Napisano 06.11.2012 - 09:46
Napisano 06.11.2012 - 10:45
jestem tu nowy, czytam forum od około trzech dni, znalazłem sie tu, bo zwykłe życie mi sie znudziło, ale do sedna
Mam 18 lat, zostałem wychowany w katolickiej rodzinie, głęboko wierzącej w Boga(czyli w siły ciemności także) można powiedzieć, że jestem częściowym ateistą, średnio mi sie chce wierzyc w to co czytam w biblii, ale wierze, że świat w którym żyjemy ktoś bardzo mądry musiał stworzyć.
Czytając Twój post strasznie sie martwie, i zastanawiam sie czy wielu młodych próbuje tego typu "zabaw" poprostu z nudów lub z ciekawości, bo wierze, że tak naprawde nie kochasz szatana ( raczej nigdy nie dał Ci nic co by Ci się przydało ), myślałem o pakcie z demonem/szatanem w ramach zemsty na kimś. Ale skoro żyjemy na tym świecie, to musi to mieć jakiś cel - jeśli go nie ma, to zabijmy sie wszyscy, bo po co w takim razie żyć - żeby przetrwał gatunek ;/? Skoro zaprzedałeś już swoją duszę diabłu to pozostaje mi tylko głęboko się za Ciebie modlić ( chociaż sam nie wiem do kogo się modlę ). Jak napisał ktoś wyżej, szatan jest ucieleśnieniem zła, czyli raczej żaden pakt/umowa z nim nie może być wiarygodna, jest kłamliwą kreaturą. Jemu nie zależy na duszy, która nie wierzy w nic - bo taka nie jest mu groźna. Ale jeśli ktoś wierzy w prawde/boga/światłość itp. to jest jego przeciwnikiem i zrobi wszystko żeby taką dusze sprowadzić na swoją strone. Nie pozwól sobie uśpić swojej czujności, sprobuj odmowić codziennie wieczorem jedną "zdrowaśke", nie jest to wysiłek dla człowieka, a dla Pana Ciemności będzie jak mina na drodze po Twoją dusze.
Nie wiem w co wierzę, ale wydaje mi sie, że jestem dobrym człowiekiem, a to nie jest łatwe w tych czasach.
Strzeżcie się, on tylko czeka, aż w niego zwątpicie. Nasz wróg woli, żebyśmy nie wiedzieli o jego istnieniu.
Napisano 06.11.2012 - 11:44
Użytkownik Serail edytował ten post 06.11.2012 - 11:46
Napisano 06.11.2012 - 16:32
Napisano 06.11.2012 - 16:39
Napisano 06.11.2012 - 17:12
Napisano 08.12.2012 - 20:53
Napisano 08.12.2012 - 21:50
no dobra, rogaty nie jest taki zły, też daje nam wybrać pomiedzy dobrem a złem, i tylko subtelnie nas namawia do lenistwa, cudzołóstwa itp.
ale jeśli nie jest on zły to jaki jest? neutralny?
Napisano 08.12.2012 - 22:15
Świetny artykuł, świetne poglądy autora, szkoda tylko że brak zdjęcia cyrografu :c ale tak to serio interesujące. szacunek + czekam na kolejne artykuły
p.s zwyczajne pioro i pisze sie tym normalny podpis? (ciekaw jestem jak to w praktyce sie prezentuje).
Wyjaśnić Niewyjaśnione - Podpisałem pakt z diabłem
Ciekawe podejście do pojęcia DEMON. Dlaczego "zdrowaśka" jest takim panaceum na ZŁEGO. Jak Wiesz istnieje on od czasu stworzenia a "zdrowaśka" została napisana chyba w tamtym stuleciu. Co przedtem było tą miną którą rzucało się w DIABŁY.
