edit:nie podałem źródła przez nieuwagę. Poprawiam.
Użytkownik Staniq edytował ten post 12.10.2012 - 18:23
Napisano 12.10.2012 - 19:35
Napisano 12.10.2012 - 21:32
Orion, za bardzo fantazjujesz. Lepiej opierać się na faktach a nie na wymyślonych bezpodstawnych teoriach. Geryl straszy przebiegunowowaniem i związanymi z tym katastrofami. Ale kiedy się to wydarzy, tego nie da się przewidzieć. Koleś mocno przesadza z tym, że np. Ziemia zacznie się obracać w drugą stronę.
Warto poczytać http://apollo.astro....=Dybol.2012Art5
Napisano 13.10.2012 - 07:10
Napisano 13.10.2012 - 07:22
Majowie obiecywali nowà erę nie koniec świata. Przy tym, że rzucasz wszystko i na 5 lat jedziesz w hiszpańskie góry i zabierasz rodzinę, to teoria o gęstościach wydaje się zupełnie zjadliwa
Napisano 13.10.2012 - 08:14
Napisano 13.10.2012 - 08:25
Abstrahując troszkę od powyższych treści, obejrzałem pierwszy lepszy filmik z Patrickiem i jak dla mnie (nie obrażając niczyich uczuć) facet wygląda jak żywcem wyciągnięty z filmu " Lot nad kukułczym gniazdem", odnoszę wrażenie że to człowiek o bogatej osobowości i bujnej wyobraźni który zagubił się gdzieś pomiędzy fantastyka a rzeczywistością.
Napisano 13.10.2012 - 10:24
Napisano 13.10.2012 - 10:42
Z tego co widzę to ty po prostu chcesz przeżyć przygodę robiąc sobie wycieczkę do Hiszpanii. Po prostu liczysz że coś się wydarzy, i że będzie fajnie i super zabawa. Przecież jakoś rodzinie musiałeś wytłumaczyć po co tam jedziesz żeby cię puścili. A jak się nic nie stanie (bo prawdopodobieństwo że dojdzie do przebiegunowania akurat tego dnia jest mikroskopijne) to wrócisz i opowiesz na forum jak to fajnie tam było kiedy wszyscy czekali na to co się wydarzy.
Jedź sobie i zwiedź świat.
Ah, odróżniaj teorie naukowe od fantazji jakiegoś kolesia. To że ktoś sobie wymyślił, że w wyniku przebiegunowania Ziemia zamieni się w kulę lodu i pofrunie przez kosmos w inną galaktykę, i nazwie to ,,teorią" to nie znaczy, że jest to teoria w sensie definicji.
Teoria naukowa to całość logicznie spoistych uogólnień, wywnioskowanych na podstawie ustalonych faktów naukowych i powiązanych z dotychczasowym stanem nauki.
http://pl.wikipedia..../Teoria_naukowa
Ustalonych faktów naukowych! Twierdzenie, że przebiegunowanie spowoduje zmianę kierunku obrotu ziemi nie jest teorią, bo na zadanych faktach się nie opiera.
Napisano 13.10.2012 - 10:48
Napisano 13.10.2012 - 14:00
Ja nie wykluczam tylko dopuszczam dwa scenariusze
Napisano 13.10.2012 - 15:44
Wykluczam tą datę na takiej samej zasadzie jak wykluczam każdą kolejną inna datę bo każda inna data jest tak samo prawdopodobna jak 21 grudnia. My się tym różnimy że ja nie będę potem się wymigiwał (jeśli coś się stanie) a ty sobie zostawiasz otwartą furtę, tak samo jak cała masa innych przepowiadaczy.
Ja nie wykluczam tylko dopuszczam dwa scenariusze
Krótko mówiąc nie masz własnych przekonań i przyszedłeś pomącić wodę.
Napisano 13.10.2012 - 17:21
Szanuję twoje podejście. Ja poza tym, że dopuszczam dwa scenariusze wybieram zasadę bezpieczną lecz kosztową jadąc do Hiszpanii.
Napisano 13.10.2012 - 20:59
Napisano 14.10.2012 - 07:39
Szanuję twoje podejście. Ja poza tym, że dopuszczam dwa scenariusze wybieram zasadę bezpieczną lecz kosztową jadąc do Hiszpanii.
Jaką bezpieczną? Żeby Ziemia zaczęła się kręcić w drugą stronę, najpierw się musi zatrzymać. Jeśli ma się to stać nagle, to cała energia ruchu zostanie zamieniona w ciepło. Spalisz się niezależnie od tego, gdzie się ukryjesz.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych