Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spotkałem się z Partickiem Gerylem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

XGOŚĆ.
  • Tematów: 11
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

• 2

orion72.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo fajnie, że zamieszczasz link z kolejnym spojrzeniem na temat o którym mówił potomek lub nie Majów w poprzednim linku z youtube. Jak widać potwierdza się teza o różnorodności interpretacji.
  • 0

szary123.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Orion , a możesz ustosunkować się do tego fragmentu?

"Europa i Ameryka Północna nie nadają się do zorganizowania miejsca schronienia przed katastrofą, albowiem podczas trzęsień ziemi, które zdaniem Geryla obejmą całą kulę ziemską, dojdzie do zniszczenia elektrowni atomowych i uwolnienia materiałów radioaktywnych, które na wiele lat skażą środowisko naturalne"

EUROPA Czy przypadkiem Hiszpania nie leży w Europie? Czy pan Patryk się po prostu rozmyślił i stwierdził ,że jednak Europa jest bezpieczna?No bo skoro sam twierdził ,że najbezpieczniej będzie w Afryce ,a teraz jednak sam wybiera Hiszpanię to ja tutaj czegoś nie rozumiem. To tylko dowodzi temu ,że ktoś tu kręci :)
  • 0

orion72.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pytałem go o to.. Mamy małe szanse na przetrwanie, ale i tak będzie to lepsze miejsce niż gdziekolwiek indziej w Europie. Niewiem dlaczego Patryk nie dołączył do grupy w Afryce. Wiem, że ma z nimi stały kontakt. Ja do Afryki już niestety nie zdążę.. To cały czas oczywiście hipotetyczne scenariusze i wierzę, że wszystko się dobrze skończy a ja wrócę z tej wyprawy cały i zdrowy :)

edit Yawgmoth
Cytaty ! - nie umieszczaj cytatów POD treścią swoich postów, a NAD. Nie cytuj całych postów, tylko fragment, do którego się odnosisz. A jak odnosisz się ogólnie do przedmówcy, to najlepiej nie cytuj wcale.

• 0

lordV.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

polecam wywiad z P.Geryllem
Niech spece od gestów przeanalizują jego zachowanie, ale na szybko, co znalazłem:
1. Drapanie szyi – obok ucha ok.5x wątpienie lub niepewność, niespójne z tym co się mówi
2. patrzy w prawo i do góry - słyszałem, że tak właśnie można na szybko rozszyfrować kłamstwo. Ale niech spece się wypowiedzą.
3. Pociąganie kołnierzyka- kłamstwo powoduje podrażnienie delikatnej tkanki skóry twarzy i tarcie i drapanie jest potrzebne do uśmierzenia swędzenia

Aha, kolega Orion nie uwzględnił Mongolii i Indii jako bezpiecznego miejsca.
Poza tym skoro Ziemia się zatrzyma to wg Gerylla wyleją się oceany (stąd te tsunami). Jak dla mnie poważniejszą kwestią jest ruch skorupy ziemskiej (płyty tektoniczne), bo to one spowodują trzęsienia ziemii i wówczas nawet góry tym wycieczkowiczom nie pomogą. No, ale tsunami jest ważniejsze...

Ale najważniejsze jest to, że jako laik zaopatrzony w internet mogę sprawdzić każdy gest, jaki wykonuje podczas tego wywiadu i śmiem stwierdzić, że kłamie.

Orion skoro Geryll wielokrotnie powtarza jak mantrę, że Afryka fryka, Afryka, a potem sam tam nie jedzie, to jaki z tego wniosek???? Gość zaszyje się zapewne gdzieś chcąc uniknąć linczu. Obejrzyj ten wywiad z nim dokładnie i zauważ, że gość ten sam sobie zaprzecza, albo już zaczyna szukać wyjścia z sytuacji (pod koniec, gdy mowa jest o dacie 2012 - to może być ta, ale chodzi o jej dokładne rozszyfrowanie, czy jakoś tam). Przyznam szczerze - ubaw po pachy .

Użytkownik lordV edytował ten post 17.10.2012 - 13:50

• 2

orion72.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widziałem ten wywiad już. Rzeczywiście wyszedł bardzo kiepsko przed kamerą. Widziałem też inne wywiady w których zachowywał się najzupełniej normalnie. Specjalnie pojechałem do Hiszpanii aby z nim porozmawiać i odniosłem pozytywne wrażenie. Był spokojny i opanowany jednak wyglądał na człowieka bardzo zmęczonego. Interesowałem się zasze mową ciała i analizując tylko ten jeden wywiad ocena człowieka byłaby negatywna. Jednak nikt nie jest doskonały i każdy ma swój kiepski dzień. Patryk nie jest żadnym guru tylko twórcą tezy, którą się zainteresowałem. Licza się przed wszystkim intencje człowieka. Oceniam go jako osobę której zależy na uratowaniu jak największej ilości osób. Biorąc pod uwagę, że jest ich garstka, jego działanie jest jednak mało skuteczne. Ja nie koncentruję się na ocenie człowieka tylko tezie. Zastanawianie się i nic nie robienie to nie mój styl.

Wybrałem Hiszpanię ponieważ nie chcę być sam tylko w grupie osób która wie o co chodzi.
  • 2

lordV.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Również życzę powodzenia, bo podróże kształcą. Góry są piękne, niezależnie gdzie się znajdują. Wycieczka może być ciekawa, chyba, że zakończy się rytualnym samobójstwem (szlag wie, co komu do łba strzeli w obliczu "zagłady"), albo wielką orgią (wszak trza odnowić populację). Jak mówiłeś są co najmniej dwa scenariusze :mrgreen:
a propos Majów: http://infra.org.pl/...8-prawda-o-2012
albo to (prawie to samo, ale z innego źródła): http://deser.pl/dese...ja_Majowie.html
albo to (wujek Google mi przetłumaczył na język Kalego, ale sens ogólnie da się zrozumieć) - http://translate.goo....org/id435.html

Orion - na obecną chwilę kończę dyskusję, bo do niczego ona nie prowadzi. Konkluzja jest prosta:
- Geryll ściemnia
- skoro nie będzie w Afryce za swoimi ocalonymi, to zapewne szuka innej kryjówki, żeby sie ustrzec przed linczem
- i oby nikt się nie zabił z powodu paniki jaką Geryll wywołał, bo od 24 grudnia będzie nazywany Patrickiem G.
- geryllowcy słuchają swego guru, a nie Majów i znawców ich kultury

Wniosek - świetny pomysł na biznes, szkoda tylko, że może przynieć więcej szkód, niż pożytku. I tyle w temacie spotkania z Geryllem.
Prędzej spodziewałbym się przylotu kosmitów, niż końca świata.
  • 3

Force.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja jestem ciekaw co Pan Orion napisze nam na forum 24.12.2021 bądź w późniejszych dniach. Zamilknie , czy napisze bzdury typu "byłem w chiszpani, podróże kształcą lecz myliłem sie", a może wymyśli coś bardziej wyszukanego? ;) Wszystko okaże się już niebawem. Jestem niemal pewien że Orion straci tylko kasę i w przekonaniu innych wiarygodność. Wszysto już niebawem,"ciąg dalszy nastąpi".

Użytkownik Force edytował ten post 19.10.2012 - 00:32

• 0

orion72.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziękuję za życzenia i przesłane ciekawe linki. Chciałbym abyśmy się nie koncentrowali wyłącznie na Patryku bo rózniez inni mówią o tym, że coś się stanie na słońcu 21 grudnia 2012, Niewiem czy widziałes wywiad z członkeim rady staryszych Majów z TEGO roku. Chłopaki się bardziej otwierają niż w twoich artykułach z 2009 roku. Posłuchaj tego co mówi i zobacz 3 części tego wywiadu. Szczególnie wysłuchaj z 1 części fragmentu od minuty 2:55.

To kolejne przypuszczenie, więc Patryk nie jest osamotoniony w swoich tezach.

Wracając do naszych naukowców to trafiłem na ciekawy artykuł, w którym naukowcy z niemieckiego instytutu podważają oficjalne stanowisko naukowców mówiące, że przebiegunowienie trwa od 1000 do 10 000 lat. Zmniejszyli już ten okres do 250 lat. :) Zobaczcie jak się zmieniają teorie naukowe. To co wczoraj było dobre dziś już może być nieaktualne.

http://zmianynaziemi...gunowanie-ziemi
  • 2

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja jestem ciekaw co Pan Orion napisze nam na forum 24.12.2021 bądź w późniejszych dniach. Zamilknie , czy napisze bzdury typu "byłem w chiszpani, podróże kształcą lecz myliłem sie", a może wymyśli coś bardziej wyszukanego? ;) Wszystko okaże się już niebawem. Jestem niemal pewien że Orion straci tylko kasę i w przekonaniu innych wiarygodność. Wszysto już niebawem,"ciąg dalszy nastąpi".

Panie Force pozwolę sobie na mały spam w tym temacie i odpowiem po części na Twoje pytanie: Nie wiem co zrobi Pan Orion zrobi 24.12.2012 , ale jedno trzeba mu przyznać jako jeden z nielicznych ma tyle odwagi aby o tym pisać, chociaż duża część ludzi mówi mu że się myli.
Więc zamiast swojego komentarza, który nic nie wnosi do dyskusji, może po prostu zaakceptuj fakt, że niektórzy mają odmienne przekonania od Twoich i mają dość odwagi aby o nich pisać, Twoje wyśmiewanie jest przy jego podejściu dość niskich lotów.

Panie Orion, życzę wytrwałości w swoich poczynaniach (póki nie powodują uszczerbku na zdrowiu). Fakt że 22.12.2012 pewnie zaleje Cię fala krytyki, jeśli wszystko okaże się wyssane z palca, jeśli się nie okaże, no cóż będziesz się mógł Ty śmiać, ale raczej forum już nie będzie.

• 0

orion72.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziękuję za dobre słowo. Ja bardzo będę się cieszył jak po 21 grudnia nic się nie wydarzy. Mogą się śmiać wszyscy z tego co pisałęm pomimo tego, że ja nie zajmuję stanowiska że coś napewno się wydarzy albo nie :)
Będę szczęśliwy jak optymistyczny scenariusz zwycięzy i ludzie nadal będą mogli wymieniać swoje stanowiska, również i na tym portalu. Należycie do małej grupy osób, która myśli szerzej. Omawiacie w wielu przypadkach bardzo ciekawe tematy nad którymi przeciętny człowiek w ogóle się nie zastanawia. Tak 3mać :)
  • 3

MaxaM.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Po przeczytaniu całego tematu chciałbym sprostować pewne dziwne wywody niektórych ludzi.
Przebiegunowanie ziemi jest faktem naukowym.
Na ziemi istnieją miejsca, gdzie skały warstwowo określają kierunek pola magnetycznego ziemi na przestrzeni wielu lat.
Według wzorca naukowcy twierdzą, że najbliższe przebiegunowanie na pewno nie nastąpi w najbliższym czasie, lecz chyba za tysiąc lat (nie pamiętam dokładnie). Na razie możemy spać spokojnie z tego powodu. ;)

Z przebiegunowaniem może się wiązać zmiana kierunku obrotu ziemi.
Teraz mała ciekawostka. Naukowcy zrobili symulację takiego kataklizmu i okazało się, że jednym z bezpieczniejszych terenów do przeżycia będzie...m.in. południowa Polska. :mrgreen:

Jeśli mowa o końcu kalendarza majów. Nie jest to przecież koniec. Jest to po prostu koniec kolejnego cyklu po którym zaczyna się nowy. Tak samo w naszym kalendarzu z końcem roku kończymy cykl i zaczynamy od nowa liczyć miesiące, tak samo jak z końcem każdego miesiąca zaczynamy liczyć od nowa dni. Dalej mamy cykliczne godziny, sekundy, itd.. Jak widać nasz kalendarz jest również cykliczny jak kalendarz Majów.

Pewne osoby nie zgadzają się z tezą, iż 21 grudnia jest końcem cyklu u Majów. Uważają, że brak jest dokładnych informacji odnośnie punktu referencyjnego i nie wiemy jak porównać, zestawić nasz kalendarz z kalendarzem Majów.
Przypominam, że 21 grudnia przecinamy równik galaktyczny. Jest to bardzo rzadkie zdarzenie, które ma właśnie skończyć cykl według starożytnych Majów. :>
Jak oni mogli przewidzieć takie wydarzenie z taką dokładnością tyle lat do przodu? :o
Rok galaktyczny - trwa 225 milionów lat!
To jest dopiero dobre pytanie.

Jeśli chodzi o moje osobiste zdanie, może coś się wydarzyć 21 grudnia, lecz według mnie raczej nie będzie to nic złego, żaden kataklizm. To wersja ekstremalna. W normalnej uważam, że ten dzień spędzimy jak każdy inny. :)

Niektórzy wyśmiewają orion72. Trochę powagi i wyrozumiałości panie i panowie. Na ochłodę pooglądajcie na Discovery program o prepersach, "Czekając na apokalipsę" :D

Użytkownik MaxaM edytował ten post 21.10.2012 - 23:00

• 0

orion72.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio trafiłem na ciekawy filmik. Nie analizowałem tego tematu nigdy wczesniej od strony przepowiedni, ale w sumie sporo rzeczy z tego filmu jest całkiem ciekawych. Chciałbym abyście jednak odebrali ten filmik z duuużym przymrużeniem oka, bo to trochę niepowazne w dzisiejszych czasach powoływać się na przepowiednie :)

Co do symulacji kataklizmu i bezpiecznych terenów to trzeba zauważyć, że na południu Polski zlokalizowanych jest przy granicy z Czechami sporo elektrowni atomowych, więc pominięto wg mnie bardzo ważną kwiestę. Zamieszczalem wcześniej rozmieszczenie elektroni w Europie, więc prosze to sprawdzić.
  • 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z przebiegunowaniem może się wiązać zmiana kierunku obrotu ziemi.

Nie może.

Przypominam, że 21 grudnia przecinamy równik galaktyczny.

Nie przypominaj bo nie ma o czym.

http://www.paranorma...post__p__110624
  • 0

orion72.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio oglądałem ciekawy film o teorii właściwości elektrycznej wszechświata. Koreluje ona z moim tematem, więc postanwiłem go załączyć. Zachęcam do obejrzenia tego filmu jeśli go wcześniej nie widzieliście.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych