MyloNatomiast nacjonalista chwalący Franco czy Pinotcheta to standard i normalka.
Bo jest co chwalić. Dokonali prawdziwych cudów gospodarczych. To dzięki Franco socjaliści Hiszpańscy mieli co wydawać przez tak długi okres a Chile ustępuję tylko dużo większej i bardziej zamożnej w surowce Brazylii na kontynencie Ameryki Płd. Wystarczy porównać Chile z socjalistyczną Wenezuelą i zobaczyć co lepiej wychodzi krajowi na dobre. Wenezuela mimo olbrzymich zasobów ropy pozostaje krajem biednym, zacofanym i marginalnym.
AsmodeanŻyjemy w realiach kiedy kobietra posiadająca prace i kilkoro małych dzieci nie jest ich w stanie wyżywić za marne pieniądze które dostaje za zapierdziel i całodniową prace, więc co zostaje jej kraść?
Ale co to wgl za argument. Biedy się nie zlikwiduje choćby nie wiem co. Była od zawsze. Nie może być jednak usprawiedliwieniem kradzieży. Zawsze jest jakieś wyjście.
TsuCo do wolności światopoglądowej, ja jestem jak najbardziej za. Niech sobie będą nawet i ludzie klękający przez obrazkami Pol Pota, aby tylko nie mieli żadnego wpływu na przestrzeń publiczną, państwo i gospodarkę. 
Przykro trochę patrzeć jak cały już prawie zachód upada w marazmie i długach na własne życzenie.
Fakt smutno na to patrzeć zwłaszcza że jeszcze dwa wieki temu rządzilismy tym światem jako Europa. Nie wolno też mylić wolnościowców (takich jak ja) z nacjonalistami. Dla mnie państwo powinno być minimalne i nie mieć żadnego wpływu na gospodarkę. Ludzie niech sobie wierzą w co chcą póki nikomu nie szkodzą. Niech sobie budują przedsiębiorstwa, pracują, mieszkają.
NiecodziennyWystarczy to wziąć na zdrowy rozsądek, czy Tusk zmierza do marksizmu leninizmu? Czy choćby stalinizmu? Ja przyglądam się politycę niezbyt uważnie ale jestem na bierząco i nie zauważyłem by Tusk mówił coś o diamacie czy walce klasowej. No ale może gdzies potajemnie (najpewniej w lożach masońskich) cały sejm się zbiera oraz knuje rewolucję i wysłanie nacjonalistów do łagrów...
Skoro jak sam przyznałeś śledzisz politykę niezbyt uważnie to faktycznie mogłeś tego nie zauważyć. Oczywiście przesadą jest mówić że Tusk to komuch ale reformy jakie wprowadza są dalekie od reform prawicowych i wolnościowych a są przesiąknięte bardziej lewicą i socjalizmem. Państwo opiekuńcze jakie stara się stworzyć większość krajów w Europie mają wiele wspólnego z komuną bo przecież sama komuna tworzyła państwa opiekuńcze.
Rainbow LizardWy naprawdę myślicie, że jak pojawiają się teksty o podludziach, aryjczykach i eliminowaniu opozycji, to nikt nie skojarzy sobie tego z ustrojem faszystowskim? (tak swoją drogą, dziwię się że za komentarze o podludziach nie lecą na tym forum warny).
Jeśli już to nazistowskiego. Dlaczego tak wielu miesza faszyzm z nazizmem. W faszyźmie nie było aż tak wyraźnej polityki i ideologii rasowej.
Jednak słownictwo to jedno a idea to zupełnie co innego. Prawicowa idea to wolnościowa idea. Każdy może robić co chce póki nie szkodzi drugiej osobie. To w państwie faszystowskim czy nazistowskim były powszechna służba zdrowia, edukacja etc etc a wódz mówił na co swoje ciężką zarobione pieniądze mają wydawać ludzie. Teraz to samo mówią socjaliści. To oni są za publiczną służbą zdrowia i państwem opiekuńczym bo ludzie to dla nich bezmózgie bydło tak jak to było dla Hitlera. Trzeba im powiedzieć na co mają wydawać swoje pieniądze bo pewnie zaczną wymierać jak im się tego nie powie. To jest prawdziwy faszyzm.