Emmett Lee Dickinson to jeden z większych, wazniejszych poetów USA, trochę taki mickiewicz czy co.
Nie wiem, kto wam tłumaczył zdjęcia na tej stronie, ale wyraźnie przedstawia ona zdjęcie Remingtonów - powinowaci dickinsona.
"
In 1830, Emmett Lee Dickinson married Oliveti Remington, daughter of Eliphalet Remington (pictured at the left with his wife Abelota and his son Philo).
"
W 1830 roku Emmet Lee Dickinson poślubił Oliveti Remington, córkę Eliphaleta (zdjęcie po lewej wraz z żoną Abelottą i synem - Philo)
"
Dickinson worked as a metallurgical apprentice for Remington. Ultimately, he made metal keys for a machine that Mr. Remington was devising to be used for the impressing of transcribing of letters singly or progressively one after another on a piece of paper. Remington was going to call it the "Inked Letter Thumper," but Dickinson suggested that he call it the "Typo-Writer."
Remington devised the top row of keys on the "Typo-Writer" so that they spelled out the first name of his grand-daughter, Qwerty Jean Dickinson, daughter of Emmett Lee and Oliveti.
"
haha, ciekawą informacją jest, że od ich córeczki (czyli wnuczki tej pary ze zdjęcia) - Querty jeane Dickinson wziął się układ klawiszy na klawiaturze, bo ci wynaleźli maszynę do pisania 
BTW Eliphalet i Philo Remingtonowie (dziadek i dziecko) ze zdjęcia to znani wynalazcy karabinów maszynowych -
REMINGTON ARMS.przeczukałam trochę danych na ich temat, i nie doszukałam się żadnego info, jakoby to było ich zdjęcie postmortem (dzieciak później rozwinął firmę ojca, więc na zdjęciu na bank jest żywy, bo inaczej nie mógłby nią zarządzać).
Wydaje mi się, że ojciec również, tyle, że w rok przed śmiercią a więc już słaby stan zdrowia, wiek etc.
Jeszcze w wolnej chwili poszukam jakieś info o tym, bo mnie zaciekawiła ta fotka

Haha, rodzina szalonych wynalazców broni nie mogła przecież wyjść normalnie na zdjęciu rodzinnym.
Użytkownik Kocica edytował ten post 05.08.2013 - 20:29