Napisano 09.12.2012 - 02:05
Dziękuję, zawsze miło przeczytać coś takiego. O ile czytałem źródła, to wystarczy cokolwiek do pisania, darujmy już sobie pióro z gęsi maczane w atramencie, chyba że koniecznie chcemy, aby podpisanie paktu nabrało nowego, klimatycznego i romantycznego wymiaru.Świetny artykuł, świetne poglądy autora, szkoda tylko że brak zdjęcia cyrografu :c ale tak to serio interesujące. szacunek + czekam na kolejne artykuły
p.s zwyczajne pioro i pisze sie tym normalny podpis? (ciekaw jestem jak to w praktyce sie prezentuje).
Skąd wniosek, że wszystko ściemniłem, jaki miałbym interes w pisaniu bajeczki i publikowania jej na jednym z najbardziej poczytnych miejsc o tematyce paranormalnej w polskim Internecie? To jedno. Drugie, niczego nie próbowałem sobie udowodnić, nie próbowałem przekonać siebie, że jestem świetny i wyjątkowy. Może to zabrzmi egoistycznie, ale jestem zadowolony ze swojego życia. Wszystko co chciałem osiągnąć - osiągnąłem, a bliżej mi do 20-tki niż do 30-tki, co świadczy o tym, że mam powody do bycia zadowolonym z siebie i nie muszę oszukiwać się, że jest inaczej. Czy uważasz, że osoba, która powiedziała: "a może te kobiety, które palimy na stosie to nie czarownice, tylko normalni ludzie, a to my jesteśmy w błędzie?" także chciała sobie udowodnić, że jest wartościową osobą? Nie, podejrzewam, że ta osoba chciała po prostu przywrócić normalność sferze wierzeń. Jeśli teraz uważamy za głupotę palenie na stosie ludzi innych niż wszyscy, to dlaczego uważasz, że za 100 lub 200 lat nasze wnuki lub prawnuki nie powiedzą, że cyrograf to były takie "stosy" XXI wieku? Trzeba drążyć, pisać, pytać, rozmawiać. Po to tutaj jesteśmy.Nie żaden świetny, tylko ciekawie zapisane słowa. Zresztą zero w nich prawdy, a nieskończenie wiele prub udowodnienia sobie, że się jest wyjątkowym i nieomylnym. Mylimy się wszyscy, a wyjątkowy rzeczywiście jesteś, ale...
Owszem, a gdzieś napisałem, że objawiam jedyną i słuszną prawdę lub wyjaśniłem kwestię związaną z paktem?Wyjaśnić możesz się starać, tu się urywają twe możliwości.
Hmm, pomyślmy. Artykuł napisałem w październiku. Teraz mamy grudzień. Od tego czasu byłem mocno przeziębiony, straciłem pracę, ale 3 dni później znalazłem nową i lepiej płatną. Nie poleciałem na święta do Polski i 90 funtów za bilety poszło się rypać. Skończyła się też moja dobra passa w ruletce, ale poza tym nie zauważyłem nic więcej, co wydarzyło się w moim życiu. Gdzie te czyhające z każdej strony niebezpieczeństwa?Skutkiem tego niebezpiecznie zdarzenie dla ciebie, ale wytłumaczysz je na 1000 innych sposobów.
Przepraszam, nie rozumiem?Jeżeli ma się multum powodów do potykania się ze stwórcą, to najwidoczniej miał on jakiś plan, a Ty zaraz do oczu?
Napisano 08.01.2013 - 11:34
Ale zaraz, przecież istnieją także alternatywne Ewangelie, spisane przez ludzi, którzy również byli blisko Jezusa, a przedstawią fakty inaczej: "To nie ma znaczenia, nie zaprzątajcie sobie głowy takimi bzdurami. Bo należy pamiętać tylko, że rogaty kłamie, a moja prawda jest najmojsza!"
Napisano 01.02.2013 - 04:14
Napisano 05.02.2013 - 11:36
Tak jak myślałem, to nie działa Ledwo co napisałem to pod poprzednim artem, bo nie zauważyłem nowego. Ale brawo oczywiście za odwagę. Ja to zawsze mówię...strach człowiekowi plata największe figle.
Napisano 05.02.2013 - 16:15
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych