@orion
A więc o czym właściwie dyskutujesz? Bo wygląda na to, że o niczym - jaki w ogóle sens ma ten temat? Proroctwo się nie spełni - ja daję tu 100% szans, choćby z tego względu, że niema ono najmniejszego sensu. Jeśli faktycznie miałbyś jechać do Hiszpanii na spotkanie z gerylowcami, to powinieneś poczekać i pod koniec grudnia zamieścić fantastyczny fotoreportaż z tego zdarzenia.
Dyskutuję o opcjach jakie mogą się wydarzyć. Wiekszość na 100% coś wyklucza lub wstydzi się napisac o swoich obawach. Jak już pisze to dostaje zwykle za to minus 1. Jak ktoś napisze pozytywnie to dostaje plusa. Ja pisze o pozytywach i negatywach. Jak chcesz usłyszeć tylko o poytywach to tutaj czeka Cię rozczarowanie...Tak samo jest w życiu są wzloty i upadki...
Piszę "zapewne" , bo to synonim do: bodajże, chyba, niechybnie, pewnie, pewno, prawdopodobnie, widać, zapewne.
Wszystkie pasują do "zapewne", a "na pewno", to powiem o czymś, co się już wydarzyło, bądź się właśnie dzieje.
Back to school.
Mądry Staniq
Ja właśnie chciałem Ci to uświadomić. Chcesz zdecydowanego określenia się do zdarzenia przyszłego, a ja mówię chyba, moze, prawdopodobnie.. Piszesz podobnie, więc pozwoliłem sobie napisać "nauka nie poszła w las", bo byłes w pierwszej czesci zdania bardzo radykalny w swojej wypowiedzi sugerując abym podobnie czynił i się wreszcie okreslił, by następnie w innym zdaniu użyć słówka zapewne.
Trochę się zapętliłeś w ciągu logicznym, ale to nic, wazne że pracujesz nad sobą...Fajnie
Użytkownik orion72 edytował ten post 06.11.2012 - 19:44