http://niewygodne.in...elewizji_01.htm
http://www.obserwato...=4249&Itemid=64
Użytkownik Avenarius edytował ten post 06.10.2012 - 10:48
Napisano 06.10.2012 - 10:44
Użytkownik Avenarius edytował ten post 06.10.2012 - 10:48
Napisano 07.10.2012 - 22:57
Ty też sobie odpuść nawiązania do mnie i nazywanie mnie tak czy inaczej w sarkastycznym tonie, w czym Ci to pomaga?
Proszę Cię byś pokazał mi fundacje (a TV Trwam należy do fundacji) która dostaje kredyt lub nawiązuje długoterminowy wielomilionowy kontrakt w którym zobowiązuje się do stałego finansowania przedsięwzięcia. Fundacje funkcjonują na zasadzie - zbierzemy pieniądze, załatwiamy sprawę. Jeśli nie zbiorą to nie załatwią. Gdzie tu miejsce na biznesplan? Na razie wytłuszczasz swoje wrażenia, a one są jak to wrażenia bardzo stronnicze.
Wątpię czy w jakimkolwiek przetargu mogła zwyciężyć fundacja która dochody czerpie z darowizn. Gdzie jest miejsce na zabezpieczenie kapitałowe?
Użytkownik nexus6 edytował ten post 07.10.2012 - 22:58
Napisano 07.10.2012 - 23:19
Napisano 07.10.2012 - 23:49
Wrażenia zawsze są stronnicze (bo są osobiste).
Ja przedstawiam inny punkt widzenia, a Ty od razu od bezczelnych i "geniuszy". Chyba na tym polega sens pisania czegokolwiek? Jest racja w tym co pisałem wcześniej? Jest. W tym co Ty piszesz też jest racja.
Nie mamy jednoznacznych dowodów by dowieść bezsprzecznie która wersja jest prawdziwa, można tylko analizować możliwości i nie odrzucać żadnej z nich bo jest "niepoprawna".
Męczące jest to że za każdym razem gdy się napiszę coś nie w Twoją linię myślenia od razu przechodzisz do ataków personalnych.
Napisano 07.10.2012 - 23:58
Nie jestem ani słuchaczem Radia Maryja ani widzem Trwam, ani nie sympatyzuję z poglądami które wspierają, więc po co miałbym być stronniczy?
Wzruszasz się o takie pierdoły, a kto zaczął od nazwania innych poglądów paranoją? Zresztą bardzo słusznie, bo w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że zgodnie z logiką dwa sprzeczne punkty widzenia nie mogą być prawdziwe, a sens pisania widzę w odkrywaniu tego sensownego.
Napisano 08.10.2012 - 00:17
Bo nie masz jednoznacznych dowodów że jest tak jak prawisz. Więc opierasz się na poszlakach, które można jedynie interpretować. Natomiast interpretacja jest pochodną subiektywnych (stronniczych) sądów.
Bo wiara w wielki ogólnopolski spisek gdzie wszystkie (wszystkie) media należą do władzy jest paranoją. Nie opiera się na żadnych dowodach, a to co można zobaczyć na rynku mediów jednoznacznie temu zaprzecza. To wskazuje na skrajnie stronniczy sąd, gdzie odrzuca się fakty dla podparcia swojej teorii.
Może widzisz sens w odkrywaniu prawdy, ale wyjeżdżając mi non stop personalnie wcale tak nie wyglądasz. Więc czyny nie pokrywają się ze słowami.
Napisano 08.10.2012 - 00:28
Jednak śledząc historie powstania mediów takich jak Gazeta Wyborcza, TVN, oceniając jak przyznawane były koncesje jak próbuje się przemycać zapisy ograniczające wolność słowa w Internecie mogę ocenić, że media w Polsce są kontrolowane przez magalenkowo-okrągłostołowy układ. Sam jesteś skrajnie stronniczy nie biorąc tego pod uwagę.
Napisano 08.10.2012 - 10:40
Napisano 09.10.2012 - 01:40
Właśnie, w tym problem. Mówiąc "media" macie w głowie TVN i Wybiórczą. Ja mam w głowie całe spektrum medialne o którym pisałem wcześniej. Nigdy nie zaprzeczałem że te dwa ośrodki są powiązane z PO. Ale na nich się media nie kończą i nie chodzi tutaj o Głos Beskidzia Małego.
Napisano 09.10.2012 - 03:54
Użytkownik Uzurpator edytował ten post 09.10.2012 - 04:29
Napisano 09.10.2012 - 21:24
Użytkownik Miłosz edytował ten post 09.10.2012 - 21:38
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych