
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Faszyzm to socjalistyczna ideologia. Większość osób oskarżających Korwin-Mikkego o faszyzm sama jest faszystami.

To samo tyczy się ludzi z tak zwanej antify, która kiedy widzi człowieka z flagą Polski, krzyczy do niego 'faszyzm nie przejdzie'. Ta manipulacja znaczeniem słów pierze mózgi ludziom, którzy obojętnie przejdą obok flagi z sierpem i młotem, a będą widzieć wrogów tylko i wyłącznie w ludziach nazwanych faszystami a faszystą na dziś dzień wydaje mi się można nazwać każdego, bo już mało kto wie co to słowo oznacza, ale jak ktoś tak powie o kimś/czymś to znaczy, że coś lub ktoś jest złe.

Takie są efekty propagandy w mediach i nie tylko.

Ps. a takie osoby jak Lis, Olejnik czy ta Korwin-Piotrowska niech nie zabierają głosu w sprawie Korwina Mikke, ponieważ Lis to dziennikarz absolutnie nieobiektywny, Olejnik miała tatusia, który zajmował wysokie stanowisko w innym zbrodniczym systemie i wkręcił ją do telewizji (wiem, że jej tam nie było ale dorzuciła swoje 3 grosze dyskredytując jego postać całkowicie), a Korwin - Piotrowska ? kim ona w ogóle jest, dziennikarką programów plotkarskich ? Nie bronie Korwina, ale wydaje mi się, że każdy wykorzystuje tylko okazję, żeby podważyć jego autorytet, bo kiedy on mówił o sprawach na prawdę ważnych dla państwa to się go nie zapraszało do debat, ale jak palnął coś takiego (sam nie wiem czemu, przecież zdawał sobie sprawę, że wszystko zostanie zmanipulowane i zostanie ośmieszony) to się go zaprasza i robi z niego idiotę..pewnie po to, by sprawę nagłośnić a przed samymi wyborami przypomnieć o tym i zapewnić stołki naszym kochanym największym partią.

Użytkownik Bobek edytował ten post 11.09.2012 - 18:00

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Każdy ma prawo odbierać to jak chce. Ja natomiast chciałem o nieco czym innym, aczkolwiek niewiele odbiegającym od temtu.

Otóż od kilku dni obserwujemy jak hipokryci z TVN-u spu...ją się nad sukcesem paraolimpijczyków. Ja troszkę poszperałem w historii tych występów i mogę powiedzieć jedno. Na 100% dziennikarze z Totalnych Volnych Naszych interesują się tym zagadnieniem chwilowo i na zasadzie wrzutki przykrywającej topowe afery i aferki. Ci, którzy nie kryją zachwytu nad występem naszych paraolimpijczyków mają w sobie coś z dyletanta. Bo każdy, kto ściskał kciuki za naszych sportowców już dużo wcześniej i żywo się nimi interesował a nie tylko od ostatniego święta doskonale wie, że kiedyś byliśmy światową potęgą, a dzis jesteśmy co najwyżej średniakiem.

Trzeba przypomnieć, tonując TVNowskie ochy i achy, że podczas igrzysk paraolimpijskich w Arnhem w 1980 r. zajęliśmy drugie (!) miejsce zdobywając 177 medali. NY84 - 106, Seul88 - 83, Barca82- 32, Sydney0.0 - 53, Ateny04 - 54, Pekin - 30.

Właściwie literalnie rzecz ujmując to od igrzysk w Atenach wyraźnie widać, że w polskim sporcie paraolimpijskim pogłębia się kryzys.

I niech mi ktoś powie, że TVN nie ma czegoś wspólnego z osławionym w niegdysiejszych dowcipach Radiem Erewań :)

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Robakatorianin, popierasz cenzurę proponowaną przez Korwina? Akurat. Nie bądź śmieszny. Gdyby taka cenzura obowiązywała to wszystkie nieprawdziwe, czyli niezgodne z oficjalną wersją treści byłyby kasowane. Chyba nie byłbyś z tego zadowolony, bo jesteś zwolennikiem wielu z nich np. tego że w atakach na wtc nie wszystko jest takie jak w oficjalnej wersji. Również inne nieprawdziwe treści by blokowano, czyli całą nieudowodnioną alternatywną medycynę, homeopatię, ssanie oleju, reiki, teorię pustej Ziemi i masę innych bzdur. Na coś takiego sam bym mógł się zgodzić, bo to by przynajmniej pomogło tym, którzy nie potrafią sami oddzielić prawdy od fikcji.

Zresztą ja uważam że nie powinno się w mediach promować niepełnosprawności bo właściwie czemu to służy?

Następny z "własnym" zdaniem :| Po to się pokazuje paraolimpiadę, żeby zmobilizować resztę niepełnosprawnych do aktywnego życia. To z kolei wpływa dobrze na PKB, bo więcej z nich może będzie pracować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych