Niestety wartościowe programy można znaleźć tylko na telewizji satelitarnej/kablówce. TVP historia, TVP Kultura
Są także dostępne na multipleksie naziemnej telewizji cyfrowej MUX-3: TVP1, TVP2 HD, TVP INFO, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Polonia.
Napisano 09.10.2012 - 23:50
Akurat TVP Historia i TVP Kultura są programami dostępnymi w ramach powszechnej naziemnej telewizji cyfrowej i żadnej satelity ani kablówki do ich odbioru mieć nie potrzeba. Co nie zmienia faktu, że tych programów akurat osobiście unikam jak ognia - nie lubię starych filmów ani programów dokumentalnych. Wolę ówczesne hity kinowe, programy popularno-naukowe i seriale komediowe - które de facto wśród tych 19 kanałów (21 licząc TVP1 i TVP2 HD) dostarczanych mi obecnie przez powszechną naziemną cyfrówkę też mogę bez problemu znaleść.wartościowe programy można znaleźć tylko na telewizji satelitarnej/kablówce. TVP historia, TVP Kultura są najlepszym przykładem
Napisano 13.10.2012 - 09:28
Ja zaobserwowałem inną prawidłowość:Podprogowa reklama moze nie jest ale schemat umieszczania przynajmniej dla mnie jest nieco dziwny . Nie ogladam TV nie mam anteny hehe , ale kiedys jak mialem podlaczona kablowke czesto polewalem ogaldajac reklamy ( sciszone do zera) - komentowalem sobie je przyklad ponizej
Blok - reklamy w kolejnosci . pomijajac spoty programow tv.
1. reklama jakiegos nowego wozu strasznie drogi i nowoczesny model fury BMW x10 ,
2. nastepnie leci sobie reklama banku pan znany aktor - z dnia swira namawia do wziecia kredytu , w koncu kase na fure trzeba skad wytrzepac a oni chetnie dają.
3. jakis apap lub podobna chemia, kredyt, bank od tego czlowiek ma metlik w glowie trzeba wziasc pigule
4. jakies soki na serce, bo ten kredyt na fure zdrowia kosztuje i leki trzeba czyms popic.
5. jak juz sie nacpamy to zimny prysznic - reklama jakiegos szamponu i piekna laska pod przysznicem - jestesmy o krok od luksusu.
6. Winiary obiad z kostki nacpanej chemią i skladnikami z E na poczatku, z kostki robi sie smaczny obiadek dla calej rodzinki . mniam
7. nowa komorka -do nowej fury, przydalo by sie jakies urzadzenie nowe do dzwonienia lub nowy plan zeby gadac ze znajomymi ze sie fure na kredyt kupilo
8 . LEGO - PONY lub PS3 dla dziecka bo drze sie i nic nie dostalo
9. srodek na zmarszczki dla zony pieknie musi wygaldac. lub jakies perfumy - kobieta sie musi czyms zajac bo inaczej biadoli ze kredyt auto ... konsola
10 . srodek na bol brzucha, po calym dniu trzeba znow sie nacpac, niestrawnosc to juz tradycja chemiczny obiadEk trzeba zwalczac chemia.. inaczej szpital i kostnica
11. reklama super platforny N . po ciezkim dniu w banku i salonie samochodowym kanapa i najnowszy film ze stalone.
12. zeby trzeba umyc kolejna, pasta do zebów lub jakies wynalazki na pruchnice.
13. tableta na sen . bo po tak wykanczajacym dniu wszystkim mózg sie lasuje.
Napisano 14.10.2012 - 08:26
Napisano 14.10.2012 - 19:55
Napisano 14.10.2012 - 21:09
Kwestia co kto rozumie pod pojęciem leku. Przeważnie są to preparaty o minimalnie większej skuteczności od wody. Koncerny farmaceutyczne wolą leczyć niż wyleczyć.Jedynie reklamy leków są w miare merytoryczne i sensowne, ale też nie zawsze.
Obecnie na reklamę telewizyjną wydaje się mniej niż na reklamy w necie. Jest wiele innych metod reklamowania określonych produktów-nie da się tak łatwo przed nimi obronić dzieciaka.Boicie się o dzieciaki, to nie dajcie im oglądać tej telewizji za wiele i tyle
![]()
Napisano 14.10.2012 - 22:00
...albo z łódka Bols itp.Prawo jest po to żeby je omijać. Zawsze znajdzie się sposób by taki zakaz ominąć i robić farsy jak z "piwem bezalkoholowym".
![]()
Napisano 14.10.2012 - 22:25
Napisano 14.10.2012 - 23:02
Kwestia co kto rozumie pod pojęciem leku. Przeważnie są to preparaty o minimalnie większej skuteczności od wody. Koncerny farmaceutyczne wolą leczyć niż wyleczyć.
Obecnie na reklamę telewizyjną wydaje się mniej niż na reklamy w necie. Jest wiele innych metod reklamowania określonych produktów-nie da się tak łatwo przed nimi obronić dzieciaka.
Jestem za całkowitą eliminacją reklam z udziałem dzieci poniżej 12 roku życia oraz reklam skierowanych do tej grupy wiekowej.
Można stworzyć radę/komisję dopuszczającą określone reklamy.
Taki problem zawsze istnieje lecz można go w stopniu znacznym ograniczyć poprzez: jawne posiedzenia, publiczne orzeczenia, właściwy tryb odwoławczy. Jawność i możliwość wglądu przez wszystkich powinna być podstawą wszelkich działań.
Użytkownik Flayed One edytował ten post 14.10.2012 - 23:04
Napisano 14.10.2012 - 23:07
Ja osobiście jest za całkowitą delegalizacją reklam. Przez nie(i niski poziom intelektualny przeciętnego konsumenta) przedsiębiorcom bardziej opłaca się inwestowanie w marketing niż w jakość produktów.
Napisano 15.10.2012 - 04:52
Nikt nie stworzył systemu lub prawa które jest doskonałe-jakiś nadzór powinien istnieć.Jaaasne... To czego potrzebujemy to kolejni urzędnicy do decydowania o wszystkim. Przepisy powinny być zrobione, żeby nie było potrzeby korupcji, bo każdy system anty-korupcyjny jest do pokonania
Np wpisujesz w Google: hydraulik usługi... i szukasz. Najlepiej jest wybać polecanego fachowca.To w jaki sposób poinformować klientów o Twojej usłudze? Bez reklamy w jakiejkolwiek formie jest o to niezwykle trudno.
Napisano 15.10.2012 - 06:05
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych