moment, chwila, i tu jest kolosalny blad w rozumowaniu.. "Szatan kusi cie do zlego" i tu sie wlasnie przedstawia nasze pojmowanie dobra i zla, bo dla przecietnego chrzescijanina zlem jest, no wlasnie co ? wezmy pod lupe 7 grzechow glownych, to jest zlo do ktorego kusi nas Szatan? o nie moj drogi, Szatan w tym przypadku otwiera nam oczy, a nie kusi, a wiesz dlaczego? poniewaz daje nam laske ZROZUMIENIA, zrozumienia tego ze te 7 grzechow to nic innego jak dokladnie to co nas zadowala, czyz nie? pozostawia nam miejsce na to bysmy sami, powtarzam SAMI unormowali nasze pojecie dobra i zla wedle naszego rozumu, a nie wedle pisma swietego czy przykazan czy ideologii innych osob! i o to wlasnie chodzi, szukac odpowiedzi w nas samych, dla jednego obzarstwo jest zlem, dla drugiego nim nie jest, jednakze wedle kosciola to grzech i koniec, ale dlaczego? dlaczego mam czuc sie zlym czlowiekiem jesli mam ochote sie nawpierniczac slodkiego bez opamietania?
To co piszesz droga Renato to bzdura, i mi się wydaje że nie zrozumiałaś co chciałem ci przekazać
Kolega zawszeiwszedzie , ma racje, że skoro chcesz podpisywać pakt to brakuje ci widocznie poczucia wartości, a i właśnie, kto pomaga człowiekowi się znienawidzić? Proste, Szatan
Bo skoro lubisz te słodycze to weź se całą miskę i zjedz nikt ci nie broni, i powiedz mi, czy gniew, zazdrość i chciwość cię zadowala ? I to że ktoś na wpierniczał się słodyczy nie znaczy że jest złym człowiekiem, bo zjedzenie dużej ilości jedzenia a morderstwo to jest znaczna róznica
w pojeciu wielu osob satanizm jest zlem, propaguje morderstwo, gwalt, zywe ofiary i przelew krwi, otoz nie! absolutnie nie, Szatan nie pochwala tego typu zachowan, poniewaz to jest postepowanie aczkolwiek barbarzynskie, my mamy odnalezc nas samych, to co nas okresla, co powoduje wewnetrzne szczescie, domena satanizmu jest niszczyc aby budowac, ale trzeba miec otwarty umysl by to zrozumiec, niestety wiekszosc osob ktore zabieraja sie za analizowanie tejze ideologii i za wprowadzanie jej w zycie jest ograniczonych, ma ograniczony umysl, i to oni stwarzaja tych pseudo satanistow ktorzy powoduja ze spoleczenstwo satanizm odrzuca, i nie dziwie sie, gdyz dla zadnego zdrowego na umysle czlowieka nie jest rzecza wlasciwa mordowac niewinne dzieci badz zwierzeta by zlozyc je w ofierze
A skąd ty niby wiesz że Szatan tego nie pochwala ? Spytałaś go ? On nienawidzi człowieka już za samo bycie nim, bo człowiek został stworzony na podobieństwo Boga
A gdzie w Biblii pisze żeby krzywdzić zwierzęta itd ? W biblii jest napisane aby się miłować nawzajem :PPamiętaj że szatan to jest mistrz kłamstwa ! Tutaj masz pytanie do samego demona:
Egzorcysta: - Dobrze, ale skoro jesteś potężny, a ja piszę książki przeciw tobie, a w czterech z nich bezpośrednio cię demaskuję, to dlaczego nie sparaliżujesz mi ręki?
Demon - Melid: - „Nie mogę, ten tam (Bóg), nie pozwala mi na to".
To powiedz mi co by się z tobą stało gdyby nie Bóg ?
To ogromny blad jaki popelnila ludzkosc na przelomie wszechczasow wpajajac nam od wiekow ze Szatan jest uosobnieniem zla, przedstawiajac go w sposob odrazajacy, przerazajacy nas, powodujac ze nie chcemy go zrozumiec, nie chcemy dac mu szansy. tego bledu naprawic sie juz nie oda, zbyt jest zakorzeniony, ale mozna cos zmienic, mozna zaczac myslec, wlasnym rozumiem, nie bazujac sie na niczym tym co wiemy, a zaczynajac od zera, od nowa, tylko w ten sposob mozemy otworzyc nasz umysl, i mozemy dojrzec to co probuje wam uzmyslowic: ze nie jestesmy marionetkami Szatana, tylko marionetkami boga,
To żaden błąd, to prawda, myślisz że gdybyś upadła to Szatan podbiegł by i pomógł ci wstać ? A z tego co piszesz wnioskuję, że za wszystko obwiniasz Boga, a szatan jest niby sojusznikiem ludzi ? Coś ty !? On cie nie kocha, co innego Bóg, on ci nigdy nie wybaczy, co innego Bóg, on chce dla ciebie źle, co innego Bóg... Mu nie zależy na dobrze on jest uosobieniem zła, i ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jak on cieszy się z widoku iż ludzie zabijają itd....
to Szatan jest w stanie poprzecinac te cholerne sznurki ktore nami kieruja, jesli tylko damy mu na to szanse, poniewaz chcac czy nie chcac, ziarenko satanizmu jest w kazdym, ale to kazdym znas, i tlumiac je, odrzucajac powodujemy ze sie kumuluje, rosnie w niewlasciwy sposob, a kiedy rozerwie nas na strzepy bedzie za pozno, to metafora,
Jeżeli dasz mu na to szansę to pozbawi cię duszy i zabierze prosto do otchłani piekła
Nie zgodzę się również z tym, iż ziarenko satanizmu jest w każdym z nas, to kolejna bzdura, satanista to ten co oddaje cześć szatanowi nie Bogu więc gdy człowiek ufa Bogu i wie jakim złem jest szatan
nie nazwę go satanistą
A w przypadku tego "ziarenka satanizmu" to faktycznie boję się że w twoim przypadku może być już za późno
Lecz to nie ja o tym zadecyduje tylko ty, a uwierz mi że przyjdzie czas kiedy staniesz przed obliczem Boga
skad biorze sie zlo na tym swiecie? na pewno nie od Szatana, a od nas samych, my powodujemy ze nasz umysl wariuje i robi z nas potwory, a dlaczego tak jest? dlatego ze natura ludzka przyzwyczajona jest do wolnosci, ta wolna wola ktora posiadamy to jest najcenniejsze w naszym zyciu, a kosciol, delikatnie owszem, przez cale zycie nam ta wole po troszku ogranicza, w koncu wariujemy.. bo najwiecej bledow popelniaja wlasnie ci najbardziej oddani bogu i kosciolowi, co da sie zauwazyc niestety.
Otóż nie drogie dziecko
To szatan i jego zbuntowana armia powoduje iż umysł ludzi wariuje, bo ty chyba nie wiesz że teraz on stoi tuż obok i podpowiada ci takie bzdety
I widzę że nie doceniasz daru wolnej woli jaką dał ci Bóg, a mimo to piszesz iż jest to najcenniejsza rzecz
Nikt nic cie nie ogranicza, po przeczytaniu biblii szatana, widocznie masz takie poczucie, przypomnę ci iż tę książkę napisał Antony La Vey założyciel kościoła szatana, i to jego pokolenie z dobrze wiedziało o co mu chodzi, oglądałem wywiad z lat 80 i wyraźnie powiedzieli iż chcą manipulować człowiekiem i wykorzystywać go w ten sposób do własnych celów
Więc zastanów się mówiąc że szatan nie jest dyktatorem....
wiec nie pisz mi ze to Szatan jest dyktatorem poniewaz w jego Biblii nie ma zakazow nakazow i wskazan jak zyc i jak postepowac, za to jest jedno przeslanie, dazyc do poznania samego siebie zeby doznac olsnienia, a to olsnienie ukaze nam dokldnie to co da nam szczescie, wejrzec w glab siebie..
Tak i ty oczywiście wierzysz temu i jakbyś nie wiedziała że w chrześcijaństwie również trzeba znać swoje poczucie wartości
A i do twojego odnośnika do zawszeiwszedzie, to można go zrozumieć że przerwał z tobą dyskusję iż uznał że nie ma sensu bo ciągle mówisz o tym samym
I nie słuchasz jego rad
Ja również chyba dochodzę do tego wniosku, bo mi aż żal ciebie, jak myślę iż dajesz się tak zmanipulować
I ciekaw jestem czy w ostatniej chwili szatan dałby ci tą łaskę.....odpowiedz znam, może sama się kiedyś może przekonasz....
Wiedz o jednym, masz szanse Bóg zawsze ci ją daje... i to od ciebie zależy czy ją wykorzystasz
Użytkownik Johnny Bravo edytował ten post 24.03.2013 - 19:43