Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spotkałem się z Partickiem Gerylem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patryk w poczcie mailowej pisał "November 7-8: possible 7 plus "

http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

W tym samym mailu pisał

Next date for a 7.5 plus or larger is November 25 - 28

Pożyjemy, zobaczymy :)

No to Patrykowi został już tylko jutrzejszy dzień i będziemy mogli zweryfikować jaki to z niego prorok :)
  • 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mamy 29 listopada...nic w tych dniach, rzekomo wskazanych przez Geryla się nie wydarzyło, wydaje mi się, że to w pewnym stopniu powinno rozwiać wątpliwości co do jego proroctw na 21.2012 :)
  • 0

franas.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Autorze tematu. Jako, że logowałeś się dzisiaj przed 16 na forum , więc nie masz problemów z dostępem do internetu, zdradź nam jaka atmosfera panuje w Hiszpanii ? :)

Użytkownik franas edytował ten post 20.12.2012 - 21:23

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 775
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
No daj spokój, jeszcze trwamy w zdrowiu - toż to cud! A w Hiszpanii pogoda cacy.

orion72.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Autorze tematu. Jako, że logowałeś się dzisiaj przed 16 na forum , więc nie masz problemów z dostępem do internetu, zdradź nam jaka atmosfera panuje w Hiszpanii ? :)

Patryk został z małą grupką osób. Wybudowano tylko jeden bunkier na 16 osób ( po 23 grudnia zamieszczę fotkę z placu budowy ) Dokańczany był w ostatniej chwili. Szkielet zalany betonem zbudowany jest z włókien poliweglanowych i przypomina iglo z czterema odgałęzieniami na sypialnie. Wszytsko zostało przysypane pół metrową warstwą żwiru a potem ziemią. W pobliżu jest dość sporych rozmiarów dom z kamienia wraz z zagroda dla zwierzat. Jest tam obecnie z większych zwierzat 5 koni.

Co do Patryka to cały czas wierzy, że 21 grudnia nastąpi koniec. Mylił się niestety co do trzęsień ziemi 5-6 grudnia, 17-18 grudnia, 20 grudnia.
podał stronę która wg niego jest godna uwagi co do obserwacji słońca to www.solarham.net. Z tej strony korzystał. Wynika z niej że 21 grudnia będzie jednym z naspokojniejszych dni na słoncu. Wszystko zdaje się iść w kierunku pozytywnego zakończenia, ale uważam, że trzeba jeszcze chwilę poczekać.

Co do obozu to organizacja samych prac wyglądała fatalnie. W ostatniej chwili zmieniono ekipę budowlaną i zatrudnionoi młode osoby. Tamta ekipa pracowała od rana do późnych godzin nocnych. Kierownikiem tej nowej ekipy jest czech który zna 4 języki w tym polski. W sumie fajny gość, ale tamta ekipa była zdecydowanie lepsza w działaniu. Patryk nie do końca kontroluje sytuacje a w obozie panuje niezaciekawa atmosfera bo lokalne media dowiedziały się o całym przedsięwzięciu. 400 metrów poniżej po drugiej stronie gór znajduje kolejny bunkier ale już innej grupy. To 7 rodzin z USA i Kanady. Podobno sa o wiele lepiej zorganizowani. Wracając do grupy Patryka to wprowadziłem do niej Polkę Sylwię, która jest na miejscu. Dodatkowo z elemetów polskich pozostanie pozadzony osobiście przeze mnie ogród z 17 drzewkami owocowymi przywiezionymi z Polski. Ja byłem tam przez parę ostatnich dni, ale postanowiłem wrócić ze względów osobistych tj. zwykłej obawy o najbliższych w przypadku negatywnego scenariusza. Jednak w sercu ściska jak się o pomyśli o bliskich wśród ludzi których kompletnie nie znasz.. Warto jednak było tam być i mieć kontakt z tymi osobami. Na szczególną uwagę zasługuje Lui z rodziną z którą jest w Hiszpanii od 2 lat. To bardzo wartościowy człowiek z ponadprzeciętną wiedzą i możliwościami. Zgromadził wielką bibliotekę kilku tysięcy książek z różnych dziedzin i je starannie zabezpieczył na wypadek kataklizmu. Dopuszcza w przeciwieństwie do Patryka taką możliwość, że wszytsko się dobrze zakończy i będzie to zwykły dzień ( nie powiedział tego wprost ale dało się to odczuć ) To on i Patryk ciągną to wszystko, reszta do doklejacze. Ok kończę i życzę wszystkim jałowych obserwacji tzw."dziwnego" słońca w dniu jutrzejszym. :)
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patryk został z małą grupką osób. Wybudowano tylko jeden bunkier na 16 osób ( po 23 grudnia zamieszczę fotkę z placu budowy )

Trzymam za słowo!
  • 0

marko895.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do Patryka to cały czas wierzy, że 21 grudnia nastąpi koniec. Mylił się niestety co do trzęsień ziemi 5-6 grudnia, 17-18 grudnia, 20 grudnia.

Niestety? to chyba dobrze, że się pomylił.
  • 1

Peter90.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam was serdecznie. Końca świata nie będzie.Nie bójcie się nic wam się stanie....ja wam to mówie no chyba,że to tak nagle się nie stanie.Zauważyłem jedną rzecz.Tornado które nawiedizło w USA zatrzymało paradę Hallowen czy jakoś tak się piszę.

Użytkownik Peter90 edytował ten post 20.12.2012 - 23:52

• 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Niestety? to chyba dobrze, że się pomylił.

A ktoś naprawdę wierzył w brednie które ten człowiek opowiadał? I nie "pomylił się" a "puścił wodze fantazji". That's that's.
  • 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrick Geryl to faktycznie chyba jakiś przybysz z innej planety, orion72 też...Geryl siedzi w bunkrze w górach i jednocześnie kasuje filmiki na yt o końcu świata, które były wrzucane z jego oficjalnego konta :)
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A dziwisz mu się? Wyszedł na jednego z największych fanatyków i nie ma już czego szukać na świecie, na pewno nie pod tym samym nazwiskiem ;) Nie zdziwiłbym się gdyby próbował odebrać sobie życie po takiej klęsce jego teorii, przecież jemu musiał zawalić się cały świat, paradoksalnie więc dla niego dzisiaj faktycznie nadszedł Dzień Ostateczny....
  • 1

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wracając do grupy Patryka to wprowadziłem do niej Polkę Sylwię, która jest na miejscu.

Ja byłem tam przez parę ostatnich dni, ale postanowiłem wrócić ze względów osobistych tj. zwykłej obawy o najbliższych w przypadku negatywnego scenariusza.

No i tak pogrążyłeś jedyną szansę ocalenia polskiego narodu, shame on you.

Użytkownik Avenarius edytował ten post 21.12.2012 - 15:35

• 0

franas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jednego P.G nie można odmówić. Zrobił interes życia na strachu i głupocie wielu ludzi :) I też dziwią mnie powyższe opinie ? Wstyd ? Samobójstwo ? Jak dla mnie wszystko doskonale, chłodno wykalkulował i po prostu zbiera teraz owoce z drzewa które zasadził :)

Użytkownik franas edytował ten post 21.12.2012 - 15:49

• 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

można mu napisać coś na fejsie ;p
https://www.facebook.com/patrick.geryl
  • 0

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jednego P.G nie można odmówić. Zrobił interes życia na strachu i głupocie wielu ludzi :) I też dziwią mnie powyższe opinie ? Wstyd ? Samobójstwo ? Jak dla mnie wszystko doskonale, chłodno wykalkulował i po prostu zbiera teraz owoce z drzewa które zasadził :)

Gorzej jeśli całe zyski ze swojej działalności apokaliptycznej utopił w budowie bunkrów i zakupach sprzętu survivalowego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych