Tenhan@
Ostatnio czytałem fajną wypowiedź. Jeden człowiek napisał że dokładnie odciągają mu 268 zł składki zdrowotnej i musi czekać miesiącami albo tak czy tak leczyć się prywatnie a w jednej z prywatnych lecznic może zapłacić abonament 160 zł i ma maksymalny czas czekania 48h.
Tiaaa. Prywatne składki brzmią fajnie, dopóki nie musisz poddać się drogim zabiegom, które ups! - nie należą do Twojego pakietu. Albo przechodzić drogą rehabilitację - która ups! nie należy do Twojego pakietu.
Niestety nie ma ubezpieczenia które gwarantuje leczenie niemalże każdego schorzenia tak jak NFZ. Sprawdzałem swego czasu.
Dlatego NFZ ma takie kolejki i problemy - gwarantuje leczenie niemalże wszystkiego wszystkim, pobierając stosunkowo niską składkę od pracujących.
Nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko. Nie da się mieć pewności leczenia czy pracujesz, czy też nie bez kolejek i w super warunkach - i płacić małych składek. Trzeba się zdecydować.
A nie, w sumie nie trzeba się decydować. Zawsze można napisać na forum: "służba zdrowia zła i niedofinansowana!", a w innym temacie "złodzieje podwyższają składkę zdrowotną!".
Jesteś poważny? Ładnie się wymigałeś od wypowiedzi
Nie lubię rozmawiać z Mefistofelesem, bo stosuje od dawien dawna te same erystyczne sztuczki (flagowy numer- sam nie daje źródeł, ode mnie wymaga źródeł na każde słówko które dyskredytuje bez źródeł, patrz wyżej.
). Znam to już na pamięć i nie chce mi się kolejny raz przez to przechodzić. Z nim się rozmawiać nie da jeśli masz inne zdanie, każdą rozmowę sprowadzi do pyskówki - wielokrotnie sprawdzałem.
Widzę że Ty kontynuujesz tradycję wyżywania na mnie swoich frustracji.
To świadczy tylko o Tobie mój drogi.
Shay@
Niech Ci trącą tak jak sobie je zmanipulujesz. Fakt pozostaje faktem - wojen w obrębie UE nie ma. Wojska UE u nas nie stacjonują, więc nie porównuj tej sytuacji do ZSRR - bo sensu w tym nie ma za grosz.
Co Ty masz z tym ZSRR, przecież nie istnieje.
W Europie broń jądrową ma tylko Anglia i Francja, reszta krajów mogłaby się ze sobą tłuc bez opamiętania bez groźby o wybuchy jądrowe. Więc argument z bojaźnią przed bronią atomową się nie trzyma kupy. Bać mogą się kraje które walczą z kimś kto taką broń posiada.
Z Twoich słów wynika że UE co najmniej wysyła przymusowych imigrantów do swoich krajów członkowskich żeby perfidnie zniweczyć siłę narodową. Jest to dość zabawne, bo UE niewiele ma do imigracji. To kraje członkowskie decydują ostatecznie o tym czy chcą przyjąć imigrantów, czy też nie. Nawet w stosunku do krajów członkowskich istnieją okresy przejściowe, tak jak obecnie dla Rumunii i Bułgarii.
Zwalanie winy za imigracje na UE jest śmieszne, bo winić można tylko dawne potęgi kolonialne, które same przyjęły dawnych mieszkańców kolonii jako swoich obywateli.
Przeniknijcie przez tą chorą nienawiść do UE, bo nie chce mi się tłumaczyć takich bezsensów które nie mają żadnego poparcia w rzeczywistości. Pokaż mi choć jeden przykład tego że UE wprowadza imigrantów zza granicy do danego państwa członkowskiego, bez jego woli.
I kolejny user który wylewa swoje żale w moim kierunku. Kiepsko z wami, serio - skoro inaczej sobie nie umiecie radzić jeśli nie rzucając różne bzdury w moim kierunku. Jednak Shay, Ty przebiłeś wszystkich - zacząłeś dywagować o moim prawnuku. To jest smutne i żałosne